#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2014

Από… λέοντες της Αμφίπολης, έγιναν σκυλάκια του καναπέ

Σταύρος Χριστακόπουλος
Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί για το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων και υποχώρησης του ρυθμού των «μεταρρυθμίσεων» στη Γερμανία και την τρόικα δεν θα μπορούσε να αποτυπωθεί καλύτερα από όσο στην απίστευτη ατάκα του Γερμανού Μάνφρεντ Βέμπερ, αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.Ο αθεόφοβος Γερμανός, σε συνάντησή του με τον Γκίκα Χαρδούβελη, τον παρότρυνε να διαφημίσει διεθνώς το μνημόνιο ως επιτυχημένο πρόγραμμα, προκειμένου να πειστούν οι δύσπιστες Γαλλία και Ιταλία να το ακολουθήσουν για να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματά τους. Αν δεν έκανε ξεγυρισμένη πλάκα, μάλλον είναι εντελώς κυνικός. Πολιτική αυτοκτονία ο ΕΝΦΙΑ!

Λαϊκή Δημοκρατία Νέας Ρωσίας... ο φασισμός δεν θα περάσει!


Άναυδος ο κόσμος από την επιγραφή που βρέθηκε στον τάφο της Αμφίπολης


Η Αργεντινή, η Ελλάδα και η Αριστερά - Μέρος Ι


του Σταύρου Μαυρουδέα

Πρόλογος

Πρόσφατα η Αργεντινή ξανάρθε στο προσκήνιο των ελληνικών πολιτικών αντιπαραθέσεων με αφορμή την λογιστική (και όχι πραγματική) στάση πληρωμών της λόγω της απόφασης του αμερικανικού δικαστηρίου του υπέργηρου και υπερσυντηρητικού T.Griesa που δικαίωσε τα λεγόμενα κερδοσκοπικά ταμεία – όρνεα (vulture funds) που αγόρασαν – αντί πινακίου φακής – τα ομόλογα της ελάχιστης μειοψηφίας των δανειστών που δεν συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση του αργεντινού χρέους και επιδιώκουν την πληρωμή τους στο ακέραιο (επιτυγχάνοντας κέρδη της τάξης του 1600%). Η στάση αυτή πληρωμών είναι λογιστική και τεχνική και όχι πραγματική γιατί η Αργεντινή εξυπηρετεί το αναδιαρθρωμένο χρέος της (που περικόφτηκε κατά περίπου 70%) προς την τεράστια πλειοψηφία των ξένων δανειστών της. Απλά το αμερικάνικο δικαστικό σύστημα – που παρεμπιπτόντως για τα εγχώρια δυτικά παπαγαλάκια, που φληναφούν περί αποκομματικοποίησης και αποπολιτικοποίησης, είναι εξόφθαλμα κομματικοποιημένο – απαγορεύει την εξυπηρέτηση του καθώς αυτή γίνεται μέσω αμερικανικής τράπεζας.

Τα 'χει τα δίκια του ο Μανώλης!


Φεύγει θλιμμένος κι ο Αύγουστος -ούτε φέτος ήταν ένας καυτός Αύγουστος, παρά τις ευχές, κάθε χρόνο τα ίδια ευχόμαστε και τις ίδιες απογοητεύσεις  περνάμε και έτσι πορευόμαστε στη ζωή μας τη σκυφτή.

για τους επιτυχόντες


κουβάδες με σκατά σε όσους και όσες μπαίνουν σε Αστυνομικές Σχολές, ευχόμαστε πολλές και καλές μολότοφ, ας έβοσκαν πρόβατα 

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΣ Ο ΛΑ'Ι'ΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ 


Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Ο λαϊκός στρατός της Νοβορωσίας μπήκε στο ανατολικό προάστιο Shyrokyne της Μαριούπολης, 10 χιλ από το κέντρο της πόλης.
Δημοσιογραφικές και στρατιωτικές πηγές επιβεβαιώνουν επίσης ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποχωρήσει από το Novoazovsk, πόλη μεγάλης στρατηγικής σημασίας της νοτιοανατολικής Ουκρανίας.
Εκπρόσωπος του Λαϊκού Στρατού
τόνισε στο πρακτορείο Interfax ότι το Novoazovsk βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους και ότι σύντομα θα απελευθερώσουν και την Μαριούπολη.

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΕΚΑΙΓΑΝ ΒΙΒΛΙΑ, ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ...

