#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 3 Αυγούστου 2014

Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Προδηµοσίευση από το βιβλίο: «Οι ελλαδέµποροι. Επισκόπηση της ιστορίας της άκρας Δεξιάς και του φασισµού στην Ελλάδα».


Του Γιώργου Αλεξάτου
Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου. Προδηµοσίευση από το βιβλίο µου «Οι ελλαδέµποροι. Επισκόπηση της ιστορίας της άκρας Δεξιάς και του φασισµού στην Ελλάδα».
Έχοντας αναλάβει πρωθυπουργός τον Απρίλιο 1936 με τη στήριξη όλων των αστικών κομμάτων, ο Ιωάννης Μεταξάς θα διαλύσει τη Βουλή χωρίς προκήρυξη εκλογών και πάλι με τη συναίνεσή τους, με την εξαίρεση ελάχιστων βουλευτών, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Γεώργιος Παπανδρέου. Επρόκειτο για μια μορφή εκτροπής από την κοινοβουλευτική ομαλότητα, ενδεικτική του προσανατολισμού του αστικού πολιτικού κόσμου στην υπέρβαση των οξύτατων αντιθέσεων που προκάλεσαν τα στρατιωτικά κινήματα του προηγούμενου χρόνου (το βενιζελικό του Μαρτίου και το βασιλικό του Οκτωβρίου), και στην αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος που συνιστούσε η ανάδειξη του ΚΚΕ σε ρυθμιστική δύναμη στη Βουλή.

ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΕ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΣΕ S300 TOR M1-ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ Η ΑΝΤΙΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΜΥΝΑ!

Γυμνή κινδυνεύει να βρεθεί η «αντιαεροπορική ομπρέλα» της Ελλάδας. Εξαιτίας των κυρώσεων που αποφάσισαν να επιβάλλουν οι Βρυξέλλες στη Ρωσία, είναι πολύ πιθανό να μείνει χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό και τα ανταλλακτικά για τα ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα που διαθέτει.

Οι κυρώσεις που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της κοινοπραξίας, Almaz-Antey, της στερεί τη δυνατότητα να διαθέσει τα οπλικά συστήματά της στις ευρωπαϊκές χώρες. Σήμερα, με συστήματα που παράγει η κοινοπραξία, είναι εξοπλισμένα δύο κράτη μέλη της ΕΕ, η Ελλάδα (και μέλος του ΝΑΤΟ) και η Κύπρος. Τα προηγούμενα χρόνια η Ελλάδα είχε αγοράσει ρωσικό εξοπλισμό αξίας άνω των πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Για γέλια


Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος
Αν θέλετε να γελάσετε, μη διαβάσετε την πραγματεία του γέλιου του Μπερξόν. Αν όμως έχετε στη βιβλιοθήκη σας την παλιά μετάφραση του Καζαντζάκη, τότε επιχειρήστε το. Μπορεί, τουλάχιστον, να μειδιάσετε εξαιτίας της επινοητικής γλωσσοπλασίας του μεταφραστή, εντελώς ξεπερασμένης πλέον σήμερα.
Σίγουρα όμως θα σας ανακουφίσει το δοκιμιάκι του Μπωντλαίρ «περί της ουσίας του γέλιου», γιατί περιέχει όλους τους χυμούς του. Δεν απευθύνεται στους σοφούς αλλά στο κοινό. Δεν απευθύνεται ούτε στους καλούς Χριστιανούς, κατά το στοίχο του Le Vavasseure (1819 – 1896).

Όταν το αρνί δάγκωσε τον λύκο


Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελάει, πατέρα,
Ήθελα αν μπορούσα να καλέσω όλα τα ανδράρια και γύναια που εδώ και 4-5 χρόνια μας κουνάνε το δάχτυλο και μας απειλούν (μεταφέροντας μας τις εντολές των αφεντικών τους) με χρεοκοπία, να εξηγήσουν την αντίδραση του λαού, μίας χώρας που (ξανα-)χρεοκόπησε. Όταν αντικρύσαμε όλοι τις φωτογραφίες των πανηγυριστών της χρεοκοπίας τους, αμέσως κάναμε τους συνειρμούς μας. Θυμηθήκαμε κάτι γλίνες με παράξενα ονόματα (Πορδοσάλτε, Περδεντέρης κλπ) που ίδρωναν κάτω από τον τηλεοπτικό προβολέα, να πείσουν για την "Αποκαλυπτική" διάσταση της επικείμενης -διαρκώς- χρεοκοπίας μας. Ξαφνικά βλέπουμε έναν λαό που η χώρα του χρεοκόπησε δεύτερη φορά σε 12 χρόνια, να το γλεντάει. Να το χαίρεται.

Λαϊκή Δημοκρατία της Donbass, στην αντιφασιστική Ουκρανία


Τα κωλόπαιδα της εύφορης κοιλάδας

 Το χυδαίο πορνό του πλουσιόβλαχου με τη σαμπάνια στην παραλία


Τάσος Θεοδωρόπουλος
Χυδαίο πορνό δεν είναι αυτό με τα παρτουζώματα και τα ξεκωλίκια. Αυτό έχει πλάκα, κάβλα και σε χαλαρώνει. Χυδαίο πορνό είναι να βλέπεις κροίσους κωλόπαιδα να εκτοξεύουν για επίδειξη στη Μύκονο, πανάκριβες σαμπάνιες που είναι φτιαγμένες για γκουρμέ απόλαυση κι όχι για να βρέξεις σαν πλουσιόβλαχος, κωλαράκια wanna be βιζιτούδων, που δεν έχουν καν την αξιοπρέπεια να παραδεχτούν ότι είναι πουτάνες, αλλά δηλώνουν κοσμικές. Και να ζηλεύεις σαν θεατής που δεν είσαι εκεί. Kριτικάροντας ταυτόχρονα την Τζούλια Αλεξανδράτου που αν μη τι άλλο το μπουκάλι της σαμπάνιας το αξιοποίησε δημιουργικά και έδωσε χαρά σε όλους μας.

