#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Δείτε πώς ένας πολίτης ξεφτίλισε τους βουλευτές των μνημονίων! (επιστολή)

Η φωτογραφία της ερώτησης πολίτη προς τη Βουλή των Ελλήνων κάνει το γύρο των μέσων κοινωνικών δικτύωσης γιατί μας εκφράζει όλους.
Ο συμπολίτης μας γράφει ότι αφού έκανε τη φορολογική του δήλωση για ποσό 19.225 ευρώ του «βεβαιώθηκε» φόρος 7.625 ευρώ.

Φυλακές Υψίστης Ασφαλείας: η άλλη όψη του ολοκληρωτισμού

Δημήτρης Μπελαντής
Οι μείζονες αλλαγές στον Σωφρονιστικό Κώδικα και στην Ποινική Δικονομία, τις οποίες επιχειρεί αυτές τις μέρες η κυβέρνηση, δημιουργούν μια «φυλακή μέσα στη φυλακή», ένα ιδιαίτερο είδος φυλάκισης χωρίς δικαιώματα, και ώθησης των κρατουμένων στην απόγνωση και την απελπισία. Πρόκειται για ιδιαίτερες περιπτώσεις καταδικασμένων αλλά και υπόδικων(!) για αδικήματα κατά του πολιτεύματος (π.χ. εσχάτη προδοσία), για κακουργήματα του 187Α (τρομοκρατική οργάνωση ή πράξεις), για αδικήματα ληστείας ή ανθρωποκτονίας που συνδέονται με την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, για κακουργήματα με ποινή κάθειρξης άνω των δέκα ετών κ.λπ.

Κατασκευασμένες αφορμές για συγκρούσεις-πολέμους

Του Πανίκου Παναγιώτου
Πόλεμοι, συγκρούσεις και εμφύλιες συρράξεις ανέκαθεν έκρυβαν ποικιλόμορφα συμφέροντα. Στο όνομα του Θεού, της δημοκρατίας και του χρήματος, χάθηκαν εκατομμύρια ζωές, καταστράφηκαν χώρες και η ανθρωπότητα στερήθηκε δεκαετίες ειρήνης. Τις πλείστες φορές, οι αιτίες είναι γνωστές και αναγνωρίσιμες, αλλά οι αφορμές συνοδεύονται πάντα με αρκετά ερωτηματικά που αποτελούν αντικείμενο αμφισβήτησης.

θα σας βρούμε...


Η ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ

 Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Μετά τον Ψυχρό Πόλεμο
                                     «Κάθε Κοινωνική Σύγκρουση είναι πεδίο μάχης για τρεις αντίπαλες δυνάμεις, το Κατεστημένο, την Αντιπολίτευση, που αποζητά την ανατροπή της ισχύουσας Τάξης και την αντικατάστασή της με μια δική της καθώς και μια τάση προς αύξηση της Κοινωνικής Εντροπίας, την οποία γεννά κάθε Κοινωνική Σύγκρουση και η οποία, στο πλαίσιο αυτό, είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτή ως η δύναμη του Χάους».
Γκρέγκορ Μάρκοβιτς
Οι έννοιες της εντροπίας, της πιθανότητας, της πληροφορίας, του χάους έπαιξαν αποφασιστικό ρόλο στις θετικές επιστήμες του 20ού αιώνα, διευρύνοντας ποιοτικά την αντίληψή μας για τον κόσμο πέραν της κλασικής αιτιοκρατίας. Αναπόφευκτα όμως επηρέασαν στη συνέχεια και τις αντιλήψεις μας, αρχικά των διανooυμένων της αμφισβήτησης, αργότερα των ολιγαρχικών κέντρων, για την πολιτική, τον πόλεμο και την κοινωνία.

Ο μύθος της Ευρώπης των λαών…

Του Ιουλιανού
Υστέρα από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου τυπικός νικητής αναδείχτηκε η αντιφασιστική συμμαχία των Δυτικών καπιταλιστικών κρατών με την ΕΣΣΔ. Μα τα πράγματα δεν ήταν έτσι. Ουσιαστικός νικητής ήταν δυο δυνάμεις που στάθηκαν ικανές να επηρεάσουν τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο: οι ΗΠΑ υπερτριπλασιάζοντας τη βιομηχανική παραγωγή της και η κατεστραμμένη ΕΣΣΔ. Άρα όσο αφορά τον καπιταλιστικό κόσμο τις πρωτοβουλίες στις διεθνής σχέσεις δεν μπορούσε να τις έχει άλλος. Μα ταυτόχρονα δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανταγωνιστική φύση του καπιταλισμού, ανάμεσα στα διάφορα τμήματα του κεφαλαίου που αποτελεί την κινητήρια δύναμη για την ύπαρξη του συστήματος. Έτσι τις εξελίξεις που οδήγησαν στην ένωση της Ευρώπης πρέπει να τις δούμε μέσα και από αυτόν τον ανταγωνισμό.

Η συγκλονιστική συνέντευξη του γιού του 72χρονου που αυτοκτόνησε στη Μάνη για χρέος 3.000 ευρώ!

Δείτε την συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «Μεσόγειος TV» και στην Γεωργία Αναγνωστοπούλου, ο γιός του 72χρονου αγρότη από την Μάνη που αυτοκτόνησε για χρέος 3.000 ευρώ προς την τράπεζα…

Η αγορασμένη σιωπή των ΜΜΕ

Του Πέτρου Κατσάκου
Με νέα 48ωρη απεργία, την Παρασκευή και το Σάββατο, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στο ΙΚΕΑ, για να μην περάσουν οι μειώσεις μισθών που θέλει να επιβάλει ο όμιλος Φουρλή, ενώ την Παρασκευή, στις 9 το πρωί, εκδικάζεται και η αίτηση της επιχείρησης για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία. Πρόκειται για μια ακόμη απεργία που «θάβεται» από τα συστημικά ΜΜΕ ελέω διαφήμισης και έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των «απαγορευμένων» ειδήσεων.

Προσοχή! Σύνδρομο στ” Αριστερά

Του Κώστα Βαξεβάνη
Η Αριστερά βαρύνεται με μια σειρά από σύνδρομα, τα οποία η ίδια συνήθως αναλύει ως ιστορικά αναπόφευκτα. Είναι- θεωρεί- το αναπόφευκτο αποτέλεσμα του ιστορικού της ρόλου και της σκληρής και χωρίς όρους επίθεσης που εξαπολύει εναντίον της το σύστημα. Αρκετές φορές η Αριστερά αντικειμενικοποιεί το κομμάτι της ευθύνης της, παρουσιάζοντας ως αντικειμενικές δυσκολίες τα υποκειμενικά που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει. Έτσι για το ΚΚΕ για παράδειγμα, για όλα φταίει ο καπιταλισμός και ακόμη και η αντιμετώπιση όσων προκαλεί και μπορεί ενδεχομένως να υποβοηθήσουν την κατανόησή του, είναι περιττά κάτω από το αξίωμα «ο καπιταλισμός δεν καλλωπίζεται αλλά ανατρέπεται».

Περί «Συμμαχιών»: Απλά μαθήματα

Θα ήταν για γέλιο η στάση της «αριστερής» Αντιπολίτευσης, αν δεν ζούσαμε αυτή τη ΦΡΙΚΗ: Της εξόντωσης του ελληνικού λαού και του ξεπουλήματος της Ελλάδας από τα ανδρείκελα του 4ου Ράιχ…
Πάλι «ανακάλυψαν» την Αμερική…
ΣΥΡΙΖΑ: «Αντιδημοκρατική εκτροπή», η «κυβέρνηση κουρελιάζει το Σύνταγμα», «πραξικόπημα κατά της Μικρής ΔΕΗ» και τα παρόμοια…

Μπατίρης και Συντηρητικός

Μπορεί η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, έτσι όπως παρουσιάζεται από τον (συχνά) παραμορφωτικό φακό των δελτίων ειδήσεων, να ασχολείται με τον απελευθερωμένο κροκόδειλο στην Κρήτη, με τα στοιχήματα πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία ή με την προφυλάκιση του ναζιστή Κασιδιάρη, όμως η πραγματικότητα κάθε άλλο παρά ιδανική είναι για ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό πολιτών. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν πως 470.000 νοικοκυριά δεν έχουν κανένα εισόδημα, 686.000 παιδιά ζουν στα όρια της φτώχειας ενώ τα επίσημα ποσοστά της ανεργίας διατηρούνται σταθερά πάνω απ’ το 26%, απ’ το Σεπτέβρη του 2012 (σήμερα βρίσκεται στο 27,3%).

Κλιμακώνεται η διατλαντική οικονομική σύρραξη

Του Ηλία Γ. Μπέλλου
Όσοι είχαν έστω και την παραμικρή αμφιβολία ότι η επιβολή προστίμου 8,9 δισ. δολ. στην γαλλική BNP Paribas και η απαγόρευση εκκαθάρισης συναλλαγών δολαρίου για έναν χρόνο από την εν λόγω τράπεζα από τις αμερικανικές αρχές δεν αποτελούσε παρά ένα επεισόδιο μόνον στην διατλαντική οικονομική σύρραξη που έχει ξεκινήσει, πρέπει να πείσθηκαν μετά την είδηση ότι στρέφονται τώρα κατά της γερμανικής Commerzbank. Πόσο μάλλον που το γερμανικό δημόσιο είναι βασικός μέτοχος με ποσοστό 17% στην γερμανική αυτή τράπεζα.

Al-Qaeda = USA = CIA...


Γάζα: «Σ’ αυτή τη γη έχουμε ότι δίνει αξία στη ζωή μας...''

Γιώτα Ιωαννίδου*
Αυτή είναι η Γάζα που αντέχει και ονειρεύεται και θέλουν να τη γονατίσουν
Κανείς ελεύθερος άνθρωπος δεν πρέπει να το επιτρέψει
Η κοινωνία της Γάζας μέσα από εικόνες του 2010

«Αποδείξατε πως η συνείδηση της ανθρωπότητας δεν είναι νεκρή»……
Με αυτά τα λόγια μας υποδέχθηκαν στη Γάζα, τον Ιούνιο του 2010, όταν την επισκεφτήκαμε σαν αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών. Μεταφέραμε χρήματα συναδέλφων, μαθητών και γονιών που συγκεντρώθηκαν με την πρωτοβουλία «Ένα σχολείο για τη Γάζα», για το χτίσιμο ενός σχολείου, από αυτά που είχαν βομβαρδιστεί από τους Ισραηλινούς. Ήταν πολύ βαρύ για τους ώμους μας το καλωσόρισμα… μας άφησε όμως μια γλυκιά γεύση αλληλεγγύης και εκτίμησης ανάμεσα σε μαχόμενους λαούς κι ανθρώπους.

Δεν ενδιαφέρει...


Σφοδρές μάχες και βομβαρδισμοί στο Ντονέτσκ

Μάχες μαίνονται και βομβαρδισμοί βαρέος πυροβολικού καταγράφονται σήμερα στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης Ντονέτσκ, προπυργίου των αυτονομιστών που πρόσκεινται στη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο κατέστησε σαφές ότι οι όροι που έχουν τεθεί από τους Ευρωπαίους για την κήρυξη εκεχειρίας δεν πληρούνται. Παράλληλα, «τουλάχιστον 30» κυβερνητικοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη Λουχάνσκ από έκρηξη πυραύλου Γκραντ.