#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014

ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ: ΒΙΟΙ ΤΕΜΝΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ «ΑΞΕΧΩΡΙΣΤΟΙ»!

Της ΣΟΦΗΣ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ*
Ακούγεται, συχνά και από κύκλους της Αριστεράς, ότι άλλο πράγμα τα μνημόνια και άλλο η δανειακή σύμβαση με την τρόικα ( ΕΕ-ΕΚΤ- ΔΝΤ). Ή διαφορετικά, ότι η ακύρωση των μνημονίων δεν έχει καμμιά σχέση με την συνέχιση και περαιτέρω υλοποίηση των συμφωνιών τροϊκανής δανειοδότησης.
Η άποψη αυτή είναι βαθύτατα λαθεμένη και θα προσέθετα ότι μπορεί να έχει απρόβλεπτες και επικίνδυνες πολιτικές συνέπειες για τις δυνάμεις που θέλουν να ακολουθήσουν ένα αντιμνημονιακό δρόμο και μάλιστα με ριζοσπαστικό προοδευτικό προσανατολισμό.

Φρου φρου κι αρώματα


Τις δικές του μυρωδιές φέρνει ο Σεπτέμβρης!!
 Οι περισσότερες γνώριμες...

"Kυβέρνηση σωτηρίας με έντονη παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ",
ελάλησε υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυο φασίστες περισσότεροι

Κωστής Ζουλιάτης
Η γλώσσα του κεφαλαίου και των υποτακτικών του που παρασιτούν στην επικράτησή του, δεν μας εξέπληξε ούτε αυτή τη φορά. Οι πρώτες αναφορές για τους δύο νεκρούς νέους στη Μάνη –ανακλαστικά πλέον– παρουσιάστηκαν περισσότερο αγιογραφικές παρά βιογραφικές ή έστω ψύχραιμα δημοσιογραφικές.

«Σύμφωνα με τη σελίδα του στο facebook, εργαζόταν ως σύμβουλος διατροφής και άσκησης» ο ένας, «ασχολούνταν φανατικά με τη γυμναστική και το body building» και οι δύο, «τους άρεσαν τα τατουάζ», «αγαπούσαν τη γυμναστική» και άλλα τέτοια εξωραϊστικά στερεότυπα εν είδει αποφόρτισης του όποιου ιδεολογικού πλέγματος μπορεί να συνδεθεί με ή να συνδέσει στοιχεία του εγκλήματος και της ταυτότητας των εμπλεκομένων σ’αυτό.

ΝΤΟΝΜΠΑΣ: ΩΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΦΤΑΙΝΕ… Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ;

Του Βασίλη Μακρίδη
Τις τελευταίες μέρες και, για την ακρίβεια λίγο πριν το κονβόι που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια από τη Ρωσία στην περιοχή του Ντονμπάς πέρασει τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και φτάσει στον προορισμό του, είδαμε στον χώρο των «καθ’ ημάς» ΜΜΕ (κυρίως δε των ηλεκτρονικών) μια μαζική δημοσίευση άρθρων που από διαφορετικές οπτικές γωνίες ουσιαστικά έριχναν το «ανάθεμα» για την κατάσταση στη Νοτιο-Ανατολική Ουκρανία, την ανελέητη σφαγή του άμαχου πληθυσμού και την σχεδόν ολοσχερή καταστροφή όλων των ειρηνικών υποδομών της περιοχής… στη Ρωσία και στον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν προσωπικά!

Η τελευταία πινελιά!..

Το πρώτο μέλημα κάθε χούντας είναι η φίμωση κάθε αντίθετης άποψης και κάθε κριτικής.

Έτσι στον νέο Ποινικό Κώδικα αναφέρεται πως ποινή έως 10 έτη θα περιμένει όσους ''προκαλούν με εικόνες ή μέσω του Διαδικτύου τη διάπραξη της συγκεκριμένης πράξης''.
Όπου ''συγκεκριμένη πράξη'' είναι η προσβολή πολιτεύματος.

Η Πίστη, η Ελπίδα, η Σοφία, η Αγάπη, η Ευφημία και η Ειρηνη.


