#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

Οι απορίες σιγά – σιγά λύνονται

του Λευτέρη Ριζά
Είχα γράψει ότι η αριστερά δεν μπορεί να «πάει μπροστά» αν δεν ασχοληθεί, δεν ερευνήσει και απαντήσει στο γιατί «κατέρρευσε ο υπαρκτός σοσιαλισμός», γιατί απέτυχε δηλαδή σε όλες τις εκδοχές του. Σε όλο τον κόσμο ασχολούνται γνωστοί και «άγνωστοι»   στο πλατύ κοινό της αριστεράς μαρξιστές με το ζήτημα αυτό. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σταματήσουν τις προσπάθειες τους και επιτέλους να ξεκουραστούν.

Η Ρωσική επανάσταση του 1917 – των μπολσεβίκων με επικεφαλής τον Λένιν κλπ – , η Κινέζικη με ηγέτη της το Μάο-τσε Τούνγκ, η Βιετναμέζικη κλπ κλπ που κράτησαν άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο μερικά χρόνια, μέχρι να «πάρουν την εξουσία», είχαν μια μεγάλη έλλειψη. Που τελικά τους στοίχησε την τελική αποτυχία τους. Και η έλλειψη τους αυτή έγκειται στο ότι δεν διέθεταν ένα καλό και «κοστολογημένο» πρόγραμμα.

Ο «Σιδηρούς Άξονας» της αλαζονείας και της ύβρεως

Τα πολεμικά παιχνίδια της Συμμαχίας Αγγλο-Σαξόνων, Σιωνιστών και Ισλαμιστών από την Γάζα μέχρι την Ουκρανία

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράψει ότι ο «Νέος Αμερικανικός Αιώνας» του αμερικανοσιωνιστικού μπλοκ δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ γιατί η παγκόσμια αντίσταση των λαών υπήρξε τελικά αποφασιστική. Ιδιαίτερα, ο διασυρμός των Ισραηλινών από τους μαχητές της Χεζμπολλάχ στον Λίβανο το 2006 θα αναγνωρισθεί σίγουρα σαν το πρώτο «νέο Στάλινγκραντ» του 21ου αιώνα. Ακολούθησαν η αποφασιστική νίκη των Ρώσων στην Γεωργία το 2008, το «φιάσκο» της Συρίας για τους νατοϊκούς ισλαμοφασίστες το 2013 και η αναχαίτιση της ευρω-ναζιστικής χούντας του Κιέβου από τον Πούτιν στην Κριμαία και στην Ανατολική Ουκρανία, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Μια πρώτη αποτίμηση των προγραμματικών δηλώσεων του ΣΥΡΙΖΑ

του Κώστα Λαπαβίτσα
Οι οικονομικές προτάσεις που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να θεωρηθούν ως προγραμματικές από ένα κόμμα που διεκδικεί την εξουσία, δε συνιστούν όμως σε καμία περίπτωση οικονομικό πρόγραμμα. Μας δείχνουν περισσότερο πως σχεδιάζει να κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ αν σχηματίσει κυβέρνηση και για τον λόγο αυτόν απαιτούν προσεκτική ανάλυση. Οι προτάσεις έχουν δύο σκέλη.

Το πρώτο είναι η διαπραγμάτευση για το χρέος και έχει έξι στόχους:

ι) Διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους
ιι) Ρήτρα ανάπτυξης για το υπόλοιπο μέρος του
ιιι) Περίοδος χάριτος για την εξυπηρέτηση του
ιν) Εξαίρεση των δημόσιων επενδύσεων από το Σύμφωνο Σταθερότητας
ν) Ευρωπαϊκό Νιού Ντιλ επενδυσεων χρηματοδοτημένο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων
νι) Ποσοτική Χαλάρωση από τη ΕΚΤ

Αλητοκρατία

Σφύζουμε από Δημοκρατία! Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργεύοντος Σαμαρά τι άλλο θέλει ένας λαός υπό πίεση να καταλάβει ότι δεν είναι αυτός που θα επιλέξει πότε θα γίνουν εκλογές αλλά θα του το επιβάλλει ο μέγας άρχοντας. Επίσης μάθαμε ότι η Δημοκρατία δεν είναι πολιτικό καθεστώς διότι όπως μάς διαβεβαίωσε ο δημοκρατικά εκλεγμένος Σαμαράς «όποιος ζητάει εκλογές τώρα δεν ξέρει από πολιτική»! Η Δημοκρατία είναι πολιτικό παιχνίδι κατά τον κύριο Σαμαρά που μόνο επαγγελματίες του είδους με χιλιάδες ένσημα ρεμούλας μπορούν να την διαχειρίζονται. 

Τα ανάποδα διαβάσματα των εξαγγελιών του Τσίπρα

Παναγιώτης Μαυροειδής
Για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, έχουν γραφεί  πολλά.
Λάβαμε ήδη ισχυρά δείγματα της  αστειότητας  και κυρίως  της προκλητικότητας  της κυβερνητικής προπαγάνδας. Έφτασαν να θεωρούν  αχρείαστες …παροχές, πολυτέλεια και σπατάλη, στοιχειώδη μέτρα προστασίας των θυμάτων των μνημονιακής πολιτικής. Πράγματα που αποτελούν υποχρέωση κάθε ‘’συντεταγμένης πολιτείας’’ όπως τη λένε εύηχα.  Μοιάζει να προσβάλλονται και να εξανίστανται οι  χορτάτοι,  όχι απέναντι στον ‘’κίνδυνο’’  να σιτισθούν  οι πεινασμένοι, αλλά έστω  να τους αναγνωριστεί το δικαίωμα  σε κάτι τέτοιο.

