#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014

Να πάτε να πνιγείτε!

Πηγή: "Οικοδόμος"
Μόνο προχτές, Παρασκευή 15 Αυγούστου, δέκα άνθρωποι πνίγηκαν στη θάλασσα  σε διάφορες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για ―θλιβερό― ρεκόρ πνιγμών σε μια μέρα μέσα στο 2014. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, το διήμερο 15-16 Αυγούστου πνίγηκαν στις ελληνικές θάλασσες δεκατέσσερις άνθρωποι. Ας υπομείνουμε μερικούς ακόμα αριθμούς: Σύμφωνα με στοιχεία του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το 2013 οι λουόμενοι που πνίγηκαν έφτασαν τους 700 σημειώνοντας αριθμό υπερδιπλάσιο από το μέσο όρο της προηγούμενης 10ετίας. Φέτος από την 1η Ιούνη έως και τις 27 Ιούλη 151 άνθρωποι πνίγηκαν στη χώρα μας, ενώ το ίδιο διάστημα πέρσι είχαν πνιγεί 101 άτομα. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Πρόκειται για ένα ―ακόμα― θλιβερό ρεκόρ που κατέχει η Ελλάδα.

Ελλάδα: κι όμως χειρότερα από την Αργεντινή!

 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Το ερώτημα που απαντήθηκε με τον πιο ευχάριστο τρόπο στις 30 Ιουλίου είναι αν μία κυρίαρχη χώρα μπορεί να γυρίσει την πλάτη της στα κερδοσκοπικά κεφάλαια και να αρνηθεί να τα πληρώσει. Το μάθημα που έδωσε η Αργεντινή είναι πως ένα κυρίαρχο κράτος διατηρεί το δικαίωμα να αρνηθεί την αποπληρωμή ομολόγων που κατέχουν τα κερδοσκοπικά κεφάλαια!

Οι …διαπλοκές των «μαφιόζικων» ιερατείων…

Πολλοί «αριστεροί» εκπλήσσονται με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τις …ευλογίες του στους μαφιόζους του χρήματος και «νονούς»…
Φυσικά είναι σκανδαλώδες ο Μαρινάκης και η παρέα του, οι «παράγκες», οι υπόδικοι και οι χρηματοδότες εγκληματικών συμμοριών, να σπεύδουν στο Φανάρι, να δηλώνουν «ευσέβεια» και να εισπράττουν κολακευτικά λόγια και …ευχές από την κεφαλή της Ορθοδοξίας…

Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα

Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση
 με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ 
 απο  pylitonfilon

ΚΟΥΒΑ, μια αξιοπερίεργη τρύπα στην παντοκρατορία του καπιταλισμού. Κάποτε ένας Αμερικανός πρόεδρος ανέθεσε σ' έναν πράκτορα της CIA να κάνει μια επιτόπια μελέτη της κουβανέζικης επανάστασης. Μετά από καιρό ο πράκτορας στέλνει σαστισμένος την εξής αναφορά:

ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ -ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ 2001


Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΟΥΛΗ
Το παράδειγμα της Αργεντινής έλεγαν να αποφύγουμε οι επικεφαλής των δοσίλογων και των γερμανοτσολιάδων, Σαμαράς και Βενιζέλος, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Δεν είναι βέβαια λίγος, ο κόσμος που τους έχει πιστέψει. Έτσι και η τελευταία πράξη του χρεοστάσιου του 2001, που κήρυξε η Αργεντινή, πέρασε στα ψιλά των εφημερίδων και των καθεστωτικών ΜΜΕ. Αντίθετα, μας βομβάρδιζαν επί ημέρες με την υποτίμηση που έκανε προ καιρού λόγω διεθνούς οικονομικής κρίσης (υποτίμηση που έκανε για ανάλογους λόγους η Τουρκία, η Ν. Αφρική κλπ), και ήθελαν να μας παρουσιάσουν την κατάσταση ως συνέπεια της στάσης πληρωμών του 2001.

