#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 11 Μαΐου 2014

Ζωή σαν ανέκδοτο ή ζωή - ανέκδοτο;


 Η μέθοδος για το πρωτογενές πλεόνασμα

Την ίδια στιγμή που οι εφοπλιστές (π.χ.) απολαμβάνουν οικονομική ασυλία και οι τράπεζες χρηματοδοτούνται ως οικονομικά και κοινωνικά παράσιτα, σαν απομυζητικά επίφυτα στον κορμό της κοινωνίας μας, το προεκλογικό μπόνους της παρωδίας που ονομάζεται ελληνική κυβέρνηση, προς τους πάσχοντες χρησίμευσε και αυτό για το τάισμα της αδηφάγου ελίτ. Το "κοινωνικό μέρισμα" του "πρωτογενούς πλεονάσματος - πεονάσματος" αφαιρέθηκε από τους δικαιούχους αμέσως μόλις κατατέθηκε στους λογαριασμούς τους.

Ουκρανία: Σφοδρές συγκρούσεις στο Σλαβιάνσκ – Σε εξέλιξη το δημοψήφισμα


Πολλές ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς σήμερα το πρωί κοντά στο Σλαβιάνσκ, όπου είναι σε εξέλιξη, από τις 8 το πρωί, το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής.
Μετά από τα πυρά που ακούγονταν σχεδόν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, οι μάχες ξανάρχισαν το πρωί στο χωριό Αντρίιφκα, στη "γραμμή του μετώπου", στη νότια είσοδο της πόλης των 110.000 κατοίκων που είναι περικυκλωμένη από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως ανέφερε η Στέλα Χορόσοβα, η εκπρόσωπος των φιλορώσων αυτονομιστών του Σλαβιάνσκ.

Ας τους εξαφανίσουμε!

Τουλάχιστον έκθετος, σύμφωνα με δημοσίευμα, φέρεται πλέον ο παρασυνταγματολόγος που παριστάνει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ολετήρων, αυτός που ως μοιραίος υπουργός Οικονομικών της Παπαδημοκρατίας υπονόμευσε τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και του ελληνικού Δημοσίου.

Αγωνιστικό Πανελλαδικό Διήμερο στη Θεσσαλονίκη

Εδώ και δεκαπέντε μήνες, ένα μικρό εργοστάσιο στην Θεσσαλονίκη, χαράζει μια διαφορετική πορεία στα τεκταινόμενα του εργατικού και κοινωνικού κινήματος της χώρας. Εδώ και δεκαπέντε μήνες το εργοστάσιο της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής βρίσκεται κάτω από πλήρη εργατικό έλεγχο και αυτοδιεύθυνση υπό την γενική συνέλευση των εργαζομένων. Ένας τόπος εκμετάλλευσης του ιδρώτα των εργατών, μετατρέπεται σε χώρο ελευθερίας. Ένας τόπος ιεραρχίας σε χώρο ισονομίας και άμεσης δημοκρατίας. Ένας τόπος καπιταλιστικής πειθαρχίας, σημείο παράδειγμα για την κοινωνική απελευθέρωση.

“Μάνα, μητέρα, μαμά”


Π. Πικάσο, Μητέρα και παιδί. 1902

Συγγνώμη που δεν πιστεύω ότι η αγάπη της μάνας είναι ανιδιοτελής.
Συγγνώμη που βλέπω ξεκάθαρα πόση ζημιά κάνει η υποτιθέμενη ανιδιοτελής αγάπη της μάνας.
Είμαστε μια χώρα που πάσχει από μαμακίαση.

Σήμερα, στις 8 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στην ανατολική Ουκρανία για τα δύο δημοψηφίσματα που διεξάγονται σήμερα με το ερώτημα της ανεξαρτησίας του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ!


Ο σκοταδισμός ως εξουσιαστική ιδεολογία

Θρησκείες και ιερατεία στην εξουσία και στην υπηρεσία της εξουσίας


«Να καταστρέψουμε τους μύθους που,περισσότερο από το χρήμα και τα όπλα
συνιστούν το τρομακτικότερο εμπόδιο στο δρόμο μιας ανασυγκρότησης της ανθρώπινης κοινωνίας»
Κορνήλιος Καστοριάδης[1]

 Γράφει ο Κώστας Λάμπος
Το τέλειο σκηνικό του Φόβου, χτισμένο με μαεστρία πάνω στη άγνοια ή στις όποιες μεταφυσικές ανησυχίες των ανθρώπων, τις οποίες από δύναμη αναζήτησης, έρευνας, αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης, έμπνευσης, δημιουργίας και απελευθέρωσης από το «Φόβο του Αγνώστου», τις υποβάθμισαν  σε «Φόβο του Θεού», σε  “Φόβο του θανάτου”, και σε «Εξουσιαστικό Φόβο»[2] δηλαδή σε μοιρολατρία και συνεπώς σε υποταγή στην εκάστοτε εξουσία. Συνειδητή υποταγή στις ανοησίες, στις ουσίες και στις εξουσίες, για μια χούφτα Δολάρια οι εξουσιαστές και για μια άδεια ζωή γεμάτη ψευδαισθήσεις οι εξουσιαζόμενοι.

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τάιζε πουτάνες για να μην βλέπεις τις κομματιασμένες μανάδες της Σερβίας

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΣΚΛΗΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

Του Φέλιξ
Τον Μάιο του 1999 η υφήλιος ζούσε έναν ακόμη πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν παραδομένο στους βομβαρδισμούς. Άμαχοι σκοτώνονταν από πυραύλους για να τιμωρηθεί ο κακός Μιλόσεβιτς. Αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβλεπε αυτό το έγκλημα, όπως σήμερα δεν είδε το άλλο στο Φαρμακονήσι. Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ έβλεπε το νέο πρόσωπο της Αμερικής.

Φόβος...τέλος!


ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ! Ηρωική μάνα με το μωρό στην αγκαλιά πέταξε το μικρόφωνο απο τον Ουκρανό φασίστα


Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΧΕΡΣΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ..ΕΞΥΜΝΕΙ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ ΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΗ!
ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΠΑΖΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΑ!!!
πηγη: manolis prasinos (fb).