#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2014

Ο Δ. Καζάκης στο Διαδικτυακό Ραδιόφωνο e-roi.gr


ΤΩΡΑ- ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ, ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ: ΟΥΤΕ ΔΟΛΑΡΙΟ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΟΧΙ ΑΠΟΙΚΙΑ!!! Φωνάζουν οι διαδηλωτές.
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ Ή ΚΟΡΑΚΙΑ
ΣΚ*** ΣΤΑ HEDGE FUNDS
ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΔΟΝΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ.
ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΟΧΙ ΤΑ ΕΜΠΡΙΜΕ ΣΗΜΑΙΑΚΙΑ.

 

http://olympia.gr/

Λ Βατικιώτης Οικονομική βόμβα η χρεωκοπία της Αργεντινής


ταξικό δίκαιο: με το ίδιο νόμισμα

 Δημήτρης Αργυρός
Η απόφαση για τους δουλεμπόρους φεουδαρχοκαπιτάλες της Μανωλάδας δεν επιβεβαιώνει τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο, από το αλίμονο αν είσαι στο πάτο των κολασμένων. Αλίμονο αν είσαι μετανάστης, σε μια χώρα που όχι μόνο οι μεγαλοκαπιταλίστες αλλά και οι μικρομεσαίοι νοικοκυραίοι, για χρόνια κέρδιζαν από την υπεράξια των μεταναστών. Πακιστανοί και Ινδοί στα χωράφια και στα κοτοπουλάδικα,  Αλβανοί  στις οικοδομές, Βουλγάρες στο σπίτι να κουράρουν τον παππού και την γιαγιά και Ρωσίδες στα μπαρ για να ξεκουράζουν τους Έλληνες.

Τεράστια καταστροφή, ανεπαρκείς αντιδράσεις

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

Η αδράνεια ως μηχανισμός κοινωνικής αυτοαναίρεσης
 
 

«Η ιστορία είναι πάντοτε σύγχρονη [...]»1 Α. Gramsci
Το φαινόμενο ξενίζει.  Το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό κράτος δικαίου2 βάλλεται ολόπλευρα, η κυριαρχία έχει καταλυθεί, η συστηματικά ασκούμενη και διαρκώς εντεινόμενη οικονομική βία αναιρεί μεγάλο μέρος των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών, η δημοκρατική αρχή και η συνταγματική νομιμότητα πλήττονται από μέτρα, διαδικασίες και αποφάσεις που παραβιάζουν κατάφωρα το Σύνταγμα και αντίκεινται στις θεμελιακές αρχές της δημοκρατίας, ο δημόσιος πλούτος εκποιείται με διάφορους τρόπους, η ανεργία και η συνακόλουθη μαζική μετανάστευση αφαιμάσσουν τη χώρα, οι παραγωγικές δομές καταρρέουν συμπαρασύροντας και μεγάλο μέρος των υπόλοιπων κοινωνικών δομών, ενώ τα μέχρι πρότινος θεωρούμενα ως αυτονόητα κοινωνικά κεκτημένα σαρώνονται από το επιθετικό κύμα κοινωνικού δαρβινισμού που κατακρημνίζει την ανθρώπινη αξία στο βάραθρο μιας ανελέητης και κτηνώδους κοινωνικής ευγονικής.

Ο αμερικανισμός,θανάσιμη απειλή για την ανθρωπότητα

Γράφει ο Κώστας Λάμπος
Κάποιοι, σήμερα, αντιλαμβάνονται την αμερικάνικη απειλή και προσπαθούν να αποτρέψουν αυτή την εφιαλτική εξέλιξη, με γιατροσόφια, προτείνοντας την αναβάθμιση του ΟΗΕ σε ένα είδος παγκόσμιας κυβέρνησης ή κάτι άλλο αντίστοιχο[1]. Όμως ο Ηγεμόνας δεν αφήνει περιθώρια για ψευδαισθήσεις και διευκρινίζει πως, «η μοναδική παγκόσμια κυβέρνηση που μπορούμε έστω και κατά το ελάχιστο να πούμε ότι θα ήταν δυνατή σήμερα, είναι μια παγκόσμια αμερικανική δικτατορία»[2].

Πώς φαίνεται ότι δεν έχει ευρωπαϊκή κουλτούρα ...

Του Γιώργου Αλεξάτου
"Κράτος-τρομοκράτη" ανακήρυξε το Ισραήλ ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες και ανακοίνωσε την κατάργηση του δικαιώματος ελεύθερης εισόδου των Ισραηλινών στη Βολιβία.

