#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο τύμβος της πουστιάς

 Γιάννης Λαζάρου
 Ανοίξτε τάφους μεγάλους για τα καμώματα των προδοτών. Βάλτε κομματόσκυλα να τους φυλάνε ως σφίγγες και ξέκωλα ως Καρυάτιδες να προειδοποιούν όταν κάποιος πάει πιο βαθιά θα πεθάνει από τα αέρια αηδίας που τα σαπισμένα σαρκία των προσκυνηταριών αναδύουν όπως και όταν κυκλοφορούσαν στην επάνω ζωή. Βάλτε ως σήμα αντί λέοντα τα σύμβολα των κομμάτων που δημιούργησαν και υπηρέτησαν.

Η Γερμανία ξαναγράφει την Ιστορία! Θα τους διευκολύνουμε?

του Αριστομένη Συγγελάκη
«Δεν μπορείς να κάνεις δούλο ένα λαό, αν δεν πάρεις την ψυχή του, αν δε σβήσεις την ιστορία του. Κι όταν δεν μπορείς να το κάνεις αυτό, να τη διαστρεβλώσεις».
Στις 2 Σεπτεμβρίου 1944 τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής και οι Έλληνες συνεργάτες τους (Σουμπερίτες και ταγματασφαλίτες) προχώρησαν σ’ ένα από τα πιο σκληρά Ολοκαυτώματα της ελληνικής ιστορίας στον Χορτιάτη: 149 αθώοι πολίτες βρήκαν φρικτό θάνατο, καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών κάηκαν ζωντανοί ή πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ στο φούρνο του Γκουραμάνη και στο σπίτι του Νταμπούδη. Μια σφαγή για την οποία δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό και η οποία, όπως νέα στοιχεία δείχνουν, είχε πιθανώς προαποφασισθεί από τους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους.

Τους έχουν ξεγραμμένους και οι δανειστές…

Σταύρος Χριστακόπουλος
Διέφυγε, ίσως, της προσοχής πολλών μια… ατάκα του Χρυσοχοΐδη…
Η εντολή του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή ήταν σαφέστατη: η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει όλες τις μνημονιακές εκκρεμότητες πριν από τη λήξη του τρέχοντος μνημονίου τον Ιανουάριο του 2015. Δηλαδή πριν από τις εκλογές που…
αναμένονται για τον ερχόμενο Μάρτιο. Μεταξύ των εκκρεμοτήτων περιλαμβάνονται το νέο ασφαλιστικό και οι νέες επί τα χείρω ρυθμίσεις στα εργασιακά.

Bookmark the permalink. Αίμα και δάκρυα…

Μια άλλη ΔΕΘ

Ένα κόμμα της αντιπολίτευσης που προετοιμάζεται να κυβερνήσει εν μέσω της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η πλειοψηφία των πολιτών, δεν μπορεί παρά να νιώσει την ανάγκη να παρουσιάσει, και να δεσμευτεί, σε κάποια ελάχιστη δέσμη μέτρων ανακούφισης ανθρώπων και επιχειρήσεων που θα εφαρμόσει από τον πρώτο μήνα μιας μελλοντικής κυβέρνησης της οποίας θα αποτελεί τον κορμό.

Ολοκληρωτισμού το ανάγνωσμα

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Ξανάδα τις προάλλες το «Καπό», από τις βαθύτερες και συγκλονιστικότερες ταινίες για το ολοκαύτωμα, του Τζούλιο Ποντεκόρβο, σκηνοθέτη και της περίφημης «Μάχης του Αλγερίου». Πραγματεία για την ανθρώπινη φύση, η ταινία αποπνέει αισιοδοξία μέσα από την πιο σκληρή, ανυπόφορη «μαυρίλα» απελπισία που φαντάζεται κανείς, με τη θυσία του Εγώ για το Εμείς από την Εβραία ηρωίδα, την Εντίτ, που πεθαίνει «για να ζήσει», ακολουθώντας το νεύμα του ‘Ερωτα, του κατεξοχήν αισθήματος της ζωής.

Ο Γ. Δελαστίκ «αδειάζει» τους συντρόφους του

Του Γ. Γ. 
Αντε μετά οι οπαδοί και τα μέλη του ΚΚΕ να μην ισχυρίζονται ότι κάποια στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχουν στην σκέψη τους να κάνουν κολεγιά με τον Σύριζα.
Υποθετική προσέγγιση αλλά πώς διάολο γίνεται να βγαίνει σήμερα ο διευθυντής του «Πριν» και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στις περασμένες εκλογές υποψήφιος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με ενυπόγραφο άρθρο του στην φυλλάδα του Μπόμπολα na «ψέλνει ύμνους» για την παρουσία του Τσίπρα στην ΔΕΘ;

1974 - 2014 Σαράντα χρόνια κλέφτες

Γράφει ο mitsos175
Το 1974 η ΝΔ παίρνει την εξουσία στις πρώτες εκλογές μετά τη χούντα. Η υπόσχεση για αποχουντοποίηση ξεχνιέται αμέσως. Αν και οι πραξικοπηματίες φυλακίζονται, λόγω της λαϊκής οργής, οι λιγότερο γνωστοί χουντικοί κουρνιάζουν στην αγκαλιά της ΝΔ κλωσώντας τα φιδίσια αυγά τους.

Η είσοδος της χώρας στην ΕΕ είναι η "σύλληψη" αυτού που θα γεννηθεί το 2009. Του καταστροφικού Μνημονίου. Η ανικανότητα, αλαζονεία, η σήψη η πολιτική γενικά του Κ. Καραμανλή (του θείου) φέρνει την καταβαράθρωση των ποσοστών της ΝΔ και παρά τη διάλυση της Ένωσης Κέντρου το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία..

