#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 30 Ιουνίου 2014

Καλύτερα στη σιγουριά του μπουρδέλου…


 Μια ψυχαναλυτική προσσέγγιση της Νεοελληνικής κρίσης: Παραμένει αληθές, νομίζω, ότι τα ΕΓΩ ποτέ δεν συγκροτούν απλές «συλλογές μονάδων». Αντίθετα, ακόμη κι όταν μοιάζουν ότι ζουν εξατομικευμένα, προσδιορίζονται μέσα από τις σχέσεις που συνάπτουν ή είναι υποχρεωμένα να συνάπτουν μεταξύ τους.

Θεματική εκπομπή της ΕΡΤ3 για την ΒΙΟΜΕ

 Μια προσπάθεια εργατικής απελευθέρωσης
Τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, όπου οι εργάτες το δουλεύουν χωρίς Αφεντικά;
Ποιες είναι οι Προσπάθειες της εργοδοσίας να σταματήσει την προσπάθεια και πως αντιδρούν οι εργαζόμενοι;

Πρόκειται απλώς για μια "φιλορωσική εξέγερση"...

Του Γιώργου Αλεξάτου
"Μαίνεται φιλορωσική εξέγερση" είπε η κ. Αλεξάνδρα Χριστακάκη στο δελτίο του "Κόκκινου 105,5" σήμερα στις 11 π.μ.

Έγκυρη ενημέρωση, κατευθείαν παρμένη από τα μεγάλα δυτικά ΜΜΕ και τις επίσημες ανακοινώσεις της χούντας του Κιέβου. 

Άκου, συντρόφισσα

Αν θέλομε να είμαστε λιγάκι σοβαροί και να μην πετάμε στα σύννεφα θα παραδεχθούμε ότι ορθώς η κεντρική επιτροπή του Συ.Ριζ.Α. την στραβοκατάπιε πριν λιώσει, την καραμέλα για την «κατάργηση» και την «ακύρωση» των μνημονίων.

Σάπιο βασίλειο

Η Ελλάδα με την Δανία έχουν ελάχιστα κοινά. Η μία ιστορική επαφή των δύο χωρών ήταν όταν οι Μεγάλες Δυνάμεις, αφού δεν μας άρεσε ο Όθωνας, μας έφεραν τον Γεώργιο Ά για βασιλιά, του οίκου των Σλέσβιχ-Χόλσταιν-Σόντερμπουργκ–Γκλύξμπουργκ , συνολικού κλάδου του Οίκου του Ολδεμβούργου, κανακάρη του τότε βασιλιά της Δανίας. Η δεύτερη ήταν χρόνια μετά, αφού βέβαια εκδιώχθηκε ο δις-δις-δισεγγονος του προαναφερθέντος, όταν, στα τέλη της μεταπολίτευσης, ο έταιρος ηγεμόνας, ο ΓΑΠ, μας έταξε να μας μετατρέψει στη “Δανία του Νότου”.

Ο "μαύρος χάρτης" της ακροδεξιάς στην Ελλάδα

Ο προβληματισμός για την ακροδεξιά στην Ελλάδα εντείνεται, στη σκιά των εξελίξεων στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Έρευνα Ελλήνων επιστημόνων με τίτλο "Χαρτογραφώντας θύλακες ακροδεξιού εξτρεμισμού, ρατσισμού και ξενοφοβίας στο ελληνικό κράτος" θεωρεί ότι το φαινόμενο έχει ρίζες και ερείσματα σε καίριους κρατικούς θεσμούς.

Εθνική Τράπεζα, λίκνο της διεθνούς κερδοσκοπίας

 Του Λεωνίδα Βατικιώτη   (Unfollow, Ιούνιος 2014)
Τα όσα συνέβησαν στο ελληνικό χρηματιστήριο στα μέσα Μαΐου με επίκεντρο την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, χωρίς να ιδρώσει το αφτί κανενός εισαγγελέα, θα αποτελούσαν απλώς ένα ακραίο παιχνίδι κερδοσκοπίας. Δυστυχώς αποτελούν την επίσημη πρώτη στα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν όχι μόνο στις τράπεζες αλλά στο σύνολο σχεδόν της ελληνικής οικονομίας, τουλάχιστον στις σημαντικότερες επιχειρήσεις της, από τη στιγμή που τον τόνο στην ελληνική αγορά κεφαλαίων ανέλαβε να δώσει η άγρια κερδοσκοπία αξιοποιώντας τα εκατομμύρια που επένδυσε σε ελληνικές μετοχές και τις τράπεζες.

Δύο γραμμές στο κίνημα και την αριστερά: Ανατροπή ή αποδοχή και διαχείριση της πολιτικής τρόικας, ΕΕ, κεφαλαίου;

Αντώνης Δραγανίγος
Με την τελευταία απόφαση της ΚΣΕ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την συγκρότηση ενός «πλατιού δημοκρατικού, προοδευτικού κινήματος ανατροπής». Με την απόφαση αυτή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκτιμά ότι η συγκεκριμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ «επικυρώνει, βαθαίνει και δεν αναιρεί την πορεία ενσωμάτωσης στα πλαίσια της πολιτικής του κεφαλαίου και της ΕΕ όλου του τελευταίου διαστήματος.

Την Τετάρτη 2 Ιούλη, στις 8.30 μμ στα Προπύλαια μια σειρά καλλιτέχνες πραγματοποιούν συναυλία συμπαραστεκόμενοι στον αγώνα των κρατουμένων.

Εχουν ξεπεράσει τους 4.500 οι κρατούμενοι που για όγδοη μέρα συμμετέχουν σε απεργία πείνας, αντιδρώντας στο σχέδιο νόμου για τις φυλακές υψίστης ασφαλείας, με το οποίο η κυβέρνηση επιδιώκει να δημιουργήσει τα ελληνικά Γκουαντάναμο με μεσαιωνικές συνθήκες κράτησης.

Το «άλλο» απαρτχάιντ της Αμερικής


Του Γιώργου Τσιάρα
ΝΤΙΤΡΟΪΤ – Η δημοτική αρχή της πόλης κόβει το νερό σε περίπου 3.000 νεόπτωχους καταναλωτές κάθε εβδομάδα

Στο Ντιτρόιτ, όπου η ανεργία είναι πλέον ενδημική και η φτώχεια πιο διαδεδομένη από ποτέ, η πρόσβαση στο πόσιμο νερό -ένα θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα-εμποδίζεται τεχνητά για σημαντικό τμήμα του πληθυσμού

Οι λαοί που στενάζουν και οι «ήρωες» της μπάλας…

Η …μαγεία του ποδοσφαιρικού παραισθησιογόνου αποτυπωμένη στα καλοαναθρεμμένα πρόσωπα των «ηρώων» του…
Στις άλλες εικόνες αποτυπώνεται η ελληνική πραγματικότητα…
Οι εικόνες μιλούν μόνες τους…

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ...


Γιατί ότι αγοράζουμε χαλάει εύκολα; Ντοκιμαντέρ

Ένα εξαιρετικό ντοκιμαντέρ που εξηγεί γιατί ότι αγοράζουμε πια χαλάει τόσο εύκολα και ποιοι κρύβονται πίσω από αυτό. Η ιστορία ξεκινά από την μείωση ζωής των λαμπών και φτάνει μέχρι τους εκτυπωτές και τα i-pods. Όλα προς χάρην της προγραμματισμένης αχρήστευσης!
Σήμερα είναι σχεδόν αδύνατον να αγοράσεις καλά παπούτσια, ή μια άσπρη συσκευή (όπως τα παλιά καλά ΠΙΤΣΟΣ ή ΙΖΟΛΑ), ή μια μητρική που να μην χαλάσουν οι πυκνωτές της σε λίγα χρόνια.

Επιβολή πειθαρχικής ποινής για συμμετοχή σε απεργία της ΓΣΕΕ!Ενάμιση χρόνο σε επίταξη βρίσκονται οι εργαζόμενοι του μετρό: από 25 Ιανουαρίου 2013 μέχρι σήμερα! Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να υποτάξει τους εργαζόμενους και να τους εμποδίσει να αγωνιστούν για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, τους έχει επιβάλλει επ’ αόριστο, το καθεστώς επίταξης. Πρόκειται για μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και προφανέστατα αντισυνταγματική απόφαση. Καταργεί ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία.

Τρία Χρόνια από τον Αγώνα του Συντάγματος


 Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη *
Συμπληρώνονται σήμερα τρία ολόκληρα χρόνια από τον μεγάλο λαϊκό ξεσηκωμό των πλατειών του Μαΐου του 2011. Στις 28 και 29 Ιουνίου, τότε, το κίνημα των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα δέχθηκε την βάρβαρη επίθεση των δυνάμεων καταστολής του κατοχικού μνημονιακού καθεστώτος.

Επί ώρες, και για ημέρες, ο λαός πρόβαλε μια συγκλονιστική αντίσταση με συλλαλητήρια, οδομαχίες, ανακαταλήψεις της πλατείας και διαδηλώσεις συμπαράστασης σε όλη την χώρα.

Ιστορική αναδρομή: ο ηλεκτρισμός στην Ελλάδα (συγκλονιστικό Βίντεο)

- Πως φτάσαμε μετά από 60 χρόνια "ιδιωτικής πρωτοβουλίας" στην εθνικοποίηση.
- Πως έφτασε το ρεύμα στα χωριά, στα ακριτικά νησιά, σε απομακρυσμένα ορεινά μέρη που "δεν συνέφερε" στους ιδιώτες.
- Τα Λιγνιτικά κοιτάσματα.
- Πως από "ατμομηχανή της ανάπτυξης" χρησιμοποιήθηκε ακόμα και ως εκβιαστικός μηχανισμός είσπραξης χαρατσιών και φορέας βολέματος "ημετέρων" των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
- Πώς 60 χρόνια!! μετά την εθνικοποίηση, επιστρέφουμε(;) στους "ιδιώτες".

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ

THRIVE - ντοκιμαντέρ για την παγκοσμιοποίηση

 Η ταινία THRIVE είναι ένα αντισυμβατικό ντοκιμαντέρ που αποκαλύπτει τι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ συμβαίνει στον κόσμο μας ακολουθώντας τη ροή του χρήματος προς τις πηγές του και ξεσκεπάζοντας την παγκόσμια συσσώρευση εξουσίας σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας. Πλέκοντας μαζί επιστημονικά επιτεύγματα, συνειδητότητα και ακτιβισμό, το THRIVE προσφέρει πραγματικές λύσεις, ενδυναμώνοντάς μας με πρωτοφανείς και τολμηρές στρατηγικές για να ανακτήσουμε τη ζωή και το μέλλον μας.