#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 26 Ιουλίου 2014

Για την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα

Ανακοίνωση του Συλλόγου Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ
Ο Σύλλογος Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ ενώνει τη φωνή του με τον ελληνικό λαό και την προοδευτική ανθρωπότητα καταγγέλλοντας την ιμπεριαλιστική επίθεση του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού, η οποία συνεχίζεται και κλιμακώνεται. Οι νεκροί φτάνουν σήμερα τους επτακόσιους, μέσα σ’ αυτούς μετράμε εκατοντάδες παιδιά, οι τραυματίες είναι περίπου πέντε χιλιάδες, δεκάδες χιλιάδες αναζητούν καταφύγιο, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις, πέρα από τους αμάχους, χτυπούν και τις υποδομές ηλεκτρισμού και ύδρευσης.

Από τα Τάγματα Ασφαλείας στην Απριλιανή Χούντα - Μέρος 2ο: Το κίνημα της Μέσης Ανατολής και η ίδρυση του ΙΔΕΑ

 
Απο mavrioxia.blogspot.gr
 Στην προηγούμενη ανάρτησή μας αναφερθήκαμε στον τρόπο με τον οποίο τα προδοτικά Τάγματα Ασφαλείας όχι μόνο δεν τιμωρήθηκαν από την ελληνική πολιτεία, αλλά εντάχθηκαν στον εθνικό στρατό και πολέμησαν εναντίον του Δημοκρατικού Στρατού στον εμφύλιο.

Αυτό, όμως, ήταν το ένα από τα κεφάλια της ακροδεξιάς Λερναίας Ύδρας. Ένα άλλο κεφάλι, κατά τη διάρκεια της Κατοχής, βρισκόταν στη Μέση Ανατολή μέσα στις τάξεις του ελληνικού στρατού που κάτω από τις διαταγές των Βρετανών πολεμούσε εναντίον των Γερμανών. Μπορεί αυτό το κεφάλι να μη συνεργάστηκε με τους Γερμανούς και να τους πολέμησε, έτρεφε όμως για τους κομμουνιστές το ίδιο μίσος  που έτρεφαν και οι ιδεολογικοί τους συγγενείς των Ταγμάτων Ασφαλείας.  Ήταν οι συνεχιστές της 4ης Αυγούστου, φιλομοναρχικοί και φιλομεταξικοί που είχαν καταφύγει στη Μέση Ανατολή και πάνω απ΄όλα έβαζαν τη μάχη εναντίον του κομμουνισμού.

Από τα Τάγματα Ασφαλείας στην Απριλιανή Χούντα - Μέρος 1ο: Η ενσωμάτωση των Ταγμάτων Ασφαλείας στον εθνικό κορμό

 
Απο mavrioxia.blogspot.gr
Στις αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν, θα προσπαθήσουμε να δείξουμε ότι η Απριλιανή Χούντα του 1967 δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελούσε τον τελευταίο κρίκο μιας αλυσίδας που ξεκινούσε από τα Τάγματα Ασφαλείας, συνεχιζόταν με τον ΙΔΕΑ και την ΕΕΝΑ, μπλεκόταν με τις παραστρατιωτικές οργανώσεις και την ακροδεξιά τρομοκρατία και κατέληγε στους Απριλιανούς πραξικοπηματίες. 

Στόχος όλων αυτών των κινήσεων δεν ήταν κάποιος εθνικός σκοπός όπως υποκριτικά και ξεδιάντροπα επιχειρηματολογούσαν οι αυτοαποκληθέντες και "εθνικόφρονες" - αυτοί που υπακούοντας σε ξένους αφέντες Γερμανούς, Βρετανούς, Αμερικανούς πολεμούσαν εναντίον άλλων Ελλήνων - αλλά η αντιμετώπιση του "κομμουνιστικού κινδύνου" και η εκπλήρωση των προσωπικών τους επιδιώξεων.

Της αξιολόγησης το κάγκελο!Την άποψή μας για τη νεοφιλελεύθερη εμμονή της μέτρησης, αξιολόγησης και κατάταξης των πάντων, όσων μπορούν και όσων αντικειμενικά δεν μπορούν να καταταχθούν σε αμερόληπτες ιεραρχικές δομές, την έχουμε  εκφράσει πολλάκις και δεν θα την επαναλάβουμε.

Η επίθεση στον ΓΓ του ΚΚ Ουκρανίας στην ουκρανική βουλή από τους ΝΑΖΙ συμμάχους Ε.Ε.-ΗΠΑ-Σαμαρά/Βενιζέλου

Σε μία άλλη “Δημοκρατία”, παράλληλη της δικής μας, που επιθυμεί διακαώς η Ευρωπαϊκή Ένωση να την εντάξει στους κόλπους της, αφού έκαψαν το σπίτι του ΓΓ του ΚΚ Ουκρανίας Π. Σιμονένκο, αφού εκδίωξαν την οικογένειά του, αφού δολοφόνησαν στελέχη του ΚΚ Ουκρανίας, αφού λεηλάτησαν τα πολιτικά γραφεία του ΚΚ Ουκρανίας, αφού με μία πραξικοπηματική ενέργεια αποφάσισαν την διάλυση της ΚΟ του ΚΚ Ουκρανίας (παρά το γεγονός ότι είναι ένα νομίμως εκλεγμένο κόμμα), οι ακροδεξιοί – ναζί του κοινοβουλίου της Ουκρανίας επιτέθηκαν μέσα στο κοινοβούλιο, στην ΚΟ του ΚΚ και στον ΓΓ του, Π. Σιμονένκο.
Για να αντιληφθείτε την κατάσταση, η αγέλη αυτή έχει αρχηγό με τον οποίο συνομιλεί η Μέρκελ και ο Ομπάμα για “δημοκρατία”!! Μιλάμε για την ίδια αγέλη, όπου την ώρα που έγινε το λιντσάρισμα ένας εκ των φασιστών, αφαίρεσε το σταυρό από τον λαιμό του Σιμονένκο και τον έβαλε στην τσέπη του!!! Δείτε το βίντεο…

Εμένα το παιδί μου θα γίνει σταρ, θέλει δεν θέλει

Κατά χιλιάδες έσπευσαν, για να προλάβουν, οι γονείς ανήλικων παιδιών, να καταθέσουν μια αίτηση μπας και πάρουν τα βλαστάρια τους στο νέο talent show του Antenna ‘’The voice kids’’.

Κάθε, ή σχεδόν κάθε, ελληνική οικογένεια έχει την εντύπωση προφανώς ότι στο σπίτι της κατοικοεδρεύει μια μικρή Μαντόνα ή ένας μικρός Μάικ Τζάκσον, που χάρη στον Άντεννα θα αναδείξει το ταλέντο του, θα γίνει πανελλήνια γνωστό και κυρίως θα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της οικογένειας που είναι οξύ τώρα στην κρίση.

Όλοι γνώριζαν τις τουρκικές προθέσεις με τρομερή λεπτομέρεια

Της Φανούλλας Αργυρού
Τον Απρίλιο του 1974, τρεις μήνες πριν από τον μαύρο Ιούλη με το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή, ο Βρετανός Συνταγματάρχης Στόκερ, ο οποίος υπηρετούσε στη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία στη Λευκωσία, ως Σύμβουλος επί Αμυντικών από το 1972, αποχώρησε με δική του απόφαση. Πριν αποχωρήσει, όμως, έστειλε μια πολυσέλιδη και λεπτομερέστατη έκθεση στους ανωτέρους του στο Λονδίνο, σχετικά με την κατάσταση στην Κύπρο. Στην έκθεση, ο Στόκερ περιλάμβανε και κάποιες πολύ σημαντικές επισημάνσεις και εισηγήσεις γι’ αλλαγή της πολιτικής κατάστασης στο νησί, που ουσιαστικά σκιαγραφούσε τι έπρεπε να γίνει σε σχέση με την Κύπρο.

Ενας συμβιβασμός σαράντα ετών…

Του Δάνη Παπαβασιλείου
Το τι έγινε στις 24 Ιουλίου του 1974, πιθανόν δεν θα το μάθουμε ποτέ. Ποιοι συμμετείχαν στις διαβουλεύσεις και πως κατέληξαν στο σχήμα της λεγόμενης «μεταπολίτευσης»; Με ποιους όρους και υπό ποιες προϋποθέσεις ελήφθησαν οι αποφάσεις; Τι αποφεύχθηκε, τι επιδιώχθηκε και τι κερδήθηκε εκείνη τη μέρα, που σήμερα γιορτάζεται σαν «Ημέρα της Δημοκρατίας»;

26 Ιούλη 1953 * Η Κούβα ζει στις καρδιές των ελεύθερων του κόσμου και δεν είναι μόνη της!
https://www.facebook.com/DoksaToTheoEimaiAtheos?fref=photo
ΒΙΝΤΕΟ: ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΦΩΣΦΟΡΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Ukrainian troops have on many occasions used incendiary weapons and cluster bombs against militia-held cities, acts that are banned under the international law regulating warfare, the Russian military said.

The accusation was voiced on Friday by Major General Viktor Poznikhir, the deputy commander of the chief operations branch of the Russian General Staff. Earlier some media reports claimed that munitions, which are not allowed to be used against civilian targets, were used in eastern Ukraine by the Kiev troops in their assault on armed militias.

Ποτίζει το λαό με το ναρκωτικό των πρόωρων εκλογών…


Αυτή η κυβερνητική «συμμορία» είναι ΑΔΙΣΤΑΚΤΗ και απορούμε με τις «προφητείες» του ΣΥΡΙΖΑ για εκλογές το Φθινόπωρο…
Ο Λαφαζάνης, μάλιστα, τόνισε πρόσφατα: «Δεν πρόκειται το κυβερνητικό μπλοκ να βρει τους 180 για να εκλέξει Πρόεδρο»!
Αυτοί οι συριζαίοι σκέφτονται μόνο με κοινοβουλευτικές σκιές, με τα κουκιά. Έτσι ποτίζουν τον κόσμο με το εκλογικό δηλητήριο της προσμονής για πρόωρες εκλογές: