#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2014

Το απόλυτο εγχειρίδιο της προπαγάνδας του Ισραήλ

Του Αρη Χατζηστεφάνου

Η μυστική αναφορά που βοηθάει το Τελ Αβίβ στην επικοινωνιακή διαχείρηση των γεγονότων στη Γάζα

Καθώς ο ισραηλινός στρατός σφυροκοπούσε για μια ακόμη φορά τη Γάζα, στα τέλη του 2008 και τις πρώτες εβδομάδες του 2009, αρκετοί Ισραηλινοί αξιωματούχοι λάμβαναν ένα απόρρητο έγγραφο στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο.

Βλάκες

Οι βλάκες πιστεύουν πως έχουμε δημοκρατία. Πως θα τη βγάλουν καθαρή. Πως θα τη σκαπουλάρουν. Πως κάποιος διαπραγματεύεται σκληρά γιʼ αυτούς. Οι βλάκες είναι εθισμένοι στο μαύρο. Στην απογοήτευση και στο εμπόριο ελπίδας. Στα υπουργικά συμβούλια. Στις ηγετικές ομάδες. Οι βλάκες λησμονούν. Οι βλάκες ερεθίζονται απʼ τους ηγέτες, τις πολιτικές φυσιογνωμίες, τους σοφούς. Οι βλάκες καταπίνουν αμάσητο τον Στέλιο Ράμφο.

«Το ΕΑΜ μας έσωσε από την πείνα», κυρά μου…

Δημητρα Μυριλλα
“Ο τίτλος του βιβλίου μού φαίνεται υπερβολικά αισιόδοξος. «Και βέβαια αλλάζει!». Κι όμως, πριν από λίγες μέρες ο Αλέξης Τσίπρας έκανε κάλεσμα στο όνομα του ΕΑΜ, ξεχνώντας πόσο ιδρώσαμε για να αφήσουμε πίσω διχασμούς και αίμα”.
To απόσπασμα που μόλις διαβάσατε το αλιεύσαμε από την «Εφημερίδα των Συντακτών» (9/8/2014) και αποτελεί μέρος ερώτησης που απευθύνεται προς τη συγγραφέα Αγγέλα Καστρινάκη από τη συντάκτρια της εφημερίδας Βένα Γεωργακοπούλου.

Η Αργεντινή μας δείχνει το δρόμο της λύτρωσης

 
Όμοιος τον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα. Αυτή την λαική παροιμία μου έφεραν στο νου οι εικόνες με τους τρυφερούς εναγκαλισμούς του Γιούνκερ με τον Σαμαρά. Παιδιά του ίδιου φυράματος. Όπως ο Σαμαράς, έτσι κι ο Γιούνκερ είναι γέννημα θρέμμα κομματόσκυλο από τα γεννοφάσκια του, εκ φύσεως φιλοχρήματος, αργόσχολος, άεργος κι επομένως ιδανικός ως πολιτικός καριέρας.

Ο πατέρας του Ζαν Κλοντ υπηρέτησε στα βάφεν ες-ες κατά την κατοχή και μάλιστα πολέμησε στο ρώσικο μέτωπο, αλλά δεν δικάστηκε ως δωσίλογος γιατί ισχυρίστηκε ότι τον στρατολόγησαν "με τη βία". Σαν παλιό στέλεχος του "κόμματος της δεξιάς" - όπως ονομαζόταν επίσημα το κόμμα αυτό όταν κατείχε την εξουσία πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου και το οποίο συνεργάστηκε με τους ναζί στην κατοχή - και οι διασυνδέσεις του στον πολιτικό υπόκοσμο της χώρας του, έκαναν τους συμμάχους να τον στρατολογήσουν με σκοπό το παλιό κόμμα του να συνεχίσει να κυβερνά υπό νέα ενδυμασία λιγότερο προκλητική, ως χριστιανοδημοκρατικό κόμμα.