Όπου κι αν βρίσκεται η μισή μας η καρδιά, η άλλη μισή βρίσκεται στους ήρωες/ίδες αντιφασίστες/στριες της Ουκρανίας


Όπου κι αν βρίσκεται η μισή μας η καρδιά, η άλλη μισή βρίσκεται στους ήρωες/ίδες αντιφασίστες/στριες της Ουκρανίας. Στο ρωσικό ρεπορτάζ παρακάτω εικονίζονται οι δυο νέοι Ισπανοί που αυτό το καλοκαίρι του 2014 αποφάσισαν να πάνε να πολεμήσουν στην Αν. Ουκρανία.

καταρριψη ουκρανικου mig-29 απο τους ρώσους αυτονομιστές αντάρτες

Ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας από τους ρώσους αυτονομιστές αντάρτες στην περιοχή του Λουγκάνσκ, όπως ανακοίνωσε ένας εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

Συμβολαιακή γεωργία - Μοιάζει με τυρί, στο βάθος όμως είναι η φάκα!

Του Τάσου Κανταρά*
 Ο τραπεζικός όμιλος της Πειραιώς, και ό,τι αυτός εκπροσωπεί στο ελληνικό κεφαλαιοκρατικό σύστημα, φιλοδοξεί μέσω συγκεκριμένων παρεμβάσεων να αποκτήσει ρόλο καθοριστικό, να γίνει ο τραπεζικός κρίκος-διαμεσολαβητής ανάμεσα στην παραγωγή και στα μονοπώλια του αγροτοδιατροφικού συμπλέγματος. Ουσιαστικά να ελέγξει το αγροτοδιατροφικό.

Τριάντα και πάνω χρόνια σταδιακής συρρίκνωσης του τομέα αγροτικής παραγωγής της χώρας είχε αποτέλεσμα τη μείωση της συμμετοχής του σε επίπεδα κάτω του 4% στο συνολικό ΑΕΠ της χώρας. Είχε συνέπεια τη μείωση των απασχολούμενων στον πρωτογενή τομέα, από το 29% του ενεργού πληθυσμού στην προ της ένταξης στην ΕΟΚ περίοδο σε ποσοστά κάτω του 10% σήμερα.

Δεν γίνεται να τα παντελωνιάζουν οι "άγιοι πατέρες" για να ψέλνουν υμνολογίες για πλουτοκράτες...

Του Γ. Γ.
Με έκδηλη χαρά υποδέχτηκε η «Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. κ. Βαρθολομαίο» τον πρόεδρο, του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη, και μέλη της διοίκησης της ΠΑΕ που βρέθηκαν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα παρασκήνιο.
Και το σχετικό ρεπορτάζ μας ενημερώνει ότι οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ «είδαν τα κειμήλια και τα ιερά λείψανα που υπάρχουν εκεί, ενώ είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να ανάψουν κεριά, μέσα σε πνεύμα γαλήνης και κατάνυξης». 

Η σκιά του ολοκληρωτισμού πάνω από τον πλανήτη


Για «αντισημιτική έκρηξη μίσους» στις διαδηλώσεις για τη Γάζα κάνει λόγο το Συμβούλιο των Εβραίων της Γερμανίας. Φαίνεται οι φίλοι μας περίμεναν «έκρηξη αγάπης» προς τους Εβραίους για τη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα, το μεγαλύτερο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην ιστορία.

Δίπλα, στη Γαλλία, από τότε που εξελέγη ο Σαρκοζί και ακόμα περισσότερο επί των αξιοθρήνητων «Σοσιαλιστών» του Ολλάντ, στην εξωτερική πολιτική και τα ΜΜΕ έχει καθοριστική επιρροή – και δεν την κρύβει, όπως αλλού - το Συμβούλιο Εβραϊκών Θεσμών (CRIF). Σύμφωνα με τη Monde, το CRIF ανάγκασε τον Σαρκοζί να επιλέξει τον Κουσνέρ αντί του Βεντρίν ως ΥΠΕΞ. Ο «αρχιτέκτων» του πολέμου στη Λιβύη Μπερνάρ-Ανρί Λεβί καυχήθηκε δημοσίως ότι τόκανε για το Ισραήλ. Λογική άρα η απαγόρευση διαδηλώσεων για τη Γάζα.

