#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

“Να μάθουμε να κουβεντιάζουμε ήσυχα κι απλά”

Alexandros Raskolnick
Πρέπει να αλλάξομε πρώτα εμείς, αδερφέ μου, σου λέει ο άλλος! Να αποκτήσομε επιτέλους έναν κάποιον αυτοέλεγχο! Να ασκήσομε καμιά φορά και λίγη αυτοκριτική. Να παραδεχθούμε ότι έχομε κι εμείς το κομμάτι της ευθύνης που μας αναλογεί, ότι δε φταίει μόνο ο γείτονας ή ο ξένος. Να γίνομε καλύτεροι, βρε αδερφέ, ν’ αλλάξομε τη ζωή μας, ν΄αλλάξομε τα μυαλά μας…
Καλά τα λέει, ετούτος, σκέφτεσαι κι εσύ!

αναγκαία μια νέα ανατρεπτική διεθνής

Δημήτρης Αργυρός
Όσο βαθαίνει η κρίση, όσο οξύνονται οι κοινωνικές και ταξικές αντιθέσεις, όσο πολώνεται το παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό και ζούμε ένα ακήρυχτο 3ο παγκόσμιο πόλεμο, τόσο πιο πολύ οι απαντήσεις που δίνουν οι δυνάμεις της αντίστασης, του αγώνα και της επαναστατικής ανατροπής, φαντάζουν αδύναμες και ανίκανες. Αδύναμες και ανίκανες όχι μόνο να αντισταθούν αλλά και να εξηγήσουν τα φαινόμενα και τα γεγονότα, κατά αυτή την έννοια βρισκόμαστε πιο πίσω από τους φιλοσόφους που εξηγούν την πραγματικότητα, πόσο μάλλον να την αλλάξουν.

Ο Δημήτρης Καζάκης στο Κεντρικό Δελτίο του Ionian TV


Πώς άλλαξαν τα σύνορα των ευρωπαϊκών κρατών τα 2.000 τελευταία χρόνια σε ένα βίντεο 47 δευτερολέπτων

Μπορεί όλη η Ιστορία να χωρέσει σε ένα βιντεάκι 47 δευτερολέπτων; Μπορεί. Και όχι η Ιστορία κάποιων τελευταίων ετών, αλλά η Ιστορία των 2.000 τελευταίων χρόνων. Σε ένα βιντεάκι που δείχνει πώς μέσα σε αυτό το διάστημα άλλαξαν τα σύνορα της Ευρώπης.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χάρτη, στον οποίο τα σύνορα των κρατών αλλάζουν καθώς ο χρόνος περνά. Είναι η αποτύπωση της ευρωπαϊκής ιστορίας δύο χιλιάδων ετών, μέσα από τις μεταβολές των συνόρων των εκάστοτε ευρωπαϊκών κρατών σε όλη αυτήν την περίοδο.

ΓΙΑΤΙ ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

Ο MARK PASLAWSKY, ΑΝΙΨΙΟΣ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ MYKOLA LEBED

Του  ΑΡΤΕΜΗ ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΟΥ*
Η είδηση κρύφτηκε επιδέξια κάτω από το χαλί της καθημερινής «ενημέρωσης». Ένας Αμερικανός σκοτώθηκε στις 20 Αυγούστου πολεμώντας σαν εθελοντής στην Ουκρανία στο πλευρό των δυνάμεων της κυβέρνησης του Κιέβου. Μέχρι εδώ, ας πούμε, «καλά».
Όμως ποιος μπορεί να ήταν ο 55χρονος Mark Paslawsky; Βετεράνος στρατιωτικός, απόφοιτος του West Point (της αμερικάνικης στρατιωτικής Ακαδημίας) και κατόπιν τραπεζίτης που αισθάνθηκε τις «μυστικές φωνές» να τον καλούν στα προγονικά εδάφη.

Ακριβά θα στοιχίζει η ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα, λόγω LNG και εφοπλιστών

 Σε προηγούμενα άρθρα λίγο-πολύ έχουμε αναδείξει τη προσπάθεια του καθεστώτος να προστατεύσει αυτούς που δεν πληρώνουν φόρους, ΕΝΦΙΑ και που δεν υφίστανται τις αποφάσεις για τα κόκκινα δάνεια (αξίας δίς ευρώ) τους αυτοεπονομαζόμενους “Έλληνες” εφοπλιστές, την ανώτερη αυτή φυλή της χώρας που χαζεύει με δωρεές τους ιαθγενείς αντί να πληρώσει φόρους 10 δις ευρώ το χρόνο όπως θα έπρεπε. Πολλοί έχουν κοροιδέψει τον ΓΑΠ για τη φράση του “λευτά υπάρχουν”. Kαί όμως υπάρχουν αλλά σε λάθος τσέπες…
 
Του καθηγητή Γ. Ζουγανέλη
Η εξαγωγή των Ελληνικών υδρογονανθράκων είναι κατά των συμφερόντων των εφοπλιστών, γιατί κάτι τέτοιο θα τους στερούσε απο έσοδα. Η σωστή μεταφορά του φυσικού αερίου θα πρέπει να γίνεται με υποβρύχιους αγωγούς φυσικού αερίου, αφού οι αποστάσεις απο τα Ελληνικά κοιτάσματα είναι μικρές και η τεχνολογία κατασκευής και εγκατάστασης τέτοιων αγωγών γνωστή. Οι “πατριώτες” αυτοί θέλουν τη χρήση LNG γιατί αυτό θα τους αύξανε τα κέρδη απο τα ναύλα. Δεν ενδιαφέρονται για το ότι κάτι τέτοιο θα αύξανε τη τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στον Έλληνα καταναλωτή κατά 20% και πλέον. Η τσέπη τους είναι ο θεός τους!

Τι Παρίσι- τι γ@#!σι…

Δημήτρης Μηλάκας
Έφυγαν θορυβωδώς για τη μάχη του Παρισιού όπου θα προάσπιζαν  τάχα τα συμφέροντα της χώρας και επιστέφουν  ήσυχα και αθόρυβα με την ουρά στα σκέλια. Υπέκυψαν, προφανώς, στις υπέρτερες δυνάμεις της τρόικας οι  ηρωικοί (Χαρδούβελης, Μητσοτάκης, Βρούτσης, Αθανασίου Δένδιας) υπουργοί μας. Πήγαν, άκουσαν τις οδηγίες, παρέλαβαν τα τελεσίγραφα και επέστρεψαν για να συνεχίσουν τη…διάσωσή μας.

Επιτέλους και μια κοινή στάση από ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ στην βουλη. Ψήφισαν "παρών¨σε νέο "ιερό" ρουσφέτι

Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε το σκεπτικό με το οποίο η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ ψήφισε «παρών» όταν προχτές ήρθε με διαδικασίες εξπρές στη Βουλή, σε ένα άσχετο νομοσχέδιο, άρθρο που αποσκοπούσε στο να κάνει άλλο ένα «ιερό» ρουσφέτι με φοροαπαλλαγές για τα μοναστήρια και τους καλόγερους του «Αγίου». Ορους.

Οσο και να ψάξαμε στον χθεσινό και σημερινό «Ριζοσπάστη» δεν βρήκαμε την παραμικρή αναφορά. Φαίνετε ότι για την εφημερίδα της Κ.Ε του ΚΚΕ μια τέτοια είδηση δεν παρουσιάζει το παραμικρό ενδιαφέρον.

Πρόταση κοινής δράσης για τη στήριξη στον αντιφασιστικό αγώνα του Ουκρανικού λαού


Προς όλες τις κομμουνιστικές και αριστερές οργανώσεις νεολαίας.

Πρόταση κοινής δράσης
για τη στήριξη στον αντιφασιστικό αγώνα του Ουκρανικού λαού.
Αγαπητές/οί συντρόφισσες και σύντροφοι, συναγωνίστριες και συναγωνιστές,
Σας στέλνουμε αυτό το γράμμα ως μια πρωτοβουλία διαλόγου και κοινής δράσης στην κατεύθυνση της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της συμβολής στην ανάπτυξη αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος με αφορμή τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Στη δίνη της παγκόσμιας δομικής κρίσης του καπιταλισμού ο ιστορικός και πολιτικός χρόνος συμπυκνώνεται και οι κομμουνιστικές και αριστερές οργανώσεις νεολαίας έχουν μεγάλη ευθύνη για τη στάση που θα κρατήσουν μπροστά στα νέα καθήκοντα.

Επιστροφή 50 χρόνια πριν. Μισθοί στα Τάρταρα! Φορολογικό «γδάρσιμο» των Ελλήνων χειρότερο και από τα χρόνια της τουρκοκρατίας!