Όταν λέμε "θα" το εννοούμε, αρκεί να το πλρώσετε εσείς

Επίκαιρο σχόλιο του Κλεισθένη.
Αφορμή οι εξαγγελίες Τσίπρα στην ΔΕΘ.
Ακούμε ξανά και ξανά για το λεγόμενο πολιτικό κόστος.
Ακούμε επίσης για λαΐκισμό, για προεκλογικές παροχές, υποσχέσεις, θα κτλ.
Έχω ξαναγράψει για το πως αποφασίζει ένας βουλευτής προκειμένου να πάρει μία απόφαση ή να κάνει ένα ρουσφέτι. Τα πάντα υπολογίζονται σε ψήφους, αν πω ναι θα πάρω περισσότερους ψήφους στις επόμενες εκλογές απ' το να πω όχι;
Αυτός που μου ζητάει το ρουσφέτι πόσους ψήφους μπορεί να μου φέρει αν του το κάνω; Πολλούς; Τότε το κάνω. Λίγους τότε δεν συμφέρει και δεν το κάνω. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι για να γίνει ένα ρουσφέτι πρέπει ο βουλευτής να
υποχρεωθεί σε κάποιους, οι οποίοι με την σειρά τους αργότερα θα ζητήσουν κάτι ανάλογο απ' τον βουλευτή.

Σωστά το λέει ο κ.Τσίπρας

του Νίκου Μπογιόπουλου
Πολλά έχουν γραφτεί, ειπωθεί και σχολιαστεί, ήδη, για την παρουσία και τις εξαγγελίες του κ.Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη. Θα σταθούμε σε ένα κομβικό ζήτημα έξω από το οποίο, κατά τη γνώμη μας, κάθε συζήτηση επί πλευρών του προγράμματος που εξήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μετέωρη.
Τόσο στην ομιλία του στο Βελλίδειο, όσο και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο κ.Τσίπρας προσδιόρισε με σαφήνεια ότι η «διαπραγμάτευση» που επαγγέλλεται και η οποία θα φέρει – όπως υπόσχεται – την έξοδο από την κρίση θα διεξαχθεί εντός του ευρωενωσιακού πλαισίου.

«ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ»: ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ ΤΙ;

Του ΒΑΣ. ΜΑΚΡΙΔΗ*
ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
Είναι ήδη γνωστό εδώ και ένα 10ήμερο το γεγονός της υπογραφής στις 5 Σεπτεμβρίου στο Μινσκ της Λευκορωσίας «Πρωτοκόλλου κατάπαυσης του πυρός» από τις ηγεσίες του επίσημου ουκρανικού κράτους και των αυτοανακηρυγμένων «Λαϊκών Δημοκρατιών» του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ, με την ενεργή συμμετοχή και αρωγή των απεσταλμένων του ΟΑΣΕ και της Ρωσίας. Στο Πρωτόκολλο, το οποίο αποτελείται από 12, συνολικά, σημεία, συμπεριλήφθηκαν αυτούσια τα 7 σημεία της πρότασης που είχε διατυπώσει στις 3 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν για την ειρήνευση στην πολύπαθη, πλέον, περιοχή του Ντονμπάς και η οποία, μεταξύ άλλων, συμπεριελάμβανε:

Αμφίπολη: θανάτῳ θάνατον πωλήσας

Ίσως θα μπορούσε να διαπιστώσει κάποιος ότι σήμερα η εποχή μας δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το θάνατο. Ενώ τον φοβάται, προσπαθεί να τον αγνοήσει, δεν τον λογαριάζει και ίσως επιδιώκει να τον ξεπεράσει με την αυθάδεια των «αθάνατων» μηχανών της και τη γελοιότητα των «αισθητικών επεμβάσεων» σε γερασμένα πρόσωπα-προσωπεία. Σήμερα, που δίνεται πιο πολύ σημασία στην ανθρώπινη δράση και στις υλικές της αξίες, η ζωή μοιάζει μετρήσιμο μέγεθος. Διανύει συγκεκριμένες οδούς προς την επιτυχία, έχει συνταγές ευτυχίας, καλά κρυμμένα απωθημένα κλπ. Η λατρεία της ύλης πλέκει μια άλλη σχέση με τη λατρεία των νεκρών στην αρχαιότητα, που πήρε μνημειακές διαστάσεις στους πλούσιους και εντυπωσιακούς τάφους της, αναζητώντας ένα μονοπάτι για την υστεροφημία.

ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΊΟ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ....

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ
Άνοιξαν τα σχολεία και στην Ουκρανία .
Η χούντα του Κιέβου δηλητηριάζει τις ψυχές των παιδιών.

Τον δρόμο τον δείχνει ο μπόμπιρας κάτω δεξιά....