#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 1 Ιουλίου 2014

Τιμώντας τον Δεύτερο, ετοιμάζοντας τον Τρίτο (Παγκόσμιο Πόλεμο)

του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
«Τιμώντας τον Δεύτερο και ετοιμάζοντας τον Τρίτο!» (Παγκόσμιο Πόλεμο), ήταν ο πετυχημένος τίτλος του ρεπορτάζ της ριζοσπαστικής ιστοσελίδας “World Socialist” για τις γιορτές στη Νορμανδία εξ αφορμής της επετείου της εκεί απόβασης των Συμμάχων και την ομιλία Ομπάμα. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ κατόρθωσε να μιλήσει για τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς καλά-καλά να αναφέρει τον ρόλο της Σοβιετικής ‘Ενωσης, που σήκωσε το κύριο βάρος της απόκρουσης του ναζιστικού ολοκληρωτισμού και το πλήρωσε με δεκάδες εκατομμύρια νεκρών.

Γ. Κασιμάτης: “Είτε μας αρέσει, είτε δεν μας αρέσει, στη χώρα έχει γίνει πραξικόπημα”...ΕΕ: Επίδειξη δύναμης στους λαούς


του Παναγιώτη Κακαλή
«Τίποτα δεν αλλάζει. Προχωράμε όπως πριν από τις ευρωεκλογές: Λιτότητα +μεταρρυθμίσεις=ανταγωνιστικότητα= ανάπτυξη».

Αυτό θα μπορούσε να είναι σε μια φράση το μήνυμα που εξέπεμψαν από τη θερινή σύνοδό τους οι 28 ηγέτες της ΕΕ, πετώντας στους σκουπιδοτενεκέδες των Βρυξελλών το (όποιο) μήνυμα δυσαρέσκειας και «ευρωσκεπτικισμού» έστειλαν οι λαοί ένα μήνα νωρίτερα. Στην πραγματικότητα έκαναν κάτι πολύ χειρότερο. Το επέστρεψαν πίσω κοροϊδεύοντας κατάμουτρα τους λαούς με πελώρια ψέματα περί «ενθαρρυντικών ενδείξεων οικονομικής ανάκαμψης» και «αύξησης της απασχόλησης», μοιράζοντας ταυτόχρονα απατηλές υποσχέσεις για «επιστροφή σε τροχιά ανάπτυξης».

Για έναν δημοκρατικό αντιφασισμό

Απόσπασμα από το άρθρο «Πολιτική ομάδα για την Αυτονομία: Η άνοδος της φασιστικής ακροδεξιάς και ο δημοκρατικός αντιφασισμός» για το 5ο τεύχος του Περιοδικού Πρόταγμα (σ.22-80)

Λαϊκισμός και «θυματικός εθνικισμός»
Παράλληλα με αυτού του είδους την ηθικοποίηση του πολιτικού, ένα άλλο στοιχείο που αναδύθηκε με την κρίση είναι ο διάχυτος και γενικευμένος λαϊκισμός: πρόκειται για δύο στοιχεία που συνδέονται στενά, εφόσον συντείνουν στο να αποκρύπτουν τις ευθύνες που αναλογούν στην ίδια την κοινωνία, μεγιστοποιώντας τις ευθύνες των ολιγαρχιών.

Δελτίο Θυέλλης Τεύχος 39 - Ιούνιος 2014


 

Οι συνέπειες της πολιτικής των ΗΠΑ στην Μ. Ανατολή-Το «Ισλαμικό Χαλιφάτο» είναι γεγονός
Την εικόνα ολόκληρης της Μέσης Ανατολής αλλάζει η προέλαση του «Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε» (ΙΚΙΛ) ή (ISIS). Μπροστά στο νέο αμερικανικό φιάσκο, με τον δήθεν πολυετή πόλεμο για την αντιμετώπιση της ισλαμικής τρομοκρατίας, μία ομάδα φονταμενταλιστών που οι ίδιοι οι Αμερικάνοι και οι Βρετανοί εξόπλισαν εναντίον του Άσαντ, μετασχηματίζεται σε νέο πελώριο κράτος και μάλιστα ανάμεσα στα μαλακά υπογάστρια της Συρίας, του Λιβάνου, του Ιράν, της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας.

Σαφής πλέον η διαφοροποίηση ..!!

..ποντίκι