#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 14 Σεπτεμβρίου 2014

Για πρώτη φορά μετά το 1941, Γερμανικά άρματα μάχης εισέβαλαν στην Ουκρανία (VIDEO).

Σύμφωνα με κατοίκους της Δυτικής Ουκρανίας, οι οποίοι μέσω κινητών τηλεφώνων και άλλων μέσων δικτύωσης, κατέγραψαν την είσοδο φάλαγγας 34 γερμανικών αρμάτων «Leopard», στην Ουκρανία μέσω της Πολωνίας. Η φάλαγγα αυτή κινήθηκε μέσω της περιφερειακής οδoύ της πόλης Lviv.

(Εξαιρετκό)! Φόβοι επισιτιστικού κραχ

από Analyst Team
[Πηγή: inprecor, 13/09/2014]
«Στις Η.Π.Α. μία διαφορετικού είδους κρίση εκτυλίσσεται ακριβώς κάτω από τα πόδια των ανθρώπων – λόγω του ότι στερεύει ένας από τους πλέον πολύτιμους υδροφόρους ορίζοντες, ο οποίος παρείχε ασφάλεια, καθώς επίσης νερό στο Τέξας, στο σιτοβολώνα της χώρας.

«Αυτή η χώρα έγινε αυτό που έγινε, κυρίως επειδή ήταν ασφαλής από την πλευρά της ύδρευσης – η οποία απειλείται σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό σήμερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής του κέντρου υδάτινων πόρων του πανεπιστημίου του Τέξας.

Τι συμβαίνει όταν ένα ιδανικό γίνεται εμπόρευμα

της Μάρως Σιδέρη
Τα έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές που στο άκουσμά τους σπάνια πια αισθανόμαστε ρίγη: Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αξιοπρέπεια, Συνέπεια, Ειλικρίνεια, Φιλοπατρία. Τα έχουμε ακούσει ως υπόσχεση από βρώμικα χείλη και βρώμικα μυαλά, τα έχουμε χρησιμοποιήσει και οι ίδιοι με βρώμικα χείλη και βρώμικες σκέψεις, ώστε στα αφτιά μας φτάνουν πια σαν ένας μονότονος ήχος: μπλα-μπλα-μπλα! Κι όμως δε θα έπρεπε να ήταν μπλα-μπλα. Θα έπρεπε να ανατριχιάζουμε όταν τα ακούμε, να ανατριχιάζουμε όταν τα ψελλίζουμε: είναι Αξίες χωρίς τις οποίες δεν υπάρχουμε ως άνθρωποι, ούτε ως κοινωνίες. Πώς να ζήσει ένας άνθρωπος αν δεν προσπαθεί αδιάκοπα για τη συνέπεια έργων και λόγων;

«Ο Μπράουν, ο Φίσερ κι ο Κραφτ…»Του Νίκου Κιάου Την περασμένη Τετάρτη, μία μέρα πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα από το Ταλίν της Εσθονίας απαίτησε από τα κράτη-μέλη της Συμμαχίας να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες και απευθυνόμενος στη Ρωσία μίλησε προκλητικά και αλαζονικά κατονομάζοντας την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία: «Χάσατε την ανεξαρτησία σας μία φορά στο παρελθόν. Χάρη στο ΝΑΤΟ δεν θα τη χάσετε ποτέ ξανά».

Η ώρα της Συρίας και ο Ισλαμιστικός μπαμπούλας

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) ―βασικά οι ελίτ που εδράζονται στην «Ομάδα των 7»― μόλις ανακάλυψε τη νέα «αιτία του κακού» από την οποία όλοι κινδυνεύουμε: το Ισλαμικό κράτος (τέως ISIS). Έτσι, η ισχυρότερη ελίτ στον κόσμο (οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά) συνενώνει τις ασύγκριτες δυνάμεις της για να αντιμετωπίσει όχι κάποια άλλη υπερδύναμη αλλά μερικές χιλιάδες τζιχαντιστές χωρίς καν οργανωμένο στρατό και ναυτική ή αεροπορική δύναμη ―παρόλο που η αεροπορία σήμερα κρίνει την έκβαση πολέμων, όπως έδειξε το παράδειγμα της Λιβύης. Μολονότι όμως οι τζιχαντιστές αυτοί εμφορούνται και από εθνικοαπελευθερωτικά ιδανικά, όπως η Αλ Κάιντα, στην πραγματικότητα αποτελούν μια εκχυδαϊσμένη εκδοχή της γιατί ενώ σε αυτή το εθνικοαπελευθερωτικό στοιχείο υπερίσχυε του θρησκευτικού, στην ISIS ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Γι’ αυτό αναγκάστηκε να την αποκηρύξει και ο διάδοχος του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Οι ΗΠΑ ωθούν την Ουκρανία στο χείλος του γκρεμού

