#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 8 Ιουνίου 2014

Δικοί μας είναι οι νόμοι και τους εφαρμόζουμε μόνο άμα γουστάρουμε


Του Γιώργου Κυρίτση

Ούτε τους νόμους τους δεν σέβονται όταν πρόκειται να ευνοήσουν εαυτούς και αλλήλους, όταν φοβούνται ότι "θα χαλάσει η πιάτσα" ή όταν... απλώς δεν γουστάρουν.

Περίπτωση πρώτη: Μετά από υπερδεκαετή δικαστικό μαραθώνιο η πλευρά Μελισσανίδη απαλλάσσεται οριστικά σε υπόθεση λαθρεμπορίας καυσίμων, πατώντας σε διαδικαστικό και όχι ουσιαστικό πρόβλημα.

Aς αφήσουμε τους φασίστες να συνομιλήσουν, για να καταλάβουμε καλύτερα…

Γιατί το περιεχόμενο των δηλώσεων των χρυσών αβγών δεν έχει τη παραμικρή αξία;

Ο δημοσιογράφος της Αυριανής Κουρής ήταν αποκρουστικός αλλά τα χυδαία του πρωτοσέλιδα είχαν μετατραπεί σε ιδεολογικά επιχειρήματα στα απαίδευτα μυαλά των εχθρών των μητσοτάκηδων αρχικά και των παπανδρέου αργότερα. Τα βίντεο του Τριανταφυλλόπουλου προκαλούσαν την ιλαρότητα του υποδόριου γαργαλητού στους ξενύχτηδες τηλεθεατές του οι οποίοι, ελλείψη τσόντας, ικανοποιούσαν με αυτά τις δικές τους ανομολόγητες μικροδιαστροφές που προβάλλονταν ακίνδυνα στα θύματα του σαρκοβόρου δημοσιογράφου. Όμως έτσι, η χυδαιότητα μετατρεπόταν σε λειτούργημα, ενώ η βία και η κακοποίηση σε απαίτηση της κοινωνίας.

Μόνοι τον τρώμε!!

Από που ν΄αρχίσεις;;
Απ΄το "μέγεθος"; Το "πάχος"; Τη "διάρκεια";
Μας έχωσαν στα σκατά.
Κι είμαστε κι ευχαριστημένοι!!
Καλά...
Οι επόμενες γενιές θα φρίττουν με μας.
Την αντοχή μας, την αδιαφορία μας.

Κοινό τοις πάσι

Το σύστημα έχει ξεσκεπαστεί. Έπεσαν οι κουρτίνες των παρασκηνίων και βλέπουμε στο θέατρο του παραλόγου τους πρωταγωνιστές της πολιτικής σκηνής μόνο με τα σώβρακά τους. Είναι όλοι ίδιοι, κρατώντας ο καθένας σε χαρτί το ρόλο που θα παίξει γραμμένο από τον ίδιο συγγραφέα. Χωρίς μακιγιάζ η αλήθεια φαντάζει τρομακτική αλλά από την άλλη είναι αλήθεια.
Έπαιξαν και το τελευταίο τους χαρτί με τις εκλογικές διαδικασίες οι οποίες είχαν ποσοστά μοιρασμένα σε πάμπολλους συνδυασμούς αλλά από την άλλη είχαν το πραγματικό αποτέλεσμα όλων των πολιτικών θεατρίνων: Ολοκληρωτισμός.

Μακρύς ο δρόμος…Μέχρι τον Μάρτιο του 2015, ποιος ζει και ποιος πεθαίνει, μεσολαβούντος ενός καλοκαιριού που θα ιδιωτικοποιήσουν και την πουτάνα τη μάνα που τους γέννησε, που λέει κι ο ποιητής, αλλά και ενός πολύ δύσκολου χειμώνα που θα ακολουθήσει.

Ωστόσο η προεδρολογία και η σχετική μπουρδολογία, έχουν ξεκινήσει τόσο σε επίπεδο ονομάτων όσο και σε επίπεδο κομμάτων και αποκομμάτων που ενδέχεται να συναινέσουν σε εκλογή Πρόεδρου της Τηλεδημοκρατίας μας, προκειμένου να αποφευχθούν οι ανεπιθύμητες πρόωρες εκλογές.

ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΩ...


Μουντιάλ 2014: Θέλουμε σχολεία και νοσοκομεία, όχι γήπεδα!

Για πολύ κόσμο, η είδηση ότι γίνονται διαμαρτυρίες στη Βραζιλία ενάντια στο Μουντιάλ του 2014 είναι εξίσου αδιανόητη με το να ζήταγαν οι Νεοϋορκέζοι την απαγόρευση της πίτσας. Κι όμως! Nα ’μαστε λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης, και στις διαδηλώσεις κυριαρχεί το σύνθημα #NãoVaiTerCopa, δηλαδή (σε ελεύθερη απόδοση) «Το Μουντιάλ δεν θα γίνει».

Τι είναι κίνημα;

του Τζόρτζιο Αγκάμπεν
Οι σκέψεις που ακολουθούν πηγάζουν από μια δυσφορία και προέκυψαν από μια σειρά ερωτήματα που μου δημιουργήθηκαν πρόσφατα όταν βρέθηκα σε μία συνάντηση στη Βενετία με τον Tόνι [Νέγκρι], τον Καζαρίνι κ.λπ. Μια λέξη επανερχόταν διαρκώς σε αυτή τη συνάντηση: κίνημα. Πρόκειται για μια λέξη με μακρά ιστορία στην παράδοσή μας. Στο βιβλίο του Tόνι για παράδειγμα αυτή η λέξη ξεπηδά στρατηγικά κάθε φορά που το πλήθος χρειάζεται έναν ορισμό, για παράδειγμα όταν η έννοια του πλήθους πρέπει να αποσυνδεθεί από το ψευδοδίλημμα μεταξύ κυριαρχίας και αναρχίας.