#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 23 Αυγούστου 2014

Έλληνες στην Ουκρανία πήραν τα όπλα και πολεμάνε μαζί με τους Ρώσους

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε το ιστολόγιο dimpenews, την οποία αναδημοσιεύουμε. Έλληνες ομογενείς στην Ουκρανία έχουν βγει στο αντάρτικο και πολεμάνε στο πλευρό των ρωσόφωνων εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου, σύμφωνα με μαρτυρία Έλληνα ομογενή η οποία έχει μαγνητοσκοπηθεί.
Να σημειώσουμε εδώ, ότι η εν λόγω αποκάλυψη είναι άκρως σημαντική. Με τους Έλληνες να πολεμάνε εναντίον της κυβέρνησης του Κιέβου, δεν αποκλείεται ο Ελληνισμός της Ουκρανίας να υποστεί αντίποινα. Το υπουργείο Εξωτερικών οφείλει να παρακολουθεί στενά το θέμα και ο Ευάγγελος Βενιζέλος να πράξει ως Έλληνας υπουργός Εξωτερικών (εάν μπορεί) και όχι ως προέκταση της κυρίας Μέρκελ. Τα γεωπολιτικά μας συμφέροντα στην Ουκρανία δεν ταυτίζονται με τα γερμανικά, ευχόμαστε ο Ευάγγελος Βενιζέλος να το κατανοήσει άμεσα αυτό, πριν βρεθούμε μπροστά σε απρόοπτα…

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει η εργατική τάξη σαν σήμερα το 1923

Βαρύ φόρο αίματος πληρώνει η εργατική τάξη σαν σήμερα το 1923, στην μεγαλύτερη σε έκταση και μαχητικότητα απεργία που είχε συμβεί μέχρι τότε στην Ελλάδα. Στρατός και αστυνομία με εντολή της κυβέρνησης Πλαστήρα, επιτίθενται στους απεργούς, στον Πειραιά, σκοτώνουν 11 απ' αυτούς, τραυματίζουν εκατοντάδες και πραγματοποιούν μαζικές συλήψεις. 

Ντόνετσκ. Οι φασίστες του Κιέβου σκότωσαν μια ομάδα ηλεκτρολόγων που προσπαθούσαν ν' αποκαταστήσουν το ηλεκτρικό ρεύμα στην πόλη...

Τρία Κόκκινα Γράμματα 

FERGUSON

  / 22/08/2014 /
«Τι ταπεινό να είσαι παιδί! Να είσαι τόσο μικρός, που να σε σηκώνουν οι άλλοι και να σε μεταφέρουν όπως οι ίδιοι νομίζουν. Να σε τρέφουν ή να σε αφήνουν πεινασμένο. Να παίζουν μαζί σου ή να αδιαφορούν εντελώς. Να σε καθαρίζουν ή να σε αφήνουν βρώμικο. Να σε παρηγορούν ή να σε αφήνουν να κλαις.     
Είναι μια τόσο ταπεινωτική κατάσταση, που δεν είναι καθόλου περίεργο το ότι, μερικοί από εμάς δεν την ξεπερνάμε ποτέ. Επειδή σίγουρα, ένας από τους βασικότερους φόβους του ατόμου είναι μήπως τον μεταχειριστούν σαν αντικείμενο - όχι σαν άνθρωπο, καθόλου σαν πρόσωπο.

Νομπελίστες οικονομολόγοι κατακεραυνώνουν Μέρκελ και τραπεζίτες και μιλούν για έξοδο από το ευρώ

Σε «μαστίγωμα» της Άνγκελα Μέρκελ για τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόζονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξελίχθηκε η πέμπτη σύναξη των κατόχων βραβείων Νόμπελ στο Λιντάου της Γερμανίας. Στη συνάντηση αυτή οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι εξαπέλυσαν σφοδρή επίθεση κατά της στρατηγικής της Ευρωζώνης προειδοποιώντας ότι οι περιοριστικές πολιτικές επισείουν τον κίνδυνο ετών ύφεσης και μια νέας έκρηξης της κρίσης χρέους.
«Οι ιστορικοί θα ρίξουν πίσσα και πούπουλα στους ευρωπαίους κεντρικούς τραπεζίτες» ήταν η χαρακτηριστική έκφραση που χρησιμοποίησε ο καθηγητής Πίτερ Ντάιαμοντ που θεωρείται από τους κορυφαίους ειδικούς στον τομέα αντιμετώπισης της ανεργίας. 

Τυχερή η Μαρία...

Επιτέλους! Μια πλήρης και σαφής έκθεση της ορθής αντίληψης περί Θεού και Ιστορίας, μέσα σε λίγες μόνο γραμμές:

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΤΟ ΚΟΝΒΟΪ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

Στο ρωσικό έδαφος επέστρεψαν, σύμφωνα με το Reuters, τα πρώτα φορτηγά από το κονβόι που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και που την Παρασκευή πέρασε στην ανατολική Ουκρανία, χωρίς την έγκριση του Κιέβου.

