#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 23 Απριλίου 2014

απο το f/b


Αφιέρωμα της ΕΡΤ3: Λειβαδίτης, ο ποιητής του έρωτα και της επανάστασης

 video
Στις 20 Απριλίου 1922 γεννήθηκε ο ποιητής του έρωτα και της επανάστασης. Ο ποιητής της ήττας και μιας νίκης που δεν έχει έρθει ακόμα, αλλά αν έρθει ποτέ, θα του χρωστάει πολλά. Ο Τάσος Λειβαδίτης δεν λύγισε σε ξερονήσια και φυλακές δεν λύγισε όταν έβλεπε τις ήττες (“ηττες συντρόφισσες” όπως τις αποκαλούσε) να μαστιγώνουν όλα όσα πίστεψε. Είχε το θάρρος να σκεφτεί και να αναστοχαστεί πάνω σε όλες τις βεβαιότητες που μάστιζαν το επαναστατικό κίνημα.

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΡΤ3 ΑΠΕΡΓΩΝ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΣΤΟ ΑΠΘ


ΟΥΚΡΑΝΙΑ: και τώρα αγκαλιά με το ΔΝΤ

 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ
Φανταστείτε την ακόλουθη σκηνή: Τέσσερα χρόνια μετά το τυπικό τέλος των Μνημονίων στην Ελλάδα (ας πούμε φέτος), κι αφού η χώρα θα έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπο βυθισμένη στην ύφεση κι ο λαός στη φτώχεια, να έρθει ξανά το ΔΝΤ να μας δώσει δάνεια και μάλιστα, για μια ακόμη φορά, να αποδίδει την εξαθλίωσή μας στο ότι είμαστε η «τελευταία σοβιετική δημοκρατία». Και για να μας «σώσει» να απαιτεί ένα πρόγραμμα οδυνηρών μέτρων λιτότητας… Πριν πείτε ότι αυτά δεν γίνονται …ξανασκεφτείτε το. Κυρίως, ρίξτε μια ματιά σε όσα συμβαίνουν ειδικά την τελευταία εβδομάδα στην Ουκρανία.

NY Times: Πως οι χαμηλοί μισθοί στη Γερμανία συνέβαλαν στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους

Ως βασική αιτία στην πρόκληση της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους θεωρεί ο Neil Irwin, σε άρθρο του στους NEW YORK TIMES με τίτλο «How Underpaid German Workers Helped Cause Europe’s Debt Crisis», τις χαμηλές αποδοχές των μεσαίων εισοδημάτων Γερμανών, κατά την δεκαετία 2000-2010, επικαλούμενος στοιχεία από την Luxembourg Income Study Database.

Ουκρανία: Η Πολωνία είχε εκπαιδεύσει τους πραξικοπηματίες δύο μήνες νωρίτερα

Υπό την ιδιότητά του ως διαπραγματευτής της ΕΕ, ο Radosław Sikorski υπέγραψε συμφωνία για την επίλυση της κρίσης με τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς, στις 21 Φλεβάρη 2014 το βράδυ. Το πρωί, οι άνδρες που κρυφά είχε εκπαιδεύσει στην Πολωνία θα πάρουν την εξουσία.
Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία) (μτφ. Κριστιάν)
Τα ψέματα έχουν όλο και μικρότερη διάρκεια ζωής. Δύο μήνες μετά την αλλαγή του καθεστώτος στο Κίεβο, ο πολωνικός τύπος δημοσιεύει αποκαλύψεις σχετικά με τη συμμετοχή της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τουσκ στην προετοιμασία του πραξικοπήματος.

23η Απριλίου 2014: Διπλή εθνική γιορτή


Πέτρος Αργυρίου
  Μεγάλη μέρα σήμερα παρότι όπως τόσες άλλες έχει 24 ώρες.
Πόσα μπορούν να συμβούν σε 24 ώρες όμως.
Κατακλυσμοί, σεισμοί, καταποντισμοί.
Τίποτε τέτοιο δεν συνέβη στην Ελλάδα στις 23 Απριλίου του 2010.

10.000.000 Έλληνες σας εύχονται χρόνια πολλά... εκεί που σας δείχνει η φωτογραφία


Kράτος πιό επικίνδυνο από το Τουρκικό προξενίο

 
Βαγγέλης Παπαδημητρίου
Kράτος πιό επικίνδυνο από το Τουρκικό προξενίο.
Τα γκέτο δεν γεννιούνται από μόνα τους. Δεν αποφάσισαν από μόνες τους να ζήσουν σε αυτά οι διάφορες μειονότητες. Κάποιοι τις έκλεισαν εκεί, τις απαγόρευσαν να κινούνται ελεύθερα, τις επέβαλαν την περιχαράκωση, με ό, τι αυτό συνεπάγεται. Κι αυτό συνεπάγεται συνήθως μίσος, βία, άρνηση επιφανειακής ενσωμάτωσης.

Τεχνικές προπαγάνδας που εφαρμόζει η κυβέρνηση

 αναγνωρίζετε καποιες απ΄ αυτές; Μήπως ΟΛΕΣ, τώρα που ξέρετε;
Ad hominem: Επίθεση στον άνθρωπο και όχι στα επιχειρήματά του
Ad nauseam: Επανάληψη του ίδιου επιχειρήματος (“μέχρι ναυτίας”) σε μορφή σλόγκαν μέχρι να γίνει πιστευτό. Λειτουργεί καλύτερα οτάν τα μέσα ενημέρωσης είναι περιορισμένα και ελεγχόμενα.

Έχουμε Χούντα! Χωνέψτε το!

- "Δεν έχεις ιδέα τι εστί Χούντα!"
- "Είσαι πολύ μικρός για να μιλάς για Χούντα!"
- "Αν είχαμε πραγματικά Χούντα δεν θα τολμούσες να λες αυτά που λες."


Οι παραπάνω φράσεις είναι μόλις μερικά από τα επιχειρήματα που προτάσουν όσοι επιχειρούν να σε πείσουν ότι δεν έχουμε Χούντα, αλλά απλά μια Δημοκρατία με ψεγάδια που δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε. Εκτός από τους κυβερνητικούς, συνήθως αυτοί οι τύποι είναι και οι λεγόμενοι νεοφιλελεύθεροι.

Είμαστε το τελευταίο φεουδαλικό κράτος στην Ευρώπη

Θα ήθελα μια επόμενη κυβέρνηση να πάρει τα διόδια και τα πρώην δημόσια ταμεία κάθε είδους από τους νταβατζήδες.

Θα ήθελα να τους δω να κλαίγονται στα ΜΜΕ, και από την άλλη πλευρά να έχουν την κυβέρνηση που θα τους απαντά ότι «οι εισπράξεις θα πάνε για την μείωση τους χρέους και την αύξηση των δημοσίων επενδύσεων». Είμαι σίγουρος ότι θα αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών και θα κάνουν το εθνικό τους καθήκον και είμαι σίγουρος ότι και η κοινή γνώμη θα στήριζε την κυβέρνηση.

Δικτατορία Της Βλακείας (Ντοκιμαντέρ)
ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ, «ΝΟΥΘΕΣΙΕΣ» ΣΤΗ ΔΥΣΗ

Toυ ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΙΔΗ*
Δεν θα ήταν υπερβολή, εάν χαρακτηρίζαμε με μια φράση την κατάσταση στην Ουκρανία ως «μπαρουταποθήκη της Ευρώπης του 21ο αιώνα», ακριβώς όπως είχε χαρακτηριστεί η κατάσταση στα Βαλκάνια περίπου έναν αιώνα νωρίτερα. Η χώρα βιώνει, στην πράξη, έναν εμφύλιο πόλεμο, στον οποίο η διαφορά σε σχέση με τους προηγούμενους γνωστούς εμφύλιους πολέμους έγκειται στο ότι διεξάγεται προς το παρόν περισσότερο σε επίπεδο τακτικής, παρά σε επίπεδο στρατιωτικών επιχειρήσεων. Βέβαια, τίποτε δεν μπορεί να αποκλείσει την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης, ειδικά εάν οι πραξικοπηματίες του Κιέβου συνεχίσουν να συμπεριφέρονται με πλήρη αλαζονεία και αδιαλλαξία απέναντι στους εξεγερμένους κατοίκους της Νοτιο-Ανατολικής Ουκρανίας, υπό την πλήρη ανοχή των «πατρόνων» τους ΗΠΑ και ΕΕ.

Η ενοχή της φτώχιας

“Η κυβέρνηση απάλλασει τον εαυτό της απο την ενοχή για την κρίση που οι πολιτικές της έχουν παράξει, κατηγορώντας για τα προβλήματά τους τα ίδια τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τους φτωχούς”
Η παραπάνω πρόταση είναι της  Frances Ryan απο σημερινό άρθρο του Guardianαφορά στο Ηνωμένο Βασίλειο και περιγράφει την κατάσταση φτωχοποίησης στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με ειδικές ανάγκες, απόρροια των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται στη χώρα και της αδυναμίας του συστήματος πρόνοιας να καταλάβει τις ιδιεταιρότητες τους.

Ριζοσπαστισμός και ΣΥΡΙΖΑ

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ το ριζοσπαστικό κόμμα που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα;
Καίριο το ερώτημα και κατάλληλη η στιγμή για να απαντηθεί, ιδίως μετά τη διαμόρφωση του ευρωψηφοδέλτιου που προκάλεσε τόσες αντιδράσεις. Πρώτα όμως μια χρήσιμη παρατήρηση.

έργα και ημέρες της χούντας στην Ελλάδα


Μη καρτεράτε να λυγίσουμε στη Χαλκιδική