#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου 2014

Πώς ο Σαμαράς βαφτίζει το σκατό λουκούμι!

Ποια είναι τα κριτήρια της επιτυχίας μιας οικονομικής πολιτικής;

φωτο Στ. Ελληνιάδη: Ατενίζοντας το Ξηροπήγαδο…

Στέλιος Ελληνιάδης
Ξεκινώντας από το άρθρο του Κώστα Καλλίτση, στην πρώτη σελίδα της Οικονομικής Καθημερινής, ακριβώς μία βδομάδα πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σκέφτηκα να αντιγράψω επακριβώς τα οικονομικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στα φύλλα του οικονομικού ένθετου της εφημερίδας που προηγούνται και τα φύλλα που έπονται της ομιλίας του Σαμαρά, από 28 Αυγούστου μέχρι 9 Σεπτεμβρίου. Στοιχεία από εκθέσεις υπουργείων, οργανισμών, τραπεζών και μεγάλων εταιριών, της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, της ΓΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ και εκτιμήσεις οικονομολόγων και αναλυτών του φιλοκυβερνητικού στρατοπέδου. Στοιχεία «ομιλούντα» που επιβεβαιώνουν την καίρια επισήμανση που κάνει ο δημοσιογράφος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας!

Σε αριστερό ακροατήριο απευθύνεται ο Α. Τσίπρας ή σε θρησκόληπτα χαϊβάνια; (Βίντεο)

Του Γ.Γ.
Μας κούφανε στην κυριολεξία με τις δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος του Σύριζα μετά την συνάντηση που είχε με τον Πάπα του Βατικανού. (Δείτε το βίντεο). Καλά σε αριστερό ακροατήριο απευθύνεται ο Α. Τσίπρας ή σε θρησκόληπτα χαϊβάνια;

Τον ακούσαμε, λοιπόν, να μας λέει, ανάμεσα στα άλλα: «Συμφωνήσαμε –σ.σ με τον Πάπα- ότι ο διάλογος ανάμεσα στην αριστερά και στην χριστιανική θρησκεία πρέπει να συνεχιστεί Εκκινούμε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες εν τούτοις τεμνόμαστε πάνω σε κοινές αξίες. Την αλληλεγγύη, την αγάπη για τον συνάνθρωπο, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αγονία μας για παγκόσμια ειρήνη».

Ο Γερμανικός Άξονας στον ίδιο καταστροφικό ρόλο

Πανηγυρισμοί για την γερμανική ενοποίηση στο Βερολίνο. Ο τότε καγκελλάριος Κολ αρνήθηκε να εφαρμόσει την Συμφωνία του Λονδίνου του 1953, που υποχρέωνε την Γερμανία, σε περίπτωση επανένωσης των δύο γερμανικών κρατών, να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Παρ’ όλα αυτά, οι Γερμανοί έχουν το θράσος να μας επιτιμούν για τα χρέη μας απέναντί τους τα οποία έχουν πληρωθεί δύο και τρεις φορές από τους τόκους και τα γερμανικά προϊόντα που μας πουλάνε.
του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
[Πηγή: olympia.gr, 15/09/2011]
Έφθασε στην Αθήνα για να αναλάβει τα καθήκοντα του Ανώτατου Διοικητή της χώρας μας ο εκπρόσωπος του 4ου Ράϊχ, «Γερμανός τεχνοκράτης» Χορστ Ράϊχενμπαχ.

Aπόθεμα ψευδαισθήσεων...

Έξω η COCA COLA απ’ τα σχολεία!


Ebol-ιασμός! Το παρασκήνιο της τραγωδίας του Ebola


Πέτρος Αργυρίου
2500 νεκροί και 4000 θύματα. Χώρες που κλείνουν τα σύνορα τους.
Έχουμε μια πραγματική επιδημία λοιπόν όσον αφορά τη διάδοση του ιού Εbola σε περιοχές της Αφρικής;
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε πανδημία, τουλάχιστον όχι ακόμη.
Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχαμε ασύλληπτες εικόνες παγκόσμιας φρίκης.
Αυτό που έχουμε όμως είναι μια πανδημία παγκόσμιας απληστίας και αμέλειας.
Παρότι πλησιάζουμε τις τέσσερις δεκαετίες από την ανακάλυψη του ιού του 1976, δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη μέθοδος αντιμετώπισής του.
Και ο βασικότερος λόγος παρουσιάζεται να είναι οικονομικός:
Τη δεκαετία του 1980 και έπειτα, το χρυσορυχείο των επιδημιών ήταν το AIDS. Ειδικοί από από διάφορα πεδία συνέρευσαν εκεί για να πάρουν ένα κομμάτι της μεγάλης χρηματοδοτικά πίτας του.

