#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 28 Μαΐου 2014

Ο «αριστερός» κομμουνισμός στην Ελλάδα

Του Στέργιου Μ.
[όσοι φίλοι και σ/φοι αρχίσουν να διαβάζουν αυτό το κείμενο παρακαλούνται θερμά να το διαβάσουν μέχρι τέλους και να σταθούν ιδιαίτερα στο ΥΓ]
Είναι σωστό ότι οι Βουδούρης, Κοππά, Παπαδημούλης, Δραγασάκης κ.α. είναι άνθρωποι αδιόρθωτα αντιδραστικοί. Είναι επίσης σωστό ότι θέλουν να πάρουν την εξουσία στα χέρια τους (προτιμώντας ωστόσο το συνασπισμό με την αστική τάξη), ότι θέλουν «να κυβερνούν» σύμφωνα με τους ίδιους παμπάλαιους αστικούς κανόνες, πως, όταν θα βρεθούν στην εξουσία, θα φέρνονται οπωσδήποτε σαν τους Σαμαρά και Βενιζέλο.

Σαμαράς και Πασόκ έφτιαξαν τη Χρυσή Αυγή


Ο Σαμαράς και το Πασόκ έφτιαξαν τη Χρυσή Αυγή με την πολιτική τους. Και λένε να ψηφίσουμε αυτούς που δημιούργησαν τους άλλους; Και τώρα βρισκόμαστε ανάμεσα σε αυτούς και τους άλλους… Δηλαδή ανάμεσα σε δύο εγκληματίες όπως και ο Χριστός [...] αυτή τη στιγμή οι Έλληνες δεν βλέπουνε έξω από τη μύτη τους! [...] όλη η Δυτική Ευρώπη, μοιάζει να έχει ένα τρομερό πρόβλημα με την Ελλάδα και τους Έλληνες που τούς θεωρούν φαντάσματα της ιστορίας! Φαντάσματα τα οποία πρέπει να τα εξαλείψουν από το μαυροπίνακα [...]  Ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης μιλά στην Κρυσταλία Πατούλη με αφορμή της Ευρωεκλογές, συμμετέχοντας στην έρευνα για τις αιτίες και τις λύσεις της κρίσης.

Νάνος Βαλαωρίτης
Ν.Β.: Οι Έλληνες δεν έχουν συνέλθει ακόμα από το 1821. Είμαστε ακόμα εκεί… Τότε οι Έλληνες είχαμε γείτονες τους Τούρκους, τους οποίους μισούσαμε και τους πολεμήσαμε. Σήμερα έχουμε στην ίδια γειτονιά εμάς τους ίδιους τούς Έλληνες που τους μισούμε και τους πολεμάμε για οτιδήποτε κάτω απ’ τον ήλιο. Μικρή η διαφορά… Ξέρεις, έχω και κάτι κατάλοιπα του ’21. Ένα ωραίο πιστόλι, καταπληκτικό, κάτι χατζάρες, ένα πιο μικρό μαχαίρι, εξαιρετικό, με αλαβάστρινο χερούλι. Έχω διάφορα. Αυτά βέβαια, δεν μπορώ να τα μεταχειριστώ, αλλά χρησιμοποιώ το λόγο.

Οι τρεις Έλληνες που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στα "άδυτα" της λέσχης Μπίλντερμπεργκ


Από αύριο, 29 Μαΐου μέχρι την 1η Ιουνίου, η παγκόσμια οικονομική ελίτ συναντάται στην Κοπεγχάγη της Δανίας.
Πρόκειται για την 62η κατά σειρά συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.
140 κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων και τραπεζών, πολιτικοί αξιωματούχοι, εκπρόσωποι μυστικών υπηρεσιών, ΜΜΕ, ακαδημαϊκοί από 22 χώρες του κόσμου θα πάρουν μέρος στις εργασίας της συνόδου, στο ξενοδοχείο "Marriott Hotel".

Η ανάπαυση του Χρυσαυγίτη πολεμιστή μετά τις Ευρωεκλογές

Απολύτως δικαιολογημένα, ο Χρυσαυγίτης μαχητής ξεκουράζει το σμιλεμένο κορμί του. Ήταν δύσκολη η μάχη των Ευρωεκλογών. Είναι όλα εκεί: Όπλα, κιθάρες και η τιμημένη -και ολίγο αιματοβαμμένη- σημαία.

Οι Ευρωεκλογές και η ανάδυση της Ατλαντίδας

Πέτρος Αργυρίου
Όπως είχαμε περιγράψει έγκαιρα, ο πολιτικός χάρτης της Ευρώπης άλλαξε από χθες, οριστικά: Παρότι η κυριαρχία των δύο μεγάλων παιχτών της πολιτικής στην Ευρώπη του Ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος και του ευρωπαϊκού σοσιαλιστικού κόμματος δεν απειλήθηκε, οι αποκαλούμενοι ευρωσκεπτικιστές, κόμματα που είτε θέλουν μια άλλη Ευρώπη ή τη χώρα τους έξω από την ΟΝΕ ή ακόμα και την ΕΟ ή τη διάλυση της Ευρωζώνης, ακόμη και της Ευρώπης, είναι πλέον ο τρίτος πόλος παρότι είναι αμφίβολο το αν θα καταφέρουν να φτιάξουν ένα ενιαίο μέτωπο.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΒΟΛΟΣ-ΜΑΣΣΑΛΙΑ-ΛΥΩΝ


Ολοκαύτωμα γυναικόπαιδων στο Ντόνετσκ


Η Ουκρανική χούντα δολοφονεί ανενόχλητη ακόμα και μικρά παιδιά! Η δύση όχι μόνο σιωπά αλλά ενισχύει τη ναζιστική κυβέρνηση της Ουκρανίας αφήνοντας ανεξέλεγκτους τους δολοφόνους.
Οι κάτοικοι του Ντόνετσκ ήδη μιλούν για νέο ολοκαύτωμα και οι φρικτές φωτογραφίες τους δικαιώνουν…

Τα καλύτερα μηνύματα γράφονται στους τοίχους!


Alexandros Raskolnick

Έφυγαν οι εποχές που δέναμε τα σκυλιά με τα λουκάνικα, εποχές που με τα διάφορα μεσογειακά ολοκληρωμένα προγράμματα τσιμεντώναμε τις παραλίες μας. Εποχές που με τις επιδοτήσεις από το λάδι, αντί να φτιάχνομε εμφιαλωτήρια και δίκτυα, στήναμε χαμαιτυπεία μέσα στους ελαιώνες μας και τρώγαμε τα λεφτά των ενισχύσεων με ευτελείς γυναίκες, λουσμένες με φτηνότερες σαμπάνιες.

Αναζητείται ο αντίπαλος πόλος…

Πρώτες σκέψεις για το εκλογικό αποτέλεσμα και τις μετεκλογικές εξελίξεις

Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΚΑΛΗ
«Πράσινο φως» για την απρόσκοπτη εφαρμογή της στρατηγικής εξόδου από την καπιταλιστική κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, με την κωδική ονομασία «ανάπτυξη με μεταρρυθμίσεις», συνιστά επί της ουσίας το αποτέλεσμα των διπλών εκλογών (αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών). Ταυτόχρονα το εκλογικό αποτέλεσμα αναδεικνύει με κραυγαλέο τρόπο την απουσία αντίπαλου πόλου που θα αμφισβητήσει έμπρακτα την κυρίαρχη πολιτική και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την ανατροπή της σε ρήξη με την ΕΕ και τον καπιταλισμό.