#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 20 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Στημένη η πτώση του Μαλαισιανού αεροπλάνου

Αν θέλουμε να δουν τα παιδιά μας ένα καλύτερο κόσμο πρέπει να μη αφήνουμε να αναπαράγονται το ψέμα και η ηλιθιότητα. 

Οι πολιτικές που εφαρμόζουν τη θεωρία του σοκ είναι άλλες φορές εμφανείς και άλλες φορές όχι. Πολλές φορές μάλιστα αυτές εφαρμόζονται για να απορροφήσουν τη προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας από άλλα σοβαρότερα γεγονότα που συμβαίνουν την ίδια περίοδο είτε για να δικαιολογηθεί η παρουσία ή η επέμβαση σε μια περιοχή ή για να δικαιολογηθούν πολιτικές αποφάσεις.

Φιντέλ: Γάζα, όπως Στάλινγκραντ!

Προχθές στις 18 Ιουλίου, στην ηλεκτρονική έκδοση της Granma, της εφημερίδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας, δημοσιεύθηκε μια δήλωση του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο. Η δήλωση, με τίτλο: «Μια ανήκουστη πρόκληση», έχει ως εξής:

40 χρόνια από την τουρκική εισβολή – κατοχή στην Κύπρο


του Λευτέρη Ριζά
Συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ημέρα εκείνη που η Τουρκία εισέβαλε στην Κύπρο, επικαλούμενη τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, για να προστατεύσει τους κύπριους ομοεθνείς της. Πρόσχημα; Βεβαίως. Αλλά που της το έδωσαν οι Χουνταίοι κυβερνώντες στην Αθήνα.

Τα αποτελέσματα είναι πια πασίγνωστα: η Χούντα κατέρρευσε στην Αθήνα, αποκαταστάθηκε η κοινοβουλευτική Δημοκρατία [θυμάμαι πώς ο αείμνηστος ιστορικός μας Νίκος Ψυρούκης έλεγε ότι επανήλθε ο «κοινοβουλευτικός φασισμός». Υπερβολή; Ίσως ναι, ίσως και όχι]. Στην σκηνή επανεμφανίσθηκε ολόκληρος ο κοινοβουλευτικός κόσμος που είχε οδηγήσει τη χώρα και τον λαό στη δικτατορία των συνταγματαρχών. Μόνο που επέστρεψε τώρα πια ως εγγυητής της Δημοκρατίας και της διάσωσης της Κύπρου.

Όταν σκάσει η βόμβα του εσωτερικού χρέους θα τα τινάξει όλα στον αέρα


Τα χρέη των Ελλήνων προς το δημόσιο έφτασαν στο πρώτο εξάμηνο τα 6,2 δις ευρώ, δηλαδή 1 δις ευρώ το μήνα προστίθενται στα χρωστούμενα και μη πληρωτέα...
Τα στοιχεία που έρχονται κάθε μέρα στο φως για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων είναι συνταρακτικά. Κι όποιος δεν τα βλέπει ή τα αναλύει όντας… τυφλός το μόνο που προσφέρει στη χώρα είναι κακές υπηρεσίες.

''Επικρατεί το χάος στον πλανήτη''


Το χάος που επικρατεί στον πλανήτη σημείο των καιρών και της αποδόμησης της δημοκρατίας, της ηθικής, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της κυριαρχίας της παγκοσμιοποίησης, αντικείμενο της ανάλυσης του δημοσιογράφου Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου στο Ράδιο 9,84 και στο δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη.

Κύπρος 1974: 40 χρόνια προδοσίας και ξεπουλήματος


σημ.Αμετανόητου: Επειδή το άρθρο είναι παλαιότερο, (3 χρόνια πίσω) κάποιες χρονικές αναφορές ας μην παραξενέψουν τους αναγνώστες μας.
Ξημερώματα σήμερα Κυριακής 20 Ιουλίου και ώρα 5:45 άρχισαν να κτυπούν δαιμονισμένα οι σειρήνες φέροντας μνήμες 35 χρόνια πίσω στους παλιότερους και υπενθύμιση στις νεότερες γενιές για το ολοκαύτωμα που υπέστη το νησί την ημέρα αυτή…. και τί εγινε ….ετσι χτυπούν εδώ και 35 χρόνια…To πως έφτασε από το 1974 μέχρι σήμερα το Μαρτυρικό Νησί σε αυτή την κατάσταση , τόμοι έχουν γραφεί για αυτό , πολλά έχουν ειπωθεί ,και συνεχίζετε , συνεχίζετε η συζήτηση χωρίς κανένα ορατό αποτέλεσμα , και ο «Πενταδάκτυλος είναι Μουντός» ( έκφραση του Κ Χριστόφια).

Το ερώτημα...Ο πολιτισμός οφείλει να είναι αντισυστημικός, αλλιώς γίνεται όργανο του συστήματος

Μια εκ βαθέων συζήτηση του Ηλία Κορδαλή με την Ελένη Πριοβόλου
Με την Ελένη Πριοβόλου δε θα κάνεις σε καμιά περίπτωση μια "στημένη συζήτηση", γιατί απλώς δεν είναι μια ακόμη "δήθεν" συγγραφέας των κρατικοδίαιτων λογοτεχνικών κύκλων που βρωμάνε, από μακριά, συστημική φορμόλη.

Συγκινητική η στήριξη των Κρητικων από το Αϊβαλί στους Κρητικούς που αντιστέκονται ενάντια στα χημικά

Tην αλληλεγγύη τους στον αγώνα των Κρητικών ενάντια στην υδρόλυση εν πλω στη Μεσόγειο εκφράζουν και κρητικοί από το Αϊβαλί.

Με πλακάτ στα χέρια δηλώνουν κι αυτοί πως δε θέλουν χημικά στη Μεσόγειο και επικροτούν την απόφαση για κινητοποίηση στη Βάση της Σούδας.

Ο πραγματικός στόχος του Ισραήλ στη Γάζα; Να σκοτώσει Άραβες

Γκιντεόν Λεβύ
Ο στόχος της επιχείρησης «Προστατευμένη Παρυφή» (Operation Protective Edge) είναι να αποκαταστήσει την ηρεμία· αυτό σημαίνει να σκοτώσει πολίτες. Το σλόγκαν της Μαφίας έχει γίνει η επίσημη πολιτική του Ισραήλ. Το Ισραήλ ειλικρινά πιστεύει ότι αν σκοτώσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, θα επικρατήσει ηρεμία στην περιοχή. Eίναι άσκοπο να καταστρέψει τα οπλοστάσια της Χαμάς, η οποία έχει ήδη αποδείξει ότι μπορεί να επανεξοπλιστεί. Η ανατροπή της κυβέρνησης της Χαμάς είναι επίσης ένας μη ρεαλιστικός (και αθέμιτος) στόχος, τον οποίο το Ισραήλ δεν επιθυμεί: γνωρίζει ότι η εναλλακτική μπορεί να είναι χειρότερη γι’ αυτό. Τα παραπάνω οδηγούν τη στρατιωτική επιχείρηση σε έναν μόνο δυνατό στόχο: Θάνατος στους Άραβες, υπό τις επευφημίες των μαζών.

ΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΘΗΡΙΩΔΙΑ


Μεταλλαγμένα: Κερδοσκοπικό παιχνίδι στα χέρια των πολυεθνικών

Είναι ήδη γνωστό, ότι γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί (Γ.Τ.Ο.) ονομάζονται όλοι οι οργανισμοί, οι οποίοι προέρχονται μετά από «πείραγμα» του γενετικού υλικού (DNA) ζωντανών οργανισμών φυτών και ζώων. Γίνεται δηλαδή ανάμιξη του γενετικού υλικού ακόμα και σε εντελώς διαφορετικούς οργανισμούς όπως π.χ. πατάτας με γονίδια σκορπιού!, σπαράγγι με γονίδια αρουραίου!, σολομού με γονίδια μοσχαριού!

Στη φύση κάποιες φορές δημιουργούνται μεταλλάξεις, δηλαδή νέοι οργανισμοί που παρεκκλίνουν σημαντικά από τους ήδη υπάρχοντες, θεωρούνται όμως ως εξαίρεση του κανόνα ο οποίος ισχύει στην εξελικτική διαδικασία των οργανισμών. Μια διαδικασία η οποία συντελείται με αργά και σταθερά βήματα.

20 Ιούλη 1974...


Religulous: επίθεση με χιούμορ στη θρησκευτική παράνοια και τον φονταμενταλισμό

Στη νοτιοανατολική γωνιά της Μεσογείου, σε μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα άνυδρης γης που η μοίρα την καταράστηκε να θεωρείται "ιερή" για τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, εκτυλίσσεται εδώ και αιώνες ένα ατελείωτο αιματοκύλισμα, με τελευταία πράξη του δράματος τις χιτλερικής έμπνευσης επιθέσεις του πάνοπλου Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού.

Σαν σήμερα το 1979 οι Σαντινίστας μπαίνουν στη Μανάγκουα…

1821, 15 Σεπτεμβρίου: Ανεξαρτησία της Νικαράγουας από την Ισπανία.
1855-1856: Η σύγκρουση φιλελευθέρων και συντηρητικών οδηγεί τους πρώτους στο να καλέσουν τον Βορειοαμερικανό τυχοδιώκτη Ουίλιαμ Γουόκερ σε βοήθειά τους. Ο Γουόκερ ανακηρύσσεται πρόεδρος της χώρας, επαναφέρει τη …δουλεία και ορίζει τα αγγλικά ως επίσημη γλώσσα, ενώ η κυβέρνησή του αναγνωρίζεται από τις ΗΠΑ. Με σύνθημα «πέντε ή τίποτα», ξεκινάει εκστρατεία κατάκτησης-ενοποίησης ολόκληρης της Κεντρικής Αμερικής. Ηττάται, αλλά επαναλαμβάνει τις προσπάθειές του, μέχρι το 1860, οπότε εκτελείται στην Ονδούρα.

ΣΦΑΓΗ ΠΑΙΔΙΩΝ

ΑΝΤΟΝ ΣΑΜΜΑΣ: Εβραίος λογοτέχνης

Το παρακάτω ποίημα, μάλλον, το απευθύνει στους στρατοκράτες πειρατές του Ισραήλ…(α)
Μικρά παιδιά κοιτάχτηκαν,
Είπαν το ένα στ’ άλλο
στη γλώσσα του θανάτου, τη σιωπηλή και βουερή.
Δεν μπόρεσα να καταλάβω τίποτα
-παιδιά τρυφερά στη ζωή
και ακόμα πιο τρυφερά στο θάνατο.
Έτσι είπε ο ποιητής
όχι στην εβραϊκή, όχι στην αραβική ή σε άλλη γλώσσα,

Συνελήφθη και ο «τρομοκράτης» κρητικός

Φανταστείτε το σκηνικό. Ορεινό χωριό της Κρήτης πάνω από το Ηράκλειο. Με μία γνωστή ταβέρνα που λειτουργεί χωρίς ρεύμα με κεριά και γκάζι και είναι ονομαστή σ΄όλο το Νομό για τα αυθεντικά κρητικά της πιάτα τα οποία ετοιμάζονται αποκλειστικά με προϊόντα του χωριού. 
Όπως ονομαστό είναι και το μουσικό φεστιβάλ του Θεάτρου των Αγρών που πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι εδώ και δέκα χρόνια σ΄ ένα θεατράκι, χτισμένο (με προσωπικό κόπο) από πέτρα και ξύλο σ΄ ένα χωράφι και περιστοιχισμένο από ελιές, αμπέλια και χαρουπιές. Εμπνευστής και ιδιοκτήτης και των δύο είναι ένας γοητευτικά ιδιόρρυθμος Κρητικός, ένα ανήσυχο, «αναρχικό» πνεύμα που ψάχνει τρόπους να μεταγγίσει τον πολιτισμό στον τόπο του. Ο Γιάννης Σωμαράκης.

Kαλημέρα κύριε Κ. Παπούλια, αντιστασιακέ…

Πως πάνε σήμερα τα κέφια; Κανένα διάταγμα της Μέρκελ για υπογραφή -μετά το ξεπούλημα της ΔΕΗ-… υπάρχει; Μετά από 12 μέρες σφαγής του Παλαιστινιακού λαού, κάποια δήλωση;

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗ ΒΟΣΝΙΑ - Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ
Σε μια περιοχή που επί Γιουγκοσλαβίας κατείχε το μεγαλύτερο ποσοστό πολιτών που δήλωναν... εθνικά Γιουγκοσλάβοι αλλά δοκιμάστηκε σκληρά απ’ τη σύγκρουση τριών εθνικισμών στα εδάφη την περίοδο ’92-’95, έχουμε κάθε λόγο να χαμογελάμε με τέτοια νέα.
“Αυτός που σπέρνει πείνα, θερίζει θυμό”, αυτό προειδοποιούσε ένα κόκκινο γκραφίτι σε ένα κυβερνητικό κτίριο του Σαράγεβο αυτή την εβδομάδα.

O ρόλος της Σαουδικής Αραβίας στην άνοδο των τζιχαντιστών Φρανκεστάιν


Επιμέλεια: Μικαέλα Κόλλια.
Σε ποιο βαθμό είναι η Σαουδική Αραβία συμμέτοχη στην επέκταση των τζιχαντιστών στο βόρειο Ιράκ, καθώς και στην υποδαύλιση των κλιμακούμενων συγκρούσεων μεταξύ σιιτών και σουνιτών; Κάποια στιγμή πριν από την 9/11, ο πρίγκιπας Μπαντάρ Μπιν Σουλτάν, ο οποίος έχει διατελέσει πρεσβευτής της Σαουδικής Αραβίας στην Ουάσινγκτον και επικεφαλής της Σαουδικής Υπηρεσίας Μυστικών Πληροφοριών, είχε μια συνομιλία με τον επικεφαλής της βρετανικής Μυστικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, MI6, τον Σερ Ρήτσαρντ Ντήαρλαβ, στην οποία ο Μπαντάρ σημείωσε ότι: «έφτασε ο χρόνος στη Μέση Ανατολή, Ρήτσαρντ, ώστε ο Θεός να βοηθήσει τους σουνίτες να δράσουν. Πάνω από ένα δισεκατομμύριο σουνίτες έχουν ταλαιπωρηθεί από τους σιίτες. Ο θεός ας τους βοηθήσει.».

Ασυνήθιστη πρόκληση

του Fidel Castro Ruz
Σήμερα το πρωί κατακλυστήκαμε από ηλεκτρονικές πληροφορίες για μια ασυνήθιστη είδηση: ​​ότι χτυπήθηκε ένα αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών που πετούσε σε 10.000 μέτρα ύψος πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας σε περιοχή υπό τον έλεγχο της φιλοπόλεμης κυβέρνησης του βασιλιά της σοκολάτας, Πέτρο Ποροσένκο.

«Μανιφέστο της Νέας Ρωσίας»: Ο Πούτιν κινδυνεύει να απωλέσει τον έλεγχο

Ανησυχούν οι Ρώσοι ολιγάρχες με τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Από την μια πλευρά, οι κυρώσεις της Δύσης που θα μπορούσαν να εντατικοποιηθούν στα όρια ενός οικονομικού πολέμου, από την άλλη τα αιτήματα της «Νοβορόσια».
Στη Γιάλτα, αντιπρόσωποι από διάφορες περιοχές της Ουκρανίας ενέκριναν το «Μανιφέστο της Νέας Ρωσίας». Το έγγραφο αποκαλύπτει τους στόχους των αποσχισθέντων περιοχών, και το χάσμα μεταξύ αυτών και του Κρεμλίνου: Αντι-καπιταλιστική κοινωνία, απαγόρευση δανεισμού με τόκο, εθνικοποίηση των επιχειρήσεων. Οι απόψεις των πολιτοφυλακών στην ανατολική Ουκρανία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις απόψεις της ρωσικής ελίτ.

Δε συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας κι οι φίλοι του…

«Σας αφήνω να φανταστείτε, αν φοράω εσώρουχο.»
Μαρία Μπεκατώρου

Άκρα του τάφου σιωπή επικρατεί στους κύκλους των -κατ’ επάγγελμα- φιλάνθρωπων καλλιτεχνών και άλλων (οινο)πνευματικών ανθρώπων για τη ναζιστική επιδρομή των σιωνιστών στη Γάζα.

Η χώρα μας !!

 
Τέσσερα χρόνια αυξανόμενης εξαθλίωσης των Ελλήνων.
Συνεχώς παραχωρούμενης εθνικής κυριαρχίας.
Αυτή είναι η χώρα μας. 
Σ΄αυτήν ζούμε ΕΜΕΙΣ.
Ναι...
Είμαστε ΕΜΕΙΣ που λησμονήσαμε ΟΛΕΣ
τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Τις Πωλητικές τους. Τις μονόπλευρες Λιτότητες.
Τον Πλούτο που μοίρασαν στην Ολιγαρχία.
Τα όνειρα που μας τάϊζαν. Τα γιαούρτια. Τα κουλούρια.

Της τρέλας!!

 
Εμάς που δεν κάναμε φορολογική δήλωση,
θα μας έλθει καμιά ειδοποίηση ή θα μας βομβαρδίσουν ; 
(Χρήστος)
...........................

...Επίπεδο ζήλειας 76:
-Που είσαι;
-Αφού σου είπα, Θεσσαλονίκη!
-Και γιατί το αφού δεν είναι στο τέλος;
 .........................

μουγγα...

H Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση..3 κανάλια: επανάληψη μουντιάλ ‘14..επανάληψη μουντιάλ από της απαρχές τις ιστορίας. Ειδήσεις: 35’ Μαζιώτης, 15’ το χτυπημένο αεροπλάνο (βδομάδες το χαμένο αεροπλάνο στον Ειρηνικό), 30” Γάζα..Μούγγα για Μαρινάκη, μούγγα για την απεργία στην cosco (λιμάνι Πειραιά) και την έκβασή της, μούγγα για Αθανασίου, μούγγα για διορισμένο διευθυντή (με πλαστό πτυχίο) σε νοσοκομείο (made by Adonis), μούγγα για τη -πάλι αυξημένη- συμμετοχή διαβητικών και καρκινοπαθών στην αγορά των φαρμάκων, μούγγα για το γάλα ‘βδομάδας, που θα ‘πεφτε αλλά σηκώθηκε..μούγγα για το τέλος ΕΡΤ που θα το γλίτωνες με το κλείσιμο της και που πάλι μπροστά σου είναι..μούγγα, μούγγα, μούγγα. Ρε, ΣΥΦΙΛΗ ρε
 beholders-eye:

History repeats itself.


Αποφυλακίζουν με νόμο τους εμπόρους ναρκωτικών

Με μια σκανδαλώδη διάταξη, την οποία πέρασε νύχτα, κατά το κοινώς λεγόμενο, στο πρώτο θερινό τμήμα της Βουλής η κυβέρνηση και ο Χαράλαμπος Αθανασίου ως αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης φροντίζουν για την αποφυλάκιση μεγαλεμπόρσων ναρκωτικών οι οποίοι εκτείουν ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών, εφόσον έχουν εκτίσει το ένα τρίτο αυτής.

Έλα Μπάμπη πες την αλήθεια,για ποιον το έκανες;

Του Κώστα Βαξεβάνη
Πριν από αρκετά χρόνια, ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκίνησε την νομοπαρασκευαστική του καριέρα, αλλάζοντας πέντε λέξεις στον Ποινικό Κώδικα, χωρίς να το απαιτεί ούτε ο νομικός κόσμος, ούτε κανένας άλλος. Με την μικρή αυτή επέμβαση, πάνω από 400 άτομα, όλοι επιφανείς Θεσσαλονικείς, οι οποίοι αντιμετώπιζαν ποινές φυλάκισης πάνω από 10 χρόνια, έμειναν ελέυθεροι και ευγνώμονες φυσικά στον γκουρού της νομικής τέχνης. Όλοι τους εμπλέκονταν σε σκάνδαλο μετεγγραφών φοιτητών από Πανεπιστήμια της Ανατολικής Ευρώπης στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Γιατροί, στρατηγοί, καθηγητές Πανεπιστημίου, βουλευτές,η αφρόκρεμα της Θεσσαλονίκης, είχαν καταφέρει να κάνουν μετεγγραφές των παιδιών τους με πλαστές βεβαιώσεις, πως είχαν προβλήματα υγείας. Ο Βενιζέλος έκανε το αδίκημα, από κακούργημα, πλημμέλημα με αποτέλεσμα να παραγραφεί.

Start with them, only later talk about Maziotis

The Bloopers Team (web radio)
 

Γιατί η Ιστορία δεν αρχειοθετείται ...την βαστάμε ζωντανή στη μνήμη μας για να εμπνέει νέους Αγώνες!!


σε κοροϊδεύουν

δεν ξεχνω


Οι BRICS και ο μύθος του πολύ-πολικού κόσμου

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
O μύθος ότι ζούμε σε ένα πολυπολικό κόσμο (ή έστω σε ένα υπό εκκόλαψη παρόμοιο κόσμο) καλλιεργείται έντονα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Το περίεργο όμως είναι ότι ο μύθος αυτός δεν καλλιεργείται μόνο από την Υπερεθνική Ελίτ (δηλαδή, βασικά τις ελίτ που εδράζονται στις χώρες της «Ομάδας των 7»),η οποία έχει, βέβαια, κάθε λόγο να συγκαλύψει την τρομακτική συγκέντρωση οικονομικής, πολιτικό-στρατιωτικής, αλλά και πολιτιστικής δύναμης στα χέρια της, στην διαδικασία για την δημιουργία μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Αντίθετα, τον καλλιεργούν, για τους δικούς τους βέβαια λόγους, και οι ελίτ των δήθεν εναλλακτικών στη ΝΔΤ της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης πόλων, δηλαδή βασικά οι ελίτ των χωρών της Ομάδας BRICS (Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική).