#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 10 Μαΐου 2014

Αποτέλεσμα "μαγειρέματος" το πρωτογενές πλεόνασμα

Λεωνίδας Βατικιώτης - "Επίκαιρα"
Γα greek statistics είναι εδώ και κάνουν πάρτι! Η δημιουργική λογιστική, το «μαγείρεμα», δηλαδή, των στατιστικών στοιχείων σε βαθμό διαστρέβλωσής τους, επανήλθε από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου και το μνημονιακό Τύπο με όχημα το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα». 
Τι κι αν η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat), που εκδόθηκε στις 23 Απριλίου, έγραφε με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η Ελλάδα το 2013 εμφάνισε δημοσιονομικό έλλειμμα 23,1 δις ευρώ (μεγαλύτερο κι απ' αυτό του 2012 και του 2011) ή 12,7% του ΑΕΠ (μεγαλύτερο ως ποσοστό όχι μόνο από του 2012 και του 2011, αλλά και από του 2010)... 

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ουκρανοί στρατιώτες εκτελούν εν ψυχρώ άοπλους πολίτες!

Οι εικόνες που θα παρακολουθήσετε πραγματικά σοκάρουν. Ουκρανοί στρατιώτες, πιστοί στο ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου, εκτελούν εν ψυχρώ και μπροστά στις ερασιτεχνικές κάμερες που καταγράφουν τα πάντα, ρωσόφωνους πολίτες στη Μαριούπολη.

Τι θα δείτε στο βίντεο. Μια ουκρανική διμοιρία διασχίζει ένα δρόμο, τριγύρω πέφτουν πυροβολισμοί. Πολίτες, άοπλοι φωνάζουν, διαμαρτύρονται. Κάποιοι σηκώνουν τα χέρια ψηλά και πλησιάζουν τους στρατιώτες, τους μιλούν. Ένας πολίτης έχει πέσει μάλιστα στα γόνατα και μιλά στους Ουκρανούς…
Ξαφνικά συμβαίνει το απίστευτο. Οι Ουκρανοί ανοίγουν πυρ και τους εκτελούν, έτσι απλά…

Στο 1.45 του βίντεο, ανοίγουν πυρ και σκοτώνουν εν ψυχρώ άοπλους πολίτες! Πρόκειται για ξεκάθαρο έγκλημα πολέμου, σαν αυτά που έκαναν οι ναζί! Αλλά κι αυτοί ναζί είναι, ναζιστικά καθάρματα υπό την προστασία της δήθεν δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης της Μέρκελ.
Το βίντεο έχει επισημανθεί από το You Tube ως ακατάλληλο. Δείτε το και το σημαντικότερο, διαδώστε το, να μάθουν όλοι τι συμβαίνει στην Ουκρανία! Να δουν όλοι το πραγματικό πρόσωπο του ναζιστικού καθεστώτος του Κιέβου!
 Ενός καθεστώτος που στηρίζει  και η ελληνική μνημονιακή κυβέρνηση…

Παγκοσμιοποίηση και ελληνισμός

 Μπαγιάτεψαν (ελάχιστα) κάποια κομμάτια της, αλλά είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και κατά το μεγαλύτερο μέρος της πάντα επίκαιρη εκπομπή για όλους (και ακόμα περισσότερο για Κύπριους)

Ξύπνα! Ξεπουλούν τις παραλίες μας!


Υπογράφουμε εδώ
Ακούγεται εξωφρενικό, αλλά αυτό το καλοκαίρι ίσως να είναι το τελευταίο που θα μπορούμε να χαρούμε ελεύθερα τις Ελληνικές παραλίες! Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση σχεδιάζει εγκληματικό νομοσχέδιο για να ξεπουλήσει τις παραλίες μας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν αυτό περάσει, τα παιδιά μας θα κληρονομήσουν μια Ελλάδα με τσιμεντωμένες παραλίες, που κάθε σπιθαμή τους θα ανήκει σε εταιρίες και πρόσβαση θα έχουν μόνο όσοι πληρώνουν. Έχουμε όμως μια ευκαιρία να αποτρέψουμε αυτό το έκτρωμα πριν είναι πολύ αργά.

Η απάτη της Ευρωπαϊκής Ενωσης

Νίκος Μπογιόπουλος -  "Unfollow"
Η ΕυρωπαϊκήΈνωση δεν υπήρξε και δεν θα γίνει ποτέ η λέσχη των τάχα «ισότιμων εταίρων», το κλαμπ της αγάπης και της συναλληλίας μεταξύ «φίλων». Το μόνο είδος φιλίας που ευδοκιμεί στο εσωτερικό της EE είναι η λυκοφιλία. Η ευρωζώνη δεν σχεδιάστηκε και δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ σαν το φανταστικό εκείνο «απάνεμο λιμάνι» που έταζαν οι αρχιτέκτονές της στους λαούς. Η ΕυρωπάίκήΈνωση, η ευρωζώνη της και όλη η δομή του ευρωενωσιακού ιμπεριαλισμού, αποτελεί μια αρένα βαρβαρότητας. Είναι ένα Κολοσσαίο εκμετάλλευσης των ευρωπαίων εργαζομένων, κατάλυσης των λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, που στέκονται εμπόδιο στην κερδοφορία των μονοπωλίων.

Νίκος Μπογιόπουλος:Η Ιστορία δεν τελείωσε.Ο Μαρξ είχε δίκιο


“Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ” (Ηχητικό)

 “Από τον Ράιχενμπαχ του Όθωνα… στον Ράιχενμπαχ της Μέρκελ” , είναι ο τίτλος του βιβλίου του δημοσιογράφου Μιχάλη Ψύλου.
Πρόκειται για την οικονομική και πολιτική ιστορία των «Εκατόν ογδόντα χρόνων γερμανοκρατίας στην Ελλάδα», όπως αναφέρεται στον υπότιτλο.
 
 Οι δύο Ράιχενμπαχ μπορεί να είναι μια απλή συνωνυμία αλλά σηματοδοτούν -κατά τον συγγραφέα- την γερμανική ηγεμονική παρουσία από την Ελλάδα της δραχμής στην Ελλάδα του ευρώ: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται, έστω και σαν φάρσα».

Δε μας χέζεις, ρε Διανοητή!

 
Τις τελευταίες μέρες γκαζώνοντας και πολώνοντας το κλίμα, όλοι οι σωτήρες εκτός από τις ανοησίες που συγγράφουν οι πληρωμένοι κειμενογράφοι για να κάνουν εντύπωση στα μπαλκόνια και στις τηλεοράσεις, έχουμε και την σύναξη των καλλιτεχνών, διανοητών, αθλητών κι άλλων προβεβλημένων στην ελληνική κοινωνία. 
Μαζεύονται κατά ομάδες και υποστηρίζουν τον σωτήρα της αρεσκείας τους υπογράφοντας μανιφέστα, συμμετέχοντας σε ψηφοδέλτια ή παρευρίσκονται στους μονολόγους των σωτήρων σε κλειστούς κι ανοιχτούς χώρους. Ανακύπτει ένα ερώτημα. Έχουν δικαίωμα αυτοί οι τύποι να συμπεριφέρονται στο πόπολο σαν να είναι ηλίθιο; 

Σοκαριστική είδηση. Μπάτσος εξέδιδε την γυναίκα του παρουσία του ανήλικου παιδιού του!

Σύμφωνα με την είδηση που διαβάζουμε σε αρκετά ηλεκτρονικά ΜΜΕ συνελήφθη μπάτσος που ήταν νταβατζής της ίδιας του της γυναίκας και μάλιστα «κατά την ώρα των αμαρτωλών ραντεβού, βρισκόταν εκεί και το ανήλικο τέκνο της οικογένειας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στα δημοσιεύματα.

Είναι σοκαριστική, πραγματικά η είδηση και δεν βρίσκεις λέξεις για την σχολιάσεις.

Δεν αντιστεκόμαστε όμως στον πειρασμό να ξανααναρτήσουμε την «διάγνωση» που έκανε ο Κλεάνθης Γρίβας για την ψυχοσύνθεση των μπάτσων.

Θα σε φτύσει η Ιστορία όπως σ’ έφτυσε και η κοινωνία κύριε Βενιζέλο

Από τον Χρήστο Επαμ. Κυργιάκη
Κύριε Βενιζέλο, μάλλον η κατρακύλα του κόμματός σας, του ΠαΣοΚ ή της Ελιάς δεν έχει και τόσο σημασία, από το 44% το 2009, στο 3% σήμερα, δεν στάθηκε ικανή να κουρέψει λίγο την αλαζονεία σας την οποία κληρονομήσατε από τους «συντρόφους» σας, τον κύριο Σημίτη, τον κύριο Τσοχατζόπουλο και όλη την υπόλοιπη παρέα.
Ώστε έτσι κύριε Βενιζέλο! Στη Μολδαβία πληρώνονται οι εργαζόμενοι με 70 ευρώ το μήνα! Δεν μας είπατε όμως πόσο πληρώνονται οι Μολδαβοί βουλευτές; Ένα σκασμό λεφτά όπως εσείς κύριε Βενιζέλο. Και οι Μολδαβοί βουλευτές, μία ώρα δρόμο απέχουν με το αεροπλάνο.

Ο Δ.Καζάκης στην ΕΤ3 - 9/5/2014