#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 20 Σεπτεμβρίου 2014

Η απάτη της καταδίκης της βίας

Γράφει ο mitsos175
Πριν λίγες μέρες ο κόσμος τίμησε τη μνήμη του δολοφονηθέντος από την ακροδεξιά, αγωνιστή αντιφασίστα, Παύλου Φύσσα. Όλη η Αριστερά και πολλοί άλλοι άνθρωποι που είναι κατά του φασισμού, εκδήλωσαν την οργή για το φόνο και την επιθυμία τους για ελευθερία.
Η κυβέρνηση συνεχίζει τον κατήφορο. Σε μια κίνηση πανικού, δείχνοντας το αποκρουστικό πραγματικό πρόσωπο της, έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να χτυπήσουν προσπαθώντας έτσι να τρομοκρατήσει τον κόσμο.

Ο αγώνας κατά της φασιστικής δικτατορίας είναι αγώνας που αφορά όλους μας. Είναι αγώνας όλων όσων δεν θέλουν το ρατσισμό. Η Αριστερά βέβαια πρωτοπορεί αλλά υπάρχουν κι άλλοι άνθρωποι που βλέπουν την απειλή των νεοναζί. Κι όλες οι μορφές αυτής της πάλης χρειάζονται. Όπως χρειάζεται κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος.

Τι ακριβώς γιορτάζουν στο Μπακού;*

Στις 20 του Σεπτέμβρη του 1994, ο τότε ηγέτης Γκαιντάρ Αλίεφ, (πρώην ηγετικό στέλεχος του ΚΚΣΕ που μεταλλάχθηκε σε εθνικιστή δικτάτορα) συναντήθηκε με τους διευθύνοντες συμβούλους της Διεθνούς Εταιρίας Εκμετάλλευσης του Αζερμπαϊτζάν μιας πολυεθνικής κοινοπραξίας στην οποία συμμετείχαν δώδεκα πετρελαϊκές εταιρίες για να υπογράψουν το λεγόμενο συμβόλαιο του αιώνα. Για πρώτη φορά, μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση η οποία έδιωξε τους ξένους ιδιοκτήτες του πετρελαίου από το Μπακού, δυτικές εταιρίες επέστρεφαν θριαμβευτικά στα παλιά πλούσια λημέρια. Επικεφαλής η αμερικάνικη Αμόκο και η Μπρίτις Πετρόλεουμ (BP) που στην συνέχεια συνενώθηκαν σε ένα πολυεθνικό κολοσσό. Αγόρασαν κοψοχρονιά τα δικαιώματα στα παλιά και καινούρια κοιτάσματα και έτοιμες εγκαταστάσεις τις οποίες οι σοβιετικοί εργάτες, τεχνικοί και επιστήμονες είχαν σχεδιάσει και κτίσει δουλεύοντας σκληρά για δεκαετίες.

45 εκατομμύρια βυθισμένοι στη φτώχεια

«Οι βασικοί δείκτες φτώχειας και οικογενειακού εισοδήματος βελτιώθηκαν» επιμένει ο Λευκός Οίκος.


Του Δημήτρη Σ. Φαναριώτη
Μύθος αποδεικνύεται η «οικονομική ανάκαμψη» την οποία επικαλείται συχνά-πυκνά στις ομιλίες του ο πρόεδρος Ομπάμα, καθώς αυτή αφορά μόνον την οικονομική ελίτ των ΗΠΑ. Γιατί, κατά τα άλλα, 45 εκατομμύρια συμπολίτες του ζουν βυθισμένοι στη φτώχεια, όπως αποδεικνύουν περίτρανα τα στοιχεία που περιέχει η έκθεση «Εισοδήματος και Φτώχειας του 2013 στις ΗΠΑ», την οποία συνέταξε η Υπηρεσία Απογραφής. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι περισσότερο από το 1/3 των ατόμων αυτών (16 εκατομμύρια) είναι παιδιά -το 21,6% των ανηλίκων που ζουν στην Αμερική.

