#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 5 Αυγούστου 2014

“Ευτυχώς που δεν γίναμε Αργεντινή…”

ναι είμαστε μιά χαρά…τρομάρα του…
ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ !
όλο εεε,εεεε,εεε,εε το ψέμα πάει σύννεφο και δεν ξέρει τι να πεί…
ήθελε να πεί μάλλον ότι “ευτυχώς που γίναμε το γιουσουφάκι της Μέρκελ και των τοκογλύφων” αλλά είχε δίπλα του τον πρώην αρχηγό του Κράτους, των τραπεζολαμογιών της Ευρώπης,
του Μέγα Δουκάτου του Λουξεμβούργου…

Πρέπει να ‘σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα

Στην Ελλάδα, για να λειτουργήσει ακόμη και περίπτερο, χρειάζεται άδεια λειτουργίας. Ένα κανάλι όμως μπορεί να λειτουργεί χωρίς άδεια. Τώρα πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει σε μια χώρα που όπως λένε την τακτοποιούν και την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες είναι άλλο καπέλο. Τα χειρότερα νομοσχέδια, τροπολογίες που φωτογραφίζουν συμφέροντα περνάνε με το επιχείρημα πως είναι προαπαιτούμενα της τρόικας, αλλά ούτε η τρόικα, ούτε βέβαια η κυβέρνηση εμφανίζουν κάποιο προαπαιτούμενο που να σχετίζεται με το χάος που υπάρχει στο τηλεοπτικό τοπίο.

Τα χρέη από την Οθωμανικού τύπου φορολόγηση των Ελλήνων φέρνουν στιγμές απόγνωσης.

Του Δημήτρη Κυπριώτη
Πολλοί το έλεγαν εδώ και αρκετό καιρό, άλλοι προειδοποιούσαν ότι αυτό που θα συμβεί με την φορολογία δεν θα έχει προηγούμενο και ακόμη υπάρχουν ορισμένοι, που εξακολουθούν να φωνάζουν ότι ακόμα το «βαρέλι έχει πολύ βάθος, είναι σχεδόν άπατο».

Πάρα πολλοί όμως είναι και εκείνοι που δεν πίστευαν τις προειδοποιήσεις και ενδόμυχα περίμεναν την ανάκαμψη. Δεν είχαν καταλάβει, ίσως ακόμα και τώρα ακόμη, ότι αυτή η κρίση δεν είναι σαν τις άλλες, δεν είναι παροδική. Στην Ελλάδα την κρίση την έφεραν για να μείνει για πάρα πολλά χρόνια, εκτός και αν...... τη λύση τη δώσει ο λαός.

Η Αξιοπρέπεια είναι Επανάσταση, ο έρωτας είναι Επανάσταση κι η πιο όμορφη Επανάσταση είναι η Πατρίδα μου!

Από τη Συρία και τον φίλο, σύντροφο, μέλος του Κομμουνιστικού 
Κόμματος Συρίας Ouday Hr Detto Soso!

Επίσημη η συμμετοχήτων ΗΠΑ στην υποστήριξη της χούντας του Κιέβου, που εγκαθίδρυσε η ναζιστική Ευρωπαϊκή Ένωση

Στη φωτογραφία βλέπουμε τον φασίστα Poroshenko με ένα όπλο Remington MSR, το οποίο διαθέτουν ΜΟΝΟΝ οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ.

Μετάβαση στην ελευθεριακή παιδεία

Είναι η ώρα να αναλογιστούμε κατά πόσον μπορούμε να συνεχίσουμε να ανεχόμαστε ένα σύστημα εκπαίδευσης που λειτουργεί ως κλειστό σύστημα και όχι ως ζωντανός οργανισμός. Κατά πόσον μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις παιδαγωγικές διαδικασίες ως προϊόν, ως προετοιμασία για την εργασία, ως προετοιμασία και προσαρμογή στην υποταγή και το διαρκή αγώνα για επιβίωση. Αμφισβητώντας την εκπαίδευση, αμφισβητούμε τη φύση της εργασίας, καθώς  δεν μπορούμε να δούμε το ένα χωριστά από το άλλο.

Αργεντι-νίκη

 Πέτρος Αργυρίου
Με μια σπάνια ομοφωνία διάφορων αρθρογράφων κυρίως αλλά όχι μόνο  της αριστεράς, από τον Κούλουγλου και τον Βαρουφάκη, μέχρι τον Λαπαβίτσα, τον Σταθάκη και τον Καζάκη, θεώρησα ότι θα ήταν περιττό να πω τα ίδια με άλλο τρόπο. Και δε θα το κανα αν δεν υπήρχαν κάποιες λιγότερο γνωστές πτυχές του θέματος που χρήσιμο είναι να αναδειχθούν.

Ας ξεκινήσουμε όμως ανακεφαλαιώνοντας τα προφανή:

Η χώρα άλλαξε… κι έμειναν ερείπια…

ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΥΡΙΛΛΑ
«Πριν από δύο χρόνια το κέντρο της Αθήνας είχε εξελιχθεί σε πεδίο καθημερινών οδομαχιών και η Ελλάδα είχε αποκτήσει την εικόνα μιας χαοτικής, διαλυμένης χώρας στα πρόθυρα εμφυλίου», γράφει η Καθημερινή στο κεντρικό της άρθρο που φέρει τον τίτλο «Η χώρα άλλαξε και έμεινε όρθια».

Ο αμερικανός στρατηγός Randa Allen Ken τραυματίστηκε σοβαρά από τις δυνάμεις της Λαϊκής Πολιτοφυλακής στην Shakhtyarsk-Ουκαρανία!

  Εμπρός, το επόμενο αμερικάνικο γουρούνι!
Ο στρατηγός των ΗΠΑ Randa Allen Ken, τραυματίστηκε σοβαρά και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, μαζί με το ειδικό αμερικάνικο σώμα 25 αλεξιπτωτιστών, στην πόλη Shakhtyarsk.

Η «4η Αυγούστου» και ο Τύπος: Μόνο ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ απαγορεύτηκε. Ο υπόλοιπος τύπος, σε γενικές γραμμές, συμβιβάστηκε

Το μεσημέρι της 4ης Αυγούστου 1936 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία και τα τυπογραφεία των εφημερίδων. Στόχος τους να σταματήσουν τη διαδικασία έκδοσης των φύλλων της επόμενης μέρας.
Στους ιδιοκτήτες και διευθυντές έδωσαν μια έκθεση για το ρόλο του Τύπου και τη θέση του απέναντι στο νέο καθεστώς. Όλα τα δημοσιεύματα θα περνούσαν από επιτροπή λογοκρισίας που θα έδινε την έγκρισή της για τη δημοσίευσή του. Απαγορευόταν κάθε αναφορά σε αύξηση τιμής προϊόντων, εγκλήματα, ακόμα και φυσικές καταστροφές.

Νέα Δεξιά, Μεταπολίτευση και Αντιμεταπολίτευση


Τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα ονομάζονται ταμπού και ιδεοληψίες,
η υπεράσπιση των δικαιωμάτων, λαϊκισμός,
η αστυνόμευση του πολίτη, ασφάλεια,
η κοινωνική πρόνοια, το σύστημα υγείας και ασφάλισης κρατισμός,
τα συνδικάτα των εργαζόμενων, συντεχνίες,
η καταστροφή των κοινωνικών κεκτημένων, μεταρρυθμίσεις,
η κλοπή του κοινωνικού πλούτου, θυσία,

Αντέχεις την αλήθεια;

Αντέχεις την αλήθεια; Εαν όχι, τότε μην διαβάσεις παρακάτω.
Εάν όμως αντέχεις, τότε διάβασε παρακάτω.

...Θέλουμε να τελειώνουμε επιτέλους με την λεγόμενη "κρίση", την παράφρονη φορολογία, τις αυτοκτονίες, τις κατασχέσεις, την ανεργία και όλα τα υπόλοιπα; Τότε θα πρέπει να καταλάβουμε τα εξείς βασικά:
Θα χρειαστεί να πεις ΟΧΙ. Και θα χρειαστεί να κάνεις αυτό το ΟΧΙ, πράξη.
Ειτε αυτό είναι ΟΧΙ προς την εφορία, ΟΧΙ στο κράτος κατοχής γενικότερα, είτε είναι ΟΧΙ προς τα ΜΜΕ, είτε είναι ΟΧΙ προς οποιονδήποτε προσπαθήσει να σε λεηλατήσει, να ασελγήσει πάνω σε σένα και τα παιδιά σου, με διάφορους τρόπους.

ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Τα θανάσιμα αμαρτήματα της ιατρικής…

Τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα της σύγχρονης ιατρικής (Με αφορμή ένα βιβλίο). Τι επισημαίνει σε βιβλίο ο Γερμανός χειρουργός Michael Imhof
Δεν είναι ασύνηθες να αντιλαμβάνονται οι πολίτες πως οι γιατροί και όσοι ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών υγείας παραμελούν την βασική αποστολή τους, που είναι η προστασία των ασθενών, ωθούμενοι από μία αρκετά διαδεδομένη σ΄ αυτούς τους κύκλους αμαρτία: την απληστία. Σε βιβλίο του Γερμανού χειρουργού Michael Imhof με τίτλο « Η καταπάτηση του όρκου των γιατρών, αυτοί που κάνουν δουλειές και η χαμένη τιμή των ασθενών», που εκτενώς παρουσιάζει το περιοδικό Focus, επισημαίνονται επτά θανάσιμα αμαρτήματα της σύγχρονης ιατρικής:

Πρόσεχε τι εύχεσαι!

Στις χίλιες και μια νύχτες με τα χίλια ένα παραμύθια (και κάτι παραπάνω) συχνά εμφανίζεται το τζίνι που βγαίνει μέσα απ’ το μπουκάλι και σου ζητά να κάνεις ευχές. Τότε, θα πρέπει να προσέχεις τι να ευχηθείς και με ποιον τρόπο, για να μη σε παγιδεύσει κι η ευχή στραφεί εναντίον σου. Πόσο μάλλον, όταν έχεις να κάνεις με το κράτος ή –ακόμη χειρότερα– με έναν συνασπισμό αυτών. Δεν αρκεί μόνο να ευχηθείς το κλείσιμο μιας φυλακής∙ χρειάζεται να προνοήσεις να σκεφτείς ταυτόχρονα και τι θ’ ανοίξει στη θέση της.

Δύο κοπέλες αυτοκτόνησαν λόγω απόλυσης

Τραγικό θάνατο επέλεξαν...
 Τραγικό θάνατο επέλεξαν να έχουν δύο κοπέλες μετά την πρόσφατη απόλυσή τους. Η πρώτη ήταν 20χρονων και αυτοπυρπολήθηκε ενώ η δεύτερη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας.
Η κοπέλα που έπεσε στο κενό από πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Υμηττού και Τιμοθέου στο Παγκράτι εργαζόταν ως νοσοκόμα. Η αδερφή της προσπάθησε να την κρατήσει και να την αποτρέψει από την αυτοκτονία ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να τη χάσει μέσα από τα χέρια της.