#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 1 Ιουνίου 2014

Πολίτες, κράτος, τράπεζες: ποιός θα χρεοκοπήσει πρώτος;

Του Μάκη Ανδρονόπουλου
Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας – Γιατί οι τράπεζες αυτοκτονούν -Το επικείμενο κραχ -  Η αβάστακτη ελαφρότητα και υποκρισία των τραπεζιτών και του οικονομικού επιτελείου
«Η Ελλάδα πέτυχε το πιο ισχυρό κυκλικά προσαρμοσμένο πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο στην ευρωζώνη, μόλις σε τέσσερα χρόνια», παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ που συμφώνησε για τη νέα δόση των 3,41 δισ. ευρώ. Δυο ημέρες νωρίτερα ο Γιάννης Στουρνάρας είχε προαναγγείλει στον ΣΕΒ το παγκόσμιο ρεκόρ: από το 2010-2013 διόρθωση 19,4%! Παρόλα αυτά ο κίνδυνος να σκάσει η Ελλάδα δεν έχει απομακρυνθεί.

Ελλάδα, το μεγάλο στοίχημα των κερδοσκόπων

Έκθεση ΔΝΤ και ΣΕΒ ζητούν περισσότερη λιτότητα, φθηνότερο κόστος

 
Σε εντατική φάση εισέρχονται οι προετοιμασίες για τη νέα αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, όπως έδειξε η προχθεσινή έκθεση του ΔΝΤ που συνόδευσε την πέμπτη αναθεώρηση του οικονομικού προγράμματος, με την οποία εγκρίθηκε η εκταμίευση της δόσης των 3,41 δισ. ευρώ.
Κυβέρνηση και μνημονιακός Τύπος το μόνο που είδαν στις γραμμές της έκθεσης ήταν η επιβράβευση της …ελληνικής προσπάθειας, όπως εύηχα πλέον αποκαλείται το μεγάλο στοίχημα των κερδοσκόπων στην ελληνική οικονομία, ύψους 10 δις. δολ.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ


1. Γνωρίζετε με ποιες εφημερίδες ενημέρωναν οι Γερμανοί τους κατακτημένους Έλληνες; Με το”ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ” και τα ”ΑΘΗΝΑΙΚΑ ΝΕΑ. ”Ποιο συγκρότημα τις εξέδιδε; Μα φυσικά το συγκρότηματου ”δημοκράτη” Λαμπράκη πατέρα του Χρήστου που όταν έφυγαν οι Γερμανοί άλλαξε το όνομα σε ”ΝΕΑ” και ”ΒΗΜΑ” για να είναι δυνατόν να συνεχίσει η κυκλοφορία τους μέχρι σήμερα.

Η Ευρώπη είναι φυτώριο της άκρας Δεξιάς

 Στέλιος Ελληνιάδης – «Δρόμος της Αριστεράς»
Σίγουρα, όλοι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής δεν είναι φασίστες. Αλλά, σίγουρα , κι ο τρόπος για να τους αποσπάσεις από την επιρροή της Χρυσής Αυγής δεν είναι να τους κολακεύσεις ή να τους απαλλάξεις με μια πρόχειρη δήλωση λίγες ώρες πριν από τις εκλογές. Να τους απαλλάξεις από τη μικρή ή μεγάλη ευθύνη που έχουν για την άνοδο του φασιστικού μορφώματος, που αν μη τι άλλο, έχει στοιχίσει τη σωματική ακεραιότητα, την κοινωνική αξία και την ψυχική γαλήνη πάρα πολλών ανθρώπων, που έχουν πέσει θύματα των βάρβαρων και ουκ ολίγες φορές δολοφονικών πράξεων της Χρυσής Αυγής.

ΤΟ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΚΟΩΝΤΟΣ

άρθρο του Νώντα Κούκα από το http://iamarevi.wordpress.com/

Λαμβάνει χώρα, για άλλη μια φορά, ο ιερός θεσμός της αστικής εκπαίδευσης που ακούει στο όνομα «πανελλήνιες εξετάσεις». Πρόκειται για έναν θεσμό ταμπού που καθιέρωσε η αστική τάξη πάνω σε μια θεμελιώδη ψυχολογική πλάνη, που χειραγωγεί ιδεολογικά το λαϊκό φαντασιακό των υπηκόων της. Το πρωτόκολλο λοιπόν αυτής της ιδεολογικής πρόληψης λέει ότι: η αστική παιδεία/εκπαίδευση να πείσει τους εκπαιδευομένους της να φαντάζονται ότι η αποστήθιση των εγχειριδίων αναπτύσσει τη διάνοια. Κατά συνέπεια, το μόνο που μπορεί να κάνει ο εκπαιδευόμενος είναι να καταπίνει αμάσητα τόνους από τέτοια βιβλία, δίχως να υποβάλλει ποτέ σε κριτική την ποιότητά τους και, ακόμη χειρότερα, να μην είναι σε θέση να αντιπροτείνει κάτι άλλο στη θέση τους.

Γιατί δεν δίνονται τα ονόματα των μπάτσων εγκληματιών;

Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά η εκτίμηση ενός βαρυποινίτη –έχει κατηγορηθεί για με τον μισό ποινικό κώδικα- του Βασίλη Στεφανάκου, που σε συνέντευξη του σε εφημερίδα είχε δηλώσει ότι το μεγαλύτερο κύκλωμα οργανωμένου εγκλήματος βρίσκεται μέσα στους κόλπους της ελληνικής αστυνομίας. 

Και εγένετο ΣΥΡΙΖΑ

  (εξαιρετικό κείμενο)

Ήξερε πως στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τίποτα, κάτι όμως έπρεπε να βρει και το βρήκε! Με μισή καρδιά, αλλά το βρήκε!! Το όνομα αυτού ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι αλήθεια πως όλοι μας, θέλαμε καλύτερη επίδοση από τον Συριζα, απ’ αυτήν που τελικά κατάφερε!
Όχι φυσικά για να μπει κι αυτός στο πάνθεον των «πρωταθλητών» της χώρας, που έτσι κι αλλιώς μπήκε, αλλά επειδή δεν πάει άλλο!
Ξεκληρίζεται ένας λαός! Διαλύεται μια χώρα! Δεν πάει άλλο!

Η γοητεία της καταστροφής...

Νομίζετε πως το πλέον επικίνδυνο είδος είναι ο ψηφοφόρος ενός ακραίου κόμματος? Ενας φανατικός οποιασδήποτε πολιτικής ή θρησκευτικής παράταξης? Πως είναι ο αδιάφορος? Ο φιλοτομαριστής? Ο βίαιος ο εγκληματίας? Ισως κάποτε να ίσχυε αυτό. Τώρα έχουμε προχωρήσει πιο πέρα. Η ανθρωπότητα βαδίζει πλέον στο μονοπάτι που έχει χαράξει κάποιος ψυχοπαθής σαδιστής κατά συρροήν εγκληματίας, που ηδονίζεται να βλέπει .. πόνο, φόβο, ολική καταστροφή.

Υπό γερμανική εποπτεία 12 Δήμοι και 3 Περιφέρειες!


Τραγική επανάληψη της ιστορίας, εις βάρος της Ελλάδας και των Ελλήνων
Η γερμανική μπότα είναι ήδη εδώ, αλλά η φιλογερμανική κυβέρνηση το κρύβει επιμελώς
Στόχος η καταλήστευση των επικερδών δημοτικών οργανισμών και του ΕΣΠΑ, καθώς και η εισαγωγή γερμανικών επιχειρήσεων σε τομείς σκουπιδιών, τουρισμού και ενέργειας

Μπήκαν στην πόλη οι οχθροί

Η άνοδος του νεοναζισμού και οι ευθύνες του κομμουνιστικού κινήματος
 
Γράφει ο Στωικός
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σημειώνονται ορισμένες σημαντικές εξελίξεις στο γαλλικό κομμουνιστικό κίνημα. Επηρεασμένο το άλλοτε κραταιό Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας (ΓΚΚ) και από τις αρνητικές εξελίξεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, υπό τη νέα ηγεσία του Ρομπέρ Υ, ολοκληρώνει την πορεία σοσιαλδημοκρατικοποίησης του και ξεκόβει μια και καλή με το κομμουνιστικό του παρελθόν.

ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ CNN ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΜ


Τι ομορφο


O ελέφαντας είναι μέσα στο δωμάτιο!

Alexandros Raskolnick
Όχι, ρε συ, γείτονα, νοικοκυραίε. Όχι, δεν έχω εσένα στο νου μου όταν λέω ότι πρέπει να κάνομε λογιστικό έλεγχο του δημόσιου χρέους μας. Γιατί αν μίλαγα για σένα και για τα πενήντα χιλιάρικα που κατά μέσο όρο έκλεβες κάθε χρόνο από την εφορία, πες 500 χιλιάρικα στη δεκαετία, θα έχανα το χρόνο μου. Γιατί αν λογαριάσομε ότι σαν κι εσένα είναι δυο-τρία εκατομμύρια μικρομεσαίοι επαγγελματίες κι όλοι μαζί, κάτι βουτήξατε, τι θα κερδίσομε? Πόσα μαζεύονται, όλα αυτά που βουτήξατε από το κοινό ταμείο, από το παγκάρι, στη δεκαετία? Τρεις πέντε δεκαπέντε, ήτοι, σύνολο ενάμισι δισεκατομμύριο. Τι να σας κάνω εσάς, φτωχοδιάβολοι, που άλλοι τα φάγατε στην προίκα των κοριτσιών κι άλλοι τα αυγατίσατε? Τρέχα, γύρευε! Να ροκανίσω τη ραχοκοκαλιά του εθνικού μας κορμού, εσάς που μου ψηφίζετε δεξιά, κέντρο ή αριστερά? Για τις πενταροδεκάρες?

Η εξέγερση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Όταν την περασμένη Κυριακή έγραφα σε αυτήν τη στήλη ότι «οι εκλογές της 25ης του Μάη θα μείνουν ιστορικές για το πανευρωπαϊκό κύμα ενάντια στην Ε.Ε.» ούτε και εγώ περίμενα το μέγεθος του πολιτικού σεισμού που θα ακολουθούσε. Ότι, δηλαδή, στις δύο μεγαλύτερες, μετά την Γερμανική, Ευρωπαϊκές οικονομίες (Βρετανική, Γαλλική) θα έρχονταν πρώτα τα κόμματα εκείνα που έθεταν καθαρά θέμα εξόδου από την ΕΕ με ποσοστά 25-30% των ψηφοφόρων, και ότι σχεδόν σε όλες τις άλλες χώρες στην Ένωση (εκτός από «προοδευτικά λουλούδια» σαν τη Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες που ασχολούνται με τη σφαγή του Ουκρανικού λαού με τις ευλογίες της ΕΕ) παρόμοια κόμματα θα συγκέντρωναν πρωτόγνωρα αντί-ΕΕ ποσοστά. Δηλαδή, ποσοστά που φανέρωναν μια μαζική εξέγερση των θυμάτων της παγκοσμιοποίησης ενάντια στον κύριο εκφραστή στην Ευρώπη της Νέας Διεθνούς Τάξης της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης.