#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Ο ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Tου ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
Η σύγκρουση στην Ουκρανία διαφέρει από κάθε άλλη των τελευταίων δεκαετιών επειδή η αντιπαράθεση των Μεγάλων Δυνάμεων είναι άμεση, σώμα με σώμα, αν και όχι (ακόμα τουλάχιστον) ένοπλη. Η σύγκρουση μεταφέρθηκε από την Περιφέρεια, τη Μ. Ανατολή, τον Καύκασο κλπ στην καρδιά της Ευρώπης και δεν έχει που αλλού να πάει, εδώ είναι το τέρμα.

Ρωσικό εμπάργκο και Ελληνικό προτεκτοράτο

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 
Τις τελευταίες ημέρες πολλοί Ευρωπαίοι αγρότες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, ξυπνώντας από τον λήθαργο στον οποίο τους έχουν εξαναγκάσει η Υπερεθνική ελίτ (Υ/Ε) και οι τοπικές Κοινοβουλευτικές Χούντες, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι όχι μόνο δεν ελέγχουν την οικονομία της χώρας τους, (της οποίας ο έλεγχος έχει περιέλθει στις Ευρω-ελίτ από τότε που τους έβαλαν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη), αλλά ούτε καν μετέχουν στη λήψη αποφάσεων που αφορούν άμεσα την ζωή τους. Είτε την καθημερινή τους ζωή, όπως μόλις διαπίστωσαν οι αγρότες που βλέπουν τον κόπο μιας ολόκληρης χρονιάς να πετάγεται στις χωματερές, είτε ακόμη και την ίδια την επιβίωση αυτών και των παιδιών τους, σε περίπτωση πολέμου.

Το "Ιερόν κατάστημα": Η μεγαλόχαρη της Τήνου και η κατασκευή της Λατρείας

Το κείμενο   έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό "Unfollow" τον Αύγουστο του 2013
Του Αυγουστίνου Ζενάκου
Eνα απόγευμα πριν από λίγες εβδομάδες, καθώς ψιλοκουβεντιάζαμε με μια παρέα σ' ένα καφενείο στη Χώρα της Τήνου, ένας περαστικός κοντοστάθηκε και μας ρώτησε τι ώρες είναι ανοιχτή η Μεγαλόχαρη.
«Ώρες καταστημάτων φυσικά» αποκρίθηκε ένας από την παρέα. Γελάσαμε βεβαίως, διότι είχαμε δει το εμπορικό πανηγύρι που κυριαρχεί στο ναό της Ευαγγελιστρίας. Περιστοιχίζεται από δεκάδες καταστήματα λατρευτικών αντικειμένων -από τις πλέον κακότεχνες εικόνες «σε προσφορά» μέχρι μπουκαλάκια για το άγιασμα- με κορυφαίο ίσως αντικείμενο τις λαμπάδες, που διαθέτουν έναν συγκλονιστικό όσο και χαρακτηριστικό κύκλο ζωής: Λαμπάδα μπορεί να αγοράσει κανείς ολόγυρα στο ναό, κυριολεκτικά παντού, σε κάθε μέγεθος ή «μπόι», κοστολογούνται δε ανάλογα με το ύψος.

Στους Τάσο Ισαάκ και Σολωμό Σολωμού

Νεκτάριος Κακατσάκης
Αύγουστος ήταν και θυμούμαι… Μια σφαίρα στο στόμα, μία σφαίρα στο λαιμό, μία σφαίρα στη κοιλιά… «Παιδιά τον σκοτώσανε», «παιδιά τον σκοτώσανε» η φωνή που… έτρεχε κρατώντας την κάμερα… 14 Αυγούστου 1996, Δερύνεια, ώρα 2:20 μ.μ..

…Αύγουστος ήταν και θυμούμαι την οργή μου, μπροστά στην οθόνη της TV. Θυμάμαι πως έκλαψα, θυμάμαι να ανατριχιάζω όπως τον έβλεπα με το τσιγάρο στα χείλη, μαυροφορεμένο, να προσπαθεί μες στο λιοπύρι να ανέβει στον ιστό, να κατεβάσει τη σημαία των άλλων! Εκείνων που λίγο αργότερα θα τον ξάπλωναν κάτω με τρεις σφαίρες, νεκρό στη ρίζα του ιστού της σημαίας που συνέχιζε να κυματίζει! …Τι σημασία να “χει για μας το όνομα Σολωμός Σολωμού, τι σημασία το όνομα του Τάσσου Ισαάκ; Περάσαν και τα χρόνια, 18 πια… και πια δεν έχει σημασία(;).

Γκασταρμπάιτερ: μια ιστορική απεργία

13 Αυγούστου 1973. Μια απεργία στη φίρμα Pierburg θα βγάλει μαζικά τους γκασταρμπάιτερ στους δρόμους και θα πετύχει για πρώτη φορά στην Ευρώπη την εξίσωση των μισθών ανδρών-γυναικών. Εγκέφαλος πίσω από την οργάνωση της ένας Έλληνας… ο Ανέστης Κελίδης.
«Η απεργία στο Pierburg ήταν μια απεργία που έγινε από γυναίκες κυρίως και που οι Ελληνίδες μετανάστριες είχανε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το βασικότερο αίτημα τους ήτανε η εξίσωση της αμοιβής με τους άντρες και στο τέλος το πέτυχαν. Η απεργία κράτησε αρκετές μέρες, ίσως και 25. Ήταν κλεισμένες μέσα στο εργοστάσιο οι γυναίκες και είχαν τους εργοδότες απέξω.

Αρκεί το οικονομικό συμφέρον ως πολιτικό κίνητρο;

Η ανατομία του καπιταλισμού συχνά οδήγησε σε παρανοήσεις για το πού ακριβώς βρίσκεται αυτό που σχηματικά θα ονομάζαμε κέντρο βάρους του. Συχνά, αναφέρεται ότι ο καπιταλισμός ή καλύτερα ο δυτικός πολιτισμός, για να μιλήσουμε πιο συνολικά, δρα και πορεύεται, έχοντας ως κέντρο το συμφέρον του, που είναι καθαρά οικονομικό. Φαινομενικά αντίθετη, η μαρξιστική οικονομική ανάλυση μίλησε ενδελεχώς (και) για την σχέση κράτους-κοινωνίας-υλικών αναγκών-μέσων παραγωγής, ως βάση για την ερμηνεία του κόσμου και την εφαρμογή μιας ορθολογικής-«απελευθερωτικής» πολιτικής.

Μετά το Άγιο Όρος, στην Τήνο μπουσουλώντας;

Διαβάζοντας τα ρεπορτάζ των εφημερίδων και του ηλεκτρονικού τύπου για τις διακοπές των πολιτικών αρχηγών κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου και των αργιών, υπάρχει ένα σαφές κενό: δεν εντοπίζονται αναφορές για τον τόπο ξεκούρασης και περισυλλογής του προέδρου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα.

Μυστήριο; Πώς αλήθεια ξέφυγαν από τους δαιμόνιους ρεπόρτερς οι πληροφορίες;

Σιωνισμός και Εβραϊκός φασισμός

 Του Γιώργου Αλεξάτου


(Το παρακάτω κείμενο δημοσιεύτηκε στον "Ριζοσπάστη" στις 20 Μαρτίου 1928)
Στην πόλη μας κατοικούν αρκετοί εβραίοι αστοί και εργάτες.Μεταξύ των πρώτων έχει αναπτυχθεί η ιδεολογία του σιωνισμού. Η ιδεολογία αυτή είναι πατριωτική, σωβινιστική. Σκοπός της είναι η αναζωντάνεψη των "παληών" δοξών των εβραίων βασιλιάδων με τη δημιουργία σε μια αραβική χώρα, την Παλαιστίνη, της Εβραϊκής πατρίδας. Η τάση αυτή είναι ολότελα μικροαστική και ουτοπιστική της χειρότερης πάστας, κι αυτό γιατί στην ουσία στις πράξεις τους οι διάφοροι τιτλοφορούμενοι σιωνιστές δε διαφέρουν στο ελάχιστο από τους Πρωτογέρωφ, τους δήμιους των εργαζόμενων λαών.

Ο λαός ψηφίζει το «φως στο τούνελ» και όχι τον δύσκολο εναλλακτικό δρόμο.

Πέτρος Χασάπης
Μπορεί να φαίνεται αστεία και αθώα η γνωστή σε όλους μας προπαγάνδα για το «φως στο τούνελ» που μας υπόσχονται ότι θα το δούμε από στιγμή σε στιγμή, φτάνει να μην ανατραπεί αυτό το καθεστώς (δηλαδή αυτό το πολιτικοοικονομικό σύστημα, το μνημόνιο και το ευρώ), αλλά δεν είναι καθόλου έτσι. Απεναντίας είναι η κορυφαία προπαγάνδα που κρατά αιχμάλωτη τη σκέψη των πολιτών, που τους αναγκάζει να παραμένουν αδρανείς και να στηρίζουν την ίδια κατάσταση.

Όσο ζει η Μεταπολίτευση, πεθαίνουμε σαν πατρίδα…

“Γράφει o Νίκος Σταθόπουλος “
Τελικά, αυτή η πολυσυζητημένη «Μεταπολίτευση» είναι απέθαντη! Χρόνια τώρα, «διαπιστώνεται» και «διακηρύσσεται» το «τέλος» της, αλλά αυτό το ασύλληπτο ξωτικό επιμένει να χλευάζει την προπέτειά μας, δηλώνοντας παρών με χίλιους τρόπους. Μάλλον, διότι οι «πολιτικές εποχές», απλώς, μόνο περιέχουν τη συμβατικότητα των πολιτικών θεσμών – μορφών, και διότι η «Μεταπολίτευση» ήταν / είναι πέραν του «πολιτικού», ένας αυτοτελής (υπο)πολιτισμός.

Ο συμπέθερος του Μπιλ Γκέιτζ

Του Κώστα Βαξεβάνη
Ένας ηλικιωμένος Αμερικανός, φωνάζει μια μέρα το γιό του και του λέει «ξέρεις ήρθε η ώρα να παντρευτείς». Ο γιός του σχεδόν απαξιωτικά του απαντά κοφτά «αυτό ξέχνα το». «Θα παντρευτείς την κόρη του Μπιλ Γκέιτζ» επιμένει ο πατέρας. «Αν είναι έτσι τότε συμφωνώ» απαντάει με νόημα ο γιός.
Την επόμενη μέρα, ο πατέρας πάει στο γραφείο του Μπιλ Γκέιτζ και του λέει «η κόρη σου θα παντρευτεί το γιό μου». «Αυτό ξέχνα το», του απαντά ο Γκέιτζ γελώντας. «Θα τον παντρευτεί», επιμένει ο πατέρας, «γιατί ο γιός μου είναι ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας». «Αν είναι έτσι τότε εντάξει», του λέει ο Γκέιτζ.

Βαρουφάκης: Θα υπάρξει και τρίτο "μνημόνιο"

 Την εκτίμηση ότι θα υπάρξει και τρίτη συμφωνία, που δεν θα ονομαστεί μνημόνιο, εξέφρασε ο καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, Γιάννης Βαρουφάκης, στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1.
Ο κ. Βαρουφάκης είπε, μεταξύ άλλων ότι πήραμε το μεγαλύτερο δάνειο στην ανθρώπινη ιστορία, «προσποιούμενοι ότι θα το αποπληρώσουμε».
Ωστόσο, όπως ανέφερε, μία εναλλακτική που προτείνει είναι οι αποπληρωμές να αποσυνδεθούν από οποιαδήποτε εποπτεία και να συνδεθούν με το ρυθμό ανάπτυξης της χώρας.
Δείτε τα βίντεο

Περί Πολιτικών Δολοφονιών ο λόγος

Της Αλέκας Ζορμπαλά
«Εγώ το έκανα, εγώ, που δεν μπορώ να σκοτώσω άνθρωπο.
Εγώ, που έπρεπε να σκοτώσω τον τύραννο»

Σαν σήμερα, ο Αλέκος Παναγούλης κρυμμένος στους λόφους στο Λαγονήσι, πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμό προκειμένου να δολοφονήσει τον δικτάτορα Παπαδόπουλο ανατινάζοντας το διερχόμενο αυτοκίνητό του, δώρο του εφοπλιστή Ανδρεάδη, σε μια αποτυχημένη τελικά απόπειρα, για την οποία καταδικάσθηκε σε θάνατο από το στρατοδικείο της Χούντας.

Σκοτώθηκε σε αμφιλεγόμενο αυτοκινητιστικό δυστύχημα την Πρωτομαγιά του 1976.

Βρίσκεται, και δικαίως, στο πάνθεον των ηρώων της ελληνικής ιστορίας.

Από την τσέπη του θα πληρώσει τους αγρότες ο Βενιζέλος

Γεμάτος τύψεις είναι τις τελευταίες μέρες ο Βαγγέλης Βενιζέλος. Αφορμή για την κακή ψυχολογική του κατάσταση στάθηκαν οι τελευταίες κυρώσεις της Ρωσίας κατά των ΗΠΑ, του Καναδά και της ΕΕ· δηλαδή και της Ελλάδας.
Χιλιάδες αγρότες, κτηνοτρόφοι, ψαράδες και λοιποί του είδους, βλέπουν τα προϊόντα τους να παραμένουν απούλητα, αφού ένα σημαντικό κομμάτι της παραγωγής τους θα σαπίσει στις αποθήκες και στα χώραφια.

Είκοσι εκατομμύρια και βάλε

Όλες τις αποχρώσεις του μπλε έχουν παρει τα αρχίδια των τηλεθεατών και των αναγνωστών εξαιτίας της είδησης ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος είκοσι εκατομμύρια τουρίστες.
Οι υπουργοί και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης έχουν πάρει φόρα και μετράνε καθημερινά έναν-έναν τον καημό του τουριστοαφέντη αυτού εδώ του τόπου, με κάθε νέα άφιξη να μοιάζει με δέκα χρυσά μετάλια του ντοπαρισμένου Κεντέρη.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα είναι η άποψη των ανθρώπων που δουλεύουν στο χώρο του τουρισμού εδώ στο νησί, όπου οι ξένοι τουρίστες ταΐζουν για χρόνια τον τόπο.

Ναύτη καλέ ναύτη, εδώ είναι θαμμένος ο Βασιλιάς Αλέξανδρος;

Της Αγγελικής Κώττη
Την προσοχή σας παρακαλώ!
Επειδή τα ξέρω όλα- δεν χρειάζεται να το καυχηθώ, Ελληνίδα είμαι, και οι Έλληνες, ως γνωστόν, τα κάναμε όλα πρώτοι, είμαστε παντογνώστες και οι καλύτεροι- και βαριέμαι μέσα στον Δεκαπενταύγουστο να κάθομαι, λέω τις επόμενες μέρες να καθοδηγήσω έναν καρδιοχειρουργό σε επέμβαση ανοιχτής καρδιάς.

Αν δεν γίνει επέμβαση ανοιχτής καρδιάς το ερχόμενο τριήμερο, μπορώ να διασκεδάσω την ανία μου συνδυάζοντας το επάγγελμα του πληροφορικάριου και του στρατιωτικού και κηρύσσοντας ηλεκτρονικό πόλεμο στη Μπαροτσελοχία (για να μην σας αποκαλύψω τον αληθινό στόχο).

Γιατί τον βλαστημάς αφού δεν τον πιστεύεις "σύντροφε";

 Μαρία Καραπιπέρη - "Λαϊκή Εξουσία"
Ο Λένιν, έλεγε ότι, η θρησκεία καλλιεργεί στον στερημένο και εκμεταλλευόμενο αυτού του κόσμου την παρηγοριά της επουράνιας ανταμοιβής, με ενέχυρο την καρτερικότητα για όσα υφίσταται επί της Γης. Όμως, "σε κείνους που ζουν από ξένη εργασία, η θρησκεία διδάσκει την αγαθοεργία στην επίγεια ζωή, προσφέροντάς τους μια πολύ φτηνή δικαίωση για όλη την εκμεταλλευτική τους ύπαρξη και πουλώντας τους σε συμφέρουσα τιμή εισιτήρια για την επουράνια μακαριότητα",συμπέραινε  ο Βλαντιμήρ , ο ηγέτης των Μπολσεβίκων.

Διεθνές συνέδριο για την συντακτική εξουσία!

 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Τις ιδιότητες της καταλανής Τερέσα Φορκάδες δεν τις συναντάς πολύ συχνά, τουλάχιστον μαζί: Μοναχή και γιατρός, με σημαντική αρθρογραφία στην φεμινιστική θεολογία και σε θέματα δημόσιας υγείας (επικρίνοντας σφοδρά την φαρμακευτική βιομηχανία) το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει εισέλθει στην πολιτική δράση διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση του αιτήματος της συντακτικής εξουσίας. Θέμα που στον ισπανόφωνο, μετα-νεοφιλελεύθερο κόσμο έχει αναδειχθεί σε αιτία οξύτατων πολιτικών και θεωρητικών αντιπαραθέσεων.

