#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 15 Αυγούστου 2014

Σαμαροβενιζελικό φαινόμενο

Ηλίας Τσαμουργκέλης
 Μέσα σε ένα και μόνο μήνα αυξήθηκαν κατά 1,3 δις. οι οφειλές των ελλήνων στην εφορία. Είναι το Σαμαροβενιζελικό φαινόμενο οι πολίτες να υπηρετούν την οικονομία και όχι η οικονομία τους πολίτες.
Συνδέεται δε άμεσα με το να είμαστε όλοι μας εν δυνάμει φυλακισμένοι (2,5 εκ είναι οι οφειλέτες στο δημόσιο) ώστε να καθόμαστε ήσυχα ήσυχα. Όλα αυτά είναι μέτρα για ραγιάδες κι όχι για πολίτες.

Κώστας Βιδάλης: «Πρέπει να κάμω τη δουλειά μου»…

Νίκος Μπογιόπουλος - "Ημεροδρόμος"
Τον φετινό Αύγουστο συμπληρώθηκαν 68 χρόνια από τη δολοφονία του κομμουνιστή δημοσιογράφου Κώστα Βιδάλη. Ηταν Αύγουστος του ’46, η Ελλάδα και κυρίως η ύπαιθρος μάτωνε από τις αγριότητες των παρακρατικών συμμοριών και από την βαρβαρότητα του μεταβαρκιζανού καθεστώτος. Ειδικά η Θεσσαλία έιχε μετατραπεί σε τόπο μαρτυρίου για το λαό και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Ουκρανία: Νέο αιματοκύλισμα με θύματα αμάχους - Προσοχή: Σκληρές εικόνες και βίντεο

Εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας στην καρδιά της ευρωπαικής Ηπείρου……
Στο Ντόνετσκ οι βομβαρδισμοί της ουκρανικής Βέρμαχτ έπληξαν στις 14 Αυγούστου δυο εμπορικά κέντρα σπείροντας τον τρόμο και τον θάνατο. Η ρίψη βομβών φωσφόρου επαναλήφθηκε τη νύχτα στον συνοικισμό Λενίνσκι.

Η σημερινή επιδημία των «αρίστων»

Η σημερινή επιδημία των μύθων περί «αρίστων» έχει «λιπανθεί» αφάνταστα από την καθολική και βαθιά σήψη.
Όταν ένα έδαφος δεν είναι οργωμένο και καθαρισμένο από τις αγριάδες και τις τσουκνίδες η σήψη των χόρτων λιπαίνει και θεριεύει τις αγριάδες, τις τσουκνίδες και όλων των ειδών τα ζιζάνια. Το ίδιο γίνεται και σε μια κοινωνία που είναι πνιγμένη στις «κοπριές» και απουσιάζει το αλέτρι των ιδεών και των κινημάτων.

Ο γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μακ Κέιν συναντά τον Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, σημερινό χαλίφη του Ισλαμικού Κράτους και ηγέτη των δολοφόνων του Βορείου Ιράκ.

Ο γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζον Μακ Κέιν σε παλιότερη σύσκεψη με τη συριακή αντιπολίτευση, λίγο πριν αρχίσει η επιχείρηση ανατροπής του Άσαντ. Με τον κόκκινο κύκλο επισημαίνεται ο αγωνιστής της δημοκρατίας στη Συρία Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι. Ο σημερινός χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους. Ο ηγέτης των δολοφόνων του Βορείου Ιράκ...

Εχει ο καιρός γυρίσματα ...

Του Γιώργου Αλεξάτου
Ανήλικο κορίτσι στα χέρια ισραηλινών στρατιωτών. Ανάμεσά τους και μια γυναίκα που θυμίζει έντονα βασανίστρια των SS.

Αναμφιβόλως, ένας από τους πλέον ηρωικούς στρατούς του κόσμου!...

Έτσι μας θέλουν Μαρία... δε θα τους κάνουμε την χάρη...
Σφοδρές μάχες Βομβαρδισμοί στο κέντρο του Ντονέτσκ - Πάνω από 2.000 οι νεκροί

Πυρά του πυροβολικού έπληξαν σήμερα για πρώτη φορά μια περιοχή κοντά στο κέντρο της πόλης Ντονέτσκ, προπύργιο των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, με αποτέλεσμα τουλάχιστον ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του και άλλοι 11 να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της τοπικής κυβέρνησης, μέσα σε τρεις ημέρες μαχών στην περιοχή του Ντονέτσκ έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 74 πολίτες και έχουν τραυματιστεί άλλοι 116. Συνολικά, 839 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 1.623 έχουν τραυματιστεί στην περιφέρεια του Ντονέτσκ από το ξέσπασμα της σύρραξης στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης.

«Όταν μιλάμε για τον Μπρέχτ είμαστε σε θέση μάχης» - 58 χρόνια από το θάνατο του Μπέρτολτ Μπρέχτ

Πολλοί ρωτούν τους ποιητές τι είναι το ποίημα.
Είναι ενθύμιο φρίκης, απαντά ο ένας.
Είναι το καταφύγιο που φθονούμε, απαντάει ο άλλος.
Είναι το άλλο πρόσωπο της υπερηφάνειας, απαντάει ένας τρίτος.
Είναι ένα δέντρο που οφείλουμε να φτιάξουμε, για ένα πουλί που εκκρεμεί στην ερημιά.
Είναι η ανάπτυξη ενός επιφωνήματος, λέει κάποιος άλλος.