Συζητώντας για την… παλιά «Νέα Ελλάδα»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ*
«Η Νέα Ελλάδα στηρίζεται στην Αλήθεια και στο Φιλότιμο». Αυτή η μικρή πρόταση, που ειπώθηκε από τα πιο επίσημα χείλη σε μια επίσημη εκδήλωση (τα εγκαίνια της ΔΕΘ), περιέχει πολύ σημαντικές λέξεις. Κατ” αρχάς, αναφέρεται στη χώρα που έχει μακρόπνοη και μακρόχρονη πορεία στο παγκόσμιο ιστορικό γίγνεσθαι. Η Ελλάδα είναι ένας γεωγραφικός προσδιορισμός, ένας πολιτισμικός χαρακτηρισμός και μια εθνική -ιδιαίτερης σημασίας- ταυτότητα.

Είναι βέβαια και πολλά άλλα, αλλά ο σκοπός του παρόντος δεν είναι να ασχοληθεί κατ” αποκλειστικότητα με τη λέξη «Ελλάδα». Η άλλη λέξη είναι η «Νέα». Μια λέξη που προσδιορίζει κάτι το καινούργιο και εννοιολογικά το τοποθετεί σε αντιδιαστολή προς το «Παλιό».

Η μεγαλύτερη ληστεία έθνους στην νεώτερη ιστορία με λεία 700 δις Ευρώ

Λήστεψαν τον Ελληνισμό και παραμένουν ισχυροί και ατιμώρητοι


Μόλις προχθές γράφαμε ότι Βρισκόμαστε μπροστά στην μεγαλύτερη ληστεία δημοσιου και ιδιωτικού πλούτου στη νεώτερη ιστορία. Στο 174,2% το ΕΝΥΠΟΘΗΚΟ χρεος της χώρας!
Μία συνολική αποτίμηση της πενταετίας του μνημονίου όμως, κάνει πραγματικά την ληστεία του χρηματιστηρίου να μοιάζει πταίσμα.
Ασύλληπτο για τον ελληνικό λαό το κόστος του μνημονίου – Δυσθεώρητο ποσό που δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα τρόπο, όση ανάπτυξη και να πετύχουμε τις επόμενες δεκαετίες. Μία εθνοκτόνος, εγκληματική ενέργεια με συνεργούς όλη τη νομενκλατούρα που δημιουργήθηκε από το σκάνδαλο Κοσκωτά και τον εκσυγχρονισμό. Με τους ίδιους εγκληματικούς εγκεφάλους να πρωταγωνιστούν: Τον Γιώργο Παπανδρέου (από την εποχή Κοσκωτά) και τον Κώστα Σημίτη (τον άνθρωπο που παρέδωσε την χώρα στην σύγχρονη, εθνικοσοσιαλιστική Γερμανία).
Οι αριθμοί είναι αστρονομικοί…

Οι σεξουαλικές χάρες της (GlaxoSmith) Κλάιν Μάιν

Πέτρος Αργυρίου
Είναι κουραστικό να έχεις συχνά δίκιο μα το άδικο όχι μόνο να έχει συστηματοποιηθεί μα να παραμένει κάστρο συστημικό κι απόρθητο.
Έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε που έγραφα στο βιβλίο μου «Παρά Φύση» για τις πρακτικές των μεγάλων φαρμακευτικών εταιριών και τις καταδίκες τους από αμερικάνικα δικαστήρια από το 2009 ως το 2012: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι αυτές οι πρακτικές συνεχίζονται. Έχουμε πολλούς λόγους να θεωρούμε ότι οι καταδικαστικές αποφάσεις των ΗΠΑ για τις φαρμακευτικές εταιρίες αποτελούν απλά ενδείξεις για τη δράση ενός παγκοσμίου δικτύου παρεμπορίας φαρμάκων με πολύ ισχυρές διασυνδέσεις τόσο στον ιατρικό κόσμο αλλά και σε οντότητες που δε σχετίζονται άμεσα με την ιατρική»

Οι παππούδες μας δεν ψήφιζαν...

Να μην συνηθίσουμε στην ύβρη


Σε αντίθεση με την έννοια που η νεότερη και μετα-αρχαϊκή ανθρωπότητα αποδίδει στην λέξη ύβρη, ως ασέβεια προς οτιδήποτε πρεσβεύει κάποια κοινή αξία ή ταύτιση με κάθε είδους ενέργεια που θίγει την τιμή, το αξίωμα και την αξιοπρέπεια κάποιου, για τον αρχαιοελληνικό κόσμο η ὕβρις έχει αυστηρά πολιτικό χαρακτήρα. Η ὕβρις αποτελεί συστατικό στοιχείο του πολιτικού συστήματος των Αθηνών και η σημασία της μεταφέρεται μέσα από έναν εξίσου πολιτικό θεσμό, την Τραγωδία. (Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι με την πτώση του δημοκρατικού πολιτεύματος το 401 π.Χ. αμέσως μετά δηλαδή το τέλος του Πελοποννησιακού πολέμου, επήλθε και ο θάνατος της τραγωδίας, αλλά και της φιλοσοφίας.

Η EPT3 απέδειξε ότι τα MME δεν ενημερώνουν

Της Ματίνας Παπαχριστούδη   «Δρόμος της Αριστεράς»
Παρακολουθώντας τους τελευταίους μήνες το «πρόγραμμα» της ertopen και της ΕΡΤ3, μέσω Διαδικτύου βέβαια, συνειδητοποιώ πως υπάρχουν δυο χώρες δυο πραγματικότητες, δυο επικαιρότητες. Η «πραγματικότητα» των ιδιωτικών περιφερειακών, ραδιοφωνικών σταθμών και ΝΕΡΙΤ και η πραγματικότητα της κοινωνίας. Καμία σχέση μεταξύ τους, πέρα από τη λυσσαλέα επιχείρηση των ιδιωτικών Μέσων να καταστείλουν την οποιαδήποτε σκέψη αμφισβήτησης προκαλώντας ακόμη και καθημερινά σοκ πανικού για οτιδήποτε περνάει ή σκέφτεται η κυβέρνηση.

Εκεί θα κωλώσουμε ...?

Πέτρος Τσιολάκης

Προς θρησκόληπτους

Προς θρησκόληπτους >
δεν έχουμε προφήτες, έχουμε ΠΟΙΗΤΕΣ !


Μόνο που ο χρόνος κυλάει...
Γαμώ την φτώχια μας...
Γαμώ την τύφλα μας...

Τρόικα – Αναστασιάδης διώχνουν τους Κύπριους από τις εστίες τους


Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Δραματική επιδείνωση των όρων ζωής πολλών χιλιάδων Κυπρίων θα σημάνει η ψήφιση από την κυπριακή Βουλή το Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου νόμου που ανοίγει τον δρόμο για την εκποίηση χιλιάδων υποθηκευμένων κατοικιών. Την υπερψήφιση του νόμου, που σέρνεται εδώ και εβδομάδες, έχει αναλάβει προσωπικά ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τις αρνητικές συνέπειες που θα επέλθουν στην καθημερινή ζωή των Κυπρίων, όταν μετά τη δουλειά και το μισθό θα χάσουν και το σπίτι τους. Ο νόμος υπερψηφίσθηκε με 47 ψήφους υπέρ (ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, και ΑΚΕΛ), 7 κατά (ΕΔΕΚ, Οικολόγοι, Κ. Ζουλίας) και 1 αποχή (ΕΥΡΩΚΟ, το οποία μάλιστα ανήκεις την συμπολίτευση) κατόπιν επίμονης απαίτησης της Τρόικας, που απέναντι στις εύλογες αντιδράσεις αντέτεινε, είτε άμεσα η ίδια είτε μέσω των κυβερνητικών της φερέφωνων ότι αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση. Από την φαρέτρα της επιχειρηματολογίας των Μνημονιακών κομμάτων δεν λείπει και το πιο θανατηφόρο βέλος: ότι αν δεν ψηφιστεί ο νόμος που επιτρέπει τις εκποιήσεις, τότε δεν πρόκειται να καταβληθεί η επόμενη, έκτη δόση ύψους 436 εκ. ευρώ. Με άλλα λόγια, και κατά παράφραση του εκβιαστικού διλήμματος «μνημόνιο ή χρεοκοπία», στους Κύπριους ο εκβιασμός που ασκείται είναι: «τα …σπίτια σας ή χρεοκοπία»!