#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Ιουνίου 2014

ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΟΠΑΔΕ


ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΛΩΝ ΜΑΣ: Τέλος στην διακίνηση προϊόντων απευθείας από παραγωγούς!

 
«Έχει ξεκινήσει η ιστορία από την απαγόρευσιν διατηρήσεως σπόρων, από την επίσημον είσοδον των μεταλλαγμένων στην “Ηνωμένη Ευρώπη”, δια χειρός “ελληνικής κυβερνήσεως”, από την απαγόρευσιν συλλογής βοτάνων, από την υπερφολόγησιν των γεωργικών εκτάσεων, από την υπερφορολόγησιν των παραγωγών, αλλά και κάθε ελευθέρου επαγγελματία και τώρα φθάνει η στιγμή της απαγορεύσεως της διακινήσεως αγαθών απευθείας από τους παραγωγούς.  

Κάνει λάθος ο Λαός, ή εμείς πρέπει να αλλάξουμε;

του Σταύρου Κατσούλη

Για κάθε άνθρωπο υπάρχει μια ιεραρχία από ανάγκες...
Το 1943, ο ψυχολόγος Α. Μάσλοου (A. Maslow), προσπαθώντας να ξεφύγει από την κλινική και την ψυχαναλυτική παρακολούθηση συμπτωμάτων ψυχολογικών παθήσεων, εξέφρασε μια ιεραρχία η οποία αντικατοπτρίζει τις 5 βασικές ανάγκες του ανθρώπου. Σε ένα άρθρο του, με τίτλο "Μια θεωρία των ανθρώπινων κινήτρων" [1] παρουσίασε αυτές τις βασικές ανάγκες. Στην συνέχεια, δια μέσου ακαδημαϊκού διαλόγου και άλλων διαπιστώσεων [2] , μέσα σε μερικές δεκαετίες, αυτές έγιναν 8 και διαμορφώθηκαν ως εξής:

Σαμαράς & Βενιζέλος επιστρέφουν τη χώρα στο 1956. Άντε, με το καλό να μας επιστρέψετε και στην Τουρκοκρατία!

Στα μέσα της βδομάδας αναμένεται να συζητηθεί στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της λεγόμενης “μικρής” ΔΕΗ. Το έχουμε πει πολλές φορές, η ΔΕΗ δεν είναι μια οποιαδήποτε επιχείρηση, η ηλεκτρική ενέργεια είναι η σπονδυλική στήλη της οικονομίας, η βιομηχανία αναπτύχθηκε μαζί με τη ΔΕΗ και η σαλαμοποίησή της δεν θα ωφελήσει τη χώρα.

Πάνω από 3000 κρατούμενοι σε απεργία πείνας στις ελληνικές φυλακές

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περισσότεροι από 3000 κρατούμενοι προχώρησαν στη μαζική απεργία πείνας κατά των φυλακών τύπου Γ από την πρώτη ημέρα. Συμμετέχουν κρατούμενοι από τις φυλακές Κορυδαλλού, Κέρκυρας, Αυλώνα, Νιγρίτας, Δομοκού, Γρεβενών, Μαλανδρίνου, Πατρών, Τρικάλων, Ναυπλίου.

Μάκης über alles


Του Γιώργου Ανανδρανιστάκη
Τέτοιος είναι ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος εδώ και δεκαετίες. Εξοντώνει ανθρώπους για να αποκομίσει κέρδος – ενίοτε και για την προσωπική του ευχαρίστηση- βάζει κρυφές κάμερες, αγοράζει βίντεο, ημερολόγια, φωτογραφίες, απειλεί, εκβιάζει, στέλνει κωδικοποιημένα μηνύματα μαφιόζικης τεχνοτροπίας, κινείται με μαεστρία στα όρια του κράτους και του παρακράτους κι όταν έρχεται στο τσακίρ κέφι, πουλάει και κανένα θαυματουργό γιλέκο για να θησαυρίσει με τον πόνο τον απελπισμένων και των ανοήτων, τύφλα να ΄χει , που λέει ο λόγος, η θρυλική Αγία Αθανασία του Αιγάλεω. Έγινε ο Μάκης Αγία Αθανασία, μήπως και κερδίσει την αθανασία.

Βόμβες μοχίτοφ

Την ώρα που ο Έλληνας θα κλαίει την μοίρα του που δεν κατάφερε φέτος να κάνει τις ολοκληρωμένες διακοπές του παρά του έλαχε να αρκεστεί στις μονοήμερες αποδράσεις για θάλασσα και μαύρισμα, θα περάσουν όλα τα προσυμφωνημένα των Μνημονίων και των Μεσοπρόθεσμων. Την ώρα που η ελληνική βουλή θα πει το μεγάλο ΝΑΙ στην ιδιωτικοποίηση ποταμών, νερού και ενέργειας, ο Έλληνας θα πέφτει σε κατάθλιψη που δεν θα πίνει την φραπεδιά του σε ξαπλώστρα θαλάσσης. Ακριβώς την στιγμή που θα ακούγονται τα ΝΑΙ των βουλευτών για το τελειωτικό χτύπημα της εθνικής κυριαρχίας δίνοντας σε διεθνή λαμόγια το νερό για να ποτίζονται τα χωράφια που τα πότισε η αλμύρα του ιδρώτα γενεών αγροτών, ο Έλληνας θα κοιτά θλιμμένα το μαγιό του που δεν θα καταφέρει να λιώσει φέτος η θαλασσινή αλμύρα. Την ώρα που ακόμα και οι πέστροφες των ποταμών θα χάσουν την ελληνική τους ταυτότητα, ο Έλληνας θα σκάει από το κακό του που δεν θα καταφέρει να τρώει το σούσι του σε κάποια παραλία της Μυκόνου, δίπλα από το τζετ σετ της Δύσης.

Μόνο η δήμευση των κλοπιμαίων θα αλλαξοδρομήσει τη χώρα

του Χρήστου Γιανναρά
Η ​​βίωση της απελπισίας δεν περιγράφεται, δεν γνωστοποιείται με τα γλωσσικά σημαίνοντα, δεν γίνεται πληροφορία. Ο Βίττκενστάιν έλεγε: «Δεν μπορώ να πω τον πονόδοντό μου», ακριβώς όπως κανένας απελπισμένος δεν μπορεί να «πει» τον απελπισμό του: τα νύχια της απόγνωσης καρφωμένα, μέρα-νύχτα, στα σωθικά του.

Η μερίδα των Ελλήνων που ζουν σήμερα ανυπόφορο απελπισμό, έχουν τον επιπλέον αποκλεισμό να μη λογαριάζεται καν η ύπαρξή τους.

Μνημόνια: Στην Πορτογαλία τελειώνουν, στην Ελλάδα καλά κρατούν

Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Ανέλπιστο δώρο αποτέλεσε για το λαό της Πορτογαλίας η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας να χαρακτηρίσει αντισυνταγματικά τα πρόσφατα μέτρα λιτότητας που ανακοίνωσε η δεξιά κυβέρνηση του Πέδρο Πάσος Κοέλιο. Το σημαντικότερο είναι πως η γενναία απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου προκάλεσε σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, με τελική κατάληξη οι Πορτογάλοι να απαλλαγούν από το άχθος των Μνημονίων μια ώρα αρχύτερα!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΨΑΧΝΕΙ ΑΦΟΡΜΗ-ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

Ο θάνατος εφήβου Ισραηλινού, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε δέχθηκε βλήμα όλμου προερχόμενο από τη συριακή πλευρά των συνόρων, οδήγησε σε σκληρά αντίποινα από τους Ισραηλινούς.

Πολεμικό Στόλο στέλνει το ΝΑΤΟ στην Μαύρη Θάλασσα - Κατέπλευσε ήδη στην Κωνσταντινούπολη!

Πολεμικά πλοία του NATO της 2ης Μόνιμης Ομάδας (Standing NATO Maritime Group 2) έχουν καταπλεύσει στην Κωνσταντινούπολη και εκτιμάται ότι αποστολή τους είναι η Μαύρη Θάλασσα και η θαλάσσια απαγόρευση σε περίπτωση που υπάρξει αύξηση της έντασης. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ένας σημαντικός στολίσκος ΝΑΤΟϊκών σκαφών επιφανείας, ετοιμάζεται να εισέλθει στην Μαύρη Θάλασσα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η άψιξη και άλλων δύο ΝΑΤΟϊκών σκαφών, ενός βρετανικού και ενός ιταλικού.
Σύμφωνα με turkishnavy.net, Cem Devrim Yaylali, τα πλοία επί του παρόντος είναι:

To στιβαρό χέρι της Κάτιας

Λαμπρό βιογραφικό. Από μικρή άριστη μαθήτρια η Κάτια∙ και φιλομαθής. Τα χρόνια στο πανεπιστήμιο πέρασαν γρήγορα κι ανέραστα. Δεν υπήρχε καιρός ούτε όρεξη για τσιλημπουρδήματα. Εξάλλου ούτε οι συμφοιτητές ούτε οι συμφοιτήτριές της έδειχναν κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κάτια. Ούτε την συναναστρέφονταν ούτε την καλούσαν στις γιορτές που έκαναν στα σπίτια τους. Δε λυπόταν καθόλου γι’ αυτήν την αδιαφορία, η Κάτια. Οι στόχοι της ήταν διαφορετικοί. Δεν πολυενδιαφέρουν όμως αυτά τα χαμένα στο βάθος του χρόνου και μισοξεχασμένα, σχεδόν μυθιστορηματικά, στοιχεία.

Ποια σωτηρία του λαού;


του Παναγιώτη Κακαλή
- Ούτε ένα ευρώ δεν μειώθηκε το χρέος από το κούρεμα των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων!...
- Σχεδόν μηδενικό το δημοσιονομικό όφελος από τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στο δημόσιο!...
- Η κυριακάτικη αργία καταργείται «για να γίνει ελκυστικό το τουριστικό προϊόν» όπως επιθυμεί ο ΣΕΤΕ (μεγαλοξενοδόχοι).

Με το χρεος δεν παιζεις...ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙΣ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙΣ


“Αρκετά γύπες” γράφει η αφίσα που έχει κατακλύσει τους δρόµους της Αργεντινής, αποδοκιµάζοντας τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που επιβράβευσε η αµερικανική δικαιοσύνη

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗΣ
Η απόφαση του ανωτάτου αμερικανικού δικαστηρίου την Δευτέρα 17 Ιουνίου εναντίον της Αργεντινής δικαίωσε την φήμη της Νέας Υόρκης ως πρωτεύουσα και προστάτιδα του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Το συμπέρασμα είναι πως πολύ σωστά οι πιστωτές επιβάλουν στα αδύναμα κι αναξιόχρεα κράτη να εκδίδουν τα κρατικά τους ομόλογα με το δίκαιο της Νέας Υόρκης.

αλληλεγγύη - διεθνείς ταξιαρχίες

(Έχει στηθεί καμπάνια αλληλεγγύης για την Ουκρανία. Έστω και αργά.)
Ο φασισμός δεν θα περάσει!
Η ΛΔ του Ντονιέτσκ καλεί σε διεθνείς ταξιαρχίες

Posted on 22/06/2014
by kseeath
Έκκληση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ (Ντονιέτσκαγια Ναρόνταγια Ρισπούμπλικα– DNR) για δημιουργία διεθνών ταξιαρχιών με αναφορά στον ισπανικό εμφύλιο και τον αντιφασισμό.

μην ανησυχείς μαλάκα

Γήπεδο “δανεικό 50 χρονια” στον Ολυμπιακό με χρήματα του δημοσιού.
Αποτέλεσμα : Χρήματα στη τσέπη του Κοκκαλη και Μαρινάκη

Σβήσιμο “ρύθμιση” χρεών προς το δημόσιο σε ομάδες Αρης, ΠΑΟΚ , ΑΕΚ.
Οι επιχειρηματίες Ψωμιάδηδες και ΣΙΑ την γλιτώνουν.

μαλάκα

Τη βραδιά του τελικού του Μουντιάλ,θα πεταχτείς, μαλάκα, για μπύρες.
Θα πας στο ΑΤΜ και δεν θα βγάζει τίποτα,θα νομίσεις ότι είναι απλά βλάβη.
Θα γυρίσεις σπίτι και στο ημίχρονο θα χτυπήσουν την πόρτα κλητήρες.
Θα σου πάρουν ΚΑΙ τον καναπέ ΚΑΙ την τηλεόραση.

Ο γραφειοκράτης

Δημήτρης Κατσορίδας 
Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε ένα παλαιό άρθρο, που είχε γραφτεί στις 20 Μαΐου 1964, στην εφημερίδα Ο Διανοούμενος, από το Μ. Βλαβιανό (ψευδώνυμο του ιστορικού Δ. Λιβιεράτου), με τίτλο, «Το πορτραίτο ενός μικρού γραφειοκράτη». Εντύπωση, όχι μόνο για τη διεισδυτικότητά του, αλλά κυρίως, για την επικαιρότητά του.

Τραπεζικός πανικός


 Βασίλης Βιλιάρδος*
«Όσον αφορά τις σχετικά πρόσφατες κρίσεις στην Ιαπωνία, η κρίση ξεκίνησε το 1991 – όπου ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, τα επισφαλή δάνεια ανήλθαν στο 10% του ΑΕΠ το 1995, στο 18% του ΑΕΠ το 1998 και στο 35% του ΑΕΠ το 2002. Αυτό βέβαια είχε ως αποτέλεσμα την κρατικοποίηση 7 τραπεζών, το κλείσιμο 61 χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων και τη συγχώνευση άλλων 28, το 2002.

Παράφρονες Ελίτ τελούν Δημοκτονία

Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Λίγο μετά τις ευρωπαϊκές και ουκρανικές εκλογές της 25ης Μαΐου, όλα δείχνουν ότι ο νέος Μεσαίωνας έχει για τα καλά αρχίσει στην Ευρώπη. Καθόλου συμπτωματικά, ο βρετανικός Economist, στο τεύχος του πριν τις ευρωεκλογές (17/05/2014), κυκλοφόρησε με ένα εξώφυλλο που αναπαριστά την Ευρώπη σε μια χαοτική υστερία, θυμίζοντας πίνακα του μεσαιωνικού Ολλανδού ζωγράφου του 15ου αιώνα, Ιερώνυμου Μπος, του οποίου το έργο βρίθει τεράτων και χιμαιρικών οπτασιών.

Μύθος η έξοδος από τη λιτότητα

 Με ή χωρίς μνημόνιο, συνεχίζονται τα μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών

Του Μιχάλη Ψύλου
«Εξοδο από το μνημόνιο με συνταγή Ιρλανδίας προωθεί η Ελλάδα» έγραφαν φιλοκυβερνητικές εφημερίδες πριν από λίγες ημέρες, επικαλούμενες δηλώσεις στελεχών του οικονομικού επιτελείου. Μόνο που η Ιρλανδία, μετά από έξι χρόνια λιτότητας, μπορεί τυπικά να εξήλθε του μνημονίου, αλλά η λιτότητα ζει και βασιλεύει. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διέταξε και η «ανεξάρτητη» Συμβουλευτική Επιτροπή για τα Δημοσιονομικά της Ιρλανδίας εισηγήθηκε στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Εντα Κένι να πάρει νέα μέτρα λιτότητας, ύψους δύο δισ. ευρώ, στον προϋπολογισμό του 2015. Χωρίς περιστροφές, η Επιτροπή αξιώνει λιτότητα για να μειωθεί το δημόσιο χρέος της χώρας από το 124% στο 107% του ΑΕΠ το 2018. Αυτό είναι το «μότο», με ή χωρίς μνημόνιο: μέτρα περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών δαπανών.

Το Πεντάγωνο χρηματοδοτεί έρευνες για την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων


Το Πεντάγωνο ξοδεύει εκατομμύρια δολάρια το χρόνο σε προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί για να ερευνήσουν τα αίτια που οδηγούν σε κοινωνικές εξεγέρσεις ανά τον κόσμο αλλά και στο πώς μπορούν αυτές να αντιμετωπιστούν. Η μελέτη αφορά τη δημιουργία μοντέλων για τις δυναμικές, τους κινδύνους, τα σημαντικά σημεία μια ευρείας κοινωνικής αναταραχής και με βάση αυτά την εκπόνηση τρόπων άμεσης και μακρόχρονης αντιμετώπισης και καταστολής τους μέσα από την εκπαίδευση όσων βρίσκονται σε καίριες θέσεις λήψης τέτοιων αποφάσεων.

Η υπερδύναμη του χρέους

Η οικονομική κατάσταση των Η.Π.Α. επιδεινώνεται με ρυθμό που δεν μπορεί να συλλάβει η φαντασία μας – γεγονός που αποτελεί έναν τεράστιο κίνδυνο για τον πλανήτη, αφού η ενδεχόμενη κατάρρευση τους θα προκαλέσει γεωπολιτική αστάθεια
Οι πολεμικές προετοιμασίες στο Ιράκ, η υπόθεση της Συρίας και η αντιπαράθεση με τη Ρωσία είναι μερικές μόνο από τις εστίες πυρκαγιάς, τις οποίες τροφοδοτούν οι Η.Π.Α. – είτε για να πουλήσουν όπλα, είτε για να εξασφαλίσουν ενεργειακές πηγές, είτε για να εξάγουν φυσικό αέριο από σχιστόλιθο στην ΕΕ, αφού εμποδιστεί η τροφοδοσία της από τη Ρωσία.