#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

Η ώρα της αμείλικτης επιλογής πλησιάζει κι ο καθένας μας ας κάνει το κουμάντο του…

Δημήτρης Καζάκης
Ο Αύγουστος αυτός από πολλές απόψεις μοιάζει με τον Αύγουστο του 2007. Να θυμηθούμε ότι τότε άρχισαν να καταρρέουν οι χρηματιστικές αγορές λόγω της μαζικής εκποίησης τίτλων με εγγύησεις τα δάνεια υψηλού ρίσκου των ΗΠΑ. Ήταν το πρελούδιο που τελικά οδήγησε στο κραχ του Οκτωβρίου 2008 μετά την κατάρρευση της τράπεζας Lehmann Brothers. Από τότε η παγκόσμια οικονομία και κυρίως τα δυο μεγαλύτερα κέντρα της, οι ΗΠΑ και η Ευρωζώνη, έχουν επιδοθεί σ’ έναν απεγνωσμένο αγώνα δρόμου να απομακρύνουν ένα νέο καταστροφικό κραχ.

Η εποχή της χαμάλας

 
Την ιστορία την πρωτοάκουσα μαθητής στο δημοτικό.
Εκείνη την άθλια και βρώμικη εποχή.
Την εποχή της φτώχειας, της στέρησης, της κατάθλιψης.
Την εποχή χωρίς χαμόγελο. Χωρίς ελπίδα.
Ζούσε, λέει, στη γενέτειρα πόλη μου ένας φτωχός. 
Ο Θύμιος.

ΧΙΡΟΣΙΜΑ - Πως το Enola Gay έριξε την βόμβα

Πλάνα από την αποστολή ρίψης της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα από το Enola Gay, μαζί με “μπλεγμένα” με “δραματοποιημένα” γυρίσματα συνθέτουν ένα δεκάλεπτο βίντεο που αποδίδει νομίζουμε -όσο αυτό είναι δυνατό- το τι συνέβη στη Χισροσίμα στις 6 Αυγούστου 1945.

Ένας βομβαρδισμός ατιμώρητο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ήθελε να στείλει πολιτικό μήνυμα, δίνοντας άλλη διάσταση στον Ψυχρό Πόλεμο αλλά άνοιξε το “κουτί της Πανδώρας” για όλη την ανθρωπότητα με την κούρσα των εξοπλισμών που ακολούθησε. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Χιροσίμα - Ναγκασάκι: 69 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα, το μεγαλύτερο έγκλημα των ΗΠΑ

«Θα ήταν λάθος να πιστέψωμε ότι η τύχη της Ιαπωνίας ερυθμίσθη από την ατομική βόμβα. Η ήττα της ήταν βεβαία πριν ριφθή η πρώτη βόμβα» γράφει ο Τσώρτσιλ στα απομνημονεύματά του.
Με αυτή τη φράση ομολογεί και επιβεβαιώνει ότι ο βομβαρδισμός της Χιροσίμα και του Ναγκασάκι με ατομικές βόμβες στις 6 και 9 Αυγούστου του 1945 δεν έγινε για να συντομεύσει ο πόλεμος, όπως ισχυρίζονταν οι ΗΠΑ, αλλά ήταν επίδειξη ισχύος από την... Ουάσιγκτον που γνωστοποιούσε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως προς την ΕΣΣΔ ότι είχε την ατομική βόμβα.

Μόνιμο το χαράτσι για το λαό, απαλλαγές για τα μονοπώλια… και χάρισμα τα χρωστούμενα!

Εν μέσω καλοκαιριού και ενώ οι περισσότεροι αγκομαχούν για να τα φέρουν βόλτα αγωνιώντας για τα απαραίτητα, η αντιλαϊκή και ξενόδουλη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατόπιν υποδείξεως της τρόικας, συνεχίζει τη ληστρική επιδρομή στα λαϊκά εισοδήματα δια της φορολογίας. Ο «Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων» έρχεται να αντικαταστήσει το χαράτσι του ΕΕΤΗΔΕ που άλλοτε εισπράττονταν από τη ΔΕΗ, με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για έκτακτο μέτρο, αλλά για ένα νέο και μόνιμο φόρο που θα βαραίνει εφ’ όρου ζωής το λαό. Μάλιστα, πρόκειται για φόρο με μεγαλύτερη εμβέλεια από το παλιό χαράτσι, διότι τώρα φορολογούνται και τα οικόπεδα, τα χωράφια, ακόμη και τα ακίνητα που δεν ηλεκτροδοτούνται.

Ελλάδα - Κίνα. Τόσο κοντά, μα τόσο πολύ κοντά

Η Κίνα δείχνει τον δρόμο
Συμβάσεις 450 ευρώ μικτά, δίμηνες ή τρίμηνες, σε συμφωνία με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της παρεχόμενης υπηρεσίας. Εργασιακό περιβάλλον που μοιάζει περισσότερο με ορνιθοτροφείο, σκοτάδι και λάμπες, φώτα από τις TFT οθόνες, 200 χλωμά πρόσωπα αγχωμένα, πληκτρολογούν ασταμάτητα επί 8ωρο. Διάλειμμα, απότι μάθαμε, προβλέπεται ανά δίωρο, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η φυσική ανάγκη αποβολής των προϊόντων βιολογικής επεξεργασίας του κάθε οργανισμού που βρίσκεται μπροστά στην κάθε οθόνη.

Το Μνημόνιο σκοτώνει αδιακρίτως και καθημερινά

Του Γιάννη Μπασκάκη
Είναι από τα τραγικά περιστατικά που μπορεί να συμβαίνουν καθημερινά δίπλα μας, χωρίς να μάθουμε γι΄ αυτά ποτέ. Είναι από τις περιπτώσεις που μια ζωή μπορεί να χαθεί εξαιτίας μιας ολιγόλεπτης καθυστέρησης και η οποία θα είχε σωθεί, αν δεν βιώναμε την κατάρρευση του συστήματος Υγείας. Αυτό συνέβη στην περίπτωση 40χρονου Νιγηριανού που ξεψύχησε, πληρώνοντας με τη ζωή του την έλλειψη ασθενοφόρων και πληρωμάτων διασωστών στο ΕΚΑΒ.

"Ευτυχώς δε γίναμε Αργεντινή" και γίναμε Ελλάδα...