#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Σοβιετικές αφίσες ενάντια στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό

Επεκτατικοί πόλεμοι, γενοκτονίες, πραξικοπήματα, χούντες, γκαγκστερικές επιθέσεις, λεηλασία πλούτου, πολιτική αποσταθεροποίηση ολόκληρων περιοχών του πλανήτη, βαρβαρότητα και αίμα, αίμα, αίμα… Αυτός είναι ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός. Την ώρα που λίγο μακρύτερα από τη γειτονιά μας  οι γκαγκστερικές επιθέσεις των ―άριστα εξοπλισμένων από τους Αμερικανούς φίλους τους―   Ισραηλινών φονιάδων εντείνονται και οι νεκροί άμαχοι Παλαιστίνιοι πληθαίνουν, οι αφίσες αυτές μπορούν να αποτελέσουν ευκαιρία για σκέψεις και προβληματισμούς. 

Συνοδικά και ευρωπαϊκά

Η πρόσφατη σύνοδος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την οποία έλαβε τέλος και η κατάπτυστη ελληνική προεδρία, δεν περιορίστηκε στο διορισμό του Γιούνκερ ως προέδρου της Κομμισσιόν. Η βασική της δουλειά ήταν να περιγράψει τις βασικές προτεραιότητές της για την επόμενη πενταετία. Νομίζω πως αξίζει τον κόπο να ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε όσα αποφάσισαν οι ηγέτες μας ερήμην μας, όπως πάντα.

Γενοκτονία! Διεθνές έγκλημα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ των τραπεζιτών!

Ρίχνουν βόμβες λευκού φωσφόρου στη Γάζα

Την είδηση ότι το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου στις κατοικημένες περιοχές της Γάζας, την οποία μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, κάνει το γύρο του κόσμου. Το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται μαρτυρίες εμπειρογνωμόνων, με βάση τα εγκαύματα που έχουν εντοπίσει σε θύματα που καταφθάνουν στα νοσοκομεία. 
To 2009, σύμφωνα με δημοσίευμα των Times του Λονδίνου οι εμπειρογνώμονες αναγνώρισαν βόμβες λευκού φωσφόρου αμερικάνικης κατασκευής με την εγγραφή M825A1.
Ο λευκός φωσφόρος είναι μια εξαιρετικά τοξική ουσία και η έκθεση σε αυτήν μπορεί να οδηγήσεις στο θάνατο.

Ντονέτσκ: Οι Ουκρανοί σκορπούν τον θάνατο – Φόβοι για πολλού νεκρούς (βίντεο)

Οι τοπικές αρχές στο Ντονέτσκ εκφράζουν φόβους ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί από τους βομβαρδισμούς των Ουκρανών που ξεκίνησαν το πρωί και συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα.

Περισσότερο επλήγη η περιοχή γύρω από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ενώ ένα κτίριο 9 ορόφων παραδόθηκε στις φλόγες.
Την ίδια ώρα τα τανκς του ουκρανικού στρατού προελαύνουν μέσα στην πόλη, την σημαντικότερη πόλη που κρατούν οι ρώσοι αυτονομιστές.
Δείτε τα πρώτα βίντεο με τους βομβαρδισμούς

Επέλαση καπιταλισμού

Εκεί που νομίζαμε ότι τίποτα "πολύ" σημαντικό δεν μπορεί να συμβεί μέσα στο ελληνικό καλοκαίρι της ραστώνης, είχαμε κάποια γεγονότα τις τελευταίες μέρες που μας ανάγκασαν να αλλάξουμε άποψη.

Βασικά δεν ήταν τόσο τα γεγονότα, όσο οι προεκτάσεις τους και ο τρόπος που παρουσιάζονται.

« Έλα Μπάμπη πες την αλήθεια,για ποιον το έκανες; Η CIA συντονίζει Ναζί και Τζιχαντιστές » ” Πώς με έμαθαν να τρομοκρατώ τον κόσμο σε μία εισπρακτική εταιρεία “

Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Ή τουλάχιστον αυτό λέμε στον εαυτό μας όταν βρισκόμαστε στη θέση να κάνουμε κάτι που ενδεχομένως να μη μας αρέσει, να μην έχει καμία σχέση με τον τομέα μας και ακόμα περισσότερο κάτι που μπορεί να διακυβεύει την ηθική μας. Πριν λίγα χρόνια λοιπόν και αρκετό καιρό πριν αρχίσει η συζήτηση για τις εισπρακτικές εταιρείες και την κομπίνα των τραπεζών που τις χρησιμοποιούν, όντας φοιτήτρια ακόμα, πήγα να δουλέψω σε μία από αυτές.

Η CIA συντονίζει Ναζί και Τζιχαντιστές

Η αντιπαράθεση μεταξύ των πραξικοπηματιών του Κιέβου, που υποστηρίζονται από το ΝΑΤΟ, και των Ουκρανών Φεντεραλιστών, που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, έχει φθάσει σε ένα σημείο χωρίς επιστροφή.

Στις 8 Μαΐου του 2007 στο Τερνοπόλ (δυτική Ουκρανία), μικρές ομάδες Ναζί και ισλαμιστών δημιουργούν το λεγόμενο αντι-ιμπεριαλιστικό μέτωπο προκειμένου να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας. Συμμετέχουν σ’ αυτό οργανώσεις από τη Λιθουανία, την Πολωνία, την Ουκρανία και τη Ρωσία.

Αυτός είναι εβραίος κι όχι σιωνιστής...


 
Δεν χρειάζεσαι πυξίδα. Μήτε οδηγό.
Είσαι ήδη στο σωστό δρόμο !!
Μπαϊλντισες απ΄την πολλή σωτηρία.
Πλημμύρισε η Ζωή σου με σωτήρες.
Ολα μετρημένα, όλα σχεδιασμένα.

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Παλαιστινίων: Η …νάρκωση της «αριστεράς» και η σιωπή των «αμνών»

Σε άλλες εποχές η «αριστερά», έστω αυτή που υπήρχε, η ατελώς ακόμα προσαρμοσμένη, η «αριστερά» που δεν είχε ενσωματωθεί ΤΕΛΕΙΩΣ στην πλανητική καπιταλιστική κακουργία, θα είχε ξεσηκώσει τον κόσμο μπροστά σε τέτοια ΦΡΙΚΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ, όπως αυτό που διαπράττουν οι δολοφόνοι του φασιστικού Ισραήλ…
Σήμερα, απλώς, εκδίδει νωθρές, διπλωματικές ανακοινώσεις καταδίκης της σιωνιστικής κτηνωδίας…


Ποια ΕΡΤ Θέλουμε;

Του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, δημοσιογράφου της Ελεύθερης ΕΡΤ3
«Θέλουμε την ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία, την κριτική της κοινωνίας να αποτυπώνεται στο πρόγραμμα της και το δυναμικό πρόγραμμα της ΕΡΤ να εκφράζει, να είναι η φωνή της δρώσας και ζώσας κοινωνίας των ενεργών πολιτών. Θέλουμε μια ΕΡΤ, Σπίτι της ενημέρωσης όλων των Ελλήνων, για να μη χρειάζεται κάθε φορά να βλέπουμε το έργο «φύγε εσύ, έλα εσύ», ανάλογα με τις κυβερνητικές αλλαγές»

(Ενόψει της Πανελλαδικής Συνέλευσης των ΟΡΘΙΩΝ της ΕΡΤ στην Αθήνα 26/27 Ιουλίου 2014)
 

Τραγικά απαράδεκτη ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του Indymedia για την σφαγή στην Γάζα

 Του Γ. Γ.
Τραγικά απαράδεκτη η ανακοίνωση της διαχειριστικής ομάδας του Athens Indymedia η οποία απευθύνεται στους χρήστες του μέσου με τίτλο «Ανακοίνωση- παράκληση προς τις συλλογικότητες αλληλεγγύης προς τους Παλαιστίνιους».
Στην κυριολεξία είναι εξωφρενική η πολιτική των ίσων αποστάσεων που προσπαθεί να περάσει ανάμεσα σε ένα κράτος-κατακτητή υπερεξοπλισμένο αμερικανοχρηματοδοτούμενο και αμερικανοϋποστηριζόμενο που η  δολοφονική του μηχανή σκορπά θάνατο και όλεθρο και στον Παλαιστινιακό λαό που αγωνίζεται με «σφεντόνες».

Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Indy (Οι υπογραμμίσεις δικές μας):