«Το μοντέλο του μονοπολικού κόσμου έχει αποτύχει. Οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν δείξει την επιθυμία τους να επιλέξουν τη δική τους μοίρα, να διατηρήσουν την πολιτιστική τους ταυτότητα και να εναντιωθούν στις προσπάθειες της Δύσης για στρατιωτική, οικονομική, πολιτική και ιδεολογική κυριαρχία».
-ΒλαντιμίρΠούτιν

Τι σχέση έχει ένας αγωγός στο Αφγανιστάν με την κρίση στην Ουκρανία; Απόλυτη. Αποκαλύπτει τα εμπορικά συμφέροντα που καθοδηγούν την πολιτική των ΗΠΑ. Ακριβώς όπως ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έγινε για τη διευκόλυνση της μεταφοράς του φυσικού αερίου από το Τουρκμενιστάν προς την Αραβική Θάλασσα, έτσι και η Ουάσιγκτον ενορχήστρωσε το αιματηρό πραξικόπημα στο Κίεβο για να διακόψει την μεταφορά ενέργειας από τη Ρωσία προς την Ευρώπη, ώστε να διευκολύνει την στροφή των ΗΠΑ προς στην Ασία.

Η επιστροφή του Τζορτζ Όργουελ και ο πόλεμος του Big Brother: Για το Ισραήλ, την Ουκρανία και την Αλήθεια

[Μτφ. - Επιμέλεια: ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ]
Πρόσφατα, είδα σε σκηνή του Λονδίνου μια παράσταση του 1984 του Τζωρτζ Όργουελ. Η προειδοποίηση του Όργουελ για το μέλλον έμοιαζε μακρινή, καθόλου απειλητική, σχεδόν καθησυχαστική. Ήταν σαν ο Έντουαρντ Σνόουντεν να μην είχε αποκαλύψει τίποτα, ο Big Brother να μην ήταν ψηφιακός ωτακουστής των πάντων και ο ίδιος ο Όργουελ να μην είχε πει, «Για να διαφθαρεί κάποιος από τον ολοκληρωτισμό, δεν χρειάζεται να ζει σε ολοκληρωτική χώρα».

Η  αξιοπρόσεκτη αυτή παραγωγή έδινε ένα μέτρο της πολιτικής κουλτούρας και στην εποχή μας. Όταν άναψαν τα φώτα, οι θεατές άρχισαν να φεύγουν. Δεν φαινόταν να είχαν συγκινηθεί καθόλου.

“ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΞΑΡΘΡΩΣΗ”: Μείον 15% οι γεννήσεις από το 2008 και 150 χιλιάδες νέοι επιστήμονες στο εξωτερικό!


Σταμάτης Ασημένιος
ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΕΣ!
Η οικονομική κρίση και τα χωρίς καμία λογική μέτρα που επιβλήθηκαν υποτίθεται για να την αντιμετωπίσουν δεν διαλύουν απλά τη χώρα που λέγεται Ελλάδα. Την σβήνουν από το χάρτη. Όπως γράφουν οι ίδιοι οι Γερμανοί το μεγάλο πρόβλημα της χώρας δεν είναι τα χρέη της αλλή η απίστευτη “κοινωνική εξάρθρωση”! Οι ίδιοι γράφουν ότι το δημογραφικό πρόβλημα είναι βόμβα με τις γεννήσεις να έχουν μειωθεί από το 2008 κατά 15%. Εξίσου τρομακτικό είναι η “αρπαγή” Ελλήνων επιστημόνων! Σύμφωνα με τα στοιχεία που οι Γερμανοί επικαλούνται 150.000 Έλληνες επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει στα χρόνια της κρίσης!

Συνειδητή ή όχι, πρόκειται για παραπλάνηση


του Λευτέρη Ριζά
Με αυξανόμενη αυτοπεποίθηση στον ΣΥΡΙΖΑ διαλαλούν ότι πρόκειται να γίνει σύντομα κυβέρνηση. Στις επόμενες εκλογές. Διόλου απίθανο. Άλλωστε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και η ίδια η κυβέρνηση, κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να συμβεί αυτό.

Ο τελευταίος χειρισμός τους, η μη μετάδοση από την κρατική τηλεόραση των ομιλιών του προέδρου Αλ. Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, δεν δείχνει μόνο πανικό – αν υποθέσουμε ότι αυτός ήταν ο λόγος της απόφασης τους – αλλά και μικρόνοια. Πόσο νομίζουνε ότι θα κέρδιζε ο κ. Τσίπρας από την ομιλία και τη συνέντευξη τύπου αν την κάλυπτε η δημόσια τηλεόραση (η ΝΕΡΙΤ);

28 ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ....

Μιζέρια είναι να σου έχουν πάρει τα πάντα και να νοιώθες ανακούφιση όταν σου επιστρέφουν 0.20 λεπτά...
Μιζέρια είναι να δολοφονούν τα παιδιά σου αργά και βασανιστικά κι εσύ να παρακολουθείς το θέαμα σαν να είναι κάποιο ριάλιτυ της πλάκας...
Μιζέρια είναι να μην έχεις καταλάβει καν πως τα δολοφονούν και να ονομάζεις τη κατάσταση "μεταβατικό στάδιο"

Κινούμαστε πλέον σ΄ενα κόσμο τυφλών που έχουν εναποθέσει τη μοίρα τους στον μονόφθαλμο, στη μοίρα, στο θεό... σ΄ένα κόσμο που οι ελάχιστοι αντιλαμβάνονται πάρα πολλά για να τ΄αντέξουν και οι πολλοί τίποτα....

Οι Aγαθοί Eυαπάτητοι

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν θα συμμετάσχει σε συνάντηση για το ελληνικό χρέος τον Νοέμβριο, ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Ταμείο θα επανεκτιμήσει το ελληνικό χρέος, στο πλαίσιο των καθιερωμένων αξιολογήσεων του ελληνικού προγράμματος.

Παράλληλα σημείωσε πως η αποστολή του ΔΝΤ για την νέα αξιολόγηση του προγράμματος θα ξεκινήσει στα τέλη Σεπτέμβρη. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν οι συζητήσεις με τις ελληνικές αρχές προχωρούν ομαλά και για το αν βρίσκεται στο τραπέζι η επιλογή του κουρέματος, ο εκπρόσωπος του Ταμείου επικαλέστηκε για μια ακόμα φορά την δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων να βοηθήσουν στην μείωση του ελληνικού χρέους στο 124% του ΑΕΠ εφόσον η Ελλάδα συνεχίσει να εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα μέτρα.

Πληρωμένα «ενημερωτικά» ταξίδια Κρητικών προς Βερολίνο σε μια «επιχείρηση πειθούς» για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Εντύπωση προκάλεσε το χθεσινό κοινό κύριο θέμα των τοπικών εφημερίδων «Χανιώτικα Νέα» και «Σελινιώτικα Νέα». Και οι δύο εφημερίδες ανέδειξαν το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Η κοινή αυτή αναφορά των δύο εφημερίδων αποδεικνύεται ότι δεν ήταν σύμπτωση αφού δημοσιογράφοι τους ταξίδεψαν στο Βερολίνο στα πλαίσια οργανωμένης επίσκεψης από τις 8 έως τις 13 Σεπτεμβρίου η οποία διοργανώθηκε από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτό όμως που δε θα μαθαίναμε αν μέναμε στην ανάγνωση της σχετική είδηση μόνο από τα «Χανιώτικα Νέα» και έγινε ξεκάθαρο τόσο στο πρωτοσέλιδο τίτλο, στην κάλυψη της είδησης όσο και σε σχετικό σχόλιο στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας «Σελινιώτικα Νέα» είναι ότι η συγκεκριμένη επίσκεψη των δημοσιογράφων έγινε κατόπιν πρόσκλησης και με τα έξοδα πληρωμένα από το Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών!

H ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘΘα πάνε άκλαυτοι

Σταύρος Χριστακόπουλος
Η πιο ενδιαφέρουσα φράση από αυτές που εξεστόμισε δακρύουσα η βουλευτής της Ν.Δ. Άννα Καραμανλή δεν ήταν το «Να πάει να γαμηθεί ο Χαρδούβελης», η οποία σχολιάστηκε όσο καμιά άλλη αυτές τις ημέρες. Η βουλευτής, σε καταφανή απόγνωση, είπε κάτι πολύ πιο ουσιώδες και πολιτικώς κρίσιμο: «Με αυτά που κάνετε δεν θα επανεκλεγούν πολλοί βουλευτές κι εγώ θα μείνω άνεργη»!Ιδού λοιπόν που η προοπτική της ανεργίας, στην οποία έχει καταδικαστεί το ένα τρίτο των οικονομικώς ενεργών κατοίκων της χώρας, χωρίς μάλιστα ελπίδα επιστροφής στην εργασία, αγγίζει και το άβατο της πολιτικής ελίτ. Η ασταμάτητη κάθοδος της συγκυβέρνησης προς τα Τάρταρα της ανυποληψίας προκαλεί δικαιολογημένα πανικό.

Χρήμα και Εξουσία

Αυτό που ισχύει στις περισσότερες χώρες, και η Ελλάδα είναι μια από αυτές, είναι οι βουλευτές να μπαίνουν φτωχοί στην πολιτική και να βγαίνουν πλούσιοι ή ζάπλουτοι. Ενώ οι όντως πλουσιοπάροχες αμοιβές και προνόμια δεν δικαιολογούν τη συσσώρευση τέτοιου φανερού και κρυφού πλούτου, το πολιτικό σύστημα είθισται να κάνει τα στραβά μάτια, μιας και τα δώρα ή δωράκια σύμφωνα με το εθιμικό δικαιο τείνουν να καταστούν μέρος του θεσμού.

Απείχε η Ελλάδα από την ψηφοφορία του ΟΗΕ για την αναδιάρθρωση του χρέους κρατών

Επιμέλεια: Κλειώ Ιωάννου
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με συντριπτική πλειοψηφία την Τρίτη υπερψήφισε την πρόταση, για την υιοθέτηση ενός νέου νομικού πλαισίου που θα αφορά την προστασία και την αναδιάρθρωση των εθνικών χρεών, ώστε να αποφευχθεί η κερδοσκοπική δράση όπως αυτή που οδήγησε την Αργεντινή κοντά σε μια δεύτερη χρεοκοπία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Ανακοίνωση της Ένωσης Μποροτμπά
 στις 5/9/2014, για τις επερχόμενες εκλογές στην Ουκρανία, σε μετάφραση του Κ.Μ. για το Avantgarde
Οι κοινοβουλευτικές εκλογές στις 26 Οκτωβρίου είναι καταδικασμένες να γίνουν μια εθνικιστική φάρσα που θα πραγματοποιηθεί σε μια ατμόσφαιρα σοβινιστικής υστερίας. Πολλά δεξιά κόμματα και όλα τα είδη των στρατοκρατικών «πολιτικών πρωτοβουλιών» θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το Κοινοβούλιο. Τα χειμερινά όνειρά τους παραμένουν ζωντανα για χρήμα και εξουσία, και βλέπουν τώρα τις εκλογές ως μοναδική ευκαιρία. Έτσι οι Ναζί, του κόμματος Svoboda [«Ελευθερία»], απαιτούν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν με οποιοδήποτε κόστος – ακόμα κι αν η χώρα βρίσκεται υπό στρατιωτικό νόμο.

ΖΗΤΕΙΤΑΙ...

ΚΑΙ ΗΓΕΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ...
ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ..
ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ..
ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ..
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ...
ΕΡΓΑ ΘΕΛΟΥΜΕ..
ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΑΠΟ ΛΟΓΙΑ......
........

 Μητροπούλου Διονυσία