#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2014

Η Ελλάδα χώρα της ξενιτιάς

Του Γιάννη Μπαμπαδήμα 
Στον τόπο μας, η φυγή των νέων ανθρώπων στο εξωτερικό αποτελεί γνώριμο φαινόμενο, οφειλόμενο σε μια σειρά από δυσμενείς παράγοντες, που σφράγισαν τη νεότερη ιστορία μας. Από τη μια, οι κατακτήσεις, οι πόλεμοι και η μόνιμη υπανάπτυξη, αποτέλεσμα της διπλής πίεσης από Ανατολή και Δύση, οδηγούσαν πολλούς Έλληνες στη μετανάστευση, γεγονός που προκαλούσε περιοδικά μια πραγματική δημογραφική και κοινωνική αιμορραγία. Από την άλλη, οι πολιτικές και πνευματικές ελίτ ήταν διαρκώς προσανατολισμένες προς τη Δύση, έχοντας δεσμούς με την Εσπερία, τόσο οικονομικούς, όσο και πνευματικούς. Για τους γόνους των οικογενειών αυτών, οι σπουδές και η εργασία στο εξωτερικό αντιμετωπίζονταν ως επιθυμητό προσόν και προνόμιο, αντίληψη που σταδιακά εξαπλώθηκε σε ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας.

Αίσθηση προκάλεσε…

Το οικονομικό ρεπορτάζ και κατ’ επέκταση οι συντάκτες του είχαν κατά κανόνα και παράδοση, φυσικά με αρκετές εξαιρέσεις, μία απόσταση από το τι πραγματικά συμβαίνει εκεί έξω. Για παράδειγμα όταν ο ΟΤΕ εξίσωσε τις τιμές των αστικών και των υπεραστικών κλήσεων, μέσα από μία μεγάλη αύξηση των τιμών των αστικών και μία σχετική μείωση των υπεραστικών, το σύνολο του οικονομικού Τύπου και οι σομόν σελίδες των πολιτικών εφημερίδων πανηγύριζαν για τη… μείωση των λογαριασμών του ΟΤΕ! Σε ότι αφορά περισσότερο περίπλοκα θέματα, όπως η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης, εκεί μπορούν να εντοπιστούν τεράστιες ελλείψεις, όπως η μη «κατανόηση» της ανάγκης εξεύρεσης ενός εξωτερικού πόρου σε μία εποχή όπου η τεχνολογία, ας πούμε αντικειμενικά, περιορίζει τις δραστηριότητες εντάσεως εργασίας.

Οργανισμός κατά της διαφθοράς με χρηματοδότη …την SIEMENS;

 Του Γεράσιμου Λιβιτσάνου
Σε διεθνή οργανισμό «αδιάφθορων», που θα χρηματοδοτείται …από ιδιώτες και εταιρίες θα συμμετέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με νομοσχέδιο που οδεύει προς ψήφιση στην Βουλή. Αντιδρούν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

Δυστυχώς η …πιθανότητα, που αναφέρεται στον τίτλο, μπορεί να γίνει πραγματικότητα, με το σχέδιο νόμου που «πέρασε» στις 29 Ιουλίου από την αρμόδια Διαρκή επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και είναι έτοιμο να έλθει για ψήφιση στο Γ΄Θερινό Τμήμα.

Στην Ελλάδα της παρακμής......Ανοιξε 500 σαμπάνιες για τα μάτια της τραγουδίστριας!

  Video
 
Tην ώρα που στην Πάτρα -κι όχι μόνο- πολλοί πολίτες τρέχουν στα συσσίτια, κάποιοι γίνονται ιδιαιτέρως προκλητικοί…
Χαρακτηριστικό το περιστατικό, λίγες ημέρες πριν τον Δεκαπενταύγουστο, σε πανηγύρι που έγινε σε χωριό της Δυτικής Αχαίας, όταν κάποιος… γαλαντόμος θαμώνας που είχε πάει να διασκεδάσει, έδωσε εντολή να ανοίξουν πάνω από 500 σαμπάνιες (!) για την τραγουδίστρια που εκείνη την ώρα είχε ανέβει για να τραγουδήσει.
Το βίντεο που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο δείχνει το τι έγινε, με τους σερβιτόρους να μην προλαβαίνουν να ανοίγουν τα μπουκάλια και τις κούτες, με τις σαμπάνιες να φθάνουν η μία πίσω από την άλλη.

Δειτε το βίντεο:

Η γενοκτονία της λογικής

To Skouliki Tom
Σε πονοκέφαλο έχει εξελιχθεί για την Κυβέρνηση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που απειλεί να διαταράξει τη γαλήνη στις ενδοκυβερνητικές σχέσεις αλλά επηρεάζει και τις διεθνείς σχέσεις της χώρας που δεν είναι καθόλου γαλήνιες, αφού όλος ο κόσμος είναι εχθρός του ελληνισμού και θέλει να μας αφανίσει.

«Φθηνό», «ευέλικτο», πολιτικό δυναμικό

του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου
Ο Αύγουστος για τους πρόεδρους των Ποδοσφαιρικών Ανώνυμων Εταιρειών, είναι ο μήνας των φθηνών μεταγραφών. «Ελεύ-θεροι» παίκτες που δεν έχουν συμβόλαια με ομάδες, αναζητούν «στέγη» για τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο. Για τους προέδρους τέτοιες «ευκαιρίες» θεωρούνται ιδανικές, αφού με μικρό κόστος, φιλοδοξούν να καλύψουν τα «κενά» της ενδεκάδας. Ειδικά στην «περίπτωση» που οι ποδοσφαιριστές έχουν περάσει στο παρελθόν από το «σωματείο» τους ή γνωρίζουν τις συνθήκες του ελληνικού πρωταθλήματος, τότε χαρακτηρίζονται …«λαβράκια».

Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών: "Έρχονται χακί κατάσκοποι" να καλύψουν το κενό της ΕΥΠ που δεν προλαβαίνει να παρακολουθεί τον εσωτερικό εχθρό!


Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες "έρχεται η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών. Στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις για την Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών που ως σχέδιο και ιδέα υπάρχει εδώ και χρόνια. Φαίνεται ότι ήρθε η ώρα να τεθεί σε πραγματική λειτουργία.¨
Ας παρακολουθήσουμε την πορεία εξέλιξης των πραγμάτων μέσα από την αρχική ανακοίνωση της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ:
 

ΣΥΡΙΖΑ: Κλίνατε… προγραμματικά

Σταύρος Χριστακόπουλος
Οι συναντήσεις, την Τρίτη, του Αλέξη Τσίπρα με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλά­δας και την Επιτροπή Παραγω­γών Ημαθίας και Πέλλας και η συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τη Δευτέρα σήμαναν την εκκίνηση της φθινοπωρι­νής πολιτικής κούρσας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτος με­γάλος σταθμός, η Διεθνής Έκ­θεση Θεσσαλονίκης, όπου θα δοθεί το προγραμματικό στίγ­μα της αξιωματικής αντιπολί­τευσης.Tο πρόγραμμα και η εκλαΐκευσή του αποτελούν πολιτική προτεραιότητα για το επιτελείο της Κουμουνδούρου, η οποία σχεδιάζει να αξιοποιήσει την παρουσίασή του με δύο στόχους:
 

Ένα διπλό έγκλημα και μεις που «πέφτουμε από τα σύνεφα»

Tου Γιώργου Καραγιάννη
Ώστε έτσι λοιπόν.
Εκπλαγήκαμε όλοι μόλις αποκαλύφθηκαν οι λεπτομέρειες για τη δολοφονία των δύο νεαρών στη Μεσσηνία.
Με έκπληξη είδαμε όλοι τις φωτογραφίες των δύο θυμάτων με τα μπράτσα  γεμάτα αγκυλωτούς σταυρούς και αρχαιοελληνικά επιγράμματα. Πέσαμε ως συνήθως από τα σύννεφα όταν διαβάσαμε πως πίσω από τη διπλή δολοφονία κρύβονταν το εμπόριο αναβολικών και ναρκωτικών . Ξαφνιαστήκαμε όταν ακούσαμε πως σε ένα νομό με 180.000 κατοίκους υπάρχει «υπερσυσσώρευση  μπράβων και νονών της νύχτας» και πως μόνο τα τελευταία χρόνια έχουν καταγραφεί τέσσερις δολοφονίες για ξεκαθάρισμα λογαριασμών και δεκάδες ληστείες τραπεζών και υποθέσεις εκβιασμών και εμπορίου σκληρών ναρκωτικών με συμμορίες που κυριαρχούν στην παραλιακή τουριστική ζώνη αλλά και σε κεντρικά σημεία της Καλαμάτας. Μια κανονική Μαφία με δεκάδες μέλη κυρίως  νεαράς ηλικίας  που δρα ανενόχλητη.

Εκ των ημετέρων δυνάμεων, δύο χρυσαυγίτες νεκροί

 Υπάρχει μια φράση από την ιστορία των ταγμάτων ασφαλείας που συνοψίχει όσο ελάχιστες το πνεύμα του Ελληνικού δοσιλογισμού.
Γραμμένη σε ένα κομμάτι χαρτί, η χειρόγραφη επιστολή του ταγματασφαλίτη αξιωματικού στην Εύβοια, Χ. Γερακίνη, κατέληγε ως εξής:«Απώλειαι: Εκ των ημετέρων εις Γερμανός βαρέως τραυματίας».
Θυμήθηκα τη συγκεκριμένη φράση βλέποιντας τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισαν αρκετά ελληνικά ΜΜΕ τη δολοφονία των δυο εμπόρων αναβολικών ουσιών.
Ήταν σαν να είχαν χάσει δυο “δικούς τους ανθρώπους”. “Δυο νέους ανθρώπους με αγάπη για τα τατουάζ” όπως έγραψε κάποιος.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Νέες απώλειες αεροσκαφών και ελικοπτέρων των κυβερνητικών ναζιστικών δυνάμεων

Διευρύνεται ο πίνακας των απωλειών της αεροπορικής δύναμης της Ουκρανίας, μετά τις χθεσινές και σημερινές καταρρίψεις, όπως καταρρίφθηκαν επιπλέον δύο ελικόπτερα επίθεσης και δύο αεροσκάφη βομβαρδισμού. Συγκεκριμένα χθες, στην περιοχή Λουγκάνσκ καταρρίφθηκαν δύο ελικόπτερα επίθεσης Mil Mi-24 και κατά πάσα πιθανότητα δύο αεροσκάφη βομβαρδισμού στόχων εδάφους, ένα Su-25 και ένα Su-24M, το τελευταίο σήμερα.