Νέο μεγάλο success story: αυξήθηκαν οι εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας!

Τον Απρίλιο 2010 η χώρα μπήκε στο σπιράλ θανάτου των μνημονίων και η οικονομία γνώρισε μια πρωτοφανή ύφεση, χειρότερη κι απ’ αυτή του 1929. Πολύ μελάνι χύθηκε απ’ το 2010, για τις αιτίες που φτάσαμε ως εδώ, αλλά το βασικό συμπέρασμα στο οποίο συνέκλιναν όλοι ήταν ότι η παραγωγική βάση της χώρας συρρικνώθηκε πολύ, στράφηκαν όλοι στις εισαγωγές κι όταν δεν παράγεις, τα χρήματα φεύγουν απ’ τη χώρα και κάποια στιγμή τελειώνουν.

Προσκλητήριο ενάρετων γρηγορούντων

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη
Η αυτο-οργάνωση των ίδιων των λαϊκών δυνάμεων θα φέρει την τελική συντριβή του καθεστώτος χρεοκρατίας
«Οι ανύποπτοι αθώοι, πολύ εύκολα πλήττονται και συντρίβονται, από τη γρηγορούσα πολυμήχανη κακία. Οι αμοραλίστες κατισχύουνε. Αλλά θαρθούνε άλλοι ενάρετοι, γρηγορούντες αυτοί, από τα παθήματα των ανύποπτων να τους τιμωρήσουνε.

Ποιοι επιβάλλουν τους κανόνες;

Η μυθολογία περί «αρίστων» κ.λπ, παρασιωπά σκόπιμα και δόλια το χαρακτήρα των κριτηρίων. Δηλαδή με ποια κριτήρια καθορίζονται οι «άριστοι», με ποιους κανόνες βαθμολογούνται, πώς διαμορφώνονται όλα αυτά και ποιοι τα επιβάλλουν.
Με πιο απλά λόγια και με πολιτικούς όρους: Εξαφανίζεται ο κοινωνικός χαρακτήρας των κριτηρίων, δηλαδή αφυδατώνεται κάθε κοινωνική ουσία των κριτηρίων, αδειάζουν από ιστορία και εξαφανίζεται παντελώς το αγωνιστικό λαϊκό στοιχείο τους.

Η νομική οδός για την διαγραφή του χρέους

Του κ. Γιώργου Κατρούγκαλου*
Η διαγραφή του χρέους είναι, προφανώς, θέμα πολιτικής απόφασης. Όσα ακολουθούν αφορούν αποκλειστικά και μόνο τις νομικές πλευρές του ζητήματος. Κατ’ αρχάς πρέπει να διευκρινισθούν τα εξής βασικά:
Τα μνημόνια καθ’ εαυτά δεν αποτελούν διεθνείς συμβάσεις.
Συνεπώς δεν θεμελιώνουν, από μόνα τους, διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας, ούτε η εφαρμοστική τους νομοθεσία έχει τυπική ισχύ ανώτερη από τον κοινό νόμο.
Τα μνημόνια δεν αποτελούν κανόνες του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού δικαίου.
Ούτε από τις δανειακές συμβάσεις απορρέουν δεσμεύσεις με υπερνομοθετική ισχύ, εφόσον αυτές δεν έχουν κυρωθεί σύμφωνα με το Σύνταγμα.
Συνεπώς, όλοι οι μνημονιακοί νόμοι μπορεί να καταργηθούν με νέο νόμο, με απλή πλειοψηφία, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη καταγγελία καμιάς σύμβασης.
Αναλυτικότερα: