#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014

Αρκετά με τις προσβολές στους απελπισμένους!


 Του Γιώργου Αλεξάτου
Είναι προβληματικά τα όσα γράφονται σε βάρος του κόσμου που συνέρρευσε για να πάρει μια τσάντα με τρόφιμα και μεγάλο μέρος του εκδήλωσε συμπεριφορά ανησυχητική και μακριά από την αίσθηση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αυτοί που πίσω από τέτοια φαινόμενα βλέπουν μόνο την αναξιοπρέπεια, μάλλον είναι ανυποψίαστοι από τις τραγικές συνθήκες εξαθλίωσης που ζει μεγάλο μέρος του λαού μας.

Με χρήματα του ελληνικού λαού η κυβέρνηση πληρώνει τα χρέη των εκδοτών!!!

Μια κυβέρνηση πλήρως απονομιμοποιημένη στην συνείδηση του λαού, μια κυβέρνηση εθνικής καταστροφής που βασίζει την παραμονή της στην εξουσία στις δυνάμεις καταστολής και στον προπαγανδιστικό μηχανισμό της, είναι επόμενο να διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν εργαλείο «μπουκώνοντας» με ζεστό κρατικό χρήμα έντυπες και ηλεκτρονικές «ντουντούκες» της.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

AΠO THN ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «Ο ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ»*, ΑΠΡΙΛΗΣ 1946


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΡΔΑΤΟΥ
Η εργατική Πρωτομαγιά, ή πιο σωστά η κόκκινη Πρωτομαγιά, έχει την ιστορία της. Δεν καθιερώθηκε έτσι στα καλά καθούμενα σαν η πιο επίσημη γιορτή της οργανωμένης εργατιάς όλου του κόσμου. Έχει την ιστορία της. Να πιο είναι σε μεγάλη συντομία το χρονικό της. Στα 1885 τους μήνες Νοέμβρη και Δεκέμβρη στις Ενωμένες Πολιτείες της Αμερικής έγιναν δυο εργατικά Συνέδρια για να συζητήσουν πάνω σε σπουδαία ζητήματα που απασχολούσαν το βορειοαμερικανικό προλεταριάτο. Στα χρόνια αυτά η εκμετάλλευση της αμερικάνικης εργατιάς ήταν μεγάλη.

Ο Άρης κι ο παπάρης

 «Η Ελλάδα που οι κρατούντες ήθελαν με τα Μνημόνια να κρεμάσουν το κεφάλι της στον φανοστάτη του Βερολίνου, προς γνώση και συμμόρφωση των υπολοίπων, έχει γίνει χώρα-σύμβολο της αντίστασης. Όπως κάποτε!». Τάδε έφη Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος του. Ότι θα είχε κι άλλο πάτο από τον ήδη υπάρχοντα πάτο η ανηθικότητα και η αλαζονεία των επαγγελματιών πολιτικάντηδων ήταν γνωστό τοις πάσι. Αλλά ότι θα παρομοίαζε την ψηφοθηρική «αντίσταση» ο «αριστερός» Σύριζα με τα κρεμασμένα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα, αυτό ξεπερνά και την ανηθικότητα των φασιστών.

Παρασιτικά...

Παράσιτο αποκάλεσε τη δημαρ ο Μπενιζέλος.
Κι ο Φώτης εποίησε τη νήσσα...
Ως συνήθως. 
 .....................................
Χαμός και μακελειό πάλι.
Κρεμμύδια, μαρούλια, ντομάτες στο προσκήνιο.
Αξιοπρέπεια στο μηδέν.
Καλός ο καναπές...
Ψόφα απάνω του.
................................

Πρωτομαγιά στις Σκουριές


Η αφίσα της τούρκικης πρωτομαγιάς με τους νεκρούς των γεγονότων του Ταξίμ

30 Απρίλη 1945: Η Κόκκινη Σημαία της Νίκης υψώνεται στο Ράιχσταγκ

Ήταν και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ.

Εκδήλωση - 9 Μαΐου, Νομική Σχολή ΑθήναςΟ Σύλλογος διάδοσης της μαρξιστικής σκέψης Γ. ΚΟΡΔΑΤΟΣ σας καλεί την
Παρασκευή 9 Μαϊου στις 6:30 μμ στο αμφιθέατρο 1 της Νομικής Σχολής της Αθήνας
σε εκδήλωση με θέμα:

«Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα:
εξάρτηση και υποταγή ή ρήξη και αποδέσμευση;»


Θα μιλήσουν:
 Κώστας Μπαρδάκης, αντιπρόεδρος του συλλόγου
Γιώργος Οικονομάκης, καθηγητής πολιτικής οικονομίας
Γιάννης Κουζής, καθηγητής εργασιακών σχέσεων

Θα πραγματοποιηθεί παρέμβαση απο τον πρέσβη της Βενεζουέλα Farid Fernandez με θέμα την εναλλακτική ολοκλήρωση της ALBA.

Η ευημερία των αριθμών και η χαμένη γενιά της Ελλάδας

Κάποτε το έλεγαν για τους Γερμανούς: Himmelhoch jauchzend, zu tode betrübt - ουράνια ευδαιμονία και μετά νεκρική θλίψη. Αν δούμε τους πρόσφατους δείκτες επιχειρηματικής εμπιστοσύνης, η ευρωζώνη δείχνει να το βίωσε ανάποδα. Έχοντας ξεφύγει από τη βαθιά ύφεση, τώρα έχει μπει σε στάδιο ευφορίας.

Οι θριαμβολογίες της εξαθλίωσης

 Αυτή η πολιτική συμπεριφορά που είναι ανήθικη καθώς εμπαίζει, χωρίς ενδοιασμούς, έναν ολόκληρο λαό που υποφέρει.

Του Χρίστου Χαραλαμπόπουλου
Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που προσπαθεί να πληροφορηθεί μέσα στο παραμορφωμένο και μονόπλευρο πλαίσιο «ενημέρωσης» των δελτίων της τηλεόρασης αλλά φθάνει κάποια στιγμή που σκέφτεται αν είναι από εκείνους που ακόμη εργάζονται.

Ο Δυτικός πολιτισμός είναι στον δρόμο της κατάρρευσης

του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Μια νέα μελέτη που χρηματοδότησε η NASA τονίζει την πιθανότητα ο παγκόσμιος βιομηχανικός πολιτισμός να είναι σε πορεία κατάρρευσης λόγω της ανεξέλεγκτης εκμετάλλευσης των πλουτοπαραγωγικών πηγών και του οικονομικού χάσματος της κοινωνίας μεταξύ ελίτ και μαζών.

SOCIAL MEDIA & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Στην εποχή της πληροφορίας, τα μέσα έχουν αυξηθεί, η επικοινωνία ωστόσο γίνεται όλο και πιο αμφίσημη, ενώ ο όγκος δεδομένων που έχει να διαχειριστεί ένα ανθρώπινο μυαλό, είναι τόσο μεγάλος που αδυνατεί να τον αφομοιώσει. Ο μεταμοντέρνος άνθρωπος, έχει αλλάξει τον εαυτό του, τον τρόπο που αντιλαμβάνεται την επικοινωνία και τον τρόπο που εκφράζεται, πράγμα απόλυτα αναμενόμενο, από την στιγμή που τα social media έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας.

Νέος κύκλος κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στην Μόσχα


Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο!

Alexandros Raskolnick
Καιγότανε πέρσι το καλοκαίρι η κυρά-Φράου μας και δεν ήθελε να χάσει τις ψήφους των Γερμανών στις εκλογές του περασμένου φθινοπώρου.  Έτσι, είπανε οι φίλοι μας οι Γερμανοί στον υπάλληλό τους, αυτόν που παριστάνει τον υπουργό των Οικονομικών της Ψωροκώσταινας εκείνο το αμίμητο, «Γιάννη, Ξέχνα το!».  Και το ξέχασε το κούρεμα ο Γιάννης, τι να έκαμε ο άνθρωπος?

Που είναι η νεολαία;

Πριν λίγο καιρό δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση της βρετανικής Guardian ένα άρθρο που έγραψαν οι Κώστας Λαπαβίτσας και Αλεξάνδρα Πολιτάκη σχετικά με την απουσία της νεολαίας από όσα συμβαίνουν σήμερα.

Στόχος του άρθρου δεν ήταν τόσο να δώσει όλες τις απαντήσεις, αλλά να θέσει το ερώτημα και να ανακινήσει τον διάλογο. Πράγματι, τα σχόλια και οι αντιδράσεις υπήρξαν τόσα πολλά και έντονα, ώστε την επόμενη μέρα η Guardian με τον τίτλο people's panel έδωσε συνέχεια στο θέμα, φιλοξενώντας τη φορά αυτή σταχυολογημένες απαντήσεις - σχόλια των νέων πάνω στο δημοσίευμα.

30 Απρίλη 1975 Συντριβή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού στο Βιετνάμ

Μετά την ήττα των γάλλων αποικιοκρατών στο Ντιεν Μπιεν Φου από το βιετναμέζικο λαό, υπογράφηκε στη Γενεύη κατάπαυση του πυρός και αποφασίστηκε η προσωρινή διαίρεση της χώρας σε Β. Βιετνάμ, που ελεγχόταν από το Βιετμίνχ (το Λαϊκό Μέτωπο), και Ν. Βιετνάμ όπου εξακολουθούσε να υπάρχει η γαλλική κατοχή. Ο 17ος παράλληλος ήταν τα σύνορα. Τέλος, αποφασίστηκε η ενοποίηση των δύο κρατών μετά τη διενέργεια γενικών εκλογών σε όλη τη χώρα το 1956.