Κώστας Ξ. Γιαννόπουλος
Ο κύριος Κλεομένης έχει δύο αγόρια. Ο ένας είναι παντρεμένος αλλά δεν έχει παιδιά.
Ο άλλος γιος έχει και παιδιά και γυναίκα. Τον πρώτο τον λένε Αριστοτέλη. Τον βάφτισε στην εκκλησία. Τον βούτηξε στην κολυμπήθρα. Αλλά αυτός όταν μεγάλωσε έκοψε  τ’ όνομα του στα δύο. Τώρα τον φωνάζουν Άρη.
Τον άλλο τον έβγαλε Αλέξανδρο. Οι φίλοι του τον φώναζαν από μικρό Αλέκο για συντομία και οικονομία λόγου.
Τη γυναίκα του Αλέξανδρου την λένε Ευφημία. Έτσι την φωνάζουν όλοι ως σήμερα.

Έφιππη επέλαση της αστυνομίας σε διαδηλωτές στο Malmö

video
Δέκα άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, πέντε με σοβαρά τραύματα με ένα από αυτά να απαιτεί θεραπεία στο τμήμα επειγόντων περιστατικών. Η αστυνομία συνέλαβε έξι άτομα.
Υπολογίζεται ότι περίπου 1.500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Limhamn για να διαμαρτυρηθούν στη προγραμματισμένη εμφάνιση από τον ηγέτη του φασιστικού κόμματος Svenskarnas (κόμμα των Σουηδών).

Αθλητικός Σύλλογος Απείθαρχος Ιωαννίνων

Εδώ και κάμποσα χρόνια βιώνουμε την εμπορευματοποίηση και συνεπώς, τον ξεπεσμό των πάντων. Στον βωμό του κέρδους έχουν θυσιαστεί σχεδόν όλα, που πιτσιρικάδες γουστάραμε. Πράγματα που μας γέμιζαν στα παιδικά μας χρόνια, τώρα τείνουν να μας προκαλούν αηδία.
Εταιρίες, μίζες, ντόπες, στημένα, κλίκες, “ισχυροί” άνδρες, μπράβοι, ρουφιάνοι, σεκιουριτάδες, πελατειακές σχέσεις, πανάκριβα εισιτήρια, οπαδοί δίχως ίχνος συνείδησης, μαχαιρώματα, νεκροί. Ουδεμία σχέση έχουν τα παραπάνω με το ποδόσφαιρο που παίζαμε και θέλουμε να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε.

Η μόδα του μπουγελώματος και της καταναλωτικής πορνείας…


Μία νέα καλοκαιριάτικη μόδα ξαπλώθηκε σαν επιδημία, για να σπάσει την …ανία και την …πλήξη της ΦΡΙΚΗΣ του 4ου Ράιχ: Το μπουγέλωμα…
Είναι και αυτή η νόσος ένα από τα συμπτώματα της …ανίας και της …πλήξης της βαρβαρότητας: Είναι ένα από τα «ιδεώδη» της εποχής μας, της Νέας αυτής Εποχής…
Πιο άλλο προσφορότερο υπερθέαμα θα μπορούσε να εφευρεθεί από το μπουγέλωμα των σταρ και των ειδώλων αυτού του κόσμου της σήψης και των κοπράνων;
Ενός κόσμου όπου η σκέψη τον κουράζει, τα δυνατά πάθη τον αγανακτούν, που περιφρονεί τον αγώνα, που βλέπει τον συναισθηματικό κόσμο σαν άχρηστη πολυτέλεια, που δεν χρειάζεται παρά κάπου κάπου κάποιο ξώδερμο και επιπόλαιο ερεθισμό για να σκοτώνει την ανία και να του ξυπνάει τις ναρκωμένες ζωικές αισθήσεις…

Πολιτικά όντα ή αντιπολιτικοί αγώνες;

Ουκ ολίγες φορές μιλήσαμε –και θα συνεχίζουμε να μιλάμε– ενάντια στην πολιτική, που αποτελεί την τέχνη της εξαπάτησης, της συναλλαγής και την κύρια έκφραση του, εκ βάθρων, αντί-ανθρώπινου πολιτισμού. Ωστόσο, μένουν πάντοτε αδιερεύνητες πτυχές του θέματος, που μας κάνουν να επανέλθουμε, για να τις διευκρινίσουμε.

Απόψεις όπως «ακόμη κι αν δεν ασχολείσαι με την πολιτική, ασχολείται εκείνη μαζί σου» είναι μεν ορθές, ωστόσο, το θέμα είναι με ποιον τρόπο και για ποιον σκοπό ασχολείσαι μαζί της. Πράγματι, είναι καλό να γνωρίζεις τις παγίδες και τους κινδύνους της, ώστε να μπορείς να τα αποφύγεις.

Σχεδιασμός ή αγορά; Το τρίτο μοντέλο

Ερνέστ Μαντέλ
Εφόσον δεν ζούμε σε μια πλήρως αναπτυγμένη κομμουνιστική κοινωνία, η οποία χαρακτηρίζεται από την «αφθονία» με την έννοια της επάρκειας των υλικών αγαθών και υπηρεσιών καθημερινής χρήσης (μηδενική ή αρνητική ελαστικότητα της ζήτησης) τα οικονομικά προβλήματα παραμένουν, κατά κύριο λόγο, σαν προβλήματα κατανομής μη επαρκών πόρων. Στους διάφορους τρόπους παραγωγής, στις διάφορες μορφές κοινωνίας, στα διάφορα «οικονομικά μοντέλα», αντιστοιχούν, σε τελευταία ανάλυση, διαφορετικοί μηχανισμοί κατανομής των πόρων.

Τα θαλασσοδάνεια των ντόπιων ολιγαρχών και η ληστεία του Διστόμου

ΕΠΙΚΑ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΩΝ ΜΗΝΤΙΑΡΧΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΣΤΟΜΟΥ
Tα ρέστα τους έδωσαν τα πεκινουά των νταβατζήδων, περιγράφωντας με κάθε λεπτομέρεια την ληστεία 300 χιλιάδων ευρώ από την Τράπεζα του Διστόμου.
Την ίδια ώρα για τα κλοπιμαία της διαπλοκής και τα θαλασσοδάνεια των νταβατζήδων τουμπεκί.
Τις ελληνικές τράπεζες δολοφόνησαν οι ντόπιοι ολιγάρχες που κατέκλεψαν και λεηλάτησαν δάνεια πολλών δις με τα οποία απέκτησαν προκλητικό προσωπικό πλούτο, ενώ οι επιχειρήσεις τους στην πλειοψηφία τους είναι χρεοκοπημένες.
Τις τελευταίες ώρες λοιπόν οι θαλασσοδανεισμένοι μηντιάρχες παρουσιάζουν με επικό τρόπο μια ληστεία με λεία μόλις 300 χιλιάδων ευρώ.
Δείτε τώρα και την δική τους “λεία”:

Η αμαρτία της αγέλης…

Η αίσθηση της αμαρτίας, είναι μία από τις σπουδαιότερες ψυχολογικές αιτίες δυστυχίας στην ενήλικο ζωή.
Υπάρχει μία παραδοσιακή θρησκευτική ψυχολογία της αμαρτίας, την οποία κανείς σύγχρονος ψυχολόγος δεν μπορεί να δεχθεί. Υποτίθεται, ιδιαίτερα κατά τους προτεστάντες, ότι η συνείδηση αποκαλύπτει στον κάθε άνθρωπο, το πότε μια πράξη, την οποία μπαίνει στον πειρασμό να διαπράξει, είναι αμαρτωλή, και ότι μετά τη διάπραξή της βιώνει ένα από δύο οδυνηρά συναισθήματα, εκ των οποίων το ένα λέγεται “τύψη”, και δεν έχει καμία αξία, και το άλλο λέγεται “μετάνοια”, που είναι ικανό να σβήσει την ενοχή του.

ΟΤΑΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΙΚΟΝΙΣΜΑΤΑ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ

  Αγριοι και δολοφόνοι
Είναι συνήθως αυτοκράτορες, επίσκοποι ή πατριάρχες και γυναίκες σύζυγοι ή μητέρες αυτοκρατόρων που εξαγόρασαν την αγιοποίησή τους με «υπηρεσίες», όπως δωρεές, ανέγερση εκκλησιών, ευνοϊκούς νόμους
Του ΝΙΚΟΥ ΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ


Η χριστιανική θρησκεία διαθέτει εκατοντάδες άγιους, μάρτυρες-ήρωες, ή ενάρετους φιλάνθρωπους με σπουδαίο έργο που αγιοποιήθηκαν μέσα από το λαό. Ωστόσο πίσω από τα εικονίσματα κρύβονται μερικές φορές δολοφόνοι και εγκληματίες κατά συρροήν που όμως... μετανόησαν ή έγιναν «χορηγοί» της Εκκλησίας που τους αγιοποίησε.