#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 17 Μαΐου 2014

Τουρκία: 301 νεκροί ο τραγικός απολογισμός - Σταμάτησαν να ψάχνουν για επιζώντες

Τα συνεργεία ανέσυραν και τις τελευταίες δύο σορούς των ανθρακωρύχων που παρέμεναν παγιδευμένοι στις στοές του ανθρακωρυχείου της Σόμα, ανεβάζοντας στους 301 νεκρούς τον τελικό απολογισμό της τραγωδίας.
"Η αποστολή διάσωσης τερματίστηκε. Δεν υπάρχει πλέον κανένας ανθρακωρύχος στις στοές του ορυχείου", ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, τέσσερις ημέρες μετά την καταστροφή.

Ρωσία, Ελλάδα και Κύπρος μετά την Ουκρανία

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Η «αφύπνιση» της ρωσικής «αρκούδας», με τα ουκρανικά, είναι το πιο σημαντικό γεωπολιτικό δεδομένο διεθνώς μετά τη σοβιετική κατάρρευση (1989-91). Είναι πιθανώς το πιο σημαντικό, δυνητικό διπλωματικό-στρατηγικό «χαρτί», η μεγαλύτερη ευκαιρία για Αθήνα και Λευκωσία, εφόσον αποφασίσουν να σταματήσουν να είναι πειθήνιες, αυτοκαταστρεφόμενες αποικίες Πιστωτών και γεωπολιτικών «Νταβατζήδων», ξαναποκτώντας εξωτερική πολιτική και αποφασίζοντας να δώσουν αγώνα για τη σωτηρία του ελληνικού λαού και την επιβίωση των δύο κρατών του.

Ψηφίστε ελεύθερα ότι σας λέμε...

Παναγιώτης Μαυροειδής

Σε δύο συνεχόμενες Κυριακές, θα διεξαχθεί μια τριπλή εκλογική αναμέτρηση, με κορυφαία (από άποψη πολιτικού μηνύματος τις ευρωεκλογές).

Δύο χρόνια σχεδόν από τις εκλογές του 2012 η χώρα κυβερνιέται με οδηγίες της ΕΕ, μνημόνια και εντολές της τρόικα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδίδει η κυβέρνηση. Συνήθως, όλα αυτά, δεν τα γνωρίζουν επακριβώς ή δεν ‘’προλαβαίνουν να διαβάσουν’’, ούτε καν οι κυβερνητικοί βουλευτές.

Η Ε.Ε. και η δυναμική της άκρας δεξιάς

Άγγελος Κοντογιάννης – Μάνδρος
Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που παρουσιάζει η κοινωνικo-πολιτική κρίση στη χώρα μας, με την σχεδόν πλήρη κατάρρευση του πολιτικού συστήματος και την δημιουργία ισχυρότατων φυγόκεντρων τάσεων τόσο προς τα δεξιά με την εκρηκτική άνοδο της Χρυσής Αυγής όσο και προς τα Αριστερά με την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιωματική αντιπολίτευση και εν δυνάμει πρώτο κόμμα, φαίνεται να δικαιώνουν σε πολιτικό και όχι οικονομικό επίπεδο τον χαρακτηρισμό της Ελλάδας ως «ειδικής περίπτωσης». Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα όπου η ‘ριζοσπαστικοποίηση‘ του πολιτικού σκηνικού και η κοινωνική πόλωση, αποτέλεσμα την νεοφιλελεύθερης αναδιάρθρωσης και της οικονομικής κρίσης, διοχετεύτηκε και προς τις δύο κατευθύνσεις, με προνομιακό μάλιστα πόλο την Αριστερά.

Γιατί η Boko Haram επιτίθεται σε σχολεία

ISOBEL COLEMAN*
Η απαγωγή 276 μαθητριών τον περασμένο μήνα στην βορειοανατολική Νιγηρία από την εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση Boko Haram αποτέλεσε είδηση διεθνώς. Σε ένα βίντεο που εμφανίστηκε την περασμένη εβδομάδα, ο ηγέτης τής Boko Haram απηύθυνε ένα ανατριχιαστικό μήνυμα, στο οποίο αποκάλεσε τα κορίτσια «σκλάβες» και απείλησε να τα «πουλήσει στην αγορά». Λίγο μετά, μια εκστρατεία στα social media που ονομάζεται # BringBackOurGirls εξαπλώθηκε ταχέως.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΧΑΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
«Η Ουκρανία παλεύει να κρατήσει τον έλεγχο», τιτλοφορεί η πρώτη σελίδα της εφημερίδας των χρηματιστών του Λονδίνου, οι Financial Times (5.2), κίτρινη όσο και το χαρτί που τυπώνεται.

Μάταια θα αναζητήσετε στις σελίδες της μια έστω λιγόλογη, αξιόπιστη περιγραφή του εγκλήματος που διέπραξαν οι ναζιστικές συμμορίες (όργανα της ουκρανικής κυβέρνησης, του Πρέσβη των ΗΠΑ στο Κίεβο και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών), πυρπολώντας το κτίριο των συνδικάτων στην Οδησσό και καίγοντας ζωντανούς 42 «φιλορώσους» διαδηλωτές που είχαν αναζητήσει εκεί καταφύγιο. Την ίδια ώρα που τα όργανα της Ουάσιγκτων πυρπολούσαν ζωντανούς τους ανθρώπους, ο Πρόεδρος Ομπάμα, μιλώντας σε συνέντευξη τύπου, υιοθετούσε την στρατιωτική εξόρμηση των ουκρανικών δυνάμεων στις κατοικούμενες πλειοψηφικά από Ρώσους ανατολικές επαρχίες.

ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ!!!


ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΤΕ!!!
Η Επιλογή Είναι Δική Μας…Είμαστε Όλοι Συμμέτοχοι

Αν δεν αμφισβητηθεί ριζικά και θεμελιακά η σχέση του παρόντος Οικονομικού χρηματικού μοντέλου με τους πόρους της γης…

Αν δεν αμφισβητηθεί ριζικά και θεμελιακά η δομή και ο απαράδεκτος πια τρόπος διαχείρισης που επιβάλλει το μοντέλο αυτό σε ό,τι αφορά την παραγωγή και την κατανομή των αγαθών…

24-05-2014 Παγκόσμια πορεία ενάντια στην Monsanto


Η οικονομική καταστροφή, οι εκλογές και ο αυτοκαθορισμός

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 
Οι επερχόμενες εκλογές, τόσο για μια θέση στο πλουσιότερο καφενείο της Ευρώπης, το Ευρωκοινοβούλιο, που αποτελεί τον πιο άνετο τρόπο πλουτισμού για τους αιρετούς καφενόβιους, όσο και οι τοπικές εκλογές δεν έχουν, βέβαια, καμιά σημασία από Πολιτική άποψη, εάν με τον όρο «Πολιτική» εννοήσουμε την κλασική έννοια της Πολιτικής ως τον αυτοκαθορισμό των πολιτών. Το ίδιο, άλλωστε, ίσχυε ανέκαθεν για κάθε θεσμό της αντιπροσωπευτικής «δημοκρατίας», και ισχύει ακόμη περισσότερο σήμερα, όπου όλη η οικονομική και πολιτική εξουσία είναι συγκεντρωμένη σε ελάχιστα χέρια.

ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΑΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΟΥ - "Επίκαιρα"
Ανατροπή γεωπολιτικών ισορροπιών σε Ευρώπη και Ασία, αλλά και χρυσές δουλειές για τη γερμανική πολεμική βιομηχανία αναμένει το Βερολίνο από την ανάπτυξη νατοϊκών δυνάμεων στην Ανατολική Ευρώπη.
Η βαρυσήμαντη συνέντευξη, την οποία παραχώρησε πριν από μερικές ημέρες στη Frankfurter Allgemeine ο γενικός γραμματέας της Βο¬ρειοατλαντικής Συμμαχίας, ζητώντας αναδιάταξη των δυνάμεων του NATO στην Ανατολική Ευρώπη και άμεση αύξηση των στρατιωτικών δαπανών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από το γερμανικό Τύπο.

Κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τουρκική Πρεσβεία

Ενώ χτες και μετά από καλέσματα της «Πρωτοβουλίας πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν» και άλλων συλλογικοτήτων πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις καταδίκης του κυβερνητικού-εργοδοτικού εγκλήματος  στα ορυχεία της πόλης Σόμα της Τουρκίας, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, άλλη μια παρόμοια κινητοποίηση οργανώνεται σημερα.

Το κάλεσμα προέρχεται από το Λαϊκό Μέτωπο  (Τουρκία) και την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατουμένους στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν», και μας προσκαλεί σε συγκέντρωση, Σάββατο 17/5  στις  14.00 μμ έξω από την Τουρκική πρεσβεία (Βασιλέως Γεωργίου και Ρηγίλλης)

Μέχρι τώρα υπάρχουν 284 νεκροί-δολοφονημένοι ανθρακωρύχοι και υπεύθυνος είναι η κυβέρνηση του Ερντογκάν αναφέρει η σχετική αφίσα.

Εκλογές: O μύθος της δημοκρατίας και η φιλελεύθερη ολιγαρχία

Πολλοί είναι αυτοί που ορίζουν ένα πολίτευµα ως δηµοκρατικό, µόνο και µόνο από το γεγονός ότι παρέχει στους πολίτες του το δικαίωµα να ψηφίζουν/εκλέγουν κυβερνήσεις οι ίδιοι, και ταυτόχρονα µπορεί να εγγυηθεί κατά κάποιον τρόπο µια στοιχειώδη ελευθερία του λόγου, του τύπου και της συνάθροισης. Στην πραγµατικότητα όµως, η δηµοκρατία είναι κάτι πολύ περισσότερο απ’ αυτό. Το γεγονός και µόνο ότι έχουµε το δικαίωµα να εκλέγουµε κάποιον που θ’ αποφασίζει για εµάς, δεν νοµιµοποιεί ταυτόχρονα και τον χαρακτηρισµό του σηµερινού καζίνου ως δηµοκρατία.

Το “τουρκικό θαύμα” συναντά τον… Dickens

Του Κώστα Ράπτη
Η εικόνα του εξαγριωμένου πλήθους στη Σόμα της Τουρκίας το οποίο περικύκλωσε το πρωθυπουργικό αυτοκίνητο εκτοξεύοντας κλωτσιές και βρισιές, ενώ προηγουμένως είχε υποχρεώσει τον Tayyip Erdoğan να βρει καταφύγιο σε ένα σούπερ-μάρκετ, είναι κάτι το πρωτοφανές για τα τουρκικά ήθη. Αλλά και το δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο της περιοχής, όπου ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται ότι θα υπερβεί τους 350, είναι κάτι χωρίς προηγούμενο στην ιστορία της γείτονος.

«Καθαρίζουν» χωρίς αφεντικά

Του ΣΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗ
Εξαγωγές προϊόντων ξεκινούν σε λίγες μέρες οι πρώην εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. στη Θεσσαλονίκη, που αποδεικνύουν στην πράξη ότι η λειτουργία ενός εργοστασίου «χωρίς αφεντικά» μπορεί να πετύχει.