Η γενιά των 300 ευρώ

Σημαντική συρρίκνωση του μισθού δείχνουν τα στοιχεία έκθεσης-σοκ του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, καθώς οι ευέλικτες μορφές εργασίας έχουν οδηγήσει έναν στους τρεις εργαζόμενους να αμείβεται με μισθούς που δεν ξεπερνούν τα 300 ευρώ.Όπως επισημαίνει ο επιστημονικός διευθυντής του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης «η υψηλή ανεργία αναγκάζει όλο και περισσότερους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να προσφεύγουν σε ευέλικτες μορφές απασχόλησης, κατάσταση που αφορά περίπου 500.000 άτομα. Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει μία νέα γενιά εργαζομένων, αυτή των 300 ευρώ».

Ισημερινός – Ράφαελ Κορρέα: Τα Βήματα για τη σωτηρία ενός λαού

 Λογιστικός Έλεγχος, Διαγραφή Χρέους, Ψηφιακό νόμισμα;

Tου Παναγιώτη Σπυρόπουλου*
Ο Ισημερινός ή Εκουαδόρ είναι μια χώρα στη βορειοδυτική Νότια Αμερική, που συνορεύει με την Κολομβία προς Βορρά, με το Περού στα ανατολικά και νότια και βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό στα δυτικά, με πληθυσμό 14.573.101 κατοίκους.
Αναπολώντας τα κόμικς της νιότης μας, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε αυτό το μικρό κρατίδιο (με πληθυσμό μεγαλύτερο κατάτι από της Ελλάδας) ως μια «γαλατική συμμορία» που αντιστέκεται ενάντια στα γεράκια της σύγχρονης Panx Romana – ΗΠΑ και των αυλικών της (γειτόνισσα Κολομβία), με κύριο εκφραστή αυτής της αντίστασης τον πρόεδρο Ραφαέλ Κορρέα, έναν προικισμένο ακαδημαϊκό οικονομολόγο (με 2 μεταπτυχιακούς τίτλους και διδακτορικό), ο οποίος έχει άξιο συμπαραστάτη το πολύπαθο λαό του Ισημερινού.

ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ-Rapid Trident: Άσκηση ΝΑΤΟ στην Ουκρανία - ΦΩΤΟ


Στρατιωτικά γυμνάσια υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο των ΗΠΑ άρχισαν στην Ουκρανία, σήμερα, Δευτέρα, ενώ συνεχίζονται οι μάχες στις ανατολικές επαρχίες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων ανταρτών, παρά την κήρυξη εκεχειρίας.

Η ελπίδα και το αντιπαράδειγμα

               Για τις εκλογές στο Βραδεμβούργο και την Θουριγγία


του Νίκου Σκοπλάκη
Ποιοί είναι αυτοί οι άνθρωποι που ζουν στο Βραδεμβούργο; Είναι τόσο μακρινοί από εμάς όσο πιστεύουμε; Κάτοικοι ενός μεγάλου κρατιδίου της (γενικώς και αορίστως) ευημερούσας Γερμανίας των ΜΜΕ; Ή μήπως εργαζόμενοι και άνεργες που μοιράζονται παρόμοιες αγωνίες με τις δικές μας, χωρίς να γνωρίζουν επί της ουσίας για εμάς, χωρίς εμείς να γνωρίζουμε επί της ουσίας για εκείνους κι εκείνες;
Το Βραδεμβούργο, αμέσως μετά την κατάρρευση της ΛΔΓ και την «επανένωση», γύρισε σε ένα προβιομηχανικό στάδιο. Ο παραγωγικός ιστός αποδιαρθρώθηκε κι όσα τμήματα της παραγωγής παρέμειναν ζωντανά αντιστοιχούσαν σε ισχνά εισοδήματα και απαξιωμένες θέσεις εργασίας.

Η τέχνη του τρόμου Του Αρη Χατζηστεφάνου
Τα video της 11ης Σεπτεμβρίου και των αποκεφαλισμών από τον ISIS, με τη ματιά ενός κριτικού κινηματογράφου.

Στόχος της τρομοκρατίας είναι να αναδείξει την αληθινή, χειροπιαστή βία απέναντι στην αόρατη βία της ασφάλειας.
Ζαν Μποντριγιάρ

Μια εβδομάδα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ο Γερμανός συνθέτης Καρλχάιντς Στοκχάουζεν έκανε μια δήλωση που έμεινε στην ιστορία σαν «το πιο λάθος σχόλιο, την πιο λάθος στιγμή». Η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, είπε, «είναι το σημαντικότερο έργο τέχνης που έχει υπάρξει στο σύμπαν». Σε σχέση με τους δράστες, συμπλήρωνε ο ίδιος, «εμείς ως συνθέτες είμαστε ένα τίποτα» αφού δεν μπορούμε να προκαλέσουμε την προσήλωση τόσων εκατομμυρίων θεατών σε μια «παράσταση».

«Δημοκρατία» υπό πίεση


Κατά τον "κύριο" που παριστάνει τον Έλληνα Πρωθυπουργό, σε περιόδους κρίσης υπάρχουν δύο αποσταθεροποιητικοί παράγοντες που εξασθενούν την δημοκρατία και τον κοινωνικό ιστό: ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός, και μας το διεκρίνισε ακόμα περισσότερο: «Ο λαϊκισμός βασίζεται σε γλυκά ψέματα, σε μη τεκμηριωμένα ψεύδη που οδηγούν στην κοινωνική ταραχή ο εξτρεμισμός στο μίσος και στην βία, τροφοδοτεί την φωτιά του λαϊκισμού και έτσι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος».