#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Ο εφοπλιστής είναι πατριώτης ό,τι κι αν κάνει


Του Κώστα Βαξεβάνη
To γερμανικό περιοδικό Spiegel, επιβεβαίωσε όσα έχει δημοσιεύσει το HOT DOC για το μύθο του ελληνικού εφοπλισμού, που εμφανίζει τους εφοπλιστές να κάνουν γνωστή την Ελλάδα στα πέρατα του κόσμου, ανεμίζοντας την ελληνική σημαία με ηρωισμό Πρέκα στις γνωστές ελληνικές ταινίες. Αυτό που ονομάζεται εφοπλιστικό κεφάλαιο, δεν είναι παρά μια κάστα επιχειρηματιών με προνόμια και φοροαπαλλαγές που περιλαμβάνονται στο ίδιο το Σύνταγμα της χώρας.

Χρυσές δουλειές για την DIGEA με τις ψηφιακές συχνότητες εις βάρος του ελληνικού δημοσιου

Όσα είχαμε καταγγείλει έγκαιρα οι εργαζόμενοι της ελεύθερης ΕΡΤ, επιβεβαιώνονται μέχρι κεραίας!

Ένας από τους λόγους που έκλεισαν την ΕΡΤ ήταν να διευκολύνουν την Digea να πάρει χωρίς αντίπαλο (με φωτογραφικό «διαγωνισμό») και έναντι πινακίου φακής (18 εκατομμύρια € αντί των τουλάχιστον 715 εκατομμυρίων που είχε εισηγηθεί εταιρεία στην οποία είχε απευθυνθεί το αρμόδιο Υπουργείο) την εκμετάλλευση του συνόλου των συχνοτήτων εκπομπής ψηφιακής τηλεόρασης των ιδιωτικών καναλιών για 15 χρόνια.

ΕΥΡΩΠΗ: ΠΛΗΣΙΕΣΤΕΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Σταθμός στην πορεία καταστροφής (ή, εναλλακτικά, ριζικού μετασχηματισμού) της ΕΕ, ίσως αποδειχθούν οι τελευταίες ευρωεκλογές. Πιθανώς και σταθμός σε πορεία καταστροφής της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και του κοινωνικού κράτους.

Δεν είμαστε εκεί, δεν απέχουμε όμως και πάρα πολύ. Τα αποτελέσματα είναι εύγλωττα σε Βρετανία και Γαλλία, δύο από τις ισχυρότερες χώρες της ΕΕ. Στη Γερμανία, τον ενδοευρωπαϊκό εθνικισμό ενσωματώνει και υλοποιεί η ίδια η κυβέρνηση. Και στην Ελλάδα, η πρωτιά της αριστεράς αντανακλά τη βαθύτατη κρίση όπου τη βύθισαν οι ευρωπαϊκές πολιτικές.

“Αλήτες, ρουφιάνοι, δημοσιογράφοι”

 Ώστε, ενώ έγινε πρωτοσέλιδο στους “New York Times”, ούτε μονόστηλο στις μεγάλες ελληνικές εφημερίδες; Τύπος υποταγμένος στην ιδεολογία του (για να μην πούμε τίποτε χειρότερο)… Με το συμπάθιο, αλλά μιλάμε για τις κορυφαίες ελληνικές εφημερίδες, οι υπογραφές των οποίων, εκτός από κύρος, σημαίνουν και άλλα πράγματα για την ίδια τη ζωή στην Ελλάδα. 

Του Γιώργου Σαχίνη
Θα ήταν ωραίο να μας εξηγούσε η “Καθημερινή”, αλλά και “Τα Νέα”, πώς είναι δυνατόν ένα θέμα το οποίο γίνεται κεντρικό πρωτοσέλιδο στην ευρωπαϊκή έκδοση των έγκυρων (έτσι;) “New York Times” να υπάρχει στις δικές τους πρώτες σελίδες μόνο σαν άσχετο μονόστηλο (η “Καθημερινή”) ή απλώς σαν αστερίσκος (τα “Νέα”); Είναι έγκριτη δημοσιογραφία αυτή; Δυστυχώς, είναι πλέον συχνό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια: ειδήσεις που σε κάποιες εφημερίδες είναι πρωτοσέλιδες, σε άλλες δεν υπάρχουν καν. Τις αποσιωπούν. Εντάξει, γνωρίζουμε την απάντηση, υπάρχουν δημοσιογραφικά κριτήρια. Άλλες ειδήσεις πρόταξαν οι “New York Times”, άλλες τα επιτελεία των δύο ελληνικών εφημερίδων.

Η Νεοφιλελεύθερη Αυταπάτη

«H φωνή των φτωχών δεν είναι πάντα δίκαιη, αλλά αν δεν την ακούσεις δε θα μάθεις ποτέ τι είναι δικαιοσύνη!!!»
Howard Zinn

του Γιάννη Γεράσιμου
Σήμερα το κοινωνικό κράτος δέχεται επίθεση! Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη επιχειρούν να αναιρέσουν τις κοινωνικές κατακτήσεις ολόκληρων γενεών (περικοπές σε μισθούς, συντάξεις οικογενειακά επιδόματα, επιδόματα ανεργίας και υποβάθμιση σημαντικών δομών κοινωνικής πρόνοιας όπως η υγεία και η παιδεία) και να ελαστικοποιήσουν τις εργασιακές σχέσεις (ριζική απομάκρυνση από την πολιτική πλήρους απασχόλησης, ευέλικτο ωράριο εργασίας, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας) οδηγώντας ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας και ιδιαίτερα τη νεολαία στην ανεργία, στην κοινωνική εξαθλίωση και στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τι σημαίνει Πατριωτισμός στις μέρες μας;

του Θανάση Ασημακόπουλου
Πολλές αναλύσεις έχουν γραφτεί για την κατάσταση την οποία βιώνουμε ως Ελληνικός Λαός… Ακόμη περισσότερα έχουν γραφτεί για το δήθεν μονόδρομο της πλήρους υποταγής στα κελεύσματα των Ευρωπαίων «εταίρων» ως αναγκαία προϋπόθεση για την έξοδο από την Κρίση. Στις μέρες μας, όμως, ένα μικρό μόνο μέρος του δημοσίου λόγου αναφέρεται στην αγάπη για την Πατρίδα, τον άδολο Πατριωτισμό, ως Αξία ζωής και ως προϋπόθεση για να χτίσουμε μια χώρα ευημερούσα, όπου θα μπορούμε να δημιουργούμε, να κάνουμε οικογένεια και να απολαμβάνουμε όσες χαρές και όσες λύπες έχει να προσφέρει το δώρο της ζωής.

Ο αρχιμανδρίτης Βαρβέλης γράφει για τις καθαρίστριες

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ 


Η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί και ανίψι καθαριστριών.


Έλαμπαν τα σπίτια που δούλευε 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη, την Κυριακή, (στην "αργία" της), να καθαρίσει και το δικό μας το σπίτι κ εμάς, να μαγειρέψει ενα πιάτο ζεστο φαγητο, να πλεινει, ν απλώσει, να σιδερώσει, να μας αγκαλιάσει και να... ξεκουραστεί.

Αυτή η μάνα μου!