#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 16 Αυγούστου 2014

ΚΥΜΑ ΦΥΓΗΣ ΝΕΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 140.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

ΝΕΑ ΠΛΗΓΗ Η ΜΑΖΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ

Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο καταρρίπτει η χώρα μας στο θέμα της ανεργίας, ιδίως των νέων, όπου η μάστιγα λαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις. Ένα νέο φαινόμενο εμφανίζεται αυξημένο και ονομάζεται «διαρροή εγκεφάλων», καθότι 114.000 – 139.000 νέοι επιστήμονες έχουν μεταναστεύσει και εργάζονται στο εξωτερικό.

17.8.1944: 70 χρόνια από το μπλόκο της Κοκκινιάς

Κοκκινιά. Πέμπτη 17 Αυγούστου 1944
Κοντά στις 2:30 το πρωί ξεκινά το δράμα της ομαδικής σφαγής που θα ακολουθήσει όταν ανέβει ο ήλιος ψηλά. Δεκάδες γερμανικά καμιόνια περικυκλώνουν τις γύρω περιοχές που περικλείουν την Κοκκινιά, από Κορυδαλλό, Αιγάλεω, Δαφνί και Ρέντη μέχρι Κερατσίνι, Φάληρο και Πειραιά, ο κλοιός σφίγγει. Μαζί με τους Ναζί κατακτητές καταφθάνει στην προσφυγούπολη του Πειραιά, τη «Μικρή Μόσχα», όπως είχαν βαπτίσει την Κοκκινιά, και το μηχανοκίνητο τμήμα του δοσίλογου Ν. Μπουραντά. Περί τους 3.000 βαριά οπλισμένους με πολυβόλα, όλμους, μυδράλια, ταχυβόλα, αυτόματα, Γερμανούς και Έλληνες ταγματασφαλίτες κυκλώνουν την πόλη που εκείνη την ώρα κοιμάται.

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΝ ΒΑΡΕΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΙΑ2 ABRAMS ΣΤΙΣ ΒΑΛΤΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ

Βαρέα άρματα μάχης M1A2 Abrams του Αμερικανικού Στρατού θα αναπτυχθούν από τον Σεπτέμβριο στις Βαλτικές Χώρες.

Η εφημερίδα "Stars and Stripes" του Πενταγώνου ανέφερε σε σχετικό άρθρο της ότι τον Οκτώβριο στο έδαφος της Πολωνίας, της Λιθουανίας, της Λετονίας και της Εσθονίας θα αναπτυχθούν μονάδες της 1η Ταξιαρχίας, 1ης Μεραρχίας Ιππικού του Aμερικανικού Στρατού. Σύμφωνα με την "Stars and Stripes" πρόκειται για 600 στρατιώτες με συναφή υλικό, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερο σύγχρονων βαρέων αρμάτων μάχης M1A2.

Από το κάψιμο βιβλίων του Μεταξά στο "κάψιμο μυαλών" από Πρετεντέρη, Παπαχελά και σία


Του Γ. Γ.
Η φασιστική αντίληψη και η διάθεση να μιμηθεί τον Χίτλερ, οδήγησε στον δικτάτορα Μεταξά σαν σήμερα το 1936 να οργανώσει φιέστες στις κεντρικές πλατείες πόλεων καίγοντας  βιβλία που σύμφωνα με το καθεστώς είχαν  «ανθελληνικό» περιεχόμενο. Παρανάλωμα έγιναν  έργα του Πλάτωνα, του Θουκυδίδη των Γκαίτε, Σω, Φρόιντ, Τολστόι και φυσικά όποιο βιβλίο είχε για την δικτατορία «κομμουνιστικό περιεχόμενο».

Φάε τα σκατά σου μαλακά Έλληνα αγρότη

Το εμπάργκο της ΕΕ ενάντια στην Ρωσία μπορεί να αποφασίστηκε κεντρικά από τις κυβερνήσεις, αλλά και τυπικά πήρε την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Στο σύνολο των Ευρωβουλευτών το ΝΑΙ πήρε το 78% με 497 ψήφους, το ΟΧΙ πήρε 19% με 121 ψήφους και 3% ψήφισαν ΠΑΡΟΝ (21 ψήφοι) και 112 δήλωσαν ΑΠΟΧΗ από την ψήφο.

Οι κυνικοί που λένε ότι πρέπει να φτωχύνουμε

Tου Κώστα Λαπαβίτσα
Πόσο κυνικοί είναι οι περιώνυμοι δημοσιογράφοι και πολιτικοί που λένε ότι πρέπει να φτωχύνουμε;
«Διαβάζω τακτικά δηλώσεις «πνευματικών ανθρώπων», για την ανάγκη να γίνουμε πιο ολιγαρκείς, να καταλάβουμε ότι πέρασε ο καιρός των παχιών αγελάδων, να δεχτούμε ότι θα είμαστε όλοι φτωχότεροι.
Συχνά συνοδεύονται από διάφορα δακρύβρεχτα για το τέρας του καταναλωτισμού, την αλλοτρίωση της σύγχρονης ζωής, τη χυδαιότητα της βουλιμίας. Είναι, λένε, προσωπική, οικογενειακή και εν τέλει εθνική ανάγκη να ξαναβρούμε το μετρημένο παρελθόν μας.