#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

1.500.000 άνεργοι...


http://denplirono.wordpress.com/

Απαρχάιντ και στον τάφο

Του Περικλή Κοροβέση
Φέτος κλείνουν εκατό χρόνια από τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είχαμε νικητές και ηττημένους. Θεωρητικά θα έπρεπε ο εικοστός αιώνας να ήταν ειρηνικός. Οχι μονάχα δεν ήταν, αλλά είχε και Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά ούτε αυτός έφερε την ειρήνη. Ο πόλεμος συνεχίστηκε σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, ιδίως σε Αφρική, Ασία, Μέση Ανατολή, αλλά ακόμα και στην ίδια την Ευρώπη (επέμβαση της ΕΣΣΔ στην Ουγγαρία το 1956, στην Τσεχοσλοβακία το 1968 και της Ε.Ε. στην Γιουγκοσλαβία το 2000). Μην τυχόν ακόμα η ανθρωπότητα πληρώνει τις συνέπειες του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ή ακόμα αυτός ο πόλεμος δεν έχει λήξει και τους μεσοπολέμους τους παίρνουμε για ειρήνη; Οπως και να έχει, η λεγόμενη πολιτισμένη ή αναπτυγμένη ανθρωπότητα είναι ακόμα βάρβαρη, μια που δεν μπορεί να λύσει τις διαφορές της με τον λόγο (διπλωματία), αλλά προτιμάει τη βία (πόλεμος). Και όσο υπάρχουν νικητές και ηττημένοι δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη. Γιατί απλά θα υπάρξει αντίσταση.

Έργα και ημέρες των φασιστών στο Ντονμπάς (Βίντεο)

Είναι η καλύτερη απάντηση στην καθεστωτική προπαγάνδα που θεωρεί υπεύθυνους του εμφυλίου τους αντάρτες, τους οποίους σήμερα ταυτίζει με τους μουσουλμάνους του ISIS! 
 
 Γράφει ο : Ν.Α
Βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους με έργα και ημέρες των φασιστών στο Ντονμπάς και η απάντση των πολιτοφυλάκων – «τρομοκρατών»

Η δημοκρατία του Ομπάμα και των ΗΠΑ, της Μέρκελ, του Ολάντ του Σαμαρά και της Ε.Ε. εξάγεται σε όλο τον κόσμο. Ο τρόπος είναι γνωστός, χιλιάδες άνθρωποι, άμαχοι κατά κύριο λόγο δολοφονούνται, παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς, βασανίζονται. Για να εξυπηρετήσουν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια δεν έχουν κανένα ενδοιασμό. Οι φασίστες και ναζιστές οπλίζονται με τα πιο σύγχρονα όπλα από τους ιμπεριαλιστές και τις μαριονέτες του Κιέβου για να επιτελέσουν το έργο τους. Η σκηνή με το άδειασμα των πτωμάτων μέσα από τα οχήματα μεταφοράς προσωπικού είναι συγκλονιστική(27′), μόνο που δεν θα την δείξει το CNN, το FOX, BBC, DW. Όχι ούτε τα δικά μας ΜΜΕ. Ούτε τα βρέφη και τους γέρους που δολοφόνησε η ¨αντιτρομοκρατική¨ αεροπορία του ολιγάρχη Ποροσένκο.

Παύλος Φύσσας: Εν ψυχρώ εκτέλεση δια χειρός Χρυσής Αυγής

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ένα πρωτοφανές σοκ και θλιβερές μνήμες παλιότερων εποχών τάραξαν τις συνειδήσεις όλου του δημοκρατικού κόσμου τα ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013 όσο διαδιδόταν η είδηση της δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αμφιαλιώτη ράπερ από τον επαγγελματία, εντολοδόχο εκτελεστή της Χρυσής Αυγής δεν συνέβη εν βρασμώ ψυχής. Δεν ήταν πρωτοβουλία κάποιων θερμοκέφαλων.

Το Μέγαρο Μαξίμου, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εξήλθε πολλαπλά ωφελημένη από την δολοφονία που έφερε σε πέρας η Χρυσή Αυγή, χάρη στην στρατιωτική της δομή και τα τάγματα εφόδου που συστηματικά συντηρούσε κι εξόπλιζε, υπό την σκανδαλώδη ανοχή κι ενίοτε υποστήριξη μυστικών υπηρεσιών και αστυνομίας, ώστε να μπορεί σε μια κρίσιμη στιγμή να φέρει σε πέρας την πιο επικίνδυνη αποστολή, που μπορεί να σήμαινε ακόμη και το τέλος της.

Η διπλή δολοφονία των ακροδεξιών bodybuilders: Ιδεολογία, Εξάρτηση και Πολιτική


H δολοφονία των δύο bodybuilders από δύο δεκαοχτάχρονους που γυμνάζονταν στο ίδιο γυμναστήριο και είχαν σαν διατροφικό, γυμναστικό και ιδεολογικό μέντορα τον έναν από τους δύο δολοφονημένους, θα μπορούσε να είχε περάσει στα αστυνομικά δελτία των ειδήσεων σαν ένα γεγονός από τα πολλά που καλύπτονται. Όμως, τα τατουάζ με τις σβάστικες και άλλα αρχαιοελληνικά σύμβολα που είχε ο ένας από τους δολοφονημένους, τα χουντικά σχόλια του άλλου θύματος σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και οι φωτογραφίες του σε συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, έδωσαν αφορμή για σπεκουλάρισμα, παραφιλολογία και διαθέσεις που ήταν έτοιμες για περισσότερο αίμα.