Γιώργος Δελαστίκ - "Επίκαιρα"
Μισθοί στα Τάρταρα! Φορολογικό «γδάρσιμο» των Ελλήνων χειρότερο και από τα χρόνια της τουρκοκρατίας! Εξαφάνιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων! Ανεργία που ξεπέρασε ωςποσοστό ακόμη και εκείνη της δεκαετίας του... 1960! Σπίτια που τα παίρνει από τους ιδιοκτήτες τους η δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και όχι οι κομμουνιστές!
Αυτά και άλλα παρόμοια συνιστούν την «ανάπτυξη» που επαγγέλλεται και ανακοινώνει κάθε τόσο η κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Bookmark the permalink. Η Επιχείρηση Θαύμα (Operacion Milagro )


ΣΠΥΡΟΣ ΜΠΡΙΚΟΣ*
Ένας απόφοιτος της ιατρικής σχολής στην Αβάνα γνωρίζει καλά τα όσα έλεγε ο δόκτωρ Τσε Γκεβάρα , ότι δηλαδή η παροχή παγκόσμιας υγειονομικής περίθαλψης είναι μια έκφραση αμοιβαιότητας και ένας τρόπος μετάδοσης επαναστατικής συνείδησης. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και  όπλο την επιστήμη η  Κούβα έχει πετύχει τα εξής :
1) Πολύ χαμηλή βρεφική θνησιμότητα σε αναλογία 4,2 ανά χίλιες γεννήσεις παιδιών. Η αντίστοιχη αναλογία στις ΗΠΑ είναι 6,7.
2)  100 % εξατομικευμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ( ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες ή ορεινές περιοχές ). Αντίθετα στις ΗΠΑ πάνω από το ένα τρίτο των ασθενών δεν μπορούν να συνεχίσουν την αγωγή τους λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Φιντέλ Κάστρο: Ιδού ο άνθρωπος που εκκόλαψε και ανάθρεψε το Ισλαμικό Κράτος

Το προεδρικό υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων στις εκλογές των ΗΠΑ του 2008 κ. John McCain θεωρεί ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας κ. Φιντέλ Κάστρο ότι κρύβεται πίσω από την δημιουργία, άνδρωση και επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.
«Ο γερουσιαστής McCain είναι ο πιο αδιαμφισβήτητος σύμμαχος του Ισραήλ, μπλεγμένος στα πλοκάμια της Μοσάντ, κάτι που ούτε ο χειρότερος αντίπαλος δεν θα ήταν ικανός να φανταστεί», γάφει ο Φιντέλ Κάστρο σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Ή θα θριαμβεύσουν οι ιδέες της δικαιοσύνης ή η καταστροφή». «Ο McCain συμμετείχε μαζί μ’ αυτή την (μυστική) υπηρεσία στην δημιουργία του Ισλαμικού Κράτους που πήρε στην κατοχή του ένα αρκετά υπολογίσιμο και ζωτικό μέρος του Ιράκ, καθώς και όπως επιβεβαιώνεται, το ένα τρίτο του εδάφους της Συρίας. Αυτό το Κράτος ζει με έσοδα από πολυεκατομυριούχους και απειλεί την Σαουδική Αραβία και άλλα Κράτη αυτής της περίπλοκης περιοχής που προμηθεύει τη μεγαλύτερη ποσότητα του παγκόσμιου καυσίμου»
Ολόκληρο το άρθρο του Φιντέλ Κάστρο έχει ως εξής:

Η μάχη της Μαριούπολης

Μεγάλη αντεπίθεση των Ρώσων αυτονομιστών είναι σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Μαριούπολη. Ο ουρανός είναι κόκκινος από τους βομβαρδισμούς, που ακούγονται παντού, μέσα και έξω από την πόλη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές από το μέτωπο, οι Ρώσοι αυτονομιστές είναι στα 10 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης.
Οι Ουκρανοί πάντως υποστηρίζουν ότι όλα είναι υπό έλεγχο, όμως την ίδια ώρα πολλοί Ουκρανοί πολίτες στο twitter διαμαρτύρονται και γράφουν «Που είναι ο στρατός μας, γιατί δεν απαντά. Τι συμβαίνει;»

Το Πατριαρχείο κατατρώει τη δημόσια γη με …«Χρυσόβουλλα»

Πως, ανεπαισθήτως, στήνονται τα σκάνδαλα Βατοπαιδίου

 Ονούφριος Σκώπτης
 Βοήθεια μας, αδελφοί…
Νάτο, ψήνεται σιγά-σιγά το νέο σκάνδαλο Βατοπαιδίου. Τώρα, που τίθενται εκ νέου οι βάσεις για την αρπαγή δημόσιας γης, τα τηλεοπτικά κανάλια σιωπούν. Όταν χρειαστεί, για πολιτική αξιοποίηση, ένα σκάνδαλο οι τηλεοπτικοί αστέρες μας θα φρυάξουν, με πολύωρες εκπομπές, με «αποκαλύψεις» και δραματική μουσική υπόκρουση, χωρίς ποτέ να φτάνουν στην ουσία του ζητήματος. Για την ώρα κάνουν γαργάρες …Τριερβελέρ.