Ανεργία : “Σκοτώνουν τάλογα όταν γεράσουν”

Η ανεργία είναι δισυπόστατο μέγεθος. Τόσο ποσοτικό όσο και ποιοτικό. Το αριθμητικό ποσοστό της ανεργίας είναι απόρροια ποιοτικών και ποσοτικών μεταβολών στο πεδίο της παραγωγής, που αποκρυσταλλώνονται με πολυδιάστατο τρόπο στο κοινωνικό και πολιτικό πεδίο. Δεν αρκεί μια θετική ποσοτική μεταβολή -υπέρ της εργασίας- σε ένα κλάδο ή περισσότερους της οικονομίας, για να αναστραφεί η εξελικτική πορεία καταστροφής των παραγωγικών δυνάμεων και συντριβής της ισορροπίας των παραγωγικών σχέσεων, που είχε επιτευχθεί πριν το ξέσπασμα της οικονομικής κρίσης.

ΔΙΧΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ;

ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ. 
 
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ.

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Μια άγρια διαμάχη για τη γερμανική πολιτική απέναντι στη Ρωσία έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δύο κορυφαίες γερμανικές οικονομικές εφημερίδες, την Handelsblatt και την Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ)...
Η σύγκρουση εκφράζει τις αντιθέσεις στο εσωτερικό της γερμανικής άρχουσας τάξης για τις κατευθύνσεις της γερμανικής εξωτερικής πολιτικής.

Από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία, το σύνολο των γερμανικών ΜΜΕ υποστήριξαν την επιθετική γραμμή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μπασταρδοκρατία, κυρ-Παντελή μου…

Κάποτε, εμείς δεν τα ζήσαμε αυτά, οι κατακτητές και οι γερμανοτσολιάδες συνεργάτες τους, έσπαγαν με τους υποκόπανους των όπλων τους τις εξώθυρες των σπιτιών, για να ελέγχουν αν οι παππούδες μας έκρυβαν μέσα ασύρματους, όπλα ή αν περιέθαλπαν αντάρτες.  

Ύστερα, ήρθε η απελευθέρωση και φύγανε οι κατακτητές κι εν τέλει η κατάσταση έμεινε μοναχά στα χέρια των γερμανοτσολιάδων και για καιρό συνεχίστηκαν τα ίδια.

Νταβατζήδες (και λιμοκοντόροι) της Ενημέρωσης

 Δηµήτρης Μηλάκας
Το περιστατικό είναι αληθινό και συμβαίνει καθημερινά, το ομολογεί άλλωστε και ο εκδότης «του μεγαλύτερου εκδοτικού οργανισμού της χώρας», του ΔΟΛ, ο κύριος Σταύρος Ψυχάρης στο πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο του: «Υπάρχουν και σήμερα Μέσα Μαζικής Εκβιάσεως». Το  λέει ευθαρσώς ο εκδότης στο κείμενό του με τον τίτλο «οι λιμοκοντόροι της ενημέρωσης».

Νεολαϊκισμός και Ελιτισμός

Του Γρηγόρη Σουλτάνη
Ο Νεολαϊκισμός χρησιμοποιήθηκε ως όρος για να περιγράψει τον ιδιότυπο λαϊκισμό που άσκησαν νεοφιλελεύθεροι ηγέτες της λατινικής Αμερικής, όπως ο Menem στην Αργεντινή, ο de Mello στη Βραζιλία, ο Fox στο Μεξικό και ο Fujimori στο Περού.

Φαντάζει όντως παράδοξο το γεγονός της ύπαρξης ενός νεοφιλελεύθερου λαϊκισμού, αφού υποτίθεται ότι ο νεοφιλελευθερισμός είναι ασύμβατος με το Λαϊκισμό-που αποτελεί κίνδυνο για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη-, λόγω των εκτεταμένων αντιμεταρρυθμίσεων που απαιτεί, ώστε μια οικονομία να οδηγηθεί σε πλήρη αγοραιοποίηση.