#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

Οι εκπαιδευτικοί υπεράριθμοι-οι μπάτσοι «μόνιμοι» στα σχολεία!

Τρεις μόλις μήνες από τα «πετυχημένα» εγκαίνια της τράπεζας θεμάτων, που άφησε χιλιάδες συμμαθητές μας πανελλαδικά στην ίδια τάξη, υποδεχόμαστε άλλη μια «έκπληξη». Δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι πρόσληψη εκπαιδευτικών. Άλλωστε αυτοί κρίθηκαν υπεράριθμοι εδώ και καιρό. Ούτε προφανώς, η επαναπρόσληψη των σχολικών φυλάκων που έχουν ήδη εδώ και ένα χρόνο απολυθεί. Απεναντίας αυτό που κρίθηκε αναγκαίο είναι η φύλαξη των σχολείων από αστυνομικούς.
Ας γίνουμε όμως λίγο πιο συγκεκριμένοι:

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ

  Ουκρανία: Ένας πόλεμος μεταξύ τριών πλευρών και δύο στρατών

Η Ουκρανία εδώ και καιρό έχει γίνει το κέντρο των παγκόσμιων εξελίξεων για τις λεπτές ισορροπίες που οι αναλυτές ωρύονται πως υπάρχουν μεταξύ των “μεγάλων” αυτού του κόσμου. Όχι άδικα βέβαια μιας και οι εικόνες της καταστροφής, των ωμών -πέρα από τα όρια κυνισμού- δολοφονιών μαζί με την φτώχεια και την εξαθλίωση που τις πλαισιώνουν, αποτελούν την σκληρή πραγματικότητα. Αυτή που λέει πως όλη αυτή η καπιταλιστική βαρβαρότητα δεν είναι ένα διεστραμμένο remake του παρελθόντος, ούτε μια εφιαλτική προβολή του μέλλοντος αλλά ακόμα χειρότερα είναι το σήμερα, το παρόν του πλανήτη που τραντάζεται από την καπιταλιστική κρίση.

Η Αργεντινή στο Πεκίνο και εμείς στο Ζάλογγο…

Μιχαλού
Η φτώχεια, η λιτότητα και η ανεργία καλά κρατεί αλλά μη σας νοιάζει ο  φόρος πετρελαίου μειώθηκε κατά 30%, δηλαδή κατά 10 λεπτά το λίτρο περίπου, ανεξάρτητα αν τα προηγούμενα χρόνια είχε αυξηθεί κατά 450%!!!
Όσο για τους φόρους βρε κουτά θα τους μειώσουν από το 2016 που δεν θα είναι πια και στην Κυβέρνηση!!!
Δεν υπάρχει πιο λυπηρό πράγμα να σε κοροϊδεύουν μες στα μούτρα σου με ψευτολύσεις και μισόλογα … Οι άνθρωποι αποδείχτηκαν πολύ λίγοι. Δεν ήταν ποτέ διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο!!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Του ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Μόνο αφελείς θα πίστευαν ότι η εκεχειρία του Μινσκ βάζει τέλος στη γεωπολιτική σύγκρουση ζωής ή θανάτου της Δύσης εναντίον της Ρωσίας στην Ουκρανία. Το Πεκίνο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του τη Δύση. Το μόνο ανάχωμα είναι η πυρηνική Ρωσία του Πούτιν. Όσοι τον κατηγορούν για αυταρχισμό και μη δημοκρατικές μεθόδους είναι απλώς αφελείς ή χρήσιμοι ηλίθιοι (αθάνατη φράση του Λένιν) επωφελώς για τους ίδιους-το τζάμπα έχει τελειώσει. Με τόσες και τόσες επεμβάσεις εδώ κι εκεί και παντού από τους Δυτικούς ποιος δικαιούται να μιλάει για τον αυταρχισμό του άλλου; Και οι οπαδοί της πάλης των Τάξεων νομίζουν ξαφνικά ότι η ταξική κυριαρχία είναι επιτραπέζιο οικογενειακό παιχνίδι;

Μαρξιστικές παρεμβάσεις της Χρυσής Αυγής και αποκαλυπτική σιωπή Αριστεράς

του Λευτέρη Ριζά
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου, συνεδρίαση ΛΓ’ του θερινού τμήματος της Βουλής. Ημερήσια διάταξη «Νομοθετική Εργασία». Συγκεκριμένα:
«Συνέχιση της συζήτησης επί των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Τροποποίηση του ν. 927/1979 (Α΄139) και προσαρμογή του στην απόφαση πλαίσιο 2008/913/ΔΕΥ της 28ης Νοεμβρίου 2008, για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του ποινικού δικαίου (L 328)».
Στο βήμα της Βουλής ανέρχεται ο κ. Δημήτριος Κουκούτσης, βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, για να τοποθετηθεί επί του σχεδίου νόμου. Ας διαβάσουμε τι είπε, προσεκτικά:

Νεκροθάφτες...

πολιτικο κορακι
Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν; Και πόσο να μας πεθάνουν; Μας έχουν βάλει κάτω και μας αναλύουν μεαριθμομηχανές, με λογιστικές μονάδες, μα ποσοστά, με λογάριθμους, με… αλγόριθμους, με υποδιαστολές, με κλάσματα. Το πάνε σιγά σιγά, λίγο λίγο, σαν να... κόβουν σαλάμι.
by...Διον. Βραϊμάκης

 Πρώτα μας έβαλαν να καταβάλουμε περισσότερα για φάρμακα, μετά να πληρώνουμε για τη νοσηλεία, κατόπιν για τους γιατρούς που επί δεκαετίες μας εξέταζαν δωρεάν, ύστερα για τις εργαστηριακές εξετάσεις. 

Ανήκομεν εις το ΝΑΤΟ…

Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος
Παρατήρηση 1η: Το «εθνωφελές» και «συμμαχικό» ΝΑΤΟ είναι αυτό που πριν λίγες μέρες έκανε δεκτά τα Σκόπια στη σύνοδό του στην Ουαλία ως «Μακεδονία». Είναι αυτό στο πλαίσιο του οποίου ο ΝΑΤΟικός σύμμαχος Ερντογάν μίλησε – από ΝΑΤΟικού εδάφους – για «δυο κράτη» στην Κύπρο…

Παρατήρηση 2η: Το «εθνωφελές» και «συμμαχικό» ΝΑΤΟ είναι αυτό στο οποίο...

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»: Αίτημα παλλαϊκό που …κρεμάει το Σαμαρά…

Αλήθεια υπάρχουν ακόμα «κολλημένοι» που να πιστεύουν ότι υπάρχει Αριστερά, ΚΚΕ και συνδικαλισμός στην Ελλάδα;
Είναι δυνατόν, να βιώνουμε μια τέτοια λυσσασμένη κυβερνητική συμμορία που δολοφονεί ανελέητα και κτηνωδώς τον ελληνικό λαό, να μετατρέπει τη χώρα σε καπνίζοντα ερείπια, βορά των μαφιών του χρήματος, ΚΑΙ να μην κουνιέται φύλλο από τα λεγόμενα «αριστερά» κόμματα και από τα εργατικά συνδικάτα;
Είναι δυνατόν να ζούμε μια τέτοια ΦΡΙΚΗ δίχως ΤΕΛΟΣ,

Αντώνιος και Ευάγγελος από άλλο πλανήτη

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
«Το ξέρω το θέμα», απάντησε με ύφος τριών χιλιάδων Καρδιναλίων ο κύριος Σαμαράς σε κάποιον ηλικιωμένο μικροομολογιούχο που κατόρθωσε να διασπάσει τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό, να τον πλησιάσει και να του πει: «Έχουμε καταστραφεί.Βρισκόμαστε στα πρόθυρα της αυτοκτονίας».
Άραγε, τι εννοούσε ο πρωθυπουργός μ΄αυτή του τη δήλωση;

Μήπως ήθελε να διαλαλήσει τις γνώσεις του επί του «θέματος»;

Η Ελλάδα επιστρέφει στις επιτυχίες


Μια ακόμα μεγάλη διάκριση κατέκτησε η χώρα μας, αφού το Ηράκλειο της Κρήτης κατέλαβε την πρώτη θέση σε διαγωνισμό εταιρίας προφυλακτικών για την ανάδειξη της πόλης που κάνει το περισσότερο σεξ.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν τέσσερις βαλκανικές χώρες (Ελλάδα, Σερβία, Ρουμανία και Βουλγαρία), ενώ συμμετείχε και η Κύπρος, ώστε να σπάσει η βαλκανίλα και να δοθεί στον διαγωνισμό ένας ευρωπαϊκός και κοσμοπολίτικος αέρας.

Το Ηράκλειο είχε τις υψηλότερες πωλήσεις προφυλακτικών αλλά αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι στην πόλη σέρνονται πολλές αρρώστιες και οι κάτοικοι παίρνουν τα μέτρα τους.

Θα μας αφήσει ο Πούτιν να παγώσουμε; Η ψύχραιμη αλήθεια για το φυσικό αέριο

Θα κλείσει τις στρόφιγγες του φυσικού αερίου ο Πούτιν κάνοντας όλη την Ευρώπη και βέβαια την Ελλάδα να ξεπαγιάσει; Το ερώτημα τίθεται διαρκώς από την έναρξη της πολύ σοβαρής κρίσης στην Ουκρανία. Η Μόσχα που τροφοδοτεί όλη την την Ευρώπη με ποσότητες φυσικού αερίου μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το “αγαθό” ως όπλο; Κανείς τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει σε τέτοιου είδους συγκρούσεις.

Ωστόσο όσοι γνωρίζουν τη ρωσική πραγματικότητα εμφανίζονται πιο ψύχραιμοι.

Ο για πολλά χρόνια Έλληνας ανταποκριτής στη Μόσχα Δημήτρης Λιάτσος είναι ένας απ΄ αυτούς.

Με άρθρο του που δημοσιεύει η “Σύγχρονη Ρωσία” θέτει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Εφοπλιστές και Τραπεζίτες: Ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε κι ό,τι αρπάξουμε!

«Μήπως η βασική διαφορά σήμερα, δεν είναι ανάμεσα στη συντήρηση και το σοσιαλισμό, αλλά ανάμεσα στη νεοφιλελεύθερη δυναμική και τον πρακτικό πραγματισμό;».
Ευάγγελος Βενιζέλος, 03-09-2014.
______________________________________________Από το news bomb.gr, αντιγράφουμε την παρακάτω ανάρτηση:
Οι Έλληνες πληρώνουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και οι επιτήδειοι ρυθμίζουν τα κόκκινα επιχειρηματικά τους δάνεια - Τα σκάνδαλα της Proton, της Omega, η κυρία Φράγκου και ο ρόλος Προβόπουλου

Ήρθε η ώρα του Τσιπρανδρέου;

Πέτρος Αργυρίου
Χρήσιμα συμπεράσματα αντλήθηκαν από την πρόσφατη μάζωξη της «ιταλικής λέσχης Bilderberg» στη χλιδάτη Villa D’ Este στο Κόμο της Ιταλίας, όπως ότι η γερμανική πολιτική οδηγεί σε κρίση αποπληθωρισμού και απειλεί με μόνιμη ύφεση.
Εξίσου χρήσιμο ήταν το συμπέρασμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας τείνει να γίνει ο χρήσιμος ηλίθιος των ελίτ που είναι υπεύθυνες για το όνειδος της νέας ανισοκατανομής πλούτου την οποία αποπληρώνουν οι δυτικές κοινωνίες λες και έχουν κάνει είδους συμβόλαιο με τη φτώχια για να πλουτίζουν εις βάρος τους οι ελίτ.