#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 30 Μαΐου 2014

Παράξενο φρούτο (Strange Fruit)

  Ένα εκπληκτικό βίντεο για το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία 


 Η ήσυχη καθημερινότητα πατέρα και γιου διακόπτεται, όταν συναντούν ένα άγνωστο, διαφορετικού χρώματος, αγόρι.

Μια αλληγορία για τα φαινόμενα του ρατσισμού ως επίκτητη πολιτιστική επιδημία, η ιστορία ασχολείται με το ζήτημα της προσωπικής συνείδησης του καθενός από εμάς, σε σχέση με την εκπαίδευση που λαμβάνουμε από την οικογένεια και το περιβάλλον μας.

Είναι αναπόφευκτη η πτώση των αυτοκρατοριών;

Επιμέλεια: Κατρίν Αλαμάνου
Πότε έπεσε η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία; Μπορεί να βρει κανείς μια ακριβή απάντηση σε αυτή την ερώτηση σε πολλά βιβλία ιστορίας. Η αυλαία της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας έπεσε, όπως συνήθως λέγεται, στις 4 Σεπτεμβρίου 476, όταν ο νεαρός αυτοκράτορας Ρωμύλος Αυγουστύλος εκθρονίστηκε από τον Γότθο αρχηγό Οδοάκρο. Η ιστορική γραμμή των Ρωμαίων αυτοκρατόρων έλαβε τέλος. Η αρχαιότητα είχε πεθάνει, ο Μεσαίωνας άρχιζε.

Heil Tsiprer

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει ο ιδρώτας από τα συρτοτσιφτετέλια και τα ζεϊμπέκικα της μεγάλης νίκης για πρώτη φορά των «αριστερών» και μια βόμβα μεγατόνων έσκασε από το στόμα του Τσίπρα. Μεθυσμένος από την μεγάλη νίκη αλλά και από την σιγουριά για την τεράστια ανατροπή που πραγματοποιήθηκε δήλωσε: «Ο υποψήφιος της μεγαλύτερης ομάδας, κ. Ζαν-Κλωντ Γιούνκερ, θα πρέπει πρώτος να προσπαθήσει να συγκροτήσει την απαιτούμενη πλειοψηφία, ξεκινώντας διαπραγματεύσεις με τις άλλες πολιτικές ομάδες». Σεβόμενος την δημοκρατία και εφόσον το Λαϊκό Κόμμα του Γιούνκερ νίκησε στις Ευρωεκλογές, ο Γιούνκερ δικαιωματικά πρέπει να στηριχθεί για πρόεδρος της Κομισιόν, σύμφωνα με την λογική του Τσίπρα. 

Το βαθύ παρακράτος των τραπεζών…


Το βαθύ μαύρο παρακράτος των τραπεζών, με απίστευτα χρηματικά αποθέματα (λογικό, αφού αυτοί έχουν τις μηχανές που κόβει το χρήμα) με πληρωμένους δολοφόνους (έχουν «αυτοκτονήσει» κάμποσα τραπεζικά μεγαλοστελέχη) και … η ζωή είναι ωραία όταν πετάς σε ροζ σύννεφάκια μόνο που κι αυτά ψεύτικα είναι. Τέλος πάντων πάμε να δουμε τι λεει ο Ελβατός τραπεζίτης που η συνέντευξη του  εδόθη σε ρώσο δημοσιογράφο στη Μόσχα, στις 30/5/2011 και ΝΑΙ ξέρει τι λέει.

Ε: Μπορείτε να μας πείτε κάτι σχετικά με την ανάμειξη σας στο ελβετικό τραπεζικό σύστημα;

Ο ουκρανικός λαός σφαγιάζεται στο όνομα της ΕΕ

Στην Ουκρανία ο λαός σφαγιάζεται σε έναν ακήρυχτο, καθημερινό όμως πόλεμο. Οι μαζικές δολοφονίες που ξεκίνησαν από τους υποστηριζόμενους από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ νεοφασίστες στο Κίεβο, πέρασαν τώρα με πιο «στρατιωτικό» χαρακτήρα στο Ντονιέτσκ, ο λαός βλέπει το χειρότερο πρόσωπο του «εξευρωπαϊσμού» και των «μεταρρυθμίσεων» με νεκρούς άοπλους πολίτες και ηλικιωμένους στους δρόμους της πόλης.

Πασοκόσποροι

Το σύστημα ανάχωμα-εκλογές για άλλη μια φορά δούλεψε στην εντέλεια. Ξέρουν όλοι οι δραστήριοι πολιτικάντηδες ότι οι εκλογές είναι το όπλο που δίνεις στο πόπολο που μόνο έναν στόχο βρίσκει: Το ίδιο το κεφάλι του. Το πόπολο αυτή την φορά όχι μόνο βρήκε στόχο αλλά τίναξε τα μυαλά του στον αέρα δίνοντας αβάντα σε όλους τους σωτήρες για τους επόμενους μήνες να ξεσκαρτάρουν τα χρησιμοποιημένα αποκόμματα τύπου ΔΗΜΑΡ, να βάλουν στο παιχνίδι νέα αποκόμματα τύπου Ποταμιού, να ενισχύσουν τον τρόμο με την άνοδο των φασιστών της Χ.Α και του ΛΑΟΣ και το βασικότερο να διαχειριστεί το παιχνίδι του Συντάγματος και του εκλογικού συστήματος το ένα και μοναδικό κόμμα που ποτέ δεν πεθαίνει: Το ΠΑΣΟΚ.

Σαν σήμερα Γλέζος και Σιάντας κατεβάζουν την σβάστικα απ' την Ακρόπολη

 Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Λάκη Σάντα
Σαν σήμερα το 1941 δυο αγωνιστές, ο Μανώλης Γλέζος και ο Λάκης Σάντας κατεβάζουν τη σβάστικα από την Ακρόπολη, σκορπίζοντας πανικό στους κατακτητές και προκαλώντας ενθουσιασμό στον λαό μας.

 Το βιντεάκι που παραθέτουμε είναι πολύ περιγραφικό για το γεγονός. Με την ευκαιρία, θα θέλαμε να συστήσουμε στους αναγνώστες του μπλοκ μας, να διαβάσουν ένα αφιέρωμα που κάναμε πριν δυο χρόνια περίπου όταν έφυγε απ’ την ζωή, ο Λάκης Σιάντας.
Εκτός απ’ την αντιστασιακή του δράση, βλέπουμε και την ανταμοιβή που εισέπραξε από το μετεμφυλιακό κράτος. Κι αυτή δεν ήταν τίποτε άλλο παρά φυλακές και εξορίες, όπως και οι υπόλοιποι αγωνιστές της Εθνικής μας αντίστασης. 

(Ο ίδιος ο Μανώλης Γλέζος έμεινε 13 ολόκληρα χρόνια φυλακή σαν μελοθάνατος)

 Διαβάστε: Αφιέρωμα στον κομμουνιστή Λάκη Σάντα