#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Πόσο κοντά μας βρίσκεται η Ουκρανία;

 Του Δημήτρη Καζάκη
Είδατε τις εικόνες από την Μαριούπολη και το Σλαβιάνσκ; Είδατε τους αμάχους με σηκωμένα ψηλά τα χέρια να δολοφονούνται εν ψυχρώ από τις δυνάμεις του δήθεν “ουκρανικού στρατού”; Είδατε να καίγεται το κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό και μαζί του να καίγονται μερικές δεκάδες άτομα, όπως έκαναν οι ναζί σε εκατοντάδες χωριά τότε που μαζί με τους Ουκρανούς ομοϊδεάτες τους την εποχή του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Είμαι σίγουρος ότι δεν είδατε τις εικόνες. Τα ΜΜΕ εκτελούν εντολές άνωθεν και έξωθεν να μην δείξουν το μέγεθος της φρίκης που βιώνει ο λαός της Ουκρανίας από τις ορδές των ναζί.

Eίναι ωραία να είσαι Ευρωπαία;

Το άρθρο δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο φύλλο #26 της εφημερίδας δρόμου Άπατρις
Μέσα στο πολιτικό χάος που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, δύο βασικές τάσεις ξεχωρίζουν: από τη μία, η σχετική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να τάσσεται χωρίς δισταγμό υπέρ της παραμονής της Ελλάδας σε Ε.Ε. και ευρωζώνη, στηρίζοντας κόμματα και παρατάξεις που εφαρμόζουν με κάθε θυσία και κόστος τις νεοφιλελεύθερες συνταγές.

Russia Today: Ελικόπτερα του ΟΗΕ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου (βίντεο)

Βίντεο που καταγράφει τη συμμετοχή ελικοπτέρων των Ηνωμένων Εθνών σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ντόνετσκ δημοσιεύει το δίκτυο Russia Today.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο ΟΗΕ εκφράζει ανησυχία για τη χρήση ελικοπτέρων που φέρουν το σήμα των Ηνωμένων Εθνών στις στρατιωτικές επιχειρήσεις του Κιέβου εναντίον των πολιτοφυλακών του Ντόνετσκ.

Χορός μισθοφόρων στην Ουκρανία

Blackwater (Greystone Ltd), Vayir-2000, Vnevedomstvenaya Okhrana. Αυτά είναι μερικά μόνο, από τα ονόματα ιδιωτικών εταιριών ασφαλείας, που όπως όλα δείχνουν, χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές στις συγκρούσεις που λαμβάνουν χώρα στην ανατολική Ουκρανία, αλλά και σε όσα συνέβησαν στην Κριμαία.

Διπλωματικοί κύκλοι των ΗΠΑ, κατηγορούν την Ρωσία ότι στις επιχειρήσεις στην Συμφερόπολη, δραστηριοποιήθηκε η Vnevedomstvenaya Okhrana. Στις τάξεις της, σύμφωνα με τους καταγγέλοντε,ς είναι αποστρατευθέντα στελέχοι των ειδικών δυνάμεων, των υπηρεσιών πληροφοριών και αερομεταφερόμενων μονάδων της Μόσχας.

ΕΕ: Το βασίλειο της διαφθοράς και των λόμπι

Άρης Χατζηστεφάνου
Επίπεδα διαφθοράς που παραπέμπουν σε χώρες του τρίτου κόσμου και εναγκαλισμό της πολιτικής από επιχειρηματικά συμφέροντα, σε βαθμό που δεν έχει προηγούμενο στην ευρωπαϊκή ιστορία, φέρνουν στο φως πρόσφατες έρευνες κορυφαίων ιδρυμάτων λίγες εβδομάδες πριν από τις ευρωεκλογές.

Κακόμοιρος πολίτης


Στρογγυλοκάθησες στον καναπέ σου και βλέπεις στην T.V.
μικρομέγαλα Καθάρματα να σου κουνούν το δάκτυλο.
Καρτεράς την Κυριακή να σύρεις τη μιζέρια σου στην κάλπη.

Η Ουκρανία και η ευρω-Κοντσίτα (με το μούσι της)

του Νίκου Μπογιόπουλου
Είναι γεγονός και είναι συγκλονιστικό: Σχεδόν 80 χρόνια από την μεγαλύτερη τραγωδία που βίωσε η ανθρωπότητα, ο ναζισμός επιστρέφει στο ευρωπαϊκό έδαφος με τη μορφή της επίσημης κρατικής πολιτικής! Ο ναζισμός, χύνει ξανά το αίμα ανθρώπων στην Ευρώπη, ως επίσημη κρατική πολιτική!

Η συζήτηση για Ε.Ε.-ευρώ που δεν γίνεται*

του Κώστα Παπουλή
Το 1962 σε μια ιστορική του αγόρευση στην βουλή : «Η ΕΛΛΑΣ ΣΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ», λέει ο Η. Ηλιού: «Μακριά από κάθε αντιπολιτευτική νοοτροπία ή στενό κομματικό πολιτικό ελατήριο, αλλά μόνο από βαθιά συναίσθηση της ευθύνης μας και με μοναδικό κριτήριο το πραγματικό εθνικό μας συμφέρον προειδοποιήσαμε, ότι η σύνδεση της χώρας μας, χώρας ακόμη υποανάπτυκτης, με την Κοινή Αγορά των Έξι ασύγκριτα προηγμένων χωρών της Δυτ. Ευρώπης, όχι μόνο κανένα θετικό πλεονέκτημα ή ελπίδα οικονομικής αναπτύξεως δεν μας παρέχει, αλλά αντίθετα μας οδηγεί με βεβαιότητα στην καταβαράθρωση της οικονομίας μας….

Ακολουθεί πολιτική διαφήμιση

  (13/5/2014, ένα τρόπον τινά προεκλογικό ποστ) 


ΚΙΜΠΙ
Το σύστημα λατρεύει τα προσχήματα, τις προφάσεις, τα πρωτόκολλα, τους κώδικες δεοντολογίας. Όσοι για διάφορους λόγους είναι καθηλωμένοι στα σπίτια τους, κατ’ επιλογήν ή αναγκαστικά, και το βασικό μέσο πρόσληψης της πραγματικότητας (ή ενός παραμορφωμένου ειδώλου της) είναι γι’ αυτούς η τηλεόραση, παρηγορητικά ανοικτή τις περισσότερες ώρες τις μέρες, παίρνουν μια ισχυρή δόση απ’ τα προσχήματα αυτά.