#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014

Η κυβέρνηση αφηνιάζει σε εγκληματική ΠΡΑΚΤΙΚΗ και η «αριστερά» αερολογεί…

Το …Δίκαιο (είτε αλλιώς η «ανεξάρτητη Δικαιοσύνη») έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ!!!
Το αντίθετο θα ήταν περίεργο…
ΟΥΔΕΜΙΑ, λοιπόν, έκπληξη. Μόνο οι δραματικά αφελείς και οι ποικίλοι ειδωλολάτρες, μπορεί ακόμα να πιστεύουν τους μύθους περί Δικαίου και «ανεξάρτητης δικαιοσύνης»…

Το Δίκαιο είναι η «νομιμότητα» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας και κτηνωδίας.

Fuck the Media


Που είμαστε είκοσι πέντε χρόνια μετά το «τέλος της ιστορίας»


Του Srecko Horvat
Σε ένα πρόσφατο συνέδριο σχετικά με το μέλλον της «φιλελεύθερης δημοκρατίας» στα Σκόπια, σχεδόν όλοι αναφέρονταν στον Thomas Piketty και το τελευταίο του βιβλίο «Το κεφάλαιο τον εικοστό πρώτο αιώνα».
Η εστίαση του βιβλίου στην αύξηση της ανισότητας σε σχέση με την «φιλελεύθερη δημοκρατία», αποτέλεσε σημείο ιδιαίτερου ενδιαφέροντος στo πλαίσιo του συνεδριακού διαλόγου. Όταν κυκλοφόρησε αυτό το χρόνο ο τόμος προκάλεσε έντονη αντιπαράθεση και πολυάριθμες συζητήσεις στους δημοσιογραφικούς και ακαδημαϊκούς κύκλους.

Για σένα απεργούν οι κρατούμενοι… ηλίθιε

Καθώς η απεργία πείνας 4.500 κρατουμένων συνεχίζεται, υπό την εκκωφαντική σιωπή των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης, τίθεται το ερώτημα: έχεις καταλάβει τι είναι οι φυλακές υψίστης ασφαλείας;

Μήπως σε έπεισαν τα ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΙ, ότι αφορούν μόνο κάτι τεράστιους μουστακαλήδες, οι οποίοι αφού σκότωσαν καμιά δεκαριά συνανθρώπους τους άρχισαν να τραμπουκίζουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους;

Θα τους αφήσουμε ατιμώρητους;

David Avramidis 0fficial Page 

ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ


Σιατίστης Παύλος: «Οι Πομάκοι είναι μουσουλμάνοι και Έλληνες!»

Σε όσους συνωμοτούν εις βάρος της Θράκης και των ζητημάτων της, αναφέρεται σε νέο του άρθρο ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος.
Πρόκειται για ένα συγκινητικό, μετρημένο, λογικό και προπάντων αληθινό κείμενο από τον Ιεράρχη που μιλά έξω από τα δόντια για την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης.

Διαβάστε το πλήρες κείμενο:

 

ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» ΔΙΟΓΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΡΙΖΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ «ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑΣ»

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΛΙΟΥ*
Τα τελευταία χρόνια στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης βρίσκεται το δημόσιο χρέος και οι πολιτικές Μνημονίου, οι οποίες έχουν φέρει τον ελληνικό λαό στην εξώθυρα του Άδη! Ωστόσο υπάρχει και μια άλλη «αθέατη όψη» της υπερχρέωσης. Το Ιδιωτικό Χρέος νοικοκυριών και επιχειρήσεων, το οποίο έχει ίδιες αιτίες και συνέπειες και οδηγεί σε εξαθλίωση εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες και μικροιδιοκτήτες με ωφελημένους τους τραπεζίτες και «εν γένει» τους κατόχους χρηματιστικού κεφαλαίου.

Καμιά κινητοποίηση δεν είναι «υπερβολική» όταν αφορά τη ΔΕΗ

Θέμης Τζήμας
 Ας είμαστε όσο πιο ξεκάθαροι γίνεται: το περιβόητο “άνοιγμα” της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας δεν είναι παρά η “ιδεολογικοποίηση” και η αναβάθμιση του ρόλου του παρασιτισμού στο ελληνικό μοντέλο καπιταλισμού. Ιδίως δε, στην Ελλάδα είναι ιστορικά προφανές και προκλητικότατο: το ελληνικό κράτος, με τον πλούτο του ελληνικού λαού έστησε μια γιγαντιαία για τα δικά μας δεδομένα υποδομή, αναγκαία για τον εξηλεκτρισμό κάθε γωνιάς της επικράτειας, με ό,τι αυτό σήμανε για την πρόοδο του τόπου.

ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ…

 Οδοιπορικό στα λιγνιτωρυχεία της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας. Ένα ντοκιμαντέρ που παρουσίασε ο Γιώργος Κουβαράς στο ψηφιακό κανάλι της ΕΡΤ PRISMA+ στο πλαίσιο της εκπομπής ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ
Η ΔΕΗ πουλά την Ελλάδα

Γιάννης Λαζάρου
 Τελικά κατάφεραν να μάς βάλουν σε σημείο να διαπραγματευόμαστε τα αδιαπραγμάτευτα. Και το χειρότερο, έστρεψαν το θέμα της πώλησης των υδάτινων πόρων της χώρας αλλά και των πιο εύφορων πεδιάδων προς τα εκεί που ήθελαν: Σε συνδικαλιστική διεκδίκηση των υπαλλήλων της ΔΕΗ.