#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 3 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΛΕΝΕ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ
Καλά να πάθουμε!!

Τεσσαρακοντα έτη παρήλθαν από την, εν Ελλάδι,
εμφάνιση του...σοσιαλισμού!!
Ηρθε...μας είδε...μας έστειλε!!
Το Πασοκ από "φορέας αλλαγής" κατέληξε
Νεοφιλελεύθερο πτυελοδοχείο.
Το ζιβάγκο τόφαγε ο σκώρος κι εμάς το σκότος.

Τώρα μάθαμε.  Αργά μεν, αλλά μάθαμε. 

Κύπρος: "Νέα" σχέδια Ανάν αλλά και ιδέες αποχώρησης από το ευρώ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο αναμένεται να τεθεί, από το φθινόπωρο, η ίδια η ύπαρξη του κυπριακού κράτους (και, κατ’ επέκτασιν, η μεσοπρόθεσμη-μακροπρόθεσμη, κάπως συγκροτημένη επιβίωση του ελληνισμού στο νησί). Μια τέτοια εξέλιξη θα συνδυασθεί ασφαλώς με τη συνεχιζόμενη κατάρρευση της ελλαδικής οικονομίας, κοινωνίας και κράτους, παράγοντας εκρηκτικές συνέπειες για το σύνολο του ελληνικού χώρου. Στις σημερινές εσωτερικές και διεθνείς συνθήκες, τις χειρότερες στη νεώτερη ελληνική ιστορία, εξαιρέσει της γερμανικής κατοχής, θα χρειαστεί σκληρότατο «κατενάτσιο» και πανεθνική έγερση για να σωθεί το κυπριακό κράτος και οι ‘Ελληνες της Κύπρου. Προς το παρόν, μόνο αυτό δεν βλέπουμε.

Έλληνες «τεμπέληδες, καφενόβιοι και αεριτζήδες»


Σταύρος Χριστακόπουλος
Τα αρνητικά στερεότυπα των Γερμανών για την Ελλάδα έχουν ρίζες στο… Βυζάντιο
Ύστερα από τα όσα έχει υποστεί η Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης και των μνημονίων, όλο και περισσότεροι διεθνείς αναλυτές ζητούν να αλλάξει η πολιτική για την Ελλάδα. Όμως αυτό δεν φαίνεται εύκολο και ένας από τους λόγους, κατά πολλούς, είναι τα αρνητικά για τη χώρα μας στερεότυπα που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη και, κυρίως, στη Γερμανία.

Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Του ΑΠ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Χειμώνας δεν θα αργήσει να σκεπάσει την Ευρώπη από την Ουκρανία και τη Βαρσοβία ως το Βερολίνο και το Παρίσι. Όλη η Βόρεια Ευρώπη, η Κοινή Γνώμη, θα αναρωτηθεί γιατί ξεπαγιάζει χάριν της Ουκρανίας, αξίζει τον κόπο; Δεν είναι ασφαλώς τόσο απλό αλλά αν δεν βρεθεί σύντομα λύση εκεί θα καταλήξει.
Ο Ποροσένκο τρέχει από τη Μέρκελ στον Ομπάμα ζητώντας βοήθεια εναντίον των κακών Ρώσων. Του προσφέρουν λόγια παρηγοριάς αλλά ανεπαρκή πρακτική ενίσχυση. Διότι αν τα πράγματα φτάσουν στα άκρα και η Ρωσία αναγκαστεί να κάνει αυτό που θέλει να αποφύγει «πάση θυσία», δηλαδή να πολεμήσει, τότε θα βρεθεί στο Κίεβο πριν να βγάλει τις τσίμπλες από τα μάτια του ο αγουροξυπνημένος γγ του ΝΑΤΟ κ Ρασμούσεν.

ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ ή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ???

 Η Αριστερά οφείλει να οργανώσει τώρα, άμεσα την πολιτική της αντίσταση πρωτοστατώντας στη δημιουργία και στο ξέσπασμα ενός ασυμβίβαστου κινήματος νέου πατριωτισμού…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
Που θα ανατρέψει την κατοχή, τα ανδρείκελα που την υπηρετούν, που θα συμβάλει στην πολιτική ριζοσπαστικοποίηση της κοινωνίας και θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για ρήξεις και καθολικότερες πολιτικές αλλαγές.
Πέντε χρόνια παραμύθι είναι πάρα πολλά για έναν ολόκληρο λαό που έχει καταδικαστεί σε ένα υπερεντατικό πρόγραμμα αποβλάκωσης, με την πολιτική αντιπολίτευση να επιδίδεται σε έναν πρωτοφανή πολιτικό αυνανισμό, αναλωνόμενη στην περιγραφή του εφιάλτη και αρνούμενη πεισματικά να πρωταγωνιστήσει στην ανατροπή των εξελίξεων.

Από το χυδαίο στο γελοίο και πάλι πίσω!


Δημήτρης Καζάκης
Μακελιό στο χώρο, απόχωρο, αποχωρητήριο, ή όπως αλλιώς αποκαλούν στις μέρες μας το κόμμα του ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι καλσόν σκίστηκαν. Από την μια ο ήρωας του Καστελόριζου, αυτός που δεν καταδέχθηκε ποτέ του να μάθει σε ποια χώρα τον είχαν διορίσει πρωθυπουργό οι εργοδότες του εξ εσπερίας. Ενώ η ευφυία και η οξυδέρκειά του είναι τόσο ξακουστή που η ποδηλατοβιομηχανία αποφάσισε να καταργήσει τις αλυσίδες στα ποδήλατά της προκειμένου να μην χάσει η Βενετιά τέτοιο βελόνι! Και τι βελόνι, της οικογένειας Παπανδρέου!

ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΠΟΛΤΟΦΥΛΑΚΗ

 ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ


Η Nεοφιλελεύθερη Ρητορική Tου Aντικρατισμού

« Εξήντα χιλιάδες επαναλήψεις κάνουν την αλήθεια» Ά. Χάξλει.

Γρηγόρης Σουλτάνης
Η αντικρατιστική ρητορική της πολιτικής και επιχειρηματικής ελίτ μοιάζει να προέρχεται από τα κείμενα των Μπακούνιν και Κροπότκιν. Στόχος της, η αποτύπωση στο κοινωνικό φαντασιακό μιας εικονικής αμφισβήτησης του συστήματος εξουσίας. Αντίθετα όμως από τη ρητορική, ο αντικρατισμός καταφέρεται ενάντια στο κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος, τα εργασιακά δικαιώματα και τη δημόσια σφαίρα, ενισχύοντας τον αυταρχικό κρατικό πυρήνα.

Για το Θλιβερό Μνημόσυνο της 3ης του Σεπτέμβρη.

Οι πλέον γνήσιοι εκφραστές του κρατικοδίαιτου παρασιτισμού και θεμελιωτές της θεωρίας της ήσσονος προσπάθειας για την "βλαχομπαρόκ" επιτυχία, μεταλλαγμένοι τώρα σε θεράποντες του νεοφιλελευθερισμού, οι συνένοχοι της συνταγματικής εκτροπής, οι συνεπίκουροι "σοσια-ληστές" μικρέμποροι της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών δομών, οι φτηνιάρικοι συνένοχοι στην εκποίηση του εθνικού μας πλούτου αντί πινακίου φακής, οι ανεκδιήγητοι κολαούζοι στο βρωμερό σχέδιο αναδιανομής των πενιχρών μας εισοδημάτων, οι θλιβεροί συνένοχοι στην προσπάθεια αρπαγής της μικρής μας ιδιοκτησίας και της παράδοσής της στους απαίσιους συνένοχούς τους της ελληνικής τραπεζοκλεπτοκρατίας

Global Research: Οι ΗΠΑ έφτιαξαν το Ισλαμικό Κράτος για να χτυπήσουν το Ιράν.


Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον σενάριο δημοσιεύει το γνωστό για τις αιρετικές απόψεις του Global Research με έδρα τον Καναδά.

Σε άρθρο του με τίτλο «Η διαβολική ατζέντα της Ουάσιγκτον στο Ιράκ, οι ΗΠΑ δεσμεύονται για ανθρωπιστικούς βομβαρδισμούς εναντίον των χρηματοδοτούμενων από τις ΗΠΑ τρομοκρατών», το Global Research υποστηρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος είναι δημιούργημα της κυβέρνησης τωνΗνωμένων Πολιτειών για να αποδυναμώσουν και να αναχαιτίσουν την επιρροή του Ιράνστη Μέση Ανατολή και στη Μεσοποταμία.


Γιατί δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα δράσης των αντιμνημονιακών;

Του Δημ. Καζάκη
Αύριο αρχίζουν οι συνομιλίες στο Παρίσι με τους δανειστές. Φυσικά, κεκλεισμένων των θυρών. Το αποτέλεσμα προκαθορισμένο. Η δημόσια περιουσία θα περάσει στην κυριότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, ο οποίος θυμίζουμε ότι έχει καθεστώς υπερκράτους με ασυλίες τέτοιες που δεν επιτρέπουν σε καμιά κυβέρνηση, ή πολίτη της ευρωζώνης να στραφεί εναντίον του.

Η ιδιωτική περιουσία, ειδικά των μισθωτών και συνταξιούχων, θα "αξιοποιηθεί" διαμέσου της εφορίας. Οι αγορές στο εξωτερικό βοούν για σκιώδη επιχειρηματικά σχήματα με μορφή εταιρειών holding, που στήνονται στο παρασκήνιο κυρίως στο Λουξεμβούργο από τους κυβερνώντες και κερδοσκόπους προκειμένου να "αξιοποιηθεί" η περιουσία των οφειλετών προς την εφορία.