Σκάγια από άλλο ανέκδοτο

 Πολύφημος
Ηταν ένας Ιάπωνας, ένας Αμερικανός κι ένας Έλληνας στο αεροπλάνο. Το αεροπλάνο πετούσε πάνω από μια άγνωστη ζούγκλα και κάποια στιγμή αναγκάζεται λόγω βλάβης -δεν το έριξε κανείς παλαβός- να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση.
Εκεί λοιπόν μέσα στη ζούγκλα, οι τρεις τους βρίσκουν ξαφνικά μπροστά τους μια πανάγρια ανθρωποφάγα φυλή. “Μη φοβάστε” τους λέει ένας τύπος με φτερά και τον πούτσο του δεμένο μέσα σε ένα καλάμι. “Δεν θα σας φάμε σαν τα άλλα ανέκδοτα. Θα σας πάρουμε μαζί στο χωριό για να διεξάγουμε μια ανθρωπολογική μελέτη”.

ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ


 του Λευτέρη Ριζά
Όταν διαβάζω τις ανακοινώσεις, τις καταγγελίες ή τα έντυπα της αριστεράς όπου μας λένε τα ίδια και τα ίδια: «Δίνουν τη χαριστική βολή στην Κοινωνική Ασφάλιση», παραδίνουν τα δάση στο κεφάλαιο, περιορίζουν τις δημοκρατικές κατακτήσεις κλπ κλπ, έχω την αίσθηση ότι ακούω «Δελτίο Καιρού»:έρχονται βροχές και καταιγίδες, χαμηλό βαρομετρικό κλπ.

ΠΟΡΝΟΚΡΑΤΙΑ

Μπορεί την Ιστορία να την γράφουν οι νικητές,αλλά την εκπόρνευσή της την υπογράφουν οι ηττημένοι.
Κι όταν μιλάμε για Ιστορία δεν μιλάμε για την καταγραφή και την αφήγηση των σημαντικών γεγονότων του παρελθόντος και του παρόντος,αλλά για την ίδια την στιγμή που βιώνουμε σαν άτομα και σαν σύνολο μέσα στην οργανωμένη μας κοινωνία.

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΙ ΝΑΖΙ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΔΡΕΣ ΗΛΙΚΙΑΣ 18-60

ΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΟΙ ΜΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΣΕ ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Latest reports from Ukraine indicate that the Kiev junta has begun forceful mobilization of all men from 18-60 years of age. Everyday more and more families receiving draft notices. Young men are being abducted on streets or on trains and are being taken away by force. They are being rounded up and loaded on trucks bound for the country's restive Eastern parts, like cattle to slaughter.

2 Αυγούστου: Παγκόσμια Μέρα του Ολοκαυτώματος των Ρομά από τους ναζί. Ένα λησμονημένο ολοκαύτωμα.


 
Του Άγγελου Χατζηνικολάου*
Με τη λήξη του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου ξεκινάν οι προσπάθειες των λαών της Ευρώπης να μαζέψουν τα συντρίμμια τους από τη ναζιστική θηριωδία. Ταυτόχρονα ξεκινά ένας άλλος αγώνας ο δυσκολότερος ίσως αυτός της καταγραφής των θυμάτων και της απόδοσης της δικαιοσύνης. Ένας αγώνας που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.
Από τις καταγραφές των θυμάτων του ναζισμού για πολλά χρόνια απουσίαζαν οι αναφορές στους Ρομά (Τσιγγάνους), ενώ γνωρίζουμε ότι μαζί με τους Εβραίους, τα άτομα με αναπηρίες και ειδικές ανάγκες αποτελούσαν μόνιμο στόχο του ναζιστικού καθεστώτος.

Η Σιωνιστική αποκτήνωση στη ΝΔΤ

 ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΝΔΤ, σε όλη την αποκτήνωσή της, φανερώνεται ανάγλυφη με την πρωτοφανή, ακόμη και για τα εγκληματικά Σιωνιστικά μέτρα, σφαγή. Μια σφαγή που στηρίζουν, άμεσα μεν, τα διεθνή ΜΜΕ που ελέγχει η Υπερεθνική Ελίτ που τα διαχειρίζεται, σε συνεργασία με τις κοινοβουλευτικές Χούντες που έχει επιβάλλει παντού. Και, έμμεσα, η εκφυλισμένη «Αριστερά»  που περιορίζεται  σε μικρό-διαδηλώσεις (τύπου ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ) για την τιμή των όπλων, ή σε ακτιβισμούς-πυροτεχνήματα όπως τα «καράβια για τη Γάζα», αντί να απαιτεί και να επιβάλλει ―με μαζικές διαδηλώσεις, όπως στον καιρό του Βιετνάμ― την άμεση διακοπή σχέσεων με ένα αποδεδειγμένα εγκληματικό ρατσιστικό καθεστώς. Ευτυχώς, δηλαδή, που υπάρχουν και κάποια Λατινοαμερικανικά καθεστώτα όπως της Βολιβίας, της Βενεζουέλας κ.λπ. που σώζουν τη τιμή της ανθρωπότητας.