22 Αυγούστου 1882 γεννιέται ένας σπουδαίος διανοούμενος, δάσκαλος και κομμουνιστής ηγέτης ο Δημήτρης Γληνός

«Η θεωρία: το κράτος υπεράνω των τάξεων, τη στιγμή που υπάρχουν τάξεις, είναι καθαρό ξεγέλασμα, για να κρύψει την πραγματικότητα, δηλαδή το κράτος υπέρ της άρχουσας τάξης. Το ίδιο είναι ξεγέλασμα και η θεωρία: η παιδεία υπεράνω των τάξεων, εκεί όπου υπάρχουν τάξεις, για να αποσκεπάσει την πραγματικότητα, δηλαδή η παιδεία όργανο της άρχουσας τάξης...».
Δημήτρης Γληνός

Σαν σήμερα, στις 22 Αυγούστου 1882 γεννιέται στην Σμύρνη, ένας σπουδαίος διανοούμενος, δάσκαλος και κομμουνιστής ηγέτης ο Δημήτρης Γληνός.

Με εντολή Μόσχας, ξεκίνησε το ρωσικό κονβόι με την ανθρωπιστική βοήθεια για το Λουγκάνσκ


Με σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας διεμήνυσε πως δεν θα ανεχθεί καμία άλλη καθυστέρηση της ρωσικής αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει βοήθεια στην ανατολική Ουκρανία και έδωσε εντολή να ξεκινήσει το κονβόι που βρίσκεται ακινητοποιημένο εδώ και μία εβδομάδα στα ρωσο-ουκρανικά σύνορα, περιμένοντας το “πράσινο φως” από το Κίεβο. Τα πρώτα 70 λευκά φορτηγά KamAZ ξεκίνησαν ήδη με κατεύθυνση το Λουγκάνσκ.

“Τελειώνοντας την δουλειά” στο Ιράκ


από τον Rοb Urie, καλλιτέχνης και πολιτικός οικονομολόγος (μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)
Υπάρχει μια αφελής παιδικότητα στην αμερικανική πολιτική ψυχή, που ενάντια σε όσα αποδεικνύει η ιστορία και η λογική, πιστεύει στα παραμύθια ενάντια στην άγρια ​​δυστυχία που δημιουργούν οι ΗΠΑ. Ακριβώς πόσο εύλογο είναι, ότι οι ίδιες βόμβες που χρησιμοποιούνται από το Ισραήλ για τη σφαγή αθώων ανθρώπων στη Γάζα, τώρα χρησιμοποιούνται για να προστατεύσουν δήθεν αθώους ανθρώπους στο Ιράκ;

«Τραγικές ελλείψεις στη συντήρηση δικτύων της ΔΕΗ»

Τις τεράστιες ελλείψεις σε τεχνικό προσωπικό επεσήμανε στην trikkipress.gr ο Δημήτρης Καπελλας συνδικαλιστής της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και εργαζόμενος στην επιχείρηση. Συνδέει άμεσα τη μεγάλη έλλειψη τεχνικού προσωπικού με την ελλιπή συντήρηση των δικτύων αλλά και με το σημαντικότερο όλων, όπως αναφέρει, που είναι η ανθρώπινη ζωή.
Τα τελευταία θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην ΔΕΗ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για την ακολουθούμενη πολιτική στην επιχείρηση.Εδώ και χρόνια αναφέρει σημαντικά κομμάτια όπως αυτό της συντήρησης των δικτύων έχουν αφεθεί εντελώς,η πραγματοποιούνται σε μικρό ποσοστό λόγο αυτής της έλλειψης.
Η συντήρηση συνεχίζει ο Δημήτρης Καπελλας είναι ένα από τα σημαντικότερα αν όχι το σημαντικότερο κομμάτι της εργασίας προκειμένου το δίκτυο να λειτουργεί εύρυθμα και οι τεχνίτες με ασφάλεια όταν επεμβαίνουν σ αυτό και να μην εγκυμονεί κινδύνους για τους πολίτες. 

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ!!


Καζάκης - στο ERTOPEN.COM (22/8/2014)


Εταιρείες πίσω από τις οποίες κρύβεται η Monsanto! Δεν αγοράζουμε! Μποικοτάζ!


Οι ‘’αιώνιοι φοιτητές’’ και η αθάνατη ηλιθιότητα


Παναγιώτης Μαυροειδής
Ήταν άνοιξη του 1986, όταν ο Αντώνης Σαμαράκης, πεζογράφος της μεταπολεμικής γενιάς, διανύοντας το 67ο έτος της ηλικίας του, πέρασε την πύλη της Ιατρικής Σχολής Αθήνας και εξέφρασε στην διοίκηση της σχολής την επιθυμία του να γίνει δωρητής σώματος. Όχι έτσι ξαφνικά. Κάποια χρόνια πριν, σε προχωρημένη ηλικία, πλήρης ημερών, αναγνώρισης, κύρους και επιτυχιών, είχε αποφασίσει να γίνει φοιτητής της Ιατρικής. “ Έφευγε-έγραφε ο τύπος της εποχής- κρυφά από την οικογένεια του και πήγαινε να παρακολουθήσει μάθημα ανατομίας, καθήμενος πάντα στην ίδια θέση”.