#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Ιουνίου 2014

ΕΓΩ ΤΗ FIFA ΤΗΝ ΑΓΑΠΩ


Όταν η παγκόσμια οικονομία εγκυμονεί νέα μεγαλύτερα κραχ


Δημήτρης Καζάκης
Σύμφωνα με τις επίσημες εκθέσεις των διεθνών οργανισμών και επιτελείων, η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται ακόμη σε ανάρωση, δηλαδή σε ανάκαμψη από την χρηματιστική κρίση του 2008. Κι όπως συνηθίζουν μετά το τελευταίο κραχ όλες οι εκθέσεις των διεθνών οργανισμών προβλέπουν ότι τον επόμενο χρόνο τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Πρόκειται για την υπόσχεση του τυφλού, ότι του χρόνου θα βλέπει.

Το Ιράκ στα ματοβαμμένα χέρια του Αλλάχ

Πέτρος Αργυρίου
Σε ετούτο εδώ το blog έχουμε κάνει πολλούς ισχυρισμούς που φαντάζουν ανοίκειοι στην αφήγηση της θεαμαπάτης που έχουν επιβάλλει μαζικά τα δυτικά μήντια στους πληθυσμούς τους.
Ισχυρίστηκα ότι ήταν η πολιτική της κυβέρνησης Bush που έδωσε σάρκα και οστά σε μια οργάνωση σχεδόν φάντασμα, την Αλ Κάιντα, πολιτική που στην περίπτωση της Λιβύης και της Συρίας συνεχίστηκε και από τον νομπελίστα ειρήνης Barrack Obama με ολέθρια αποτελέσματα για τις χώρες αυτές και τους κατοίκους της και όχι μόνο.

Η θεωρία της πραγματικότητας

Θεωρούμε ότι έχουμε δημοκρατία, θεωρούμε ότι έχουμε δικαιοσύνη, θεωρούμε ότι έχουμε εργασία, θεωρούμε ότι έχουμε αύριο. Κατάντησε η ζωή μας μία θεωρία, η οποία όμως για να πάρει έστω και μια μέρα παράταση θα πρέπει να υπάρχει η πραγματικότητα του μεροκάματου.

“Η αποκατάσταση των αδικημένων” του Αντώνη Σαμαρά

…λέτε τα SS να έκλαιγαν για τα κρεματόρια ;
Αυγερινός Κ.Χατζηχρυσός
Ο -υπο φυγή- Πρωθυπουργός Αντωνης Σαμαρας, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νεας Κυβέρνησης είπε “Προτεραιότητά μας είναι τώρα η αποκατάσταση αδικιών και η προστασία ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων” και ξεκίνησε από την αποκατάσταση της αδικίας προς τον Μάκη Βορίδη που δεν ήταν Υπουργός στο υπουργείο του Αδωνι και για να αποκαταστήσει και τον Αδωνι του έδωσε την καρέκλα του εκπροσώπου.
Επίσης  πέρασε τροπολογία για τον επιχειρηματία Νίκο Ταβουλάρη και πρώην στενό συνεργάτη του σημερινού πρωθυπουργού που ήταν ο διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης για τα χρεη που είχε προς το ΙΚΑ.

Η αδιαφορία του νέο-Έλληνα για τα κοινά

 Οδός Δραχμής
Η ολιγωρία, η αμέλεια, η αδιαφορία για τα κοινά είναι ένα από τα αρνητικά χαρακτηριστικά του σύγχρονου Έλληνα, παρά τα συσσωρευμένα σήμερα κοινά προβλήματα, λόγω της αχαλίνωτης επέλασης της οικονομικής και φασιστικής ολιγαρχίας. Αυτούς που φιλότιμα είναι πρόθυμοι να υπηρετήσουν -ή υπηρετούν- το σύνολο, τους θεωρεί «κορόιδα» και «συμφεροντολόγους και θεωρεί αρετή την αδράνεια τη δική του, που πηγάζει από την οκνηρία και την ευθυνοφοβία του.

EUROSUR: Επιτήρηση και απώθηση των «παρείσακτων»

Παναγιώτης Γαβάνας
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 4 Δεκεμβρίου 2000 με το ψήφισμά της 55/76 καθιέρωσε την 20η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων. Ένας λόγος που επιλέχτηκε αυτή η ημερομηνία ήταν ότι είχε ήδη καθιερωθεί σε κάποιες χώρες ως Ημέρα Προσφύγων της Αφρικής. Τα ζητήματα που αφορούν στους πρόσφυγες και τους μετανάστες γενικότερα είναι πολλά. Στο κείμενο που ακολουθεί –λαμβάνοντας υπόψη αυτό το γεγονός- επικεντρώσαμε την ανάλυση στο νέο κατασκεύασμα-έκτρωμα της ΕΕ, το EUROSUR, αλλά, πολύ συνοπτικά, και στις αιτίες που γεννούν το πρόβλημα των προσφύγων.