#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Ειρωνεία , Ηλεκτρισμός και Ιδιωτικοποίηση

Του Γιάννη Βαρουφάκη
Όταν ο Stephen Littlechild σχεδίαζε την ιδιωτικοποίηση της Βρετανικής ΔΕΗ στα τέλη της δεκαετίας του 1979, δεν είχε πείσει ούτε καν την Θάτσερ για την αξία του εγχειρήματος.
Έλεγε, τότε, η Σιδηρά Κυρία πως , σε αυτόν τον κλάδο , δεν ήταν δυνατόν να έχεις δύο ή περισσότερες επιχειρήσεις που να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε ένα νοικοκυριό.

360.000 ευρώ το χρόνο!


Ανυπακοή!


Ευρώπη: ολιγαρχική και νεοφιλελεύθερη

Του Γιώργου Ν. Οικονόμου, Δρ Φιλοσοφίας.
[Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα των Συντακτών, 9 Μαΐου 2014]
Με τις επικείμενες ευρωεκλογές τίθεται αναπόφευκτα ένα βασικό ερώτημα: ποιο είναι το νόημα της ψήφου; Θα έχει δηλαδή η ψηφοφορία κάποιο θετικό αποτέλεσμα για τους κατοίκους των χωρών μελών, ιδίως των δεινοπαθούντων; Η απάντηση στο ερώτημα είναι δυνατή όταν εξετασθούν τα πραγματολογικά δεδομένα της κατασκευής που λέγεται Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή η συγκρότηση, η οργανωτική δομή, ο τρόπος λειτουργίας της και τα συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί.

Ξεπερνιέται η κρίση; (Kommon.gr)


 Λεωνίδας Βατικιώτης
Πληθαίνουν οι αναφορές πολιτικών και οι οικονομικές ενδείξεις ότι η καπιταλιστική κρίση οδεύει στο τέλος της. Αφήνοντας εκτός συζήτησης στοιχεία που αποτελούν προϊόντα λαθροχειριών (π.χ. πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού ή η …ανακοπή του ρυθμού αύξησης της ανεργίας) μεταξύ άλλων ξεχωρίζουμε: Πρώτο, τις προβλέψεις για επίτευξη το 2014 θετικών ρυθμών μεγέθυνσης του ΑΕΠ (0,1% κατά την Τράπεζα Ελλάδας και 0,6% για την Κομισιόν) έπειτα από μια 6ετία μείωσης. Δεύτερο, την άνοδο της καταναλωτικής ζήτησης τον Απρίλιο του 2014, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια συνεχούς μείωσης, όπως απεικονίζεται στην αύξηση του δείκτη όγκου στο λιανικό εμπόριο τον Απρίλιο κατά 7,3% σε ετήσια βάση.

Έτσι πέφτουν κυβερνήσεις !


Η απαγορευμένη χώρα

 Niki Vikou
Ο Χάνς γύρισε σπίτι νωρίτερα από το κανονικό. Καλησπέρισε την οικογένεια μ΄ένα χαμόγελο ως τα αυτιά και τους ρώτησε, κουνώντας κάτι πολύχρωμα χαρτάκια μπροστά τους:
Για να δούμε ποιος θα βρει,τι σας έχω εδώ;
Η οκτάχρονη  Μπέρθα τον τράβηξε από τον γύρο του πουκαμίσου του, που το άφηνε  ριχτό λόγω της μπυροκοιλιάς.
«Εισιτήρια για το λούνα –παρκ, μπαμπά;»
«Εισιτήρια, αλλά για κάτι πολύ καλύτερο»
«Για την  Disneyland ;» ρώτησε ο δεκάχρονος Κάρλ  
Κούνησε αρνητικά το κεφάλι του: «Ακόμα καλύτερο»

Κοίτα μαμά, μοιάζω με εσένα: Ένα βίντεο που συγκλονίζει!

Τι συμβαίνει όταν στην οικογένεια επικρατεί βία;
Ποιο είναι το αντίκτυπο στα παιδιά;

 Η παρακάτω πολυβραβευμένη ταινία μικρού μήκους, της Γερμανίδας Julia Peters, «Weiss» δίνει με πολύ απλό αλλά δυνατό τρόπο τις απαντήσεις.