#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 8 Ιουλίου 2014

Μαρινάκης VS Μελισσανίδη. Για σωρεία εγκληματικών πράξεων κατηγορείται ο πρόεδρος του Ολυμπιακού

Εδώ και καιρό στο μεγάλο λιμάνι της χώρας, στον Πειραιά, υπάρχει ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ δυο καπιταλιστών. Του Μαρινάκη και του Μελισανίδη.
Ο λόγος είναι ότι εκεί παίζονται μπίζνες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και ο καθένας απ’ αυτούς τους δυο πλουτοκράτες τις διεκδικεί για πάρτι του.

Μια μικρή ιστορία από τους βομβαρδισμούς στη Γάζα (ή πώς οι Παλαιστίνιοι διδάσκουν αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια)

Μια μικρή ιστορία από την αποκλεισμένη και πολιορκημένη Γάζα, που βομβαρδίζεται ξανά από το ισραηλινό κράτος και που αποδεικνύει την αγωνιστικότητα, την αξιοπρέπεια και το αίσθημα αλληλεγγύης των Παλαιστινίων.

Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιθέσεων στη Γάζα, ο ισραηλινός στρατός  μερικές φορές τηλεφωνάει στους κατοίκους για να τους πει ότι πρόκειται να βομβαρδίσει μέσα σε λίγα λεπτά το σπίτι τους .

Υδρόλυση χημικών: Αποκαλύψεις Ελλήνων και Γερμανών

Ενώ από την προηγούμενη Παρασκευή το Ράδιο 9,84 έχει αποκαλύψει ότι η υδρόλυση στο Cape Ray έχει ξεκινήσει, τέσσερις μέρες μετά, με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη της διαδικασίας καταστροφής των χημικών εν πλω στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νότια της Κρήτης, σε αδιευκρίνιστο μέχρι στιγμής σημείο.

Ένας σύγχρονος Εβραίος “ΝεοΝαζί”


Πέτρος Αργυρίου
Σήμερα θα ασχοληθούμε με μια υπόθεση σπαρταριστή που δεν έχει μάλλον εμφανιστεί στην ελληνική δημοσιογραφία.
Όχι δεν είναι το διαζύγιο του Κωστόπουλου με την Μπαλατσινού, ούτε το ποιος είναι ο γκόμενος της Ελένης και ούτε κάποια από όλες τις αυτές τις κατινίστικες αηδίες που κυρίως κυρίες αρέσκονται να αναπαράγουν για να γεμίσουν με κάτι την ελλιπή τους προσωπική ζωή, αντικαθιστώντας την με τις ζωές των άλλων του γυάλινου κόσμου της σόουμπιζ.

«Όταν η δημοκρατία μετατραπεί σε φασισμό, θα έχει το πρόσωπο της Αμερικής»

Συνέντευξη – βόμβα για το παρασκήνιο της κρίσης – Προετοιμάζουν τον Γ’ Παγκόσμιο
 
Ο Τζουλιέτο Κιέζα ήταν για χρόνια στέλεχος του Ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος ως τη διάλυσή του, ανταποκριτής στη Μόσχα στα χρόνια της περεστρόικα, φίλος του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πολέμιος και αναλυτής της παγκοσμιοποίησης αλά pax americana και λάτρης της Ελλάδας, όπου κάνει τις διακοπές του ως και σήμερα, επιλέγοντας σταθερά την Αντίπαρο.

Η αφόρητη γραφειοκρατία του ιδιωτικού τομέα

Όταν μιλάμε για γραφειοκρατία ο νους του καθενός πηγαίνει φυσικά στην κρατική γραφειοκρατία, η οποία έχει συνδεθεί με ποικίλα στερεότυπα, όπως σπατάλη, αναποτελεσματικότητα και διαφθορά. Η πάταξη επομένως όλων των ανωτέρω δυσλειτουργιών θα επέλθει μόνο με τη συρρίκνωση του κράτους και την αξιολόγηση, εξου και η πρεμούρα με τις ιδιωτικοποιήσεις και την απόσπαση ζωτικών για την κοινωνία λειτουργιών από το κράτος και την απόδοσή τους σε ιδιωτικούς οργανισμούς.

Ξεσκιζόμαστε!!

Εν πρώτοις οφείλουμε έπαινο στη κυβέρνηση.

Τούτη και την προηγούμενη και την παράλλη.
Μετά τον Μάη του 2010, όλες είναι ίδιες.
Η εξής μία...
Επαινο, λοιπόν, οφείλουμε μιας και κατάφερε
να μας χώσει στις τρύπες μας. Βαθιά.
Και κάθε μέρα, με κάθε πακέτο μέτρων, ακόμα πιο βαθιά. 

«Άντε γαμήσου εργατιά»

 Άρης Χατζηστεφάνου
Στείλαμε στην ευρωβουλή έναν ποδοσφαιριστή, ένα μοντέλο και τρεις φασίστες. Μετατρέψαμε ολόκληρους δήμους σε αρένες νονών της νύχτας, υπακούοντας στις εντολές ποδοσφαιρικών ομάδων και της εκκλησίας. Πήραμε ένα παρουσιαστή, με μυστηριώδη χρηματοδότηση και στήριξη από τους μεγαλύτερους εργολάβους και εκδότες, ο οποίος ξέπλενε για χρόνια τις αμαρτίες του υπουργείου δημόσιας τάξης (και όχι μόνο), και τον κάναμε πολιτικό του 6% – ενώ μας ορκιζόταν, σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν έχει ούτε πρόγραμμα ούτε όραμα για το μέλλον.

Μεταρρυθμίσεις, όπως λέμε ξεπούλημα

Του Ηλία Σταμπολιάδη*
Η κυβέρνηση των δωσίλογων έχει πάρει εντολή να ξεπουλήσει τα κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία του έθνους. Για να περάσει το εγχείρημα στον καθεύδοντα ελληνικό λαό το μετονόμασε "μεταρρύθμιση" ακολουθώντας την επιτυχημένη τακτική της αλλοίωσης των εννοιών που είναι απαραίτητη προϋπόθεση της εξουσιαστικής προπαγάνδας. Μετά το ξεπούλημα των τραπεζών, των νερών, των λιμανιών και των αεροδρομίων ήλθε η σειρά της ενέργειας, δηλαδή της ΔΕΗ για να ακολουθήσει σε λίγο και το ξεπούλημα των πανεπιστημίων.

Ν. Φωτόπουλος: Έσκισα το χαρτί της επίταξης, μπορείτε να με απολύσετε! – Τι ήταν η “μάχη της Ηλεκτρικής” (Οκτώβρης 1944)

Απαντά στον Πρωθυπουργό, αλλά και στον Άδωνι Γεωργιάδη, με δήλωσή του, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στη ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, λέγοντας ότι έσκισε το χαρτί της επίταξης και ως εκ τούτου όποιος θέλει μπορεί να τον απολύσει.
Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Φωτόπουλος  
– η οποία φέρει τον τίτλο «Ούτε υποταγμένος, ούτε επιταγμένος, ελεύθερος»:

«Έσκισα το φύλο επίταξης που μου απέστειλε η δικτατορική κυβέρνηση μειοψηφίας του κ. Σαμαρά και επαναλαμβάνω τα όσα έγραψα προχθές: κ. Σαμαρά, μπορείτε να με απολύσετε, γονατιστό όμως δε θα με δείτε ποτέ!».

Εσένα ο Κύκλωπας θα σε φάει τελευταίο. Και με “ομαλότητα”…

Νίκος Μπογιόπουλος

  Υπενθυμίζουμε ότι αυτή η κυβέρνηση εξελέγη με το δίλημμα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε ευρώ». Και έκτοτε ο ένας στους δυο Έλληνες ψάχνει στην τσέπη του και δεν βρίσκει ούτε φραγκοδίφραγκο. Εξελέγη με δίλημμα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε καύσιμα». Και έκτοτε σε ημερήσια βάση σε 1.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις κόβεται το ρεύμα και 9 στους 10 Έλληνες δεν έχουν πετρέλαιο θέρμανσης. Εξελέγη με δίλημμα «ομαλότητα ή δεν θα έχετε φάρμακα». Και έκτοτε ένας στους τρεις παππούδες στερείται τα φάρμακά του γιατί δεν μπορεί να τα πληρώσει….

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ και ο «κουβάς με τα σκατά» του Ωνάση

Του Νίκου Τσακανίκα
Στην Ελλάδα, όπως και σε κάθε καπιταλιστικό κράτος, οι δημόσιες υποδομές αφού δημιουργηθούν από τα χρήματα του λαού και τον κόπο (και πολλές φορές το αίμα) των εργαζομένων, έρχεται με ταχύτητα φωτός η ώρα να τεθούν έμμεσα και άμεσα στην υπηρεσία των ιδιωτών για να μπορούν να έχουν κέρδη.
Τα «κλειδιά» σε αυτές τις περιπτώσεις είναι δύο: Πρώτον, οι «επενδύσεις» να έχουν χαρακτήρα …κοινωνικό (να βάζουν δηλαδή οι πολλοί τα λεφτά).

ΔΕΗ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Του Θέμη Τζήμα
Το δικαστικό σώμα και στην περίπτωση της ΔΕΗ υπηρέτησε με απόλυτη προσήλωση, αυτό που έχει ταχθεί να υπηρετεί ιδίως σε καιρούς κρίσης: την αστική νομιμότητα δηλαδή τα συμφέροντα της (μεγαλό-)αστικής τάξης. Της ολιγαρχίας του κεφαλαίου και του συστήματος εξουσίας που συναρθρώνεται γύρω από αυτήν.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να αναφερθεί κανείς στη διακριτή μεταχείριση που επιφυλάσσουν οι δικαστές μόνο για τους εαυτούς τους, ακόμα και κατά παράβαση του συντάγματος που απαγορεύει τις απεργίες τους και που τις βαφτίζουν με άλλο όνομα για να τις νομιμοποιούν.

ΔΕΗθώμεν

Κωδικοποιημένες σημειώσεις για το μεγάλο φαγοπότι της μικρής δεη

Η περίπτωση του ξεπουλήματος της μικρής δεη προσφέρεται για την κατάρριψη διαφόρων αστικών μύθων νεοφιλελεύθερης και σοσιαλδημοκρατικής κοπής.

Κανείς θιασώτης του νεοφιλελευθερισμού (νεοφιλελές) δεν μπορεί να υποδείξει κάποια περίπτωση ιδιωτικοποίησης (έστω σαν εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα) που να έφερε ως αποτέλεσμα πιο χαμηλές τιμές για τον καταναλωτή με το λεγόμενο υγιή ανταγωνισμό (παρεμπιπτόντως, θα είχε ενδιαφέρον ένας ακριβής ορισμός της έννοιας, σε αντιπαράθεση πχ με τον ασθενή ή τον αρρωστηένο ανταγωνισμό).

Δημοψήφισμα: “Όπλο” ή άλλοθι;

του Παναγιώτη Κακαλή
Φάρμακο “διά πάσαν νόσον” φαίνεται να θεωρεί τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός ότι μόνο τους τελευταίους μήνες έχει προτείνει το δημοψήφισμα ως μέσο για την επίλυση μιας σειράς κρίσιμων αλλά και μη θεμάτων. Ενδεικτικά, έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για: την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών(!), την κατάργηση της νέας δανειακής σύμβασης, τη «μικρή ΔΕΗ», αλλά και για το πολιτικό πρόβλημα της χώρας, αναγορεύοντας τις περασμένες ευρωεκλογές σε δημοψήφισμα για τα μνημόνια.

Άπαντα προς πώληση σε τιμές ευκαιρίας

Αλλάζουν πλέον οι χάρτες ή τουλάχιστον θα έπρεπε να αλλάξουν. Δύο από αυτούς που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αναδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο τη φράση που ακούμε συχνά σε περιόδους εκπτώσεων: το αφεντικό τρελάθηκε! Οι τρεις αυτές λέξεις συμπυκνώνουν επαρκώς όχι μόνο τα ελλείμματα (οικονομικής φύσεως κυρίως), περί ων ο λόγος πολλάκις γίνεται, αλλά και για πλεονάσματα κρατικής θέλησης και διεθνούς συνεργασίας, προκειμένου να είναι αποτελεσματικότερη η κάθε είδους δυνατή εκμετάλλευση. Η ελλαδική επικράτεια, πράγματι, βρίσκεται σε περίοδο εκπτώσεων αυτό τον καιρό.

Το Slavyank έπεσε. Το καθεστώς απειλεί με λουτρό αίματος στην ανατολική Ουκρανία

Η σημαία του Κιέβου πίσω από το μνημείο του Λένιν στο Σλαβιάνσκτου Alex Lantier ,7 Ιούλ 2014, από το wsws σε μετάφραση Κ.Μ. για το Avantgarde

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μετά από αδιάκριτους βομβαρδισμούς πυροβολικού, οι δυνάμεις των του φιλοιμπεριαλιστικού καθεστώτος της Ουκρανίας ανακατέλαβαν τις πόλεις Slavyansk και Kramatorsk, προπύργια της ένοπλης αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση που προέκυψε από το φασιστικό πραξικόπημα του Φεβρουαρίου στο Κίεβο.

Το χρέος είναι απεχθές, και πρέπει να διαγραφεί

 Του Άκη Γκάνη
Με αυτό το σκεπτικό, και με αποδείξεις, ξεκινώντας από ένα γενικό λογιστικό έλεγχο, με ορκωτούς λογιστές και ανεξάρτητη αρχή, με διαφάνεια μια αριστερή κυβέρνηση πρέπει να βρει σε ποιους χρωστάμε και τι ακριβώς, και για πιο λόγο. 

Να αποδείξει πως δημιουργήθηκαν τα χρέη, από ποιους και να κλείσει φυλακή όλους τους υπαίτιους της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. 
Από κει και πέρα, τι πρέπει να γίνει στο προκείμενο, για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα μεν, και να μπούμε σε πραγματική τροχιά ανάπτυξης και όχι στην ανάπτυξη της πλουτοκρατίας, ντόπιας και ξένης στις πλάτες των πολιτών της χώρας. 
Πρέπει να νομοθετηθεί και να ληφθεί σοβαρά υπόψιν η απλή και κατανοητή από όλους θέση.

VIDEO αφιερωμένο στην άθλια συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου

Φτιάξαμε ένα βιντεάκι για να το αφιερώσουμε εξαιρετικά στην πιο λαομίσητη κυβέρνηση που έχει περάσει τις τελευταίες δεκαετίες από τον τόπο μας.
Πήραμε ένα απόσπασμα από περασμένη ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας» και το «ντύσαμε» με γελοιογραφίες.
Πιστεύουμε ότι οι χαρακτηρισμοί που ακούγονται για το κυβερνητικό αστικό πολιτικό προσωπικό που ακούγονται στα δυο λεπτά, περίπου, που διαρκεί το βίντεο είναι ότι αξίζει για την κυβέρνηση κοινωνικής καταστροφής και ξεπουλήματος του εθνικού πλούτου Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο μύθος της ανερχόμενης Κινεζικής υπερδύναμης

Του Τάκη Φωτόπουλου
Ένας ευρύτατα καλλιεργούμενος μύθος από την Υπερεθνική Ελίτ (αλλά και την κοινοβουλευτική Χούντα που πρόσφατα βρήκε τη… σωτηρία μας στις Κινεζικές επενδύσεις) είναι αυτός της Κινεζικής υπερδύναμης. Με αυτό τον τρόπο, η Υ/Ε συγκαλύπτει την πραγματική μονοπώληση της οικονομικής, πολιτικής και πολιτιστικής δύναμης στα χέρια της, ενώ συγχρόνως καλλιεργεί και τον παράπλευρο μύθο ενός δήθεν πολύ-πολικού κόσμου, που τον πιστεύουν ακόμη και οι Κινέζοι και οι Ινδοί!

Αναμνήσεις από το κοντινό μας μέλλον…

Δημήτρης Καζάκης
Απρόσμενες αυξήσεις τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος έως και 700%, επαναλαμβανόμενες διακοπές και “μπλακ άουτ”, αυστηρός περιορισμός της χρήσης ηλεκτρικών συσκευών ανά νοικοκυριό, ή επιχείρηση διότι το δίκτυο δεν επαρκεί, επιβολή ορίων κατανάλωσης, πρόστιμα, ή προσαυξήσεις για κατανάλωση πέραν των ορίων, αυτόματη διακοπή συνδέσεων λόγω καθυστέρησης στην πληρωμή λογαριασμών, χαράτσι επανσύνδεσης, κοκ. Αυτά μας υπόσχονται όσοι επιδιώκουν την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.

Εφιάλτης προ των πυλών

Εδώ και τρεις μέρες το πλοίο του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ “Cape Ray” βρίσκεται έμφορτο με τα χημικά της Συρίας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, νοτιοδυτικά της Κρήτης, συνοδεία πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων από τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, την Κίνα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Θεωρητικά η διαδικασία για πρώτη φορά εν πλω της υδρόλυσης έχει ξεκινήσει.  

Το ίδιο θεωρητικά οι Αμερικανοί διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και όλα κινούνται βάσει ενός χρονοδιαγράμματος από 60 έως 90 μέρες. Ο Οργανισμός Απαγόρευσης των Χημικών παραπέμπει για τις όποιες ευθύνες στους Αμερικανούς, διαβεβαιώνει όμως ότι επιθεωρητές του διαρκώς παρακολουθούν το όλο εγχείρημα και πιστοποιούν ότι κατά τη διαδικασία της υδρόλυσης θα καταγραφούν τα πάντα, ωστόσο δεν αναμένουν κανένα πρόβλημα μέχρι την ολοκλήρωση του εγχειρήματος (!).

Περί «απελευθέρωσης», ανταγωνισμού, μείωσης τιμών και άλλα παραμύθια

Γράφει ο Στωικός
Η «απελευθέρωση» γενικώς, είναι το ίαμα «δια πάσαν νόσον και πάσαν μαλακίαν», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.
Προφανώς και έχετε ακούσει τις φράσεις κλισέ τις τελευταίες εβδομάδες. «η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό, με συνέπεια να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος». Και η κασέτα αυτή, γυρίζει από στόμα σε στόμα από τα κυβερνητικά παπαγαλάκια.
Τα επιχειρήματα αυτά, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν πρόκειται να μειωθεί η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, από το ξεπούλημα της μικρής, αλλά και της μεγάλης ΔΕΗ, στα αρπακτικά του ιδιωτικού κεφαλαίου. Και αυτό θα το αποδείξουμε ευθείς αμέσως.

Ποδόσφαιρο: Το ...παιχνίδι των πολυεθνικών και των μαφιόζων

Για όσους ακόμα δεν έχουν καταλάβει το παρακάτω κείμενο είναι αποκαλυπτικό...
Δισεκατομμύρια στα γήπεδα, δακρυγόνα στους Βραζιλιάνους


Σχόλιο : Το ποδόσφαιρο όπως και κάθε τι που υπάρχει στον πλανήτη είναι προς πώληση και το πανηγύρι που λέγεται Μουντιάλ δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση αυτής της διαδικασίας. Τεράστια ποσά δαπανώνται για να στήσουν αυτή τη “γιορτή” με πολυεθνικές-τιτάνες να στριμώχνονται για να κερδίσουν λίγη από την προβολή.
Οι χρυσοπληρωμένες κούκλες που βρίσκονται στο επίκεντρο , οι ποδοσφαιριστές, παίζουν το δικό τους ρόλο διαφημίζοντας ακατάπαυστα από τράπεζες μέχρι σαμπουάν και κολόνιες επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό, ως πουτάνες των πολυεθνικών.Δίπλα σε όλα αυτά η απόλυτη φτώχεια κυριαρχεί καθώς η θέα των υπερσύγχρονων γηπέδων ακολουθείται από ετοιμόρροπα σπίτια-παράγκες σε μια χώρα “θαύμα ανάπτυξης”. Και είναι αυτοί που ζουν σε αυτές τις φτωχογειτονιές που θα πληρώσουν πάλι το λογαριασμό από αυτό το πανηγύρι.

Αυτός είναι ο καπιταλισμός!


ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