#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014

Ελεύθερο το ζεύγος των μεγαλοαπατεώνων!

Πιάστηκαν μετά από εννιάμηνη αναζήτηση, αλλά… αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ο επιχειρηματίας Κυριάκος Γριβέας και η σύζυγός του Αναστασία Βάτσικα, που κατηγορούνται για την υπόθεση των «επισφαλών δανείων» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. To ζευγάρι κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Φοβούνται τη συντριβή

Σταύρος Χριστακόπουλος
Είναι παραζάλη; Είναι πανικός; Είναι επικοινωνιακή ανικανότητα ή μήπως κυβερνητική διάλυση; Όποια εκδοχή και αν προτιμήσετε, κανείς δεν μπορεί να πει ότι έχετε τελείως άδικο. Ο λόγος για τα απανωτά – και τραγικά – πολιτικά και επικοινωνιακά στραπάτσα της κυβέρνησης, η οποία δείχνει εικόνα διαλυμένης παρέλασης.Μια πρόχειρη σούμα είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος το κυβερνητικό χάλι των ημερών – χωρίς χρονική σειρά:

«Αν πέσω έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ»

Δημήτρης Μηλάκας
Οι μεγάλες αγάπες αντέχουν στο χρόνο. Μόνο που στην πολιτική τέτοιες αγάπες δεν υπάρχουν, όπως θα διαπιστώσει στην πέμπτη ιδιαίτερη συνάντησή του με την Καγκελάριο Μέρκελ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.Ο πρωθυπουργός σπεύδει αύριο στο Βερολίνο για να ζητήσει την έμπρακτη «αφοσίωση» της κυρίας Μέρκελ και κάποιο αντάλλαγμα για την απόλυτη συνέπεια που επέδειξε η κυβέρνησή του στις γερμανικές οδηγίες.

Νταβατζήδες δημοσίων έργων & αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι!

ΟΥΚΡΑΝΙΑ-εδώ έχουμε κόκκινες λαϊκές πολιτιφυλακές....‏

ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν γνωρίζω πως και γιατί αυτό το σημαντικό άρθρο ‘εξαφανίστηκε’ κι από το φβ, όπου είχε αναρτηθεί, αλλά και από το αρχείο των ‘εγγράφων’ μου αναφέρεται ως ‘καταστρεμμένο’. Δεν πειράζει. Ο ‘επιμένων’ νικά. Σημαδιακό όμως εμπόδιο. Δεν οφείλεται σε δικό μου λάθος.

Πρόσφατα ξανάρχισα ένα νέο κύκλο συνεργασίας τόσο με το Redflyplanet, όσο και με το Βυσσινόκηπο. Εύχομαι το νέο αυτό άνοιγμά μου να βρει φιλοξενία και σ’ άλλους ιστότοπους. Ο νέος κύκλος συνεργασίας ξεκίνησε μ’ ένα αφιέρωμα στο Λόρκα, ένα άλλο στο μεγάλο ΑΜΕΤΑΚΙΝΗΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ Μάνο Κατράκη κι ένα οργίλο σημείωμα για τη νέα σχολική χρονιά. Αν τους ρίξετε μια ματιά, θα βρείτε ένα κοινό σημείο. Την ‘αγριότητα’ της αστικής τάξης απέναντι στον ταξικό της αντίπαλο.

Συνεχίζονται τα εφοπλιστικά "θαύματα"

«Τα ιλιγγιώδη ποσά που επενδύουν οι Ελληνες εφοπλιστές σε ναυπηγήσεις πλοίων έχουν αφήσει άναυδους τους ανταγωνιστές τους», διαβάζαμε πριν καιρό σε οικονομική εφημερίδα.

Χτες πάλι απ’ την Realnws μαθαίνουμε για άλλο ένα «κατόρθωμα» των ελλήνων εφοπλιστών.
«Στη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου φέτος πραγματοποίησαν διπλάσιες σε αξία επενδύσεις στη δευτερογενή αγορά μεταχειρισμένων πλοίων, διαβλέποντας σημαντικές ευκαιρίες», γράφει το ρεπορτάζ αναφέροντας ότι πρόσφατα αγόρασαν άλλα 23 πλοία χωρητικότητας 1,4 εκατ. τόνων η αξία των οποίων ανήλθε σε 467,2 εκατ. δολάρια.

Πιστό σκυλί ράτσας "Γκίκας"


Ένα πεκινουά που παριστάνει το ντόπερμαν - «αφεντικό, δώσε κάνα κόκαλο»Διονύσης Ελευθεράτος - "Πριν"
Οσοι ξέρουν από σκυλιά τρέφουν μεγάλη εκτίμηση σιη ράτσα «Γκέκας». Είναι ιδανικά για ιχνηλασία, φύλαξη και συντροφιά, αγαπησιάρικα και υπερήφανα.
Στην Ευρώπη, πάλι, αυτές τις ημέρες γίνονται αντιληπτές οι ιδιότητες ενός ξεχωριστού δίποδου πολιτικού όντος. Αποδεικνύεται, κατά κάποιο τρόπο, περισσότερο «πληθωρικό» από τον «Γκέκα» και ακούει στο όνομα «Γκίκας».Επιδεικνύει συμπεριφορά υπάκουου πεκινουά απέναντι στα αφεντικά του, αλλά ταυτοχρόνως πασχίζει να τα πείσει ότι μπορεί να μεταμορφωθεί σε «ντόπερμαν», για να διαφυλάξει τα συμφέροντά τους. Δεν έχει ταλέντο στην κυνηγετική -ιχνηλασία αλλάεπιδεικνύει αφοσίωση στην κοινωνική λεηλασία.

Αυτοί είναι οι 4 τοίχοι της φυλακής του λαού. Πως θα βγούμε από αυτήν;


Ο ελληνικός λαός εγκλωβίστηκε έντεχνα μέσα σε ένα τετράγωνο δωμάτιο - φυλακή, μέσα από το οποίο μας έχουν πείσει ότι δεν μπορούμε να απελευθερωθούμε και μέσα στο οποίο έχουμε αδρανοποιηθεί. Μας έχουν φυλακίσει μέσα στους τέσσερις τοίχους αυτής της φυλακής και όπως είναι επόμενο, αν ένας από αυτούς καταρρεύσει, τότε θα αφυπνιστούμε και θα απελευθερωθούμε.

1) Ο ένας τοίχος της φυλακής είναι

«Μορφώστε τους Ναζί»;

Ένα μεγάλο σφάλμα του αντιφασιστικού κινήματος είναι ότι αποδίδει τον ενστερνισμό ρατσιστικών ιδεολογημάτων και την υιοθέτηση ναζιστικών πρακτικών αποκλειστικά σε αίτια που σχετίζονται με το χαμηλό έως ανύπαρκτο μορφωτικό επίπεδο των φορέων της ναζιστικής ιδεολογίας.

Αν και αυτό αληθεύει σε κάποιο βαθμό για τα ανεγκέφαλα ούγκανα που πυκνώνουν τις γραμμές των δολοφονικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ή οι τερατώδεις ανορθογραφίες είναι ταυτισμένες στο μυαλό μας με τον μέσο οπαδό της συμμορίας, δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι είναι μεγάλο λάθος η επίρριψη ευθυνών για την αποδοχή του ναζισμού αποκλειστικά στην έλλειψη μόρφωσης.

Τελικά, ποιος κυβερνά αυτόν τον κόσμο;


Ερχόμενοι αντιμέτωποι με όλο και πιο βίαιες πραγματικότητες της ταραγμένης γης, αναρωτιόμαστε τι είναι αυτό που κινεί τον κόσμο; Είναι η υλική αναγκαιότητα, όπως την ανέλυσε ο Μαρξ και οι συν αυτώ; Ήρθε το τέλος των μεγάλων θρησκειών ή μήπως αυτές σιγοβράζουν, μέχρι να αναπτυχθούν σαν επιδημίες στα μυαλά των ανθρώπων και να ξεσπάσουν πάλι, δίχως να φαίνεται καμιά οριστική «θεραπεία» στον ορίζοντα; Μήπως οι ιδεολογίες είναι αυτές που καθορίζουν την αναλογία των δυνάμεων; Πώς «γεννιούνται» και «πεθαίνουν» τα μπλοκ εξουσίας;

Επενδυτικό σχέδιο 300 δισ. ευρώ βοήθεια στο κεφάλαιο

του Λ.Βατικιώτη
Ελπίδες για έξοδο από τον σημερινό βάλτο στον οποίο είναι καθηλωμένη η ευρωπαϊκή οικονομία δημιούργησε ο νέος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ με την ομιλία του κατά την ανάληψη του καθηκόντων στις 15 Ιουλίου. Η εξαγγελία του αφορούσε ένα τριετές σχέδιο επενδύσεων σε όλη την Ευρώπη, ύψους 300 δισ. ευρώ. Το θέμα επανήλθε το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο συνάντησης των υπουργών Οικονομικών των 28 κρατών-μελών, ως ένα από τα μέτρα που πρέπει να λάβουν οι Βρυξέλλες για να αποφύγουν μια μακροχρόνια ύφεση σαν αυτή της Ιαπωνίας. Ο αντιπρόεδρος μάλιστα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Βίτορ Κονστάντζιο, εξηγώντας την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης αυτού του επενδυτικού σχεδίου, τόνισε ότι στην Ευρώπη σήμερα οι επενδύσεις βρίσκονται 20% χαμηλότερα απ’ το επίπεδο που ήταν το 2007! Με βάση τις ανακοινώσεις που ακολούθησαν, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων κι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα καταθέσουν προτάσεις «κερδοφόρων» επενδύσεων τις επόμενες εβδομάδες, οπότε κι αναμένεται να κορυφωθεί η συζήτηση για το ευρωπαϊκό επενδυτικό σχέδιο.

Τα καλόπαιδα της Φρειδερίκης

Του Κώστα Βαξεβάνη
Δεν θυμάμαι τον πατέρα μου να βρίζει.Θεωρούσε πως το να βρίζεις είναι σπατάλη και εσωτερική κατανάλωση. Υπήρχε όμως μια βρισιά που την εκσφενδόνιζε σε καταστάσεις μεγάλου θυμού σα να ‘ριχνε αναθεματική πέτρα. Πίεζε τα χείλια προσπαθώντας να το αποφύγει και όταν ήταν σίγουρος μέσα του πως δίκαια το απευθύνει το εκστόμιζε: «κωλόπαιδο της Φρειδερίκης».
Ο πατέρας μου δεν γνώριζε τίποτα για τις ερωτικές περιπέτειες της βασίλισσας Φρειδερίκης με τον αρχηγό της CIA Άλεν Ντάλες και όσους άλλους φημολογούμενους και δεν υπονοούσε τίποτα σεξουαλικό ή βιολογικό. Με τη φράση εννοούσε (και εννοεί ακόμη ευτυχώς) τον άνθρωπο χωρίς αξίες,τον δουλικό και κλακαδόρο που συμπεριφέρεται όπως τα τσιράκια του παλατιού και της Φρειδερίκης. Αν γνώριζε τι σημαίνουν οι λέξεις θα έλεγε πως εννοεί τον αμοραλιστή και εξωνημένο.