#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014

22 Ιούλη 2014... η γενοκτονία συνεχίζεται... ξεπέρασαν τους 600 οι νεκροί... 3.600 τραυματίες... εκατοντάδες τα ακρωτηριασμένα παιδιά...

Χωρίς καν τη δυνατότητα για νεκροσάβανο η μικρή Παλαιστίναι... η τρομοκράτης για τα σιωνιστικά γουρούνια!
 

Στο όνομα των ιδιωτικοποιήσεων

Γράφει ο Sergei Kirichuk, συντονιστής της οργάνωσης Borotba (αριστερή οργάνωση ''Αγώνας'')
Απόδοση : Θ.Κ.
''Ουκρανία σ'αγαπώ!''
Αυτό αναγραφόταν από τους νεοσύλλεκτους στις οβίδες του πυροβολικού που εκτοξεύτηκαν σε πόλη της περιοχής Donbass. Νέοι, υγιείς άνδρες, με πατριωτικό αίσθημα, από χωριά και από τις φτωχότερες οικογένειες των πόλεων πολεμούν για την Ουκρανία, για το δικό τους μέλλον...ή αυτό τουλάχιστον τους είπαν! Πιστεύουν ακράδαντα πως οι περιοχές στις οποίες ρίχνουν τις οβίδες είναι γεμάτες από τρομοκράτες και ''αυτονομιστές'', αλλά σίγουρα όχι από Ουκρανούς πολίτες όπως είναι και οι ίδιοι.

Απάντηση καμία…

Alexandros Raskolnick
Υπόσχεσαι στον εαυτό σου ότι δεν θα ασχοληθείς ξανά με αυτούς τους γελοιωδώς  θρασείς Ολετήρες που με την ακατανόητη ανοχή μας, καταστρέφουν ό,τι ακουμπήσουν για να ταΐσουν με τις σάρκες των περισσότερο αδύναμων από μας το τέρας του δημόσιου χρέους, προκειμένου να επιβιώνει μαζί, και το παρασιτικό κράτος τους…

Αθήνα, 22/7/1943: Η ματοβαμμένη διαδήλωση της κατοχής

Η Επιτροπή Πόλης της ΚΟΑ και το ΕΑΜ της Αθήνας, για να αντιμετωπίσουν τη βουλγαρική επέκταση και να δόσουν το τελικό χτύπημα ενάντια στη χιτλερική πολιτική επιστράτευση, οργάνωσαν τη διαδήλωση-συλλαλητήριο της 22 Ιούλη 1943, τη μεγαλύτερη, τη μαζικότερη και μαχητικότερη απ' όλες τις άλλες κινητοποιήσεις της Αθήνας.  Τη μεγαλύτερη διαδήλωση στην κατεχόμενη Ευρώπη, όπως την χαρακτήρισαν τότε οι ραδιοσταθμοί της Μόσχας και του Λονδίνου.

ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 432 - Το ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ


Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΝΟΗΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ


ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ


Εξέλιξη – βόμβα: «Πηγή από την CIA μου είπε ότι οι Ουκρανοί έριξαν το αεροσκάφος»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του στο site Consortiumnews, πηγή από την CIA, που του έχει δώσει και στο παρελθόν ακριβείς πληροφορίες, του αποκάλυψε ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν λεπτομερείς δορυφορικές φωτογραφίες του πυραυλικού συστήματος που έπληξε το μοιραίο αεροσκάφος της Malaysia Airlines.
Μόνο που το συγκεκριμένο πυραυλικό σύστημα είναι υπό τον έλεγχο στρατιωτών της Ουκρανίας, που είναι ντυμένοι με στολές του ουκρανικού στρατού.

Ταξικό πόλεμο έχουμε άρα ταξικά πρέπει και να οργανωθούμε


Φιλοξενούμενο άρθρο
Η σοσιαλιστική επανάσταση είναι η μοναδική απάντηση στον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής. Η Οκτωβριανή επανάσταση είναι η ιστορική πραγματοποίηση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης όπου η ατομική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής καταργείται και κοινωνικοποιούνται κάτω από την εξουσία της εργατικής τάξης. Και τώρα επίσης γίνεται επιτακτικό ένα ταξικό εργατικό επαναστατικό μέτωπο ειδικά όταν η ταξική συνείδηση καταστέλλεται και από την κυρίαρχη αστική τάξη αλλά και από την οπορτουνιστική ιδεολογία. Από την μια υπάρχει η αστική πολεμική ενάντια στην εργατική τάξη και από την άλλη η ακούραστη μαζική ταξική οργάνωση και πάλη.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ για την Γάζα: ‘Αρση του αποκλεισμού της Γάζας αμέσως! Κάτω η Κατοχή! Ζήτω η Ανεξάρτητη Παλαιστίνη!

Ανακοίνωση του ΚΚ του Ισραήλ
 
Το ΚΚΙ καταδικάζει απερίφραστα την εξωφρενική ισραηλινή εισβολή στην Γάζα και ρίχνει το φταίξιμο για περαιτέρω αιματοχυσία στην Ισραηλινή κυβέρνηση.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα του Ισραήλ (CPI) θεωρεί την τρέχουσα εισβολή των ισραηλινών κατοχικών στρατευμάτων στη Γάζα σαν μια εξωφρενική, εγκληματική και τρομοκρατική επίθεση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό γενικότερα και του παλαιστινιακού λαού της Γάζας ειδικότερα.

ΣΤΗ ΓΑΖΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ

Του ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Η Μεγάλη Ύφεση της περιόδου 1873-1893 έδωσε τον A΄ παγκόσμιο πόλεμο. Η Μεγάλη Ύφεση του 1929 έδωσε τον Κεϋνσιανισμό σαν (προσωρινή) απάντηση και το Β΄παγκόσμιο πόλεμο(σαν τελική). Η κρίση του 1968-1982 έδωσε τον νεοφιλελευθερισμό .
Η κρίση όμως συνεχίζεται και καθώς δεν έχει να κάνει με την ελλιπή ζήτηση αλλά με τη χαμηλή κερδοφορία, η αναζήτηση νέο-κεϋνσιανών λύσεων δεν μπορεί να απαντήσει στο πρόβλημα.
Ο Κεϋνσιανισμός απέτυχε, ο νεοφιλελευθερισμός αποδείχθηκε ανεπαρκής. Τώρα ;

Ανατροπή: Μαχητικό της Ουκρανίας έριξε το αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών;

Ανατρέπει όλους τους ισχυρισμούς των τελευταίων ημερών για την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών πάνω από την ανατολική Ουκρανία η αποκάλυψη των Ρώσων ότι με βάση δορυφορικές φωτογραφίες που έχουν στα χέρια τους φαίνεται ότι ένα μαχητικό αεροσκάφος SU – 25 της Ουκρανίας πετούσε πολύ κοντά εκείνη την στιγμή. «Έχουμε στην κατοχή μας όλα τα στοιχεία» δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των των επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου της Αεροπορίας Αντρέι Κατοπόλοφ για να συμπληρώσει:

Γιγαντώνεται στα αλήθεια η Γερμανία;


Συμφωνώ και με το παραπάνω με την παρατήρηση του Dmitri Trenin ότι ανακύπτει μια Γερμανία με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση: ως μια οικονομική δύναμη, ως βασική χώρα εντός της ΕΕ και ως ένας σημαντικός παίκτης στη διπλωματία.

Αλλά η Γερμανία δεν είναι σε τροχιά ώστε να γίνει μια παραδοσιακά μεγάλη δύναμη, αντίθετα, είναι μάλλον η πεμπτουσία της μετά-μοντέρνας δύναμης: η θέση ισχύος της εξαρτάται από συμμαχίες και συμφωνίες εντός της Ευρώπης και με τους Αμερικανούς (την ΕΕ και το ΝΑΤΟ).

Η ιστορία της Κύπρου μέχρι την εισβολή Οι επεμβάσεις και τα σχέδια των ιμπεριαλιστών για τo "αβύθιστο αεροπλανοφόρο"

Ο αντιαποικιακός αγώνας
Η σύγχρονη ιστορία της Κύπρου αρχίζει το 1878 με την έναρξη της βρετανικής κατοχής και με την προσάρτηση του νησιού στη Μ. Βρετανία το 1914. Στα 1925 επισημοποιείται το γεγονός με την κήρυξη της Κύπρου ως αποικίας της Μ. Βρετανίας. Φυσικά, δεν ήταν τυχαίο το μεγάλο ενδιαφέρον που έδειξε η τότε μεγάλη αυτοκρατορία για την Κύπρο. Η γεωπολιτική θέση της ήταν κάτι παραπάνω από σημαντική. Η Μ. Βρετανία, σαν ιμπεριαλιστική δύναμη που είχε βλέψεις στη Μ. Ανατολή και στην Ασία ή ήθελε να σταθεροποιήσει τις θέσεις της εκεί, έπρεπε να κατέχει το νησί.

Η μοιραία ΜΗ17


Δεν υπάρχει πια κανένας στον πλανήτη, ο οποίος να μην απορεί για τη σύμπτωση, σύμφωνα με την οποία η αεροπορική εταιρεία της Μαλαισίας που απειλείται πλέον με χρεοκοπία, θρηνεί το δεύτερο τραγικό της δυστύχημα, μέσα στο ίδιο έτος (άρθρο) – ενώ η δήλωση των αμερικανών, οι οποίοι ισχυρίζονται πως οι δορυφόροι που διαθέτουν είναι αλάνθαστοι, έχοντας εικόνες χωρίς κανένα κενό, οπότε μπορούν να διαπιστώσουν ακριβώς τι συνέβη, εγείρει μεγάλες απορίες.

34 πάροχοι στη Βρετανία το αποδεικνύουν: η ενέργεια είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσεις σε ιδιώτες!

“Ο ανταγωνισμός είναι καλό πράγμα”, “ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές”, “ο ανταγωνισμός ωφελεί τους καταναλωτές”, “δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση” είναι μερικές απ’ τις “καραμέλες” του ρηγκανισμού και του θατσερισμού, που σάρωσαν και την Ευρώπη πριν κάμποσα χρόνια.
Η Βρετανία ήταν απ’ τις πρώτες χώρες που έσπευσαν να ιδιωτικοποιήσουν την ενέργεια και σήμερα 34 πάροχοι πουλάνε στους Βρετανούς και τους ΒορειοΙρλανδούς ηλεκτρισμό και φυσικό αέριο. 34 πάροχοι σίγουρα είναι αρκετοί, ώστε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός, δεν μπορεί να υπάρχει καμιά αμφιβολία σ’ αυτό. Αλλά γιατί τότε στη Βρετανία κανένας δεν είναι ευχαριστημένος;

Κι όμως η Αργεντινή ΔΕΝ χρεοκόπησε – Δάνειο μαμούθ από Κίνα

Όσοι είχαν ποντάρει στην χρεοκοπία της Αργεντινής έχασαν. Όπως μεταδίδεται η Αργνετινή σύναψε επενδυτικό δανειο με την Κινα. Η συμφωνία ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση της προέδρου C. Fernandez και του Κινέζου ομολόγου της και προέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας Xi Jinping.
Η Κινα θα δώσει 4,7 δις δολάρια για επενδύσεις στην ενέργεια, ενώ συμφώνησε και για τριετές swap σε παράταση υφιστάμενου, ύψους 11 δις δολαρίων.