#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Μη γίνεις μπάτσος, μήτε ασφαλίτης, μη δηλώσεις αστυνομικές σχολές!

 Ανοιχτή επιστολή στα παιδιά που μεγάλωσα 
και τώρα έδωσαν πανελλήνιες εξετάσεις
Γνώρισα και μεγάλωσα περισσότερα από χίλια παιδιά στα 30 χρόνια που δούλεψα στους παιδικούς σταθμούς. Είδα παιδιά που ήταν υπέροχα μικρά, να είναι μεγαλώνοντας απέναντί μας στις διαδηλώσεις οπλισμένα σαν αστακοί και θύμωσα. Είδα παιδιά να είναι απεργοί, διαδηλωτές και τα καμάρωσα. Είδα ασφαλίτη, πατέρα παιδιών που μεγάλωνα, να παριστάνει στη πορεία τον διαδηλωτή. Δεν πρόλαβα να πλησιάσω και εξαφανίστηκε, πήγε στους άλλους που δεν τον ήξεραν.

Δεν είναι αυτό που νομίζεις

  
Του Κώστα Βαξεβάνη - "Hot Doc"
Η ιστορία είναι γνωστή. Ο απατημένος ή η απατημένη σύζυγος πιάνει στα πράσα το έτερον ήμισυ, το οποίο ορκίζεται «αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις».
Ζούμε ακριβώς την περίοδο «δεν είναι αυτό που νομίζεις». Μια ομάδα αδίστακτων πολιτικών, μαφιόζοι του διπλανού βουλευτικού εδράνου που είναι έτοιμοι να τσιμεντάρουν την ίδια τη Δημοκρατία και να την πετάξουν στη θάλασσα, πόσο μάλλον τους ανθρώπους που την υπερασπίζονται, έχουν φορέσει πρόχειρα το ακριβό σακάκι, σκουπίζονται από τα σημάδια των αποδείξεων και προσπαθούν να μας πείσουν πως δεν συμβαίνει τίποτα από όσα βλέπουμε.

Πίσω Γορίλες!

Μπράβοι του Μελισσανίδη, χρυσαυγίτες χούλιγκανς, καθάρματα απ’ όλο το λεκανοπέδιο, με την ανοχή της αστυνομίας, εξαπέλυσαν σήμερα επίθεση στον ελεύθερο χώρο «Στρούγκα» με σκοπό να τρομοκρατήσουν το κίνημα αντίστασης στην περιοχή κατά της αυθαιρεσίας και της λεηλασίας του Άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και των Δημόσιων χώρων.

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα». Εν έτει 1992: Μια πρωθύστερη καταγραφή των θεμελίων της σημερινής καταστροφής8*


 του Γιώργου Κοντογιώργη
Ευθύς αμέσως, με την είσοδο του στην πολιτική σκηνή «…το ΠΑΣΟΚ θα επιδιώξει να καλύψει το έδαφος που προσιδιάζει σε ένα ριζοσπαστικό σοσιαλιστικό πρόταγμα». Αρχικά, θα εξαγγείλει ένα σημαντικό πακέτο κρατικοποιήσεων και «κοινωνικοποιήσεων», μια εξωτερική πολιτική άκαμπτη και συχνά ακραία, συγχρόνως δε την πλήρη διάρρηξη των δεσμών της χώρας με τη «Δύση», το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

ΤΑΙΠΕΔ: Ο οργανισμός που ξεπουλά τη χώρα!


 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Εάν οι θεωρίες των νεοφιλελεύθερων για τους χρηματοδοτούμενους από το κράτος οργανισμούς έπρεπε να εφαρμοστούν κατά γράμμα, τότε, μία και μόνο ιδιωτικοποίηση έπρεπε να γίνει! Κι αυτή δεν θα είναι ούτε της ΔΕΗ (30 εκ. κέρδη το 2012), ούτε του ΟΠΑΠ (505 εκ. το 2012), ούτε της ΕΡΤ (57 εκ. το 2011) ούτε των εταιρειών ύδρευσης (78 εκ. κέρδη για την ΕΥΔΑΠ και 13 εκ. για την ΕΥΑΘ το 2013). Ο οργανισμός που έπρεπε να ιδιωτικοποιηθεί είναι το ταμείο ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας και κατά κόσμο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ελληνικού Δημοσίου)!

Θεσσαλονίκη: Όλοι στη μεγάλη συγκέντρωση αύριο Σαββάτο - Εκπαιδευτικοί, ΕΡΤ, καθαρίστριες, ΕΥΑΘ, σχολικοί φύλακες κα.


Οι συμπληγάδες της «ευρωπαϊκής προοπτικής»: σύγχρονες έννοιες με ρίζες στο παρελθόν

Ξεκλειδώνοντας κάποιες έννοιες και διερευνώντας την εποχή και τα ιστορικά συμφραζόμενα που τις γέννησαν, είναι πιο εύκολο να αντιληφθούμε τις ιδέες που αποτελούν το σύνθετο παρόν του εξουσιαστικού εφιάλτη που μας έχει κατακλείσει. Το κείμενο αποτελεί μια προσπάθεια, με σύντομο και όσο το δυνατόν απλό τρόπο, να αφαιρέσει τη μεταφυσική χροιά που απέκτησαν πολλές έννοιες, οι οποίες, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται κατά κόρον, δεν γίνονται αντιληπτές στην πληρότητά τους και συχνά παραποιούνται τεχνηέντως.

A ρε Μαλάκα Έλληνα, κανένα νέο μέτρο σου έλεγε ο Σαμαροβενιζέλος!

 "Καυτός" Ιούλιος: Έρχονται αυξήσεις στις μικρές οικιακές καταναλώσεις

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1η Ιουλίου λόγο της εφαρμογής των προβλέψεων του μνημονίου για κατάργηση των εσωτερικών («σταυροειδών») επιδοτήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραδέχεται την αποτυχία του ευρώ!

 
Tου Ambrose Evans-Pritchard  στην εφημερίδα The Telegraph
Δεν πίστεψα ποτέ ότι θα κατάφερνα να ζήσω μέχρι τη μέρα που ένας εν ενεργεία Ευρωπαίος Επίτροπος θα ανακοίνωνε ότι η υιοθέτηση του ευρώ ήταν μία «απερίσκεπτη» πράξη από τη στιγμή που δε συνοδευόταν από ένα δανειστή τελευταίας καταφυγής, ή από μία δημοσιονομική ένωση, για να το υποστηρίξει.Ή ότι θα άκουγα ότι οι πολιτικές της ΟΝΕ οδήγησαν σε έναν οικονομικό φαύλο κύκλο και σε μία καταστροφική ύφεση διπλού πυθμένα (double-dip), τα οποία οφείλονται αποκλειστικώς στο δυσλειτουργικό χαρακτήρα αυτού του μεγάλου ευρωπαϊκού πειράματος.

Η Black Rock και η Γερμανία


Άρης Οικονόμου Senior Analyst (finance & markets)
Σύμφωνα με μία εξαιρετική έρευνα ενός Γερμανού (J. Berger), μόλις το 1/3 των μετοχών των μεγάλων γερμανικών ομίλων του δείκτη DAX ανήκει σε εγχώριους επενδυτές – το 1/3 σε αμερικανούς και βρετανούς, κυρίως σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, ενώ το υπόλοιπο 1/3 σε διάφορους άλλους ξένους.

Ο σκοτεινός κόσμος του κ. Τριανταφυλλόπουλου

Ανδρέας Πετρουλάκης
Ο λούμπεν υπόκοσμος της δημοσιογραφίας ήταν πάντα εδώ. Δεν προκαλεί έκπληξη λοιπόν η εμετική επίθεση στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη από τον εμβληματικότερο εκπρόσωπό του. Το έχει κάνει πολλές φορές μέχρι τώρα και θα το ξανακάνει- αυτό τον τρέφει, αυτό του δίνει υπόσταση. Χωρίς τις κρυφές κάμερες, τη βάρβαρη εισβολή στον ιδιωτικό χώρο και τους εκβιασμούς δεν θα θυμόταν κανείς την ύπαρξή του.

Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΓΙΝΕ ΤΟ 1928 ΚΑΙ ΚΑΗΚΑΝ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ !!!

Τα δάνεια από το εξωτερικό που κλήθηκε να πληρώσει ο λαός με άγρια φορολογία, η πυρπόληση των φορολογικών γραφείων, η μεγάλη συγκέντρωση του Ηρακλείου και η ανάληψη της διοίκησης της πόλης από το λαό.

Βαρβαριστάν

Το μεγαλύτερο κινέζικο μαγαζί της Ευρώπης έγινε η Ελλάδα. Βγάλτε τους κίονες και βάλτε χάρτινα φαναράκια. Τέτοιες υποκλίσεις σε Κινέζο αξιωματούχο είχαν να δουν οι Κινέζοι από την εποχή της Δυναστείας των Μινγκ. Ο Σαμαράς τα έδωσε όλα και από την χαρά του λίγο έλειψε να αλλάξει όνομα στην Ακρόπολη και να την βαπτίσει «Μικρό Σινικό Τείχος». Μέχρι και τμήμα Κινέζικων Σπουδών στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο υποσχέθηκε στο αφεντικό που άρχισε να μοιράζει κινεζοδόλαρα. Το πιάσαμε το υπονοούμενο: Οι πρώτες χορηγίες στα ελληνικά πανεπιστήμια θα είναι από κινέζικες εταιρείες. 

ΦΩΤΙΑ!!

 
Εδώ και τέσσερα χρόνια μάς κάθησαν στο εδώλιο.
Κυβερνήσεις, ΜΜΕ, καθηγητάδες, παρατρεχάμενοι,
συναποτελούν το "πατριωτικό δικαστήριο".
Ενας άθλιος κύκλος προπαγάνδας με ανακυκλούμενο
κατηγορητήριο,ξεδιπλώνεται καθημερινά.

(Μπάτσοι πουλάνε και βιασμούς ανηλίκων! Πατρίδα χωρίς φτιασίδια)!!! Δύο αστυνομικοί σε σπείρα πορνογραφίας: Μετέδιδαν ζωντανά βιασμούς ανηλίκων

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες Πέμπτη το πρωί, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις οικίες πέντε ανδρών, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.

Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος»: Όταν τα έργα προχωράνε και οι εργάτες συνεχίζουν να πεινάνε.

Οσα δεν δείχνουν οι κάμερες 
Η τεχνολογία προχωράει και νέες εφαρμογές μπαίνουν στην ζωή μας. Το είδαμε με τη νέα εφαρμογή που «προσφέρει» το ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού όπου με κάμερα μπορεί ο καθένας να δει πως προχωράνε οι εργασίες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 23/6 ΣΤΙΣ 11:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ(ΣΤΑΔΙΟΥ) ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ

                          ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ!

Όλοι εμείς οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι γυναίκες, οι νέοι που τελειώνουμε τις σχολές και δε βρίσκουμε δουλειά, δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο για να μετακινηθούμε, για να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες. Θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο κίνημα, διεκδικώντας την αξιοπρεπή διαβίωση των ανέργων και για το βασικότερο δικαίωμα, το δικαίωμα στην σταθερή και αξιοπρεπή εργασία.

''Οργή για την αρπαχτή με τις ιδιωτικοποιήσεις '' (Ηχητικό)

Αν οι θεωρίες των νεοφιλελεύθερων για τους χρηματοδοτούμενους από το κράτος οργανισμούς έπρεπε να εφαρμοστούν κατά γράμμα, τότε μία και μόνο ιδιωτικοποίηση έπρεπε να γίνει.

Κι αυτή δεν θα ήταν ούτε της ΔΕΗ (30 εκατ. κέρδη το 2012) ούτε του ΟΠΑΠ (505 εκατ. το 2012) ούτε της ΕΡΤ (57 εκατ. το 2011) ούτε των εταιρειών ύδρευσης (78 εκατ. κέρδη για την ΕΥΔΑΠ και 13 εκατ. για την ΕΥΑΘ το 2013) .

Ένα τρις ευρώ η φοροδιαφυγή των μεγάλων πολυεθνικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση κάθε έτος.

του Κώστα Μελά
Κάθε έτος στην Ευρώπη διαφεύγει από τη φορολόγηση περίπου 1 τρις ευρώ. Από αυτά περίπου 850 δις ευρώ προέρχονται από φοροδιαφυγή και τα υπόλοιπα 150 δις ευρώ από φοροαπαλλαγή. Τα στοιχεία προέρχονται από τον βρετανό μελετητή του "Tax Research", Richard Murphy.

Σε αυτό το πανόραμα , σημαντικό ρόλο έχουν, ως γνωστόν, οι μεγάλες πολυεθνικές, οι οποίες εκμεταλλεύονται τους μαιάνδρους της νομοθεσίας, συχνά άγνωστους στους ίδιους τους νομοθέτες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να αποδοθούν ευθύνες για συνειδητές επιλογές των νομοθετών που επιτρέπουν στις πολυεθνικές να τις εκμεταλλεύονται υπέρ του συμφέροντός τους.

Α ρε φυλακή που χρειάζεται σε μερικούς...


Στην πόλη του φωτός ...

Του Γιώργου Αλεξάτου
Σε συνοικία του Παρισιού, της πόλης του φωτός... 16χρονος Τσιγγάνος πεταμένος σε καρότσι σούπερ μάρκετ, παραμορφωμένος από το λιντσάρισμα που δέχτηκε σαν ύποπτος κλοπής.

Ποίημα για την ανεπανόρθωτη βλάβη

Να στάζει εγκλήματα φρικτά,
που πλημμυρίζουν λίμνες αίματος με
χιλιάδες αυτοκτονίες,
ζωές κατεστραμμένες,
θέσεις εργασίας χαμένες,
αξιοπρέπειες διαλυμένες.

Τα αμερικανικά έγγραφα και η Ιστορία των λαών

Του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗ
Τα έγγραφα των διαφόρων κρατικών υπηρεσιών είναι πάντα μια πολύτιμη πηγή για τους ιστορικούς που αναζητούν να συνθέσουν την πραγματικότητα μιας εποχής. Ταυτόχρονα όμως αποτελούν και μια παγίδα για όσους ερασιτέχνες τα εκλαμβάνουν ως την ίδια την Ιστορία. Ακόμη χειρότερο όμως είναι όταν κάποιοι με εμμονή σε δικές τους ιδεοληψίες ψάχνουν για έγγραφα που θα στηρίξουν, όπως νομίζουν, τις εμμονές τους σε προαποφασισμένες ερμηνείες των ιστορικών γεγονότων. Άλλωστε κάποιοι από αυτούς πιθανό να  είναι και σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η πρώτη νίκη των… «τρομοκρατών»

Μια πρώτη νίκη στον δικαστικό μα­ραθώνιο των διώξεων για τα σοβαρά επεισόδια που είχαν σημειωθεί τον Φεβρουάριο του ’13 στο εργοτάξιο των μεταλλείων χρυσού στις Σκου­ριές Χαλκιδικής, που είχε ως συνέ­πεια την καταστροφή μηχανημάτων στο εργοτάξιο και τον τραυματισμό τριών φυλάκων, πέτυχαν οι κάτοικοι της Ιερισσού.

Όλα για το κέρδος των πολυεθνικών

Εκστρατεία ενημέρωσης πολιτών και φορέων για τη Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), μια συμφωνία που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρωπαϊκής Ένωσης κάτω από άκρα μυστικότητα, ανέλαβε το Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ και το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς.

Ο ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Στη φωτογραφία ο Λάμπης Ξυλούρης ή Ψαρολάμπης,
γιός του Ψαραντώνη και ανηψιός του Νίκου Ξυλούρη,
μας δείχνει ποιά είναι τα αληθινά όπλα που έχουν οι Κρητικοί
και ποιά είναι η σωστή τους χρήση.


«Ειδοποιητήριο» από τους New York Times για τον επερχόμενο παγκόσμιο πόλεμο

Κυνικό δημοσίευμα των New York Times: Η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται παγκόσμιους πολέμους για να αναπτυχθεί! 

Μετάφραση – Απόδοση: Γ. Μοτσάκος
Η παγκόσμια οικονομία χρειάζεται παγκόσμιους πολέμους, για να επιταχύνει την ανάπτυξη της. Αυτό θεωρεί ως λύση μια από τις κορυφαίες αμερικανικές εφημερίδες, οι New York Times, οι οποίες σε άρθρο τους αναφέρουν ότι:…

Αριστερά χωρίς πατρίδα

Μια ενοχλημένη μεταμοντέρνα χαύνωση

Του Νίκου Λάιου*
Patria ο muerte! Venceremos!
(Πατρίδα ή θάνατος! Θα νικήσουμε!)

Ο συνηθισμένος ληκτικός χαιρετισμός λόγων και επιστολών του Τσε Γκεβάρα. Σαν αχώριστα παιδιά ορμούσαν οι δυο διαβεβαιώσεις στα ανθισμένα ξέφωτα της χειραφέτησης. Κι αναρριγούσαν οι αγρότες κι οι εργάτες της Κούβας και όλων των χωρών που δυναστεύονταν από βαριούς χιονιάδες.

Όσοι δεν είναι αλήτες και ρουφιάνοι, να κάνουν ένα βήμα μπροστά

Στη χώρα μας, μαζί με την κρίση και την αποδόμηση του πολιτικού συστήματος, ήρθε και η αποδόμηση του στηρίγματός του. Ο δημοσιογράφος πλέον, για μεγάλη μερίδα κόσμου, είναι ταυτόσημος με τη διαπλοκή, την προπαγάνδα και τον καιροσκοπισμό. Πολιτικοί και δημοσιογράφοι γίνανε “όλοι ίδιοι” σε ένα βράδυ.