Πώς φαίνεται ότι δεν έχει ευρωπαϊκή κουλτούρα, ε;

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 7.00 ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΣΦΑΓΗ

 ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ! 
 
όσο υπάρχει το παιδί, υπάρχει ελπίδα...

Τσάκισέ Τα Από Μικρά, Σκότωσέ Τα Από Παιδιά…

«Μέσα σε μια μέρα μπορεί να ζήσει κανείς τον τρόμο της Κόλασης. Υπάρχει άφθονος χρόνος γι” αυτό».
Βιτγκενστάιν
~
«Έχετε προσέξει ότι αυτόν τον αιώνα όλα γίνονται πιο πραγματικά, ότι αποκαλύπτουν τον πραγματικό τους εαυτό;
Ο στρατιώτης γίνεται επαγγελματίας δολοφόνος, η πολιτική έγκλημα, το κεφάλαιο επιχείρηση εξόντωσης ανθρώπων εξοπλισμένη με κρεματόρια, ο νόμος κανόνας βρώμικων παιχνιδιών, η παγκόσμια ελευθερία φυλακή των λαών, ο αντισημιτισμός Άουσβιτς, το εθνικό αίσθημα γενοκτονία.
Ο αιώνας μας είναι ο αιώνας της αλήθειας, δίχως την παραμικρή αμφιβολία.»
Ίμρε Κέρτες

Θεία δίκη

άκης γκανής
Από την αρχή του χρόνου προσπαθείς...
Να πάρεις ότι δεν ειναι δικό σου

Σε πείραζε που ήμουν βοσκός 
και μέσα στη χαρά
και ήρθες να με σκοτώσεις
γιατί δούλευες σκληρά στα σιτηρά
φονιά

Κατουράς στη θάλασσα; Θα το βρεις στ' αλάτι

 
Ποιος αλήθεια, μπορεί να ξέχασε τον πελεκάνο που στη δεκαετία του 1980, μέσα από ένα κακόγουστο αισθητικά κλιπάκι κινουμένων σχεδίων, μας προέτρεπε να είμαστε άνθρωποι και όχι γαϊδούρια, κατά τις επισκέψεις μας στις παραλίες; Βλέπετε, τότε βρισκόμασταν στο μεταίχμιο, μεταξύ  της εποχής του τάπερ με τους κεφτέδες και του μπιτσόμπαρου. Μεταξύ της εποχής της "Τρύπιας Βάρκας" και του "Καραβιού",  μεταξύ της ελεύθερης πρόσβασης στην άμμο και της -αυθαίρετα- ενοικιαζόμενης ξαπλώστρας.

Οι επαναστάτες είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι άνθρωποι

 Δημήτρης Αργυρός
Αυτό είναι και το βαθύτερο σπινοζικό  απόσταγμα  των αναμνήσεων από το ελληνικό εμφύλιο του Τούρκου επαναστάτη διανοούμενο Μιχρί Μπελί ή Καπεταν Κεμάλ, του μοναδικού ξένου εθελοντή, που συμμετείχε στην δεύτερη φάση της Ελληνικής επανάστασης 1941-49.

Οι δικαστές δεν καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται

 
Αθώοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας οι δυο από τους κατηγορούμενους για τους τραυματισμούς με όπλα περισσότερων από 30 ξένων εργατών που ζητούσαν να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα πολλών μηνών στα φραουλοχώραφα της Νέας Μανωλάδας, ενώ οι άλλοι δυο αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την έφεση.

Η αντιφατικότητα των Ελλήνων: «Ευρώ και ξερό ψωμί» δείχνει η μέτρηση του Ευρωβαρόμετρου, όμως πίσω έχει η …αχλάδα την ουρά!

του Δημήτρη Κυπριώτη
Με την ευκαιρία της δημοσίευσης στις Βρυξέλες του τελευταίου Ευρωβαρόμετρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχουμε τη δυνατότητα να σταθούμε λίγο στα στοιχεία των μετρήσεων και να βγάλουμε και συμπεράσματα.

Βέβαια σε πολλά πράγματα είναι να απορεί κανείς με τους Έλληνες, όταν αναγνωρίζονται από τις απαντήσεις τους ως οι πλέον απαισιόδοξοι για το μέλλον της ΕΕ και της οικονομίας γενικότερα, αλλά εμφανίζονται και ως οι πλέον σταθεροί υποστηρικτές του ευρώ!