#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014

Φοβού τον καπιταλισμό και δώρα φέροντα


Του Ξενοφώντα Μπρουντζάκη
Παρακολουθώντας κανείς την πολιτική και το πώς αυτή ασκείται σε διάφορες μορφές και κάτω από ποικίλες συνθήκες, διακρίνει πάντα ένα δεδομένο σταθερό, και θα έλεγε κανείς αόρατο, με την έννοια πως δρα υποσυνείδητα. Η εξουσία στηρίζεται στον φόβο αυτών που κατέχω και στον φόβο όσων επιθυμώ να κατέχω, ενώ στην ουσία δεν κατέχω τίποτα – τουλάχιστον διά παντός. Όλα είναι τετελεσμένα, απελπιστικά προσωρινά, άρα έχουν περιορισμένη διάρκεια. Από τον φόβο του θανάτου ώς αυτόν του απλήρωτου λογαριασμού ή του ανοιχτού θερμοσίφωνα, καλούμαστε να φοβόμαστε για μιαν ατέλειωτη σειρά πραγμάτων.

ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Υπάρχει ένα ζήτημα πολύ σοβαρό. Κάτι που με τρελλαίνει πιο πολύ από όλα τα άλλα παρανοϊκά που συμβαίνουν γύρω μας, στην μεγάλη πορεία της κατάντιας όλου του λαού μας. Δεν είναι ούτε οι μνημονιακοί δημοσιογράφοι, ούτε η μνημονιακή κυβέρνηση, ούτε οι μνημονιακοί αφεντάδες... τίποτα από όλα αυτά.

Με τρελλαίνουν ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΙ ΓΟΝΕΙΣ. Είναι μια νέα φάρα ανθρώπων που αν δεν το έχετε καταλάβει είναι οι προστάτες της αθλιότητας σε κάθε κοινωνικό επίπεδο. Είναι οι άνθρωποι που χαίρονται που το παιδί τους βρήκε επί τέλους μια ΔΟΥΛΙΤΣΑ, και θα παίρνει ΕΝΑ ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΑΚΙ. Το σπούδασαν, έβγαλε τα μάτια του για να το καταφέρει, θυσίασαν τα νιάτα τους για να δώσουν στα παιδιά τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Λαβύρινθος 19-09-2014

Κάπου μέσα στην ΕΡΤ3 “χτίζεται μια εξουσία”Λεωνίδας Σαμαράς
Η σύμπτωση
Έτυχε να ακούσω το δελτίο ειδήσεων της “ελεύθερης”, “αντιστασιακής”, ή όποιου άλλου χαρακτηρισμού θέλει καθένας να βάζει, ΕΡΤ3. Έβαλα ένα βίντεο που είδα ως ανάρτηση και στην συνέχεια άρχισε μια λίστα. Η αλήθεια είναι πως έχω παρακολουθήσει πολλά δελτία ειδήσεων.Ο μηχανισμός προπαγάνδας
Τα δελτία ειδήσεων είναι “τέρατα”. Είναι μια διαδικασία ντυσίματος της πραγματικότητας από αυτούς που ορίζουν το περιεχόμενό τους με ρούχα τέτοια που να την δείχνουν όσο το δυνατόν περισσότερο όπως τους βολεύει έτσι ώστε να εξυπηρετεί τα σχέδια και τις επιδιώξεις τους. Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει την επιλογή του περιεχομένου, τον τρόπο προβολής του, την επιλογή καλεσμένων, των ερωτημάτων και τη σειρά αυτών, την κατασκευή πραγματικών ή μη διαλυμάτων, συνοδεία από “κατάλληλες” εικόνες, “ανεξάρτητα” ρεπορτάζ και “αντικειμενικές” παρουσιάσεις από “ειδικούς”, ακόμα και κατασκευή “γεγονότων”.

Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες!

Οι καλοί φράχτες κάνουν τους καλούς γείτονες, λέει μια παροιμία.

Αλλά οι Εγγλέζοι που επινόησαν αυτήν την παροιμία, γιατί εγγλέζικη είναι, ενδεχομένως αγνοούν ίσως ότι στην εποχή τουΤάπερμαν, που έλεγε και η συχωρεμένη η Μαλβίνα, η Ελλάδα έγινε σε μία νύχτα ξέφραγο αμπέλι. Τα αγνοούν και αρκετοί απληροφόρητοι Έλληνες, αυτά!

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ... ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜEDIA

Από τον Λάμπη Κωνσταντινίδη
για την Πύλη των Φίλων

Που τελικά θα καταλήξουν τα πράγματα με την αναμενόμενη αναπόφευκτη κατάρρευση του επικρατούντος παρασιτικού χρηματοοικονομικού συστήματος;
Η διεθνής πολιτική και οικονομική κατάσταση αναδεικνύει κάποιες πραγματικότητες, που αν απομονώσουμε τον θόρυβο και την σύγχυση που δημιουργούν τα ελεγχόμενα ΜΜΕ, τότε είναι εύκολο να τις δούμε. Ποιες είναι αυτές;
· Οι Δυτικές οικονομίες των Η.Π.Α και της Ε.Ε. είναι καθηλωμένες σε ύφεση εδώ και 7 χρόνια χωρίς καμιά ένδειξη για κάτι καλύτερο.

οπαδοί της Ατλέτικο Μπιλμπάο υποστηρίζουν την Αντιφασιστική εξέγερση στην Ανατολική Ουκρανία‏

Herri Norte supporters group and the Euskal Herria Donbas Elkartasun Komitea (Basque Country – Donbass solidarity committee) jointly organised a display of solidarity with the struggle of the Donbass during and prior to their team’s fixture with Shakhstar Donetsk on September 18.

Σκοτία: η ήττα των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Την Παρασκευή το πρωί πανηγύριζε το Σίτυ του Λονδίνου και τα χρηματιστήρια, όχι μόνον στο Λονδίνο, αλλά της Υπερεθνικής Ελίτ γενικότερα. Και αυτό, γιατί κάτω από μια πρωτόγνωρη επίθεση της Υ/Ε, της Βρετανικής ελίτ (συμπεριλαμβανομένης της Σκοτσέζικης οικονομικής ελίτ, της οποίας το 90% των επιχειρηματιών τάχθηκαν κατά της ανεξαρτησίας) και φυσικά των ΜΜΕ που ελέγχουν οι ελίτ ―τα οποία οργίασαν σε μεροληψία, με επί κεφαλής το «αντικειμενικό» BBC!― θα ήταν άθλος να κέρδιζε στο δημοψήφισμα το «Ναι» στην ανεξαρτησία. Ένας άθλος που θα οφειλόταν όχι στην αναζωπύρωση του εθνικισμού, όπως υποστηρίζει η εκφυλισμένη «Αριστερά», αλλά στη μαζική κινητοποίηση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης και της συνακόλουθης αποβιομηχάνισης στη Σκοτία. Δηλαδή: των ανέργων, των ψευδο-απασχολούμενων με μισθούς επιβίωσης, των φτωχών και των αδικημένων που όλα αυτά τα χρόνια απείχαν από τις εκλογές. Και αυτό, γιατί αυτά τα στρώματα βρέθηκαν χωρίς καμιά πολιτική εκπροσώπηση μετά την παγίωση των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επέβαλε η παγκοσμιοποίηση στη Βρετανία, ανεξάρτητα από το εάν εξέλεγαν το Συντηρητικό ή το Εργατικό κόμμα. Γεγονός που οδήγησε στο φούντωμα του κινήματος για ανεξαρτησία, δηλαδή για την αυτοδιάθεσή τους.

Γ. Δελαστίκ στο ραδιο 98,4