#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 6 Σεπτεμβρίου 2014

Ελληνική "γεωπολιτική αυτοκτονία" σε περιβάλλον αρχόμενης παγκόσμιας σύρραξης

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Αν έχει απομείνει κουκούτσι μυαλού στο ελληνικό (και κυπριακό) πολιτικό προσωπικό, οφείλει να ενεργήσει άμεσα τροποποιώντας ριζικά την πολιτική πλήρους και καθολικής συμπόρευσης με τις δυνάμεις που αρχίζουν τώρα στην Ευρώπη (μετά τη Μέση Ανατολή και την Αφρική) άτυπο, πλην πραγματικό «τρίτο (ή τέταρτο αν προτιμάτε) παγκόσμιο πόλεμο», έστω κι αν η ύπαρξη πυρηνικών όπλων εμποδίζει μάλλον την πλήρη ανάπτυξή του. Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να πάρουν άμεσα πρωτοβουλία για διακοπή της ψυχρο- και θερμο-πολεμικής κλιμάκωσης στην Ευρώπη. Αν το κάνουν θα βρουν απροσδόκητους συμμάχους διεθνώς.

Ισλανδία: μια ιστορία τόλμης, γνώσης και επιτυχίας

Του Σπύρου Στάλια
Η Ισλανδία από το 1950 σχηματικά είχε σοσιαλδημοκρατία αλλά από την δεκαετία του 1990 και μετά σταδιακά μετατράπηκε σε διεθνές χρηματοδοτικό κέντρο στο πλαίσιο της ελεύθερης οικονομίας.Πράγματι τα επιφαινόμενα αυτής της μετατροπής ήσαν εκπληκτικά ως το 2007, όταν οι κάτοικοι του νησιού κατά μέσο όρο κέρδιζαν τον χρόνο 70.000$.Παράλληλα όμως ο δείκτης εισοδηματικής ισότητας που το 1995 ήταν 0.21 το 2007 έφτασε στο 0.43, ανισοτικό φαινόμενο συμφυές προς την ελεύθερη οικονομία, με άλλα λόγια η ανισότητα στα εισοδήματα κάλπαζε.

Η Ουκρανία σε πολιτισμική και πολιτική αποσύνθεση

Του Στέλιου Ελληνιάδη – «Δρόμος της Αριστεράς»
Η κοινωνία στην Ουκρανία ήταν εντελώς απροετοίμαστη για το κακό που επρόκειτο να πάθει. Παρ’ όλες τις ιστορικές, πολιτισμικές και πολιτικές διαφορές μεταξύ Δυτικής και Ανατολικής Ουκρανίας, οι πολίτες στην συντριπτική τους πλειοψηφία ζούσαν ειρηνικά και αρμονικά, ανεπηρέαστοι από τις κραυγές και τους βανδαλισμούς που προκαλούσαν οι μικρές μειοψηφίεςτων εθνικιστών σε ορισμένες περιοχές της Δύσης.

Ο «χαλβάς», που παριστάνει το μάγκα…

askordoulakos
«… ν στόν διωτικό τομέα, πό σους χουν ποκτήσει κάποιο δημόσιο ξίωμα, λλοι χουν χτίσει τά σπίτια τους μεγαλοπρεπέστερα πό ,τι τά δημόσια οκοδομήματα, χι μόνο καλύτερα πό τούς πόλοιπους, ν λλοι, πού γόρασαν κτήματα, καλλιεργον τόση γ ση οτε στό νειρό τους δέν εχαν λπίσει». 
Δημοσθένης: «Περί Συντάξεως». 
_______________________________________________
Είναι από τα πιο γελοία των θεαμάτων, να βλέπεις κάποιον «μπόμπο», κάποιον καλοταισμένο κι εντελώς «απερπάτητο» τύπο, να παριστάνει τον αλανιάρη.

Η Χεζμπολάχ εκπαιδεύει χριστιανούς για να αντισταθούν στο Ισλαμικό Κράτος

Η σιιτική πολιτοφυλακή του Λιβάνου, γνωστή ως Χεζμπολάχ (Κόμμα του Αλλάχ), έχει αρχίσει να εκπαιδεύει τη χριστιανική νεολαία της χώρας, για μια πιθανή σύγκρουση με τις δυνάμεις των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αιγυπτιακής Αλ Μόνιτορ, που μεταφράζει το Βαλκανικό Περισκόπιο, πηγές της Χεζμπολάχ εκτιμούν, ότι ο Λίβανος θα είναι πιθανότατα το επόμενο πεδίο μάχης του πολέμου του Ισλαμικού Κράτους, που χαρακτηρίζεται ως μία από τις πιο βίαιες τρομοκρατικές οργανώσεις στην νεώτερη ιστορία.

«Σχολείο Εκπροσώπων ΜΜΕ» για τις ανάγκες προπαγάνδας του ΝΑΤΟ

Σχολείο Εκπροσώπων ΜΜΕ» για τις ανάγκες προπαγάνδας του ΝΑΤΟ διοργανώνει το αμέσως επόμενο διάστημα τοΠολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης (ΠΚΕΕΥΕ) στο Κιλκίς, σηματοδοτώντας και έτσι την προσπάθεια της κυβέρνησης όχι μόνο να «παίξει» πιο ενεργά στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, επιδιώκοντας τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ντόπιας αστικής τάξης, αλλά να ενισχύσει την προπαγάνδα στήριξης των επεμβάσεων της ιμπεριαλιστικής πολεμικής μηχανής και της συμμετοχής της Ελλάδας σ” αυτούς.

Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος: 100 χρόνια από τη μεγάλη σφαγή


Αφιέρωμα στον α’ παγκ. πόλεμο. Το άρθρο είναι γραμμένο από τον σύντροφο Τόνι Σόνουα (Tony Saunois) και η μετάφραση έγινε από τη συντρόφισσα Άννα Κλείτσα
Αυτό τον Αύγουστο συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου που κράτησε τέσσερα χρόνια αφήνοντας πίσω του εκατομμύρια θύματα. Το αφιέρωμα που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στο Socialism Today, θεωρητικό περιοδικό του βρετανικού τμήματος της CWI, σε ειδική έκδοση αφιερωμένη στον α’ παγκ. πόλεμο. Το άρθρο είναι γραμμένο από τον σύντροφο Τόνι Σόνουα (Tony Saunois) και η μετάφραση έγινε από τη συντρόφισσα Άννα Κλείτσα.
Ονομάστηκε ο «Μεγάλος Πόλεμος», ο «Πόλεμος που θα τερμάτιζε τους Πολέμους». Ωστόσο, για τα δέκα εκατομμύρια των νεκρών και τα άλλα τόσα των σοβαρά τραυματισμένων, δεν υπάρχει κανένα «μεγαλείο». Οι μάχες που εκτυλίχτηκαν κατά τη διάρκειά του ήταν από τις πιο αιματηρές στην ανθρώπινη ιστορία.

Όλοι αυτοί οι υπέροχοι νεκροί…

Ο Ηλίας Πετρόπουλος έλεγε ότι προτιμάει το Ροΐδη από τον Παπαδιαμάντη που τον αποκαλούσε «μούχλα». Ο Πετρόπουλος έχει πολλά κοινά με το Ροΐδη, είναι και εκείνος ένας εργάτης της γραφής, όπως και ο Ροΐδης- και οι δυο τους υπήρξαν σαρκαστικοί στοχαστές, ρηξικέλευθοι που γνώριζαν πολύ καλά την Εσπερία και τον ουμανισμό της, το διαφωτισμό και την υποκρισία της.
Ο Ροΐδης τα βάζει με την εκκλησία, ο Πετρόπουλος με τους δικαστές, και οι δυο τους κάνουν συνεχώς οργισμένη, λυσσασμένη κοινωνική πολεμική κι οι δύο τους ασκούν διαρκώς κριτική στον ελλαδικό επαρχιωτισμό και την εξουσία…

Η Ρωσία, το ΝΑΤΟ και η Υπερεθνική Ελίτ

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ, σε ένα στρατοκρατούμενο Κάρντιφ, το ΝΑΤΟ βυσσοδομεί για το πώς θα υποτάξει άμεσα μεν τον λαό της Ανατολικής Ουκρανίας στη χούντα που του επέβαλε με «πραξικόπημα από τα κάτω» η Υπερεθνική Ελίτ (Υ/Ε), αλλά έμμεσα και τον ίδιο τον Ρωσικό λαό, που στη μεγάλη πλειοψηφία του στηρίζει τον αγώνα τους, η ίδια η Ρωσική ελίτ αντιμετωπίζει μια κρίσιμη επιλογή. Και όσον αφορά το ΝΑΤΟ, είναι σε όλους βέβαια γνωστός ο ρόλος του ως ίσως ο πιο επιθετικός πολιτικοστρατιωτικός οργανισμός στην Ιστορία, που μόνο το τελευταίο τέταρτο του αιώνα, άμεσα ή έμμεσα, έχει χύσει ποτάμια αίματος για να συντρίψει κάθε λαό που, έστω δυνητικά, θα αντιστεκόταν στην πλήρη ενσωμάτωσή του στην ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης, (Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη, Συρία, Ουκρανία κ.λπ.)

WSJ: H Ελλάδα θα μπορούσε να κάνει στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος & να πληρώνει συντάξεις-μισθούς από τους φόρους! ...

Σύμφωνα με άρθρο αναλυτών της Wall Street Journal, που αναπαράχθηκε την ίδια ημέρα από την ηλεκτρονική της σελίδα, MoneyBeat και το blog της Wall Street Journal στις Βρυξέλλες με την ονομασία Real Time Brussels, η ολη διαδικασία του πρωτογενούς πλεονάσματος, είναι άλλη μια υπόθεση μαγειρέματος των στατιστικών στοιχείων.

Βροντερό ΟΧΙ των Μαρτυρικών Δήμων στο «Γερμανοελληνικό Ταμείο για το Μέλλον»

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
www.holocaust.gr     info@holocaust.gr
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2014
Βροντερό ΟΧΙ των Μαρτυρικών Δήμων στο «Γερμανοελληνικό Ταμείο για το Μέλλον».
Χαιρετίζουμε τη γενναία και εθνικά υπεύθυνη στάση της ευρείας πλειοψηφίας των Δημάρχων και εκπροσώπων Μαρτυρικών Δήμων, που συμμετείχαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δικτύου Μαρτυρικών Δήμων στον Χορτιάτη, να αντιταχθούν στο «Γερμανοελληνικό Ταμείο για το Μέλλον». Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους 149 μάρτυρες του Ολοκαυτώματος του Χορτιάτη, που βρήκαν φρικτό θάνατο από τα γερμανικά στρατεύματα Κατοχής και τους συνεργάτες τους, προσκυνούμε την σπάνια Θυσία του Ελληνικού Λαού κι εκφράζουμε την αποφασιστικότητά μας να μείνουμε στις επάλξεις του αγώνα μέχρι τη δικαίωσή της.