GenerationE: η νέα γενιά της Εξόδου

της Κατερίνας Σταυρούλα
(Δημοσιογραφική Έρευνα Δεδομένων Νεανικής Ευρωπαϊκής Μετανάστευσης – αναδημοσίευση από το rbdata)
Τους συναντάς σε διαδικτυακές ομάδες και φόρουμ να ανταλλάσσουν πληροφορίες και συμβουλές. Τους συναντάς στις πύλες επιβίβασης των αεροδρομίων με το πιο οικονομικό εισιτήριο στο χέρι. Μοιράζονται φωτογραφίες από νέες πόλεις στα κοινωνικά δίκτυα. Κατά εκατοντάδες χιλιάδες μεταναστεύουν κάθε χρόνο με στόχο μια άλλη ζωή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρόκειται για νέους, πολίτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που με μια βαλίτσα στο χέρι αφήνουν τη χώρα τους προς αναζήτηση εργασιακού μέλλοντος εντός της Ενωμένης Ευρώπης, αλλά και εκτός. Κάποιοι από αυτούς θα αποτελέσουν σε μελέτες την «διαρροή εγκεφάλων», την «εξαγωγή ευφυΐας» ή τη «διαρροή ταλέντων» ενώ άλλοι θα είναι απλά αυτοί που σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας της Ισπανίας δημιουργούν τη «διεθνή κινητικότητα».

ΒΙΝΤΕΟ από Τούρκους αντιφασίστες για τον Παύλο Φύσσα

Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα άγγιξε και του Τούρκους δημοκράτες που μήνες τώρα δίνουν την δική τους μεγάλη μάχη ενάντια στον αυταρχισμό του καθεστώτος Ερντογάν.
Μια αντιφασιστική ομάδα «που υποστηρίζει την αντίστασή σας», όπως λένε, από τη γειτονική χώρα, δημιούργησε ένα εξαιρετικό βίντεο στο οποίο πρωταγωνιστούν δεκάδες απλοί πολίτες οι οποίοι μοιράζονται τις σκέψεις τους για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Στιγμές ράδιο-φόνου: ηχολήπτης ηχογραφεί δημοσιογράφο

Στιγμές ράδιο-φόνου: ηχολήπτης ηχογραφεί δημοσιογράφο
(ξέρεις εσύ, ΦΙΔΙ.)

 

Η "Αυγή" θεωρεί δεξιό τον Χριστόφια του ΑΚΕΛ!

 Μήπως το ρίξατε στον αυνανισμό εκεί στην Κουμουνδούρου;
 
Μόνον έτσι μπορείς να σχολιάσεις τις αρλούμπες της πάλαι ποτέ αριστερής "Αυγής", που πανηγυρίζει με τον τίτλο "πρώτη φορά αριστερός ηγέτης" θα συναντηθεί με τον πάπα!
Δηλαδή ο Χριστοφιας τι ήταν; Δεξιός ηγέτης;

Ο Τσίπρας και τα ... ράσα

Του Γ. Γ.
Τι να μας πουν τώρα τα αλισβερίσια που θα έχει ο Τσίπρας με τον Πάπα … Το πολύ πολύ να πάρει κάποια λιβανίσματα από αστούς δημοσιογράφους όπως σήμερα από τον Χατζηνικολάου.
Εδώ ο Σαμαρά μίλαγε με τον ίδιο τον θεό, παρουσία της Μ. Σπυράκη μάλιστα και οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κόμμα του δεύτερο και καταϊδρωμένο.

Η φτιάξη πάντως είναι ότι την μπαλαμουτιάζει καλά την δουλειά ο Τσίπρας. Γαλόνια του έδωσαν τα νταλαβέρια με τους καλογέρους πρόσφατα. Η φάτσα του τώρα τακιμιασμένη με του Ποντίφικα  θα σεργιανήσει στα χαζοκούτια όλου του κόσμου, ανεβάζοντας τις μετοχές του στο χρηματιστήριο της αστικής "υπευθυνότητας".

“Οι δανειστές έχουν ξεγραμμένη αυτή την κυβέρνηση”

 Τις στρεβλώσεις του πολιτικού συστήματος και τα πραγματικά σχέδια των κυβερνώντων σε Ελλάδα και Ευρώπη, με τον πολιτικό τους χρόνο συνεχώς να μειώνεται, ανέλυσε μιλώντας στο Ράδιο 9,84 και στον Γιώργο Σαχίνη ο δημοσιογράφος στο “Ποντίκι” Σταύρος Χριστακόπουλος.

Για τον Παύλο Φύσσα

Για τον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη Χρυσή Αυγή, οι δημιουργοί του ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε ετοιμάσαν ένα μικρό βίντεο αφιερωμένο σε όλα τα θύματα της ναζιστικής οργάνωσης αλλά και σε όσους δίνουν τη μάχη απέναντι στο φασισμό.
Τη μουσική προσέφεραν οι Last Drive και τη σκηνοθετική επιμέλεια έχει ο Αρης Τριανταφύλλου. Τα γυρίσματα έγιναν λίγες ημέρες μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στην Μπολόνια από τον Θάνο Τσάντα και τον Άρη Χατζηστεφάνου.