Δημοκρατία είναι η μαγκιά των πολιτών – μα οι Έλληνες έχουν πάψει να είναι μάγκες αιώνες πριν!

Ο Εφιάλτης, ο υιός του Σοφωνίδους ή ο Εφιάλτης ο Αθηναίος περισσότερο διαδικτυακά γνωστός, ήταν ο Αθηναίος πολίτης που μέσω της Επανάστασης κατάφερε να εγκαθιδρύσει την μία και μοναδική Δημοκρατία το -462 π.Χ. και για επόμενα 140 χρόνια παρ’ ότι οι Ολίγοι τον σκότωσαν τον επόμενο κιόλας χρόνο. Όλη η υφήλιος διαχρονικά υπερηφανεύεται για την άλλοτε μια και μοναδική Αθηναϊκή Δημοκρατία που όμως την ίδια στιγμή  ασυστόλως βεβηλώνει και εμπορεύεται!
Δημοκρατία είναι η μαγκιά των πολιτών – μα οι Έλληνες έχουν πάψει να είναι μάγκες αιώνες πριν
--------------
 Χρήστος Τσοκακτσής Δημοκράτης (κατά πρότυπο Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Επαναστάτη _Εφιάλτη Σοφωνίδους -462 π.Χ.) αγράμματος-λόγιος cnt
 

Ο ΠΑΝΑΓΟΥΛΗΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΑΜΑΡΟΒΕΝΙΖΕΛΩΝ

Αθήνα, 13/08/2014
 ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΑΘΗ Β. ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Αγωνιστής της Αντίστασης 1967-1974 Στάθης Β. Παναγούλης τόνισε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

13 Αυγούστου 1944: το μπλόκο της Καλαμαριάς

13 Αυγούστου του ’44, στις 4 τα χαράματα, Γερμανοί στρατιώτες περικυκλώνουν τις συνοικίες Κουρί, Κατιρλί, Αρετσού και Δέρκων της Καλαμαριάς. Στην περιοχή εισβάλει το τάγμα του Δάγκουλα. Οι άνθρωποι του εφορμούσαν οργανωμένοι. Αναζητούσαν ανθρώπους, για τους οποίους είχαν πληροφορίες για την αντιστασιακή τους δράση, «βάσει καταλόγου δοθέντος εις ημάς υπό της ελληνικής χωροφυλακής.»

Η μεσαία τάξη ψυχορραγεί στα νύχια των νέων μαυραγοριτών

ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΚΑΙ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΩΝ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΧΕΡΙΑ


ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ,
ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ
Τα τελευταία έξι χρόνια, στην ελληνική κοινωνία έγινε, υπόγεια, μια μεγάλη αλλαγή, με αποτέλεσμα να αλλάξει ο ταξικός χάρτης στη χώρα. Σε πολιτικό επίπεδο, η αλλαγή αυτή εκφράστηκε με το κίνημα των αγανακτισμένων, που οδήγησε στην κατάρρευση των δύο μεγάλων κομμάτων και απείλησε το πολιτικό σύστημα. Πολλοί μιλάνε για τη συρρίκνωση των μεσαίων στρωμάτων και το τέλος της μεσαίας τάξης.

Ατρόμητοι προ του γελοίου

Σταύρος Χριστακόπουλος
Ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων μπορεί να επανεξετάζεται, αλλά πήγε να εφαρμοστεί. Η εισβολή εφοριακών σε σπίτια και μαγαζιά εν είδει πλιάτσικου, ώστε να μας παίρνουν, και κυριολεκτικά πλέον, τα σώβρακα, μπορεί να πήγε στον Άρειο Πάγο, αλλά περιλαμβάνεται στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Η «εθνική σύνταξη» των 360 ευρώ μπορεί να εμφανίζεται από την κυβέρνηση σαν «μαξιλαράκι», αλλά αποτελεί στόχο, όπως άλλωστε και η υπαγωγή όλων των ταμείων σε ένα και μοναδικό.

Η παιδική εργασία απελευθερώνει


by To Skouliki Tom
Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, 168 εκατομμύρια παιδιά παγκοσμίως αναγκάζονται να εργάζονται, ενώ τα υπόλοιπα εργάζονται εθελοντικά γιατί έχουν ως πρότυπο τον Αντώνη Σαμαρά που δουλεύει 7 μέρες τη βδομάδα 24 ώρες το 24ωρο.