Σχολείο στο Ντονέτσκ, το οποίο επλήγη από όλμους, είχε τυλιχθεί στις φλόγες στο νοτιοδυτικό τμήμα αυτού του προπυργίου των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, όπως διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
Η οροφή του σχολείου υπ' αρ. 33 της συνοικίας Λενίνσκι είχε τυλιχθεί εντελώς στις φλόγες. Κάτοικοι μπήκαν μέσα στο τετραώροφο κτίριο για να σώσουν μερικούς υπολογιστές από τις φλόγες, υπό τα βλέμματα των τρομοκρατημένων περίοικων.
Στην αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η επανέναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, που αρχικά προβλεπόταν ότι θα γινόταν την 2α Σεπτεμβρίου, αναβλήθηκε για τις αρχές του Οκτωβρίου, εν μέσω των συγκρούσεων ανάμεσα στους αυτονομιστές και τις δυνάμεις που είναι πιστές στο Κίεβο.

Το πρώτο μπορδέλο στο Πειραιά το έφτειαξε ο Μπόμπολας! Έτσι εξηγούνται πολλά…


Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

Πάντα είχα το ερώτημα ποιός εργολάβος έφτειαξε το πρώτο μπορδέλο στο Πειραιά, στην περιοχή της Τρούμπας! Η απάντηση είναι, όπως μπορείτε να διαβάσετε εδώ απο ενα άρθρο που έγραψε ο Φαήλος Κρανιδιώτης, ο Νικόλαος Μπόμπολας το 1876 με δάνειο του Δήμου!
Η κατασκευή του διήρκεσε 4-5 χρόνια όπως οι δρόμοι που κατασκευάζονται και ξανακατασκευάζονται στην Ελλάδα απο τον γνωστό Εθνικό εργολάβο, οποίος κατά καιρούς συμβουλεύει  και τον αρχηγό του σημερινού καθεστώτος.
Το μπορδέλο αυτό ήταν το πρώτο αναπτυξιακό έργο της εποχής εκείνης. Φαίνεται ότι η παράδοση αυτή συνεχίζεται και μέχρι σήμερα μόνο που το μπορδέλο έχει γίνει μεγαλύτερο και η...

…να δεις τι σου ’χω για μετά!

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ-ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Του Χρήστου Κάτσικα
 Εισάγονται σε σχολή που δεν τους ενδιαφέρει, δαπανούν 30.000-40.000 ευρώ για φοίτηση εκτός κατοικίας (εφόσον την ολοκληρώσουν), δεν κάνουν τις σπουδές τους επάγγελμα και επιλέγουν τη μετανάστευση!.

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής την Πέμπτη 15/8 και των περίπου 70.000 εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κρατά «κρυφά» ορισμένα δεδομένα, τα οποία μένουν συνήθως στο περιθώριο των δημόσιων συζητήσεων, αν και απασχολούν -από την επομένη κιόλας της εισόδου στα Πανεπιστήμια- δεκάδες χιλιάδες οικογένειες.

ΠΟΡΝΕΙΟΝ ‘‘Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΣ’’

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
Η Ευρωπαική Ενωση εκτός από οικονομικός, πολιτικός, πολιτισμένος και ανθρώπινος είναι και ένας σοβαρός οργανισμός. Ως σοβαρός οργανισμός, λοιπόν, χαρακτηρίζεται από την άρτια μεθοδολογία και την μεθοδικότητα με την οποία κάνει τις δουλειές του. Μια από τις δουλειές, δε, της ΕΕ είναι και ο καθορισμός των κανόνων για την σύνταξη των εθνικών προυπολογισμών των κρατών– μελών της.
Ας έρθουμε, τώρα, στο επίδικο:

Ferguson: η στρατιωτικοποίηση του ρατσισμού και η νεοφιλελεύθερη βία

του Henry A. Giroux*
μετάφραση από http://eagainst.com/
Η πρόσφατη δολοφονία και στη συνέχεια η δαιμονοποίηση του άοπλου δεκαοχτάχρονου αφροαμερικανού νέου, Michael Brown, στο Ferguson (Μισούρι), από λευκό αστυνομικό έκανε φανερό το πώς ένα είδος στρατιωτικής μεταφυσικής κυριαρχεί πλέον στον αμερικανικό βίο. Οι αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε στρατιώτες που αντιμετωπίζουν τις γειτονιές στις οποίες δρουν ως εμπόλεμες ζώνες. Εφοδιασμένοι πλήρως με εξοπλισμό αντιμετώπισης ταραχών, υποπολυβόλα, τεθωρακισμένα οχήματα, και άλλα θανατηφόρα όπλα που εισάγονται από τα πεδία των μαχών του Ιράκ και του Αφγανιστάν, αποστολή τους είναι να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση. Γιατί να απορεί κανείς ότι η αστυνομία χρησιμοποιεί βία – αντί να ασκεί το επίπονο καθήκον της στης γειτονιές και να ασχολείται με προγράμματα βοήθειας της κοινότητας – όταν αντιμετωπίζει πιθανούς «εγκληματίες», ειδικά σε καιρούς που ποινικοποιούνται όλο και περισσότερες συμπεριφορές;