#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 27 Απριλίου 2014

Γιατί αυτοί έκλεισαν την ΕΡΤ; Γιατί εμείς τη κρατάμε ανοιχτή;


Βρέχει Φασισμό

Ποια σταγονίδια και σταγόνες; Η είδηση ότι «Ο Αντιστράτηγος Ελευθέριος Συναδινός, τέως Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Χρυσή Αυγή» αποδεικνύει ότι μιλάμε για ασταμάτητη βροχή στις ένοπλες δυνάμεις. Καλά, για την αστυνομία δε χρειάζεται αντίστοιχο παράδειγμα.

Ο πόλεμος κατά της ελληνικής διατροφής

Πέτρος Αργυρίου
Η φέτα είναι αρχαία, σύμφυτη με τον πολιτισμό μας. Είναι επίσης ένα προϊόν το οποίο με μεγάλους διασκελισμούς κατακτά τις αγορές δημιουργώντας για το μέλλον προϋποθέσεις για τη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων εργασίας για την ελληνική οικονομία.
Είναι επίσης ένα είδος που το όνομα του προστατεύεται από τις κακές πρακτικές και εμπορικές επιβουλές καθώς έχει επάξια κερδίσει τον τίτλο ΠΟΠ (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης).
Με άλλα λόγια, κανένα τυροκομικό προϊόν που παράγεται εκτός Ελλάδος και με τρόπο διαφορετικό του παραδοσιακού, δεν δύναται να ονομαστεί «Φέτα».
Φυσικά, οι μεγάλες ξένες τυροκομικές εταιρίες έχουν βάλει εδώ και καιρό τη φέτα στο μάτι και θέλουν ένα μεγάλο κομμάτι της, αν όχι όλη.

Ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες

Ο Ισπανός Ενρίκ Ντουράν, είναι γνωστός και ως Ρομπέν των Δασών, ο άνθρωπος που «εξαπάτησε» τις τράπεζες για να στηρίξει εναλλακτικά κινήματα ενάντια στον καπιταλισμό.
Κατάφερε στο όνομα μίας ψεύτικής εταιρείας τηλεοπτικών παραγωγών που δημιούργησε να αποσπάσει περίπου 500.000 ευρώ από τράπεζες, δάνεια, τα οποία εξαρχής δεν είχε καμία πρόθεση να αποπληρώσει.

Η Δ.Τ γίνεται ΝΕΡΙΤ με μια ακόμη σκανδαλώδη τροπολογία

Η  Δ.Τ γίνεται ΝΕΡΙΤ με νέα τροπολογία στη Βουλή που συμπληρώνει την πραξικοπηματική υπουργική απόφαση λουκέτου της ΕΡΤ της 11ης Ιουνίου 2013.

Η ΝΕΡΙΤ ως κρατική τηλεόραση λαμβάνει περιουσία μόνο το κτήριο του ραδιομεγάρου και το οικόπεδο ραδιοφωνίας στο δήμο Ιλίου καθώς και μόλις 45 κέντρα εκπομπής από τα 800 που διέθετε η ΕΡΤ. Επιπλέον η εκκαθάριση της περιουσίας της ΕΡΤ επιμηκύνεται σε δυο χρόνια με δυνατότητα παράτασης για άλλα δυο χρόνια! Το διαρκές σκάνδαλο του λουκέτου της κερδοφόρας κρατικής τηλεόρασης δεν έχει τελειωμό και η κυβέρνηση Σαμαρά συνεχίζει να εκπλήσσει με... τις σωρηδόν παράνομες πράξεις της.

Πράσινος καπιταλισμός…


Ήρθε ο πράσινος καπιταλισμός να διώξει τα άγρια…
Ένα ποσό χρημάτων αρκεί για να αγοράσει κανείς ολόκληρα βουνά, να κόψει τα δέντρα τους, να ρίξει τόνους μπετό, να ελέγχει οποιονδήποτε θέλει να τα περπατήσει, να επέμβει βίαια στην πανίδα τους, να τα μετατρέψει σε σκουπιδότοπο. Ο λόγος για το φαραονικού τύπου έργο εγκατάστασης 155 ανεμογεννητριών στο Βέρμιο που έχει “κολλήσει” στο Στε και για το οποίο δεν πρόκειτε να ρωτηθεί κανένας από εμάς.

Νησίδες ντροπής

του Κώστα Γρηγοριάδη
Όσοι είχατε το ερώτημα για το πού πήγε τελικά ο 902, ο σταθμός που φτιάχτηκε με τις στερήσεις και την οικονομική ενίσχυση των μελών, των φίλων και οπαδών του ΚΚΕ, ήρθε ο καιρός να το μάθετε. Στα χέρια του εφοπλιστή Μαρινάκη πήγε, κι αυτό το μαθαίνουμε από το ρεπορτάζ της εφημερίδας του εφοπλιστή.
Ειδικά αυτήν την περίοδο που ο εφοπλιστής θέλει να βάλει «πόδι» στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας τον Πειραιά για μεγάλες μπίζνες πάντα, διαμέσου του αντιπροέδρου του ΟΣΦΠ Μώραλη που κατεβαίνει για δήμαρχος Πειραιά ,ο ραδιοσταθμός θα αποτελέσει και ένα ισχυρό προπαγανδιστικό όπλο για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα.

Ο ΛΑΓΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΔΙ


Ο ΝΟΝΟΣ. Έτσι γίνεσαι υπουργός.... από τον Χάρρυ Κλύν


Τα τετελεσμένα καθηλώνουν την κοινωνία

 Στέλιος Ελληνιάδης - "Δρόμος της Αριστεράς"
Οταν οι κυβερνητικοί εδραιώθηκαν στην Αθήνα, όλα είχαν αλλάξει. Μετά τη σφαγή των Δεκεμβριανών και την ήττα της Αριστεράς με την καθοριστική συνδρομή των Άγγλων, κέρδισαν τις στημένες εκλογές με νοθεία και τρομοκρατία, ανασυγκρότησαν τους διωκτικούς μηχανισμούς με ό,τι χειρότερο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού κληρονόμησαν από τους Γερμανούς και έγιναν αποδέκτες σημαντικής βοήθειας από τους Αμερικάνους. Εν τω μεταξύ, φάνηκε ότι η ΣοβιετικήΈνωση δεν είχε σκοπό να στηρίξει δυναμικά μια εξέγερση κι ότι ο Δημοκρατικός Στρατός ήταν ουσιαστικά μόνος του.

"Να πώς μπορούν να παραιτηθούν οι διαφημιστές από την κατάχρηση του Photoshop, για να χειραγωγούν τις γυναίκες"

Ξέρουμε, πως καμία γυναίκα δεν μπορεί να φαίνεται έτσι. Και εκείνοι ξέρουν πως κανείς δεν θα έμοιαζε κάπως έτσι. Ωστόσο, οι διαφημίσεις απεικονίζουν μονίμως υπεράνθρωπες φιγούρες, με μία ανέφικτη ομορφιά.
Η ελπίδα των γονέων: Υπάρχει ελπίδα, ότι η επόμενη γενιά κοριτσιών ίσως να είναι ικανή να αναπτυχθεί χωρίς να βομβαρδίζεται από ψηφιακά τέλεια μοντέλα με απίστευτα αδύνατα σώματα και ψευδο-λαμπερά σώματα.

Βρικολάκιασαν τα νούμερα

 Γιώργος Δελαστίκ
Κατακεφαλιά γερή έφαγε ο Σαμαράς από τους αριθμούς για το έλλειμμα και το χρέος της Ελλάδας που γνωστοποίησε την Τετάρτη η Γιούροστατ, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία. Ούρλιαζαν υστερικά τα εξαγορασμένα «παπαγαλάκια» της Δεξιάς στα μέσα ενημέρωσης για το «πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης, αλλά δημοσιονομικό... έλλειμμα και μάλιστα ύψους 12,7% (!), το δεύτερο χειρότερο της Ελλάδας εδώ και μια εικοσαετία, ανακοίνωσε η Γιούροστατ! Δεύτερο χειρότερο για το 2013 το έλλειμμα αυτό σε πανευρωπαϊκή κλίμακα - όχι μόνο μεταξύ των 18 κρατών της ευρωζώνης αλλά και των 28 κρατών της EE!

Πήξαμε στους... πρώην κομμουνιστές

Δεν το ξέραμε και το μαθαίνουμε τώρα από δημοσίευμα. Ενας από τους κύριους υπεύθυνους για την χάραξη της οικονομικής πολιτικής του Σύριζα, ο βουλευτής Χανίων Γ. Σταθάκης και ο υπουργός Οικονομικών της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Σαμαρά, Γ. Στουρνάρας, συνδέονται με φιλία.

Κορνήλιος Καστοριάδης: «Εν ονόματι τίνος μιλούμε;»«Εν ονόματι τίνος μιλούμε;». Σε ό,τι με αφορά, θα έλεγα ότι μιλώ εν ονόματί μου. Και δεν νομίζω ότι υπήρξε έστω και ένας άνθρωπος στην ιστορία που να μίλησε στο όνομα κάποιου άλλου από τον εαυτό του. Η πεποίθηση όμως αυτή, ότι μπορεί κανείς να μιλάει στο όνομα των άλλων, ή όλων, είναι η φενάκη η πιο διαδεδομένη ανάμεσα στους διανοούμενους και τους πολιτικούς.

Η λεηλασία της Ελλάδας από τους Γερμανούς – Τελικά ποιος χρωστάει σε ποιόν;

του Αλέκου Α. Ανδρικάκη
Η χώρα μπήκε στο γύψο και οι άνθρωποί της σε μια κρεατομηχανή, οδηγούμενοι στην απελπισία ή ακόμη και στο θάνατο, στο όνομα των οφειλών της Ελλάδας, κυρίως προς τη Γερμανία. Ουδέποτε όμως μας προσδιόρισαν αυτές τις οφειλές, ούτε καν τι έχουμε πληρώσει έναντι αυτών στα 4 χρόνια της εφαρμογής των βάρβαρων μέτρων της λιτότητας.

Η έξοδος από την ΕΕ απαιτεί Κυβέρνηση Λαϊκού Μετώπου

ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ενώ η οικονομική καταστροφή της ανεργίας, της φτώχειας και της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών εντείνεται, η ελληνική κοινωνία, ενόψει εκλογών, είναι πνιγμένη σε ψευτοδιλήμματα που γίνονται ποτάμι (ουδεμία σχέση με το κόμμα-ανέκδοτο των μίντια που διάφοροι όμως, υποτίθεται σοβαροί, διανοητές που είναι υποψήφιοι, δεν το βλέπουν καθόλου έτσι!). Από τη μια μεριά, τα κόμματα της Κοινοβουλευτικής Χούντας βάζουν το δίλημμα «κανονικότητα ή το χάος» (του ΣΥΡΙΖΑ κ.λπ.), όπου «κανονικότητα» σημαίνει την παραπάνω καταστροφή, συν την άδεια που θα μας δώσει η Υπερεθνική ελίτ να συνεχίσουμε να δανειζόμαστε